Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, Nadziejka napisał:

Znalezione obrazy dla zapytania: gify misie teddy 

Kochany niezwykly Cygniu

Alvenko wszystkie lapenki Twoje sciskamy tualmy ogromnie

Olasia Olena84 wyczaruje Cegielkowy bazarecek

Dziękujemy kochane ciocie 17c862f7c55f10cbbd2b5a0a4cbaddd3.gif

Posted

A jak sobie Cyganek teraz radzi z tą nóżką? Przeczytałam wąteczek. Rehabilitacja pewnie by się przydała, ale to kolejne koszty, a tu jeszcze operacja nie spłacona :(

Posted
15 godzin temu, Nadziejka napisał:

Znalezione obrazy dla zapytania: gify misie teddy 

Alvenko dosylam jeszcze 10 zl z bazareczlu zakonczonego 

Wujenek b-d przyslal wieksza Cegielenke dla Cygania

Dziękuję serdecznie za cegiełkę dla Cygania b1385ebb6bec81be069a50c102ffcff6.gif

11 godzin temu, Koki-99 napisał:

Ja mam 40 zł, ale będzie jeszcze jedna wpłata jak dziewczyna wróci z ferii, to wtedy razem wyślę.

Dziękujemy serdecznie, zrobię znowu zbiorczą wpłatę.

Dziękuję Koki-99 i Nadziejka za zaangażowanie w pomoc dla Cyganka.
64fc3c6132690c0355ea782d84472cb7.gif

Posted
22 godziny temu, Koki-99 napisał:

A jak sobie Cyganek teraz radzi z tą nóżką? Przeczytałam wąteczek. Rehabilitacja pewnie by się przydała, ale to kolejne koszty, a tu jeszcze operacja nie spłacona :(

Po operacji pytałam lekarza operującego o rehabilitację, powiedział, że na razie nie jest potrzebna bo najpierw musi się nauczyć używać tej dodatkowej nogi której nigdy nie miał, oczywiście w sensie, że ją miał ale była bezużyteczna i staw kolanowy nie był używany z racji wady wrodzonej bądź niedorozwoju co jest w opisie RTG. Nauczył się używać tej czwartej łapy ale nie wiem czy nie bedzie korekty bo jednak ta noga mu ucieka na zewnątrz a to dodatkowy koszt około 2 tysięcy. Masakra.9b1f516955faa315c970d87287e78c7f.gif
Pod koniec miesiąca Cyganek ma jechać na kontrolę i zobaczymy co doktor zdecyduje.

Nie miała baba kłopotu.....a tu jeszcze stado kotów.2edc1059a41b4764dd28fa41b9f3e836.gif

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

A staje już na niej, obciąża normalnie czy tak lekko? Trzymam kciuki za kontrolę.

Mi się właśnie fajna kotka przypałętała pod chałupę. Mąż nie pozwolił jej wpuścić, tylko dokarmiać. A ona całymi dniami siedzi na tarasie. Cudna, przytulaśna, w wieku mojej młodzieży. Nie wiem co z nią robić. Chyba kolejny bazarek zrobię na jej sterylkę, chociaż tak mogę pomóc :( Albo jakieś ogłoszenia, ale wtedy musiałabym ją wziąć na próbę do domu, żeby zobaczyć jak się zachowuje, a to w ogóle nie wchodzi w rachubę. Nie jest dobrze być zwierzolubem.

4d4f9783e1d0.jpg

Posted
13 godzin temu, Koki-99 napisał:

A staje już na niej, obciąża normalnie czy tak lekko? Trzymam kciuki za kontrolę.

Mi się właśnie fajna kotka przypałętała pod chałupę. Mąż nie pozwolił jej wpuścić, tylko dokarmiać. A ona całymi dniami siedzi na tarasie. Cudna, przytulaśna, w wieku mojej młodzieży. Nie wiem co z nią robić. Chyba kolejny bazarek zrobię na jej sterylkę, chociaż tak mogę pomóc :( Albo jakieś ogłoszenia, ale wtedy musiałabym ją wziąć na próbę do domu, żeby zobaczyć jak się zachowuje, a to w ogóle nie wchodzi w rachubę. Nie jest dobrze być zwierzolubem.

4d4f9783e1d0.jpg

Zrób budkę i postaw na tarasie.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
13 godzin temu, Koki-99 napisał:

4d4f9783e1d0.jpg

Jeżeli uda się kotkę gdzieś przetrzymać przez 12 dni to wysterylizuj ją jak najszybciej bo wiosna już nie jest daleko.Będziesz miała maluchy.I tak kotków jest sporo wokół Ciebie.Zrób kilka zdjęć i ogłoś ją.Kicia jest śliczna i z opisu ma fajny charakter.U weta dowiesz się o wiek,wagę.

A Gmina nie zwraca kosztów sterylizacji?

Jak zrobisz bazarek to dołożę cegiełkę na sterylizację.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Anula napisał:

Jeżeli uda się kotkę gdzieś przetrzymać przez 12 dni to wysterylizuj ją jak najszybciej bo wiosna już nie jest daleko.Będziesz miała maluchy.I tak kotków jest sporo wokół Ciebie.Zrób kilka zdjęć i ogłoś ją.Kicia jest śliczna i z opisu ma fajny charakter.U weta dowiesz się o wiek,wagę.

dokladnie....i ja tez doloze cegielke do sterylki

Posted

Śliczna koteczka Koki-99, trzeba złapać i sprawdzić czy wysterylizowana. Ona ewidentnie lgnie do ludzi, do domu.
Ja jak kiedyś wstawiłam zdjęcie obcego kota za oknem na parapecie to opluwano mnie jak mogę spokojnie siedzieć w mieszkaniu a kot patrzy.
Ja niestety nie mogę brać pierwszego lepszego kota bo mam ponad 20 w domu i to by już było bardzo nierozsądne, brać jednego kosztem stada.
Oczywiście wyszłam na podwórko i sprawdziłam stan kota, dałam jeść. Potem sobie poszedł, jak i inne które przychodzą i odchodzą bo to wieś.Nic tylko miałam brać i do lekarza...ludzie są okropni.

Ja zapraszam na swój bazarek, dodałam nowe rzeczy od numeru 37.
https://www.dogomania.com/forum/topic/351313-dodane-nowe-rzeczytuniki-swetry-sukienki-kamizelki-kurtki-swetry-szaledla-kotków-i-cyganka-biedniusiego/

• Like 1
Posted
4 godziny temu, Kamila Proc napisał:

pogonic   meza

To se ne da :) I długo by pisać dlaczego :) Kochane dziewczyny dzięki za chęć pomocy. Zapewniam, że w temacie kotów jestem dość dobrze wyedukowana i wiem czym grozi brak sterylizacji. A gmina... no cóż, od dwóch lat mieszkam na wsi i nie muszę pisać jak jest na wsiach z pomocą dla zwierząt. Jak mieszkałam w mieście, to była pomoc i talony do weta z TOZ-u. Zajmowałam się trochę kotami działkowymi. Tutaj to inna bajka. I mój kłopot.

Aniu, przepraszam za zaśmiecanie wątku Cyganiątka.

• Like 1
Posted
9 godzin temu, Anula napisał:

Znalezione obrazy dla zapytania: gify misie teddy calem serduchem i ja sie doloze Kokuniu

• Like 1
Posted
29 minut temu, Koki-99 napisał:

To se ne da :) I długo by pisać dlaczego :) Kochane dziewczyny dzięki za chęć pomocy. Zapewniam, że w temacie kotów jestem dość dobrze wyedukowana i wiem czym grozi brak sterylizacji. A gmina... no cóż, od dwóch lat mieszkam na wsi i nie muszę pisać jak jest na wsiach z pomocą dla zwierząt. Jak mieszkałam w mieście, to była pomoc i talony do weta z TOZ-u. Zajmowałam się trochę kotami działkowymi. Tutaj to inna bajka. I mój kłopot.

Aniu, przepraszam za zaśmiecanie wątku Cyganiątka.

Spoko, kotunia też potrzebuje pomocy.

Posted

Już mu nawet futerko odrasta ładnie. Może zmień tytuł, żeby było wiadomo, że jest do adopcji. A jakieś ogłoszenia macie w planie? Na miau ktoś robił kiedyś, bo tak ogłaszałam tymczasa, tylko nie pamiętam nicku i nie wiem czy jeszcze aktualne. Poszukam....

• Upvote 1
Posted

Przecudowne psie serce  i Wy Serca Wielkie

sciskam modle ogromnie ogromnie  za najlepsze dla Was  dla caluniej wielkiej cudnej druzynki 

dla Cygunia stokrosci

Ciociu czy bediesz miec jakas pomoc

w dojazdach z Cygankiem na  rehabilitavje?

• Upvote 1
Posted
Dnia 12.02.2020 o 11:34, Anula napisał:

Dnia 12.02.2020 o 14:00, beataczl napisał:

dokladnie....i ja tez doloze cegielke do sterylki

Ja też.

Posted
Dnia 12.02.2020 o 21:10, Koki-99 napisał:

Zajmowałam się trochę kotami działkowymi. Tutaj to inna bajka. I mój kłopot.

Każda gmina bez względu na to czy miejska, czy wiejska ma obowiązek opiekować się bezdomnymi zwierzętami i ustalając budżet mają obowiązek zaplanować pewną kwotę na pomoc bezdomnymi zwierzętom.