Kamila Proc Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 23 minuty temu, jola&tina napisał: Trzynastego nawet zimą jest wiosna :) Wiosennie zapraszamy na bazarek! cos w tym jest 2 Quote
Tyśka) Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 19 godzin temu, jola&tina napisał: Do hopsania potrzebna jest energia. Tak na szybko upiekłam rogaliki Proszę się częstować :) My z mężem też piekliśmy w przeddzień 11. listopada, jak przystało na mieszkańców Wielkopolski :) Pierwszy raz - bezpszenne, bezglutenowe. Wyszły przepyszne, chociaż ciasto mało plastyczne, dość kruche. Quote
Isabel Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 Rogaliczki wyglądają bardzo apetycznie :) Quote
jola&tina Posted November 13, 2020 Author Posted November 13, 2020 2 godziny temu, Tyśka) napisał: My z mężem też piekliśmy w przeddzień 11. listopada, jak przystało na mieszkańców Wielkopolski :) Pierwszy raz - bezpszenne, bezglutenowe. Wyszły przepyszne, chociaż ciasto mało plastyczne, dość kruche. Mniam,mniam - domowe zawsze najlepsze. U nas nie ma tego zwyczaju, ale wiem, że z Wielkopolski zwyczaj przeniósł się na inne tereny Polski też. Zresztą takie smakowite zwyczaje warto kultywować :) Quote
Tyśka) Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 1 minutę temu, jola&tina napisał: Mniam,mniam - domowe zawsze najlepsze. U nas nie ma tego zwyczaju, ale wiem, że z Wielkopolski zwyczaj przeniósł się na inne tereny Polski też. Zresztą takie smakowite zwyczaje warto kultywować :) U nas też nie było takiego zwyczaju, oboje pochodzimy z innych rejonów Polski... no ale jesteśmy łasuchami, więc przyjęliśmy lokalną tradycję bez szemrania :D Quote
jola&tina Posted November 13, 2020 Author Posted November 13, 2020 6 godzin temu, Radek napisał: Całkiem hojny ten Mikołaj :) Bardzo hojny - zera liczyłam przez 5 minut :) 1 Quote
jola&tina Posted November 13, 2020 Author Posted November 13, 2020 1 minutę temu, Tyśka) napisał: U nas też nie było takiego zwyczaju, oboje pochodzimy z innych rejonów Polski... no ale jesteśmy łasuchami, więc przyjęliśmy lokalną tradycję bez szemrania :D I tak trzymać :) Quote
Radek Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 5 godzin temu, jola&tina napisał: Trzynastego nawet zimą jest wiosna :) Wiosennie zapraszamy na bazarek! Uwielbiam tę piosenkę. 2 godziny temu, Tyśka) napisał: U nas też nie było takiego zwyczaju, oboje pochodzimy z innych rejonów Polski... no ale jesteśmy łasuchami, więc przyjęliśmy lokalną tradycję bez szemrania :D I to jest słuszna postawa :) 1 Quote
Radek Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 30 minut temu, jola&tina napisał: Puk puk jest tu ktoś? Jestem :) 1 Quote
jola&tina Posted November 13, 2020 Author Posted November 13, 2020 11 minut temu, Radek napisał: Jestem :) Bardzo się cieszę. I kto jeszcze? Quote
Radek Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 10 minut temu, jola&tina napisał: I kto jeszcze? Pewnie się ktoś jeszcze znajdzie :) Quote
jola&tina Posted November 13, 2020 Author Posted November 13, 2020 1 minutę temu, Radek napisał: Pewnie się ktoś jeszcze znajdzie :) Mam nadzieję, ale chyba już wszyscy śpią :) Quote
Radek Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 1 minutę temu, jola&tina napisał: Mam nadzieję, ale chyba już wszyscy śpią :) Są też i sowy późno chodzące spać. Quote
jola&tina Posted November 13, 2020 Author Posted November 13, 2020 19 minut temu, Radek napisał: Są też i sowy późno chodzące spać. Wszystkie sowy zapraszamy !!!!!! 1 Quote
jola&tina Posted November 13, 2020 Author Posted November 13, 2020 12 minut temu, agat21 napisał: Nr 8 za 22 zł poproszę Witam. Ty też jesteś sowa? Dziękuję i nr 8 zapisuję. Quote
jola&tina Posted November 13, 2020 Author Posted November 13, 2020 Wszystkim sowom i skowronkom, które wkrótce będą budzić się, życzę dobrej nocy. 1 Quote
Radek Posted November 14, 2020 Posted November 14, 2020 4 godziny temu, Ingrid44 napisał: Skowronki zapraszamy na zakupy Jak zaglądam o tej porze, to chyba nie można mnie zaliczyć do skowronków ;) Quote
Recommended Posts