Alvenka Posted February 10, 2020 Author Posted February 10, 2020 2 godziny temu, Nadziejka napisał: Kochany niezwykly Cygniu Alvenko wszystkie lapenki Twoje sciskamy tualmy ogromnie Olasia Olena84 wyczaruje Cegielkowy bazarecek Dziękujemy kochane ciocie Quote
Alvenka Posted February 10, 2020 Author Posted February 10, 2020 50 minut temu, Nadziejka napisał: Serdecznie zapraszam na nowy kramik roznosci dla Cyganka Cygankowi serduchem kramik roznoci!Zapraszam Dobreduszenki do 25 luty Bardzo dziękujemy ciociu Nadziejko Quote
Koki-99 Posted February 10, 2020 Posted February 10, 2020 A jak sobie Cyganek teraz radzi z tą nóżką? Przeczytałam wąteczek. Rehabilitacja pewnie by się przydała, ale to kolejne koszty, a tu jeszcze operacja nie spłacona :( Quote
Alvenka Posted February 10, 2020 Author Posted February 10, 2020 Wpłaciłam na zrzutkę 250 złotych. https://zrzutka.pl/457zwk Z kramiku od Nadziejki 190 zł. i z mojego 60 zł. Mamy 4000 zł. dogomania 246 zł. miauowiczka 4 zł. 250 zł. 1 Quote
Nadziejka Posted February 11, 2020 Posted February 11, 2020 Alvenko dosylam jeszcze 10 zl z bazareczlu zakonczonego Wujenek b-d przyslal wieksza Cegielenke dla Cygania Quote
Koki-99 Posted February 11, 2020 Posted February 11, 2020 Ja mam 40 zł, ale będzie jeszcze jedna wpłata jak dziewczyna wróci z ferii, to wtedy razem wyślę. 1 Quote
Alvenka Posted February 11, 2020 Author Posted February 11, 2020 15 godzin temu, Nadziejka napisał: Alvenko dosylam jeszcze 10 zl z bazareczlu zakonczonego Wujenek b-d przyslal wieksza Cegielenke dla Cygania Dziękuję serdecznie za cegiełkę dla Cygania 11 godzin temu, Koki-99 napisał: Ja mam 40 zł, ale będzie jeszcze jedna wpłata jak dziewczyna wróci z ferii, to wtedy razem wyślę. Dziękujemy serdecznie, zrobię znowu zbiorczą wpłatę. Dziękuję Koki-99 i Nadziejka za zaangażowanie w pomoc dla Cyganka. Quote
Alvenka Posted February 11, 2020 Author Posted February 11, 2020 22 godziny temu, Koki-99 napisał: A jak sobie Cyganek teraz radzi z tą nóżką? Przeczytałam wąteczek. Rehabilitacja pewnie by się przydała, ale to kolejne koszty, a tu jeszcze operacja nie spłacona :( Po operacji pytałam lekarza operującego o rehabilitację, powiedział, że na razie nie jest potrzebna bo najpierw musi się nauczyć używać tej dodatkowej nogi której nigdy nie miał, oczywiście w sensie, że ją miał ale była bezużyteczna i staw kolanowy nie był używany z racji wady wrodzonej bądź niedorozwoju co jest w opisie RTG. Nauczył się używać tej czwartej łapy ale nie wiem czy nie bedzie korekty bo jednak ta noga mu ucieka na zewnątrz a to dodatkowy koszt około 2 tysięcy. Masakra. Pod koniec miesiąca Cyganek ma jechać na kontrolę i zobaczymy co doktor zdecyduje. Nie miała baba kłopotu.....a tu jeszcze stado kotów. 1 1 Quote
Olena84 Posted February 11, 2020 Posted February 11, 2020 Przybywam z zaproszenia Nadziejki, strasznie ta nóżka wyglądała, a koszt operacji powala... spróbuje na dniach zrobić bazarek cegiełkowy Quote
Koki-99 Posted February 11, 2020 Posted February 11, 2020 A staje już na niej, obciąża normalnie czy tak lekko? Trzymam kciuki za kontrolę. Mi się właśnie fajna kotka przypałętała pod chałupę. Mąż nie pozwolił jej wpuścić, tylko dokarmiać. A ona całymi dniami siedzi na tarasie. Cudna, przytulaśna, w wieku mojej młodzieży. Nie wiem co z nią robić. Chyba kolejny bazarek zrobię na jej sterylkę, chociaż tak mogę pomóc :( Albo jakieś ogłoszenia, ale wtedy musiałabym ją wziąć na próbę do domu, żeby zobaczyć jak się zachowuje, a to w ogóle nie wchodzi w rachubę. Nie jest dobrze być zwierzolubem. Quote
bakusiowa Posted February 12, 2020 Posted February 12, 2020 13 godzin temu, Koki-99 napisał: A staje już na niej, obciąża normalnie czy tak lekko? Trzymam kciuki za kontrolę. Mi się właśnie fajna kotka przypałętała pod chałupę. Mąż nie pozwolił jej wpuścić, tylko dokarmiać. A ona całymi dniami siedzi na tarasie. Cudna, przytulaśna, w wieku mojej młodzieży. Nie wiem co z nią robić. Chyba kolejny bazarek zrobię na jej sterylkę, chociaż tak mogę pomóc :( Albo jakieś ogłoszenia, ale wtedy musiałabym ją wziąć na próbę do domu, żeby zobaczyć jak się zachowuje, a to w ogóle nie wchodzi w rachubę. Nie jest dobrze być zwierzolubem. Zrób budkę i postaw na tarasie. 1 1 Quote
Anula Posted February 12, 2020 Posted February 12, 2020 13 godzin temu, Koki-99 napisał: A staje już na niej, obciąża normalnie czy tak lekko? Trzymam kciuki za kontrolę. Mi się właśnie fajna kotka przypałętała pod chałupę. Mąż nie pozwolił jej wpuścić, tylko dokarmiać. A ona całymi dniami siedzi na tarasie. Cudna, przytulaśna, w wieku mojej młodzieży. Nie wiem co z nią robić. Chyba kolejny bazarek zrobię na jej sterylkę, chociaż tak mogę pomóc :( Albo jakieś ogłoszenia, ale wtedy musiałabym ją wziąć na próbę do domu, żeby zobaczyć jak się zachowuje, a to w ogóle nie wchodzi w rachubę. Nie jest dobrze być zwierzolubem. Jeżeli uda się kotkę gdzieś przetrzymać przez 12 dni to wysterylizuj ją jak najszybciej bo wiosna już nie jest daleko.Będziesz miała maluchy.I tak kotków jest sporo wokół Ciebie.Zrób kilka zdjęć i ogłoś ją.Kicia jest śliczna i z opisu ma fajny charakter.U weta dowiesz się o wiek,wagę. A Gmina nie zwraca kosztów sterylizacji? Jak zrobisz bazarek to dołożę cegiełkę na sterylizację. 1 1 Quote
beataczl Posted February 12, 2020 Posted February 12, 2020 2 godziny temu, Anula napisał: Jeżeli uda się kotkę gdzieś przetrzymać przez 12 dni to wysterylizuj ją jak najszybciej bo wiosna już nie jest daleko.Będziesz miała maluchy.I tak kotków jest sporo wokół Ciebie.Zrób kilka zdjęć i ogłoś ją.Kicia jest śliczna i z opisu ma fajny charakter.U weta dowiesz się o wiek,wagę. A Gmina nie zwraca kosztów sterylizacji? Jak zrobisz bazarek to dołożę cegiełkę na sterylizację. dokladnie....i ja tez doloze cegielke do sterylki Quote
Alvenka Posted February 12, 2020 Author Posted February 12, 2020 Śliczna koteczka Koki-99, trzeba złapać i sprawdzić czy wysterylizowana. Ona ewidentnie lgnie do ludzi, do domu. Ja jak kiedyś wstawiłam zdjęcie obcego kota za oknem na parapecie to opluwano mnie jak mogę spokojnie siedzieć w mieszkaniu a kot patrzy. Ja niestety nie mogę brać pierwszego lepszego kota bo mam ponad 20 w domu i to by już było bardzo nierozsądne, brać jednego kosztem stada. Oczywiście wyszłam na podwórko i sprawdziłam stan kota, dałam jeść. Potem sobie poszedł, jak i inne które przychodzą i odchodzą bo to wieś.Nic tylko miałam brać i do lekarza...ludzie są okropni. Ja zapraszam na swój bazarek, dodałam nowe rzeczy od numeru 37. https://www.dogomania.com/forum/topic/351313-dodane-nowe-rzeczytuniki-swetry-sukienki-kamizelki-kurtki-swetry-szaledla-kotków-i-cyganka-biedniusiego/ 1 Quote
