Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak się cieszę że kolejna Figa jest bezpieczna. W gospodarstwie skąd jest nasza Figunia źle się dzieje i nie chodzi tylko o psa. Alkohol rządzi, nie wiem co robić :(

• Like 1
Posted
15 godzin temu, ewu napisał:

Tak się cieszę, że Figunia już po zabiegu i wszystko jest w porządku. 

też mi ulżyło, bo trochę się bałam o nią.

1 godzinę temu, auraa napisał:

Tak się cieszę że kolejna Figa jest bezpieczna. W gospodarstwie skąd jest nasza Figunia źle się dzieje i nie chodzi tylko o psa. Alkohol rządzi, nie wiem co robić :(

Myślałam ostatnio o nich. Czyli jest kolejny pies? Jak patrzę na moją Figuszkę wtuloną w  któreś z nas albo śpiącą smacznie na kanapie z podusia pod łebkiem, to nie umiem sobie wyobrazić jej zamkniętej w jakiejś komórce, samotnej:(

Posted

Muszę się zebrać i przygotować ogłoszenie dla Figi, bo sunia jest gotowa do adopcji. Anecik opowiada o niej w samych superlatywach. 

Tymczasem robię przelew za jej pobyt w hoteliku. Maleńka była już na minusie, ale nasze stałe dobre Anioły i tym razem nas wsparły wielką kwotą 350 zł dla Figusi. Bardzo dziękuję Małgosi i Rafałowi za ich wielkie serca i tak wielką pomoc!

Posted
6 godzin temu, Ewa Marta napisał:

Muszę się zebrać i przygotować ogłoszenie dla Figi,

Mogę i ja ją ogłaszać tylko ukradnę i trochę zmienię Twój tekst ;)

Posted
19 godzin temu, b-b napisał:

Mogę i ja ją ogłaszać tylko ukradnę i trochę zmienię Twój tekst ;)

Jeszcze nie przygotowałam, bo mam spiętrzenie prac zawodowych. Ale bardzo dziękuję za propozycję:)

Figuszka została zaszczepiona przeciw wściekliźnie. Koszt szczepienia i dojazdu do weta 35 zł.

Dzisiaj doszła stała od Dorci 20 zł dla suni. Bardzo Ci kochana dziękujemy!!!

Posted

Wrzucam fakturę za szczepienie Figi i zdjęcie szwów i czipowanie Meli. Za Figę 25 zl, za Melę 33 zł. Do tego w rozliczeniach doliczam każdej suni po 10 zł za transport do weta i powrót do hoteliku.

Faktura.jpg.04540a286fa318b20c1c591897129105.jpg

Mam tez zdjęcia wszystkich moich suniek i Toczki Poker:) To jest niesamowity widok. Jeszcze niedawno cała czwórka przerażona siedziała w kojcach w schronisku, a teraz takie nam sie kanapowe panny zrobiły:)

stadko.jpg.04a4006622805dd88c44ece9b387fe80.jpg

i jeszcze Figunia z Toczką:)

FiT.jpg.db6501a2537816be41a6b73696532def.jpg

• Upvote 1
Posted

Było kilka telefonów. Jeden bardzo obiecujący, dzisiaj miało dojść do spotkania Pani z Figą. Niestety już wsiadała z synem do samochodu, kiedy dowiedziała się, że synowa ma covid…  Prosiła, żeby szukać suni dalej domu, a ona odezwie się za jakiś czas i jak sunia nadal będzie do adopcji, to wrócimy do tematu.

Figuszka nieświadoma niczego tak sobie dzisiaj spacerowała z Toczką:

Figa01.jpg.0b6d08b37a3cc29b77ded591ca858ada.jpg

A potem słodko odsypiała:

Figa02.jpg.e39bc188204211617405b6823516d9a8.jpg Figa03.jpg.cb1a78c510701a85f6e28ca289e2e1ef.jpg

• Like 2
Posted
18 godzin temu, Ewa Marta napisał:

Figuszka nieświadoma niczego tak sobie dzisiaj spacerowała z Toczką:

Figa01.jpg.0b6d08b37a3cc29b77ded591ca858ada.jpg

No i dobrze. Wystarczy ,że my się stresujemy ;)

• Like 1
Posted

Dostałyśmy wczoraj niespodziewanie wpłatę od Pani Magdy, która adoptowała od nas niedawno Lawi:)

Jak się okazało Lawi mimo odrobaczania w hoteliku nadal była zarobaczona pasożytami, na które nie zadziałała standardowa tabletka, Pani Magda postanowiła wesprzeć badanie w tym kierunku naszych dwóch suniek. W związku z tym 75 zł dostała od niej Mela i 75 zł Figa:) 

Jesteśmy bardzo wdzięczne, bardzo dziękujemy! 

• Like 2
Posted

Czekamy na wyniki badania Figi. Dzisiaj dostałam fakturę za jej badanie i za leczenie Meli. Część Figi, to 72 zł. Wpiszę to w rozliczenie na dniach, kiedy będę już płaciła wszystko Anecie.

121741307_366514044473804_199377427472385591_n.jpg

Posted

Dzisiaj zrobiłam wspólny przelew na 200,00 zł - po 100 dla Meluni i Figuni. Bardzo proszę Ewuniu o potwierdzenie na bazarku jak kasiorka wpłynie na Twoje konto.

Bazarek

• Like 1
Posted
13 minut temu, elik napisał:

Dzisiaj zrobiłam wspólny przelew na 200,00 zł - po 100 dla Meluni i Figuni. Bardzo proszę Ewuniu o potwierdzenie na bazarku jak kasiorka wpłynie na Twoje konto.

Bazarek

Oczywiście Elu, bardzo Ci dziękujemy!!

• Like 1
Posted
Dnia 16.10.2020 o 12:48, elik napisał:

Bazarek

Serdecznie dziękujemy za wsparcie naszych suniek. 100 zł dla Figi mam już na koncie:)