uxmal Posted April 30, 2020 Author Posted April 30, 2020 Przed chwilą, elik napisał: Ja swego czasu nawet dość dużo SF czytałam, ale mi przeszło. Czasami przeplatam kryminałami. Quote
uxmal Posted April 30, 2020 Author Posted April 30, 2020 1 minutę temu, elik napisał: Ja swego czasu nawet dość dużo SF czytałam, ale mi przeszło. Jakiego autora albo książkę polecasz sf? Quote
elik Posted April 30, 2020 Posted April 30, 2020 4 minuty temu, uxmal napisał: Jakiego autora albo książkę polecasz sf? Oczywiście wielki krakus St. Lem i jego Niezwyciężony, Cyberiada, Solaris, Dzienniki gwiazdowe... 1 Quote
uxmal Posted April 30, 2020 Author Posted April 30, 2020 15 minut temu, elik napisał: Oczywiście wielki krakus St. Lem i jego Niezwyciężony, Cyberiada, Solaris, Dzienniki gwiazdowe... :) no tak :) mistrzostwo świata. Ale jako filozof to już dla mnie za trudne np Summa technologiae . Nie dałam rady. Quote
elik Posted April 30, 2020 Posted April 30, 2020 7 minut temu, uxmal napisał: :) no tak :) mistrzostwo świata. Ale jako filozof to już dla mnie za trudne np Summa technologiae . Nie dałam rady. Bo to sf techniczne i wizjonerskie Quote
Aska7 Posted May 1, 2020 Posted May 1, 2020 Dzień dobry : ) Mam całe pudło starej, dobrej "Fantastyki". Zaczytywałam się jako nastolatka Quote
uxmal Posted May 1, 2020 Author Posted May 1, 2020 1 godzinę temu, Aska7 napisał: Dzień dobry : ) Mam całe pudło starej, dobrej "Fantastyki". Zaczytywałam się jako nastolatka Dzień dobry :) A co polecasz do czytania? Quote
uxmal Posted May 1, 2020 Author Posted May 1, 2020 Przed chwilą, agat21 napisał: Uciekł, prawda? Niech nikt nie ucieka :) Quote
agat21 Posted May 1, 2020 Posted May 1, 2020 Przed chwilą, uxmal napisał: Niech nikt nie ucieka :) Leszczynek oczywiście Quote
uxmal Posted May 1, 2020 Author Posted May 1, 2020 2 minuty temu, agat21 napisał: Leszczynek oczywiście Aaaaa :) hmmm. Wolałabym zachęcić do lektury. Zrobię spoiler jeśli ujawnię. :( Quote
rozi Posted May 1, 2020 Posted May 1, 2020 4 minuty temu, uxmal napisał: Aaaaa :) hmmm. Wolałabym zachęcić do lektury. Zrobię spoiler jeśli ujawnię. :( Też zachęcam, to cudowna książka. Quote
Aska7 Posted May 1, 2020 Posted May 1, 2020 1 godzinę temu, uxmal napisał: Dzień dobry :) A co polecasz do czytania? To SF to 35 lat temu, teraz to literatura faktu. Quote
uxmal Posted May 1, 2020 Author Posted May 1, 2020 1 minutę temu, Aska7 napisał: To SF to 35 lat temu, teraz to literatura faktu. Coś o wirusach? Zakarzeniach? Quote
uxmal Posted May 1, 2020 Author Posted May 1, 2020 1 minutę temu, Aska7 napisał: To SF to 35 lat temu, teraz to literatura faktu. Też takie czytam : strugaccy, zajdler , bułyczow. Quote
Radek Posted May 1, 2020 Posted May 1, 2020 11 godzin temu, elik napisał: Oczywiście wielki krakus St. Lem i jego Niezwyciężony, Cyberiada, Solaris, Dzienniki gwiazdowe... Jedyne SF, które lubię. 3 minuty temu, Aska7 napisał: To SF to 35 lat temu, teraz to literatura faktu. Ja to historyczne najbardziej wolę. Quote
uxmal Posted May 1, 2020 Author Posted May 1, 2020 2 godziny temu, Aska7 napisał: Nie, historie okołowojenne. I konflikt bałkański. 2 godziny temu, Radek napisał: Ja to historyczne najbardziej wolę. Za bardzo przeżywam takie tematy. Jedyne historyczne a może bardziej reportaże to Kapuściński , biografia Królowej Elżbiety i o Klaudiuszu i messalinie. Quote
uxmal Posted May 1, 2020 Author Posted May 1, 2020 2 minuty temu, Kamila Proc napisał: zapraszamy No właśnie :) Quote
Kamila Proc Posted May 1, 2020 Posted May 1, 2020 4 minuty temu, uxmal napisał: Za bardzo przeżywam takie tematy. Jedyne historyczne a może bardziej reportaże to Kapuściński , biografia Królowej Elżbiety i o Klaudiuszu i messalinie. a sam Klaudiusz bez Messaliny? Quote
rozi Posted May 1, 2020 Posted May 1, 2020 Przed chwilą, Kamila Proc napisał: a sam Klaudiusz bez Messaliny? Tylko pierwszy tom w sensie? Quote
Recommended Posts