Koki-99 Posted February 12, 2020 Posted February 12, 2020 4 godziny temu, Kamila Proc napisał: pogonic meza To se ne da :) I długo by pisać dlaczego :) Kochane dziewczyny dzięki za chęć pomocy. Zapewniam, że w temacie kotów jestem dość dobrze wyedukowana i wiem czym grozi brak sterylizacji. A gmina... no cóż, od dwóch lat mieszkam na wsi i nie muszę pisać jak jest na wsiach z pomocą dla zwierząt. Jak mieszkałam w mieście, to była pomoc i talony do weta z TOZ-u. Zajmowałam się trochę kotami działkowymi. Tutaj to inna bajka. I mój kłopot. Aniu, przepraszam za zaśmiecanie wątku Cyganiątka. 1 Quote
Nadziejka Posted February 12, 2020 Posted February 12, 2020 9 godzin temu, Anula napisał: Jeżeli uda się kotkę gdzieś przetrzymać przez 12 dni to wysterylizuj ją jak najszybciej bo wiosna już nie jest daleko.Będziesz miała maluchy.I tak kotków jest sporo wokół Ciebie.Zrób kilka zdjęć i ogłoś ją.Kicia jest śliczna i z opisu ma fajny charakter.U weta dowiesz się o wiek,wagę. A Gmina nie zwraca kosztów sterylizacji? Jak zrobisz bazarek to dołożę cegiełkę na sterylizację. calem serduchem i ja sie doloze Kokuniu 1 Quote
Alvenka Posted February 12, 2020 Author Posted February 12, 2020 29 minut temu, Koki-99 napisał: To se ne da :) I długo by pisać dlaczego :) Kochane dziewczyny dzięki za chęć pomocy. Zapewniam, że w temacie kotów jestem dość dobrze wyedukowana i wiem czym grozi brak sterylizacji. A gmina... no cóż, od dwóch lat mieszkam na wsi i nie muszę pisać jak jest na wsiach z pomocą dla zwierząt. Jak mieszkałam w mieście, to była pomoc i talony do weta z TOZ-u. Zajmowałam się trochę kotami działkowymi. Tutaj to inna bajka. I mój kłopot. Aniu, przepraszam za zaśmiecanie wątku Cyganiątka. Spoko, kotunia też potrzebuje pomocy. Quote
Alvenka Posted February 13, 2020 Author Posted February 13, 2020 To nasz Cyganek :) Piesek szuka domu ale z powodu implantów nie może być psem tylko podwórkowym. Ja mam naprawdę teraz fatalną sytuację w domu.....:( 1 Quote
Koki-99 Posted February 13, 2020 Posted February 13, 2020 Już mu nawet futerko odrasta ładnie. Może zmień tytuł, żeby było wiadomo, że jest do adopcji. A jakieś ogłoszenia macie w planie? Na miau ktoś robił kiedyś, bo tak ogłaszałam tymczasa, tylko nie pamiętam nicku i nie wiem czy jeszcze aktualne. Poszukam.... 1 Quote
Nadziejka Posted February 13, 2020 Posted February 13, 2020 Przecudowne psie serce i Wy Serca Wielkie sciskam modle ogromnie ogromnie za najlepsze dla Was dla caluniej wielkiej cudnej druzynki dla Cygunia stokrosci Ciociu czy bediesz miec jakas pomoc w dojazdach z Cygankiem na rehabilitavje? 1 Quote
Tyśka) Posted February 13, 2020 Posted February 13, 2020 A myślałaś, aby napisać do Fundacji Judyty zajmującej się też niepełnosprytkami? Może chociaż udostępni Cyganka? 1 Quote
elik Posted February 13, 2020 Posted February 13, 2020 Dnia 12.02.2020 o 11:34, Anula napisał: A Gmina nie zwraca kosztów sterylizacji? Jak zrobisz bazarek to dołożę cegiełkę na sterylizację. Dnia 12.02.2020 o 14:00, beataczl napisał: dokladnie....i ja tez doloze cegielke do sterylki Ja też. Quote
elik Posted February 13, 2020 Posted February 13, 2020 Dnia 12.02.2020 o 21:10, Koki-99 napisał: Zajmowałam się trochę kotami działkowymi. Tutaj to inna bajka. I mój kłopot. Każda gmina bez względu na to czy miejska, czy wiejska ma obowiązek opiekować się bezdomnymi zwierzętami i ustalając budżet mają obowiązek zaplanować pewną kwotę na pomoc bezdomnymi zwierzętom. Quote
Nadziejka Posted February 13, 2020 Posted February 13, 2020 1 minutę temu, elik napisał: Ja też. Bransoletkowo kubeczkowy bazarek na sterylizacje Quote
Recommended Posts