Jump to content
Dogomania

TOBIASZEK JUŻ W SWOIM DOMKU ! TRZYMAJCIE KCIUKI PROSZĘ ZA AKLIMATYZACJĘ ! Tobiś - niedowidzący maleńki dziadeczek już w hoteliku u szafirki.

Recommended Posts

Posted
32 minuty temu, szafirka napisał:

Tobi drepcze sobie radośnie, je, nie ma objawów parwo, ale oczywiście mogę zrobić, jeśli będzie tak zdecydujecie. W tygodniu natomiast miał robiony ponowny test na lamblię i niestety wyszedł pozytywny. Wet powiedział, że u starszych psów giardia jest niestety trudna do wyleczenia. Tobiś zaczął przyjmować leki inne, niż na początku i kupa zaczyna przybierać prawidłową formę, więc to raczej nie jest kwestia mokrej karmy. Już nawet miałam w planie gotować mu kurczaka z marchewką i ryżem, tak jak to kiedyś robiłam jamniczkowi Maksiowi, ale na razie uważam, że jest dobrze.

Skoro Tobi nie ma objawów, jest radosny i dobrze je chyba nie ma sensu robienie testów.

Skupmy się na lambliach.

Może te nowe leki podziałają lepiej, bądźmy dobrej myśli.

Może wyleczymy Tobisia z tego paskudztwa.

Posted
15 godzin temu, Livka napisał:

Skoro Tobi nie ma objawów, jest radosny i dobrze je chyba nie ma sensu robienie testów.

Skupmy się na lambliach.

Cute elephants shared by Caroluna on We Heart It

Posted
23 godziny temu, Livka napisał:

Skupmy się na lambliach.

Dobrze, że Tobiś nie złapał parwo, trzymam kciuki za piesia i za najwspanialszy dom.

Posted
21 godzin temu, Havanka napisał:

Miejmy nadzieję, ze Tobi w końcu pokona te lamblie. A czy był jakiś odzew z ogłoszeń?

Niestety cisza ...

Posted

Nikt nie pytał o Tobisia, za jakiś czas zrobię nowe zdjęcia do podmiany. Tobi obecnie je suchą karmę royal gastro i do tego łyżkę mokrej karmy. Jest po serii tabletek i jego kupa ustabilizowała się, wygląda prawidłowo. Zbadamy ponownie kał, żeby sprawdzić rezultaty  leczenia.

Posted
4 godziny temu, szafirka napisał:

Nikt nie pytał o Tobisia, za jakiś czas zrobię nowe zdjęcia do podmiany. Tobi obecnie je suchą karmę royal gastro i do tego łyżkę mokrej karmy. Jest po serii tabletek i jego kupa ustabilizowała się, wygląda prawidłowo. Zbadamy ponownie kał, żeby sprawdzić rezultaty  leczenia.

O jak dobrze, że kupka lepsza, zobaczymy co wyjdzie z badań.

Mam nadzieję, że jakieś dobre serce otworzy się na naszego maleńkiego Tobisia.

Haniu czekam na rozliczenie za maj :)

Posted
3 godziny temu, szafirka napisał:

Za pobyt Tobisia u nas w maju poproszę 372 zł (31 x 12 zł.). Za leczenie rozliczę się z wetem po kolejnym badaniu kału i wtedy przedstawię rachunek.

Na koncie Tobisia wpłata z bazarku Nadziejki = 41 zł :)

Bardzo, bardzo dziękuję za to co robisz dla naszego dziadeczka Nadziejko :)

Dla Zakochanych: Gify i obrazki serduszka czerwone

Haniu, ślicznie dziękuję za opiekę nad Tobim - przelew w drodze.

Foresta - gify serca

Posted

Tobiaszku tulam caluje  z calej duszy z calego serducha kokany skiereczku 

Livko musze pomyslec poczarowac znow kramik  dla tuteczka

potwierdz  prosze na zakonczonym

Posted

Smutne życie Tobisia, poruszyło pana Mariusza, który napisał do mnie w odpowiedzi na ogłoszenie, że będzie mu też szukał domu i udostępniał. Ogłoszenie obserwuje 19 osób. Szkoda, że do tej pory niewiele z tego wynika.

• Like 1
  • Upvote 1