Moli@ Posted April 9, 2021 Posted April 9, 2021 Nie napisałam, gdy kudełki trochę odrosną jedziemy na podcięcie :) Pani Kasia współpracuje z fundacją z Warszawy i ma psie i kocie biedy ,) Jaki ten świat mały :) Quote
Tyśka) Posted April 9, 2021 Posted April 9, 2021 Serce rośnie, kiedy się czyta o tak dobrych ