Rybc!a Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Nowa tragedia w naszym schronisku.. :placz: Fuga - ma 3 lata, czipa, miękkie futerko, tłusty brzuszek i... OKROPNY STRACH W OCZACH! Fuga mieszkała sobie ze swoją panią w podeszłym wieku.. niestety.. pani suni dostała wylewu i już nigdy nie będzie mogła normalnie funkcjonować.. a tym bardziej opiekować się psem. Trafiła do domu opieki. Fuga to jedna wielka kupka nieszczęścia.. trzeba ją szybko ratować! Sunia jest maleńka, nakolankowa, można bez problemu wziąć ją na ręce, jest spokojna i idealnie nadawałaby się dla osoby starszej. Nie reaguje agresją na koty, a sytuacja schroniska BARDZO ją przytłacza.. Kontakt w sprawie adopcji Rybcia GG 5722414 GSM 691 364 660 email [email protected] Quote
Charly Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 biedna Figulinka. Całe szczęscie sunieczka jest jeszcze młoda. to nie powinno być tak ciężko. Quote
Valeur248 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 A jaka skulona na tym ostatnim zdjęciu. Biedna, taka zmiana klimatu :-( Quote
gonia66 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Maleństwo...znam ten strach w oczach...moja Salma do dziś potrafi tak jeszcze spojrzeć...a była w schronisku zaledwei 2 miesiące...ten strach jest okropny...tak mnie boli, gdy psy tak bardzo cierpią..bo strach jest dla nich cierpieniem, ktorego w dodatku zupelnie nie moga zrozumiec...:-(:-(:-(:-( Quote
Valeur248 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Taka piękna na tych zdjęciach! Ha, w końcu dopiero po kąpieli :diabloti: Cośmy się z Madzią za tym małym gryzoniem nalatały :evil_lol: Quote
iwona213 Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 ona jest przepiękna, nie powinna długo czekać na domek... Quote
malagos Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Rybc!a napisał(a):Fuga będzie w Dzienniku Elbląskim :D Była? Jakiś odzew był? Quote
iwona213 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 a niemyślałyście dziewczyny o jakimś Dt, nawet płatny, ale koniecznie domowy, mała zaufa człowiekowi, pozbędzie sie strachu i adopcja będzie błyskawiczna. Takie młode, maluchy szybko domki znajdują. Jakby co też dołoże się do Dt. Quote
Rybc!a Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 Nie oddajmy do hotelów, czy płatnych DT psów, które są w takich sytuacjach. Po pewnym czasie Fuga przyzwyczai się, nie ma wyboru . Nie mamy funduszy, zainteresowanie Fugą jest bardzo słabe. Quote
Rybc!a Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 Nie oddajmy do hotelów, czy płatnych DT psów, które są w takich sytuacjach. Po pewnym czasie Fuga przyzwyczai się, nie ma wyboru . Nie mamy funduszy, zainteresowanie Fugą jest bardzo słabe. Quote
iwona213 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 właśnie takie psy potrzebują tego najbardziej, w warunkach schroniskowych nigdy nie pozbędzie się strachu a tym samym nie ma szans na adopcje. Pieniądze pewnie się znajdą, pozbiera się deklaracje, no ale skoro Wy nie dajecie psów do Dt to nie ma o czym mówic. Quote
Rybc!a Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 iwona213 napisał(a):właśnie takie psy potrzebują tego najbardziej, w warunkach schroniskowych nigdy nie pozbędzie się strachu a tym samym nie ma szans na adopcje. Pieniądze pewnie się znajdą, pozbiera się deklaracje, no ale skoro Wy nie dajecie psów do Dt to nie ma o czym mówic. Na DT oczywiście- ale nie do hotelu. Do hotelu oddajemy psy, np. które całe swoje życie są w schronisku- NIE MAJĄ ŻADNYCH SZANS NA ADOPCJĘ- są półdzikie, nie znają życia. Fuga jest w izolatce . Nie jest jej u nas źle . Codziennie ktoś ją odwiedza, ma jedzenie i spokój . Jest jej ciepło . Najważniejsze jest to, żeby znalazła dom . Quote
iwona213 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 ale ja nie mówie o hotelu ale o Dt nawet płatnym ale koniecznie domowym, nie jakieś tam boksy. Quote
Rybc!a Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 iwona213 napisał(a):ale ja nie mówie o hotelu ale o Dt nawet płatnym ale koniecznie domowym, nie jakieś tam boksy. A znasz taki DT? Quote
iwona213 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 w czwartek mogę poszukać, nasz ślepy Puko jedzie (jak uzbieramy jeszcze 70 zł) do takiego właśnie Dt http://www.dogomania.pl/forum/f28/slepy-puko-ginie-w-schronisku-zbieramy-na-dt-jedyny-ratunek-przed-smiercia-135537/index18.html trzeba się zorientować, na dogo jest kilka takich osób które biorą psy na Dt płatny, domowy. Zazwyczaj jednak trzeba się zapisać, poniewaz psiaki stoją w kolejce. Jutro i w środe mam dostęp do kompa tylko wieczorkiem, ale w czwartek jak będę w pracy mogę poszukać takiego Dt. Psiaki z domowego Dt dużo szybciej znajdują domy... Quote
iwona213 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 co słychać u Fugi?? dalej taka przestraszona... Quote
muka1 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Nie polecajcie psów starszym osobom.Przecież Ci ludzie bardzo często chorują ,muszą trafic do szpitala,potem długo oczekiwane sanatorium...Nagle robi sie problem,co zrobic z psem.Nie śmiem już pisac jak często ludzie starsi nagle odchodzą....Pozostają po nich nikomu niepotrzebne psy,koty...Rodzina jeżeli jest to wiadomo czeka tylko na mieszkanie a los ukochanego psa czy kota mamy nic ich nie obchodzi....To takie straszne ale i takie bardzo prawdziwe. Quote
Recommended Posts