Charly Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 więcej zdjęc na stronie 2 i 3 i 6:) Nero ma na razie swoją własną budę, spacerki i jest zupełnie innym psem:) (maj 2009) więcej zdjęc z jego metamorfozy na str. 6:) --------------------------------------------------- luty 2009 Dziś Nero otrzymal swoje imię:) Nero jest starszym pieskiem. Takim, który szczeka gardlowym glosem na czlowieka, gdy ten zblizy się do boksu. Jednak Nero jest absolutnie łagodny. Jest wystraszony i reaguje niepewnie na ruch, szczególnei podniesioną rękę..Oddany w pazdzierniku przez własciciela. Dzisiaj poszedl na spacerek. To byl taki wąchany spacerek. Neros wąchal kazdy centymetr ziemi, lizal wszytko, obsikiwal...Ogon caly czas mu przy tym chodzil. Zupelnie tak, jakby to ten ogonek napędzał Nerusia:lol: Nerus tak na moje oko jest w typie molosa. wzrok ma taki molosowaty. Podgardle zwisa. Rybcia zrobila kilka zdjec. Patrzcie jaki fajny biedny opuszczony Neruś. On marne szanse ma, bo szczeka i nie podchodzi do krat. Ale on nie szczeka groznie. On szczeka, bo szczeka...Szczeka bo jest w stresie. NIe wiem czy to prawda, ale dzis rozmawialam z pewną b. miła osobką, ktora powiedziala, ze fakt, ze Nerus poza boksem wszytko co kilka kroków obsikuje, moze wskazywac na to, ze jest w boksie dominowany biedne zmarszczone czółko.. Nie widac najwazniejszej częsci podgardla, bo scisnieta jest obrożą;) tu sobie aż przysiadlem z wrażenia....głaszczą mnie po pleckach:-( kontakt: (0) 785 132 983 email: [email protected] Quote
Charly Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 ale fajnie posty skoczyly:lol:. troche dziwnie wątek bez zdjęc zakladac. Ale Rybcia je ma. Quote
Charly Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 taki zmarszczuch z niego. szczegolnie jak zalozylam obrozę. Caly się zmarsczyl:) ciekawe skąd to podgardle takie. Ale Gops- moje uznanie:loveu:. skąd wiesz o którym psie mowa? nie ma zdjęcia a nie chodzisz juz do schronu. czyzbym takwspaniale go opisala:oops::evil_lol: Quote
Dorothy Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 juz widze to gardlowe podgardle starszego pana:loveu:, dawajcie zdjecia Quote
Charly Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 no czekam wlasnie czekam:) Pewnie wieczorkiem dziewczyny wstawią. Podgardla chyba nie widac, bo Neruś ruszał się i kręcil caly czas. nie chcial stanąc nawe na moment. On w ogole chrumka jak wącha Quote
gops Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Charly napisał(a):moze faktycznie. bo taki zmarszczuch z niego. szczegolnie jak zalozylam obrozę. Caly się zmarsczyl:) Rybcia tez mowila o shar pei'u ciekawe skąd to podgardle takie. mastify hiszpanskie mają takie cos. edit: aaa...teraz widzę na zdjeicu, shar pei też ma takie cos. Ale Gops- moje uznanie:loveu:. skąd wiesz o którym psie mowa? nie ma zdjęcia a nie chodzisz juz do schronu. czyzbym takwspaniale go opisala:oops::evil_lol: :evil_lol: bo on jest nie typowy i go pamietam bardzo dobrze ;) zawsze z daleka od krat i szczekal :roll: nawet na smaka sie nie skusil ,no ale po spacerku napewno sie zmienil :razz: Quote
Charly Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 weszlam tam i go zabralam. bal się. polozyl w malutkim koszyczku, w ktorym lezal Gucio ( Gucio jest w jedynce teraz). Ale w momencie kiedy poczul obroże sam wstal i skierowal się w strone wyjscia:-o Po spacerze zajrzalam do niego jescze raz. Szczekal tak jak i wczesniej, albo i gorzej nawet:evil_lol::roll: a smaki trzeba mu wkladac prosto w paszcze. inaczej sie nie odwazy. a jesli to jamnikowaty ukradnie mu i ugryzie przy okazji. ten jamnikowaty powinien miec osobny boks jak Markus lub Dobek;) bo nie toleruje innych psów:mad: Quote
Charly Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 jutro albo w sobotę wyprowadzę Nerusia na spacerek na tych zdjęciach jakos podobienstwa do shar pei nie widzę. jednak na zywo coś tam jest;) Quote
Charly Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 bezkonfliktowy spokojny Nerus. kto go pokocha? Quote
Charly Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 Byl slicznie na spacerku. rybcia ma zdjecia Quote
kuba123 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 a co tu tak pusto i nikt nie zagląda... a Charly prowadzi monologi... Quote
Charly Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 hihih. Bo Nerus jest ani taki stary, ze trzeba płakac nad nim, ani młody. Ale jest cudowny. Takie jajko niespodzianka. Szczeka tubalnie kiedy zblizyc się do kojca. a potem zwiewa przed czlowiekiem, kładzie na ziemi, tak bardzo boi się ręki:-(. Kiedy jednak uda mu się założyc obrożę, pędzi radosnie do wyjścia-obroża to taki znak dla niego, że nic mu się nie stanie...bidulek. Nero uwielbia wąchać. obwąchuje wszystko na swojej drodze. Bardzo dobrze zgadza się z pieskami w swoim kojcu. Tymi malymi i tymi dużymi. Natomiast na spacerku sprawia wrażenie groznego:razz:. Widząc innego psa szczeka i ciągnie w tym kierunku powarkując. W boksie jest tak przyjazny, że nie sądze, aby mial ochotę gryść, ale.....wolę nie próbować na psach innych spacerowiczów:diabloti:. Do dziadzia, dużego owczarka, (którego wyprowadzała Rybcia), stosunek Nerusia też był raczej dominujący. Mysle, ze jest taki w stosunku do psow, ktorych nie zna. I tyle. Jesli chodzi o ludzi, nie wiem, czy ten pies kiedykowliek zaznał, co to glaski czy przytulanie. Jest zdzwiony, kiedy to robię. Nie oczekuje tego. ale ostatnio az przysiadl i mruczal. Generalnie chrumka jak swinka:loveu:Bardzo bym chciala, zeby znalazl fajny domek. Przy domu gdzies w cieplej budzie. Inne psiaki też moga byc, kochający czlowiek i Nerus bylby bardzo szczęsliwy. No i jest dobrym stróżem. Quote
Charly Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 tu sobie aż przysiadlem z wrażenia....głaszczą mnie po pleckach:-( a tu za uszkiem... za drugim... Quote
Charly Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 Neruś ma ogloszenia na molosach i allegratce Quote
Valeur248 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Piękny ten Nero. Ma takie smutne oczka :-( Quote
Valeur248 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Tak, ma taką mocną budowę ciała. Te oczka ma takie... spokojne. Quote
Charly Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 bardzo mi się podoba. lubię silne psy. Zobacz jaką ma klatę jak siedzi. na spacerku raz pociągnął. wyglądal od tylu jak kulturysta. A tyle w nim dobroci spokojiu ciepła. Ech te psiaki. Anioły w futrze.. Quote
Charly Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 chcę znalesc mu domek. On jest bardzo fajny. Quote
Recommended Posts