Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 13.11.2021 o 12:13, aagataa8 napisał:

Czy policja może wystąpić do safe-animal o dokładne dane właściciela? Bo ja widzę tylko ten nr telefonu...

Policji to wystarczy.  Zaznaczyłaś jej, że jak nie przyśle książeczki to zgłosisz na policji  porzucenie?

Kanalie!

• Like 1
Posted

Już nie pamiętam czy do bazy danych podaje się adres. 

Prewencyjnie nie możesz kogoś zgłaszać na policję, jedynie jeśli już skrzywdził psa. Co zrobi z kolejnym nie wiadomo.

• Like 1
Posted
Dnia 13.11.2021 o 12:22, agat21 napisał:

Prewencyjnie nie możesz kogoś zgłaszać na policję, jedynie jeśli już skrzywdził psa. Co zrobi z kolejnym nie wiadomo.

Podaje się adres, ale można wybrać opcję, że nie będzie widoczny dla przeglądającego bazę danych.

Policji wystarczy nr telefonu

• Like 1
Posted
Dnia 13.11.2021 o 12:22, agat21 napisał:

Myślałam tu bardziej o jakimś Toz-ie albo innej organizacji...

Ale fakt, nie mam najmniejszych dowodów na to, że obecnemu dzieje się krzywda 🥺

Posted
Dnia 13.11.2021 o 12:21, elik napisał:

Policji to wystarczy.  Zaznaczyłaś jej, że jak nie przyśle książeczki to zgłosisz na policji  porzucenie?

Kanalie!

Tak, powiedziałam jej to... Zobaczymy, dam jej dwa tygodnie, bo teraz paniusia odpoczywa w Zakopanem 🥴

Posted
Dnia 13.11.2021 o 12:36, aagataa8 napisał:

Tak, powiedziałam jej to... Zobaczymy, dam jej dwa tygodnie, bo teraz paniusia odpoczywa w Zakopanem 🥴

Czemu mnie nie dziwi, że właśnie tam? .. 

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 25.11.2021 o 20:11, agat21 napisał:

Ewidentnie się znudził.. 😖

To bardzo szybko🥺 Pies z 2013r., dwa szczepienia od chorób wirusowych, na trzecie już się nie stawili. Nie wspomnę o braku szczepienia przeciwko wściekliźnie 🤬 Zapytałam o to, odpisała: "Byl w zeszlym roku na dzialce gdzie bylismy latem ale dostalismy jedynie kartke z potwierdzeniem ktora niestety gdzies przepadla"... Brak słów 😥

Posted
Dnia 25.11.2021 o 20:19, agat21 napisał:

Fajny, młody jeszcze psiak. Znajdzie lepszy dom i normalnych ludzi. U tamtych tylko szkoda kolejnego psa. Ciekawe ile on ma czasu aż się znudzi.. 😒

Laki zostaje u tej koleżanki co go znalazła, bardzo się z nią związał i krzywdy tam nie zazna 🙂 Śpi na kanapie, w łóżku, gdzie tylko ma ochotę 😉

1637869451151.jpg

• Like 6
Posted
Dnia 26.11.2021 o 08:31, elik napisał:

Wspaniałe zakończenie bardzo smutnej historii.

Oby tamci nie starali się już o następnego psiaka.

Z tego co mi wiadomo, to mają kolejnego psiaka. Dlatego ten został oddany do dziadków 🥺

Posted
Dnia 26.11.2021 o 08:45, aagataa8 napisał:

Z tego co mi wiadomo, to mają kolejnego psiaka. Dlatego ten został oddany do dziadków 🥺

Ach, no tak, chyba nawet już o tym pisałaś. Wyparowało to widocznie z mojej pamięci. Biedny psiak, oby i ten się im nie znudził  😞 

Posted
Dnia 26.11.2021 o 08:48, elik napisał:

Ach, no tak, chyba nawet już o tym pisałaś. Wyparowało to widocznie z mojej pamięci. Biedny psiak, oby i ten się im nie znudził  😞 

To jest całkiem prawdopodobne 🥺

Posted
Dnia 26.11.2021 o 09:00, aagataa8 napisał:

To jest całkiem prawdopodobne 🥺

Chciałabym mieć nadzieję, że jednak tak się nie stanie.
Bedne stworzenia stają się zabawką w rękach bezdusznych kreatur.

• Like 1
Posted

Pomocy! Czy któraś z Was jest mi w stanie pomóc z Safe-animal? Poprosiła mnie ta koleżanka o pomoc przy "przerejestrowaniu" Lakiego na siebie... Nie mogę znaleźć takiej opcji na ich stronie, a nie chce płacić za założenie konta właściciela, jeżeli nie będzie tam opcji zmiany właściciela... Wiecie może czy w ogóle ona może to zrobić? Czy to pseudo-byly-wlasciciel może tylko zrobić? 

Pisałam do safe-animal, ale brak odpowiedzi 🤔 

Edit: Już chyba mam, zalogowałam się na swoje konto, ale proszę o potwierdzenie czy to będzie to?

Screenshot_20211127-182402.png

Posted
Dnia 27.11.2021 o 18:41, agat21 napisał:

Oj, nie ma doświadczenia z safe-animal. Zaraz zapytam Mazowszankę na przykład. 

Mozna przerejestrować, ale trzeba wysłać zdjecie dokumentu: umowy adopcyjnej lub zrzeczenia się psa. Wtedy wpisują psa na konto danej osoby, a ona już sama zmienia dane. Po lewej stronie każdego wpisu zwierzęcia znajduje się znaczek oznaczajacy edycję (długopisik). Jak się w niego kliknie to można edytować dane.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 27.11.2021 o 18:51, Mazowszanka13 napisał:

Mozna przerejestrować, ale trzeba wysłać zdjecie dokumentu: umowy adopcyjnej lub zrzeczenia się psa. Wtedy wpisują psa na konto danej osoby, a ona już sama zmienia dane. Jest tam taki znaczek oznaczajacy edycję (długopisik).

Zajrzę na Safe-animal to opisze to bardziej składnie.

Dziękuję 😘

Posted
Dnia 27.11.2021 o 18:51, Mazowszanka13 napisał:

Mozna przerejestrować, ale trzeba wysłać zdjecie dokumentu: umowy adopcyjnej lub zrzeczenia się psa. Wtedy wpisują psa na konto danej osoby, a ona już sama zmienia dane. Po lewej stronie każdego wpisu zwierzęcia znajduje się znaczek oznaczajacy edycję (długopisik). Jak się w niego kliknie to można edytować dane.

Dzięki 😘

• Like 1