Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
19 godzin temu, jola&tina napisał:

Do hopsania potrzebna jest energia. Tak na szybko upiekłam rogaliki
Rogaliki z marmoladą   Proszę się częstować :)

My z mężem też piekliśmy w przeddzień 11. listopada, jak przystało na mieszkańców Wielkopolski :)
Pierwszy raz - bezpszenne, bezglutenowe. Wyszły przepyszne, chociaż ciasto mało plastyczne, dość kruche.

124929697_1238953139808302_8433106275561821578_n.thumb.jpg.9317813c1b23b5fa1a46b7587eeeaf02.jpg

Posted
2 godziny temu, Tyśka) napisał:

My z mężem też piekliśmy w przeddzień 11. listopada, jak przystało na mieszkańców Wielkopolski :)
Pierwszy raz - bezpszenne, bezglutenowe. Wyszły przepyszne, chociaż ciasto mało plastyczne, dość kruche.

124929697_1238953139808302_8433106275561821578_n.thumb.jpg.9317813c1b23b5fa1a46b7587eeeaf02.jpg

Mniam,mniam - domowe zawsze najlepsze.
U nas nie ma tego zwyczaju, ale wiem, że z Wielkopolski zwyczaj przeniósł się na inne tereny Polski też.
Zresztą takie smakowite zwyczaje warto kultywować :)

Posted
1 minutę temu, jola&tina napisał:

Mniam,mniam - domowe zawsze najlepsze.
U nas nie ma tego zwyczaju, ale wiem, że z Wielkopolski zwyczaj przeniósł się na inne tereny Polski też.
Zresztą takie smakowite zwyczaje warto kultywować :)

U nas też nie było takiego zwyczaju, oboje pochodzimy z innych rejonów Polski... no ale jesteśmy łasuchami, więc przyjęliśmy lokalną tradycję bez szemrania :D

Posted
1 minutę temu, Tyśka) napisał:

U nas też nie było takiego zwyczaju, oboje pochodzimy z innych rejonów Polski... no ale jesteśmy łasuchami, więc przyjęliśmy lokalną tradycję bez szemrania :D

I tak trzymać :)

Posted
5 godzin temu, jola&tina napisał:

Trzynastego nawet zimą jest wiosna :)
Wiosennie zapraszamy na bazarek!

Uwielbiam tę piosenkę.

2 godziny temu, Tyśka) napisał:

I to jest słuszna postawa :)

• Like 1
Posted
4 godziny temu, Ingrid44 napisał:

Skowronki zapraszamy na zakupy 

Jak zaglądam o tej porze, to chyba nie można mnie zaliczyć do skowronków ;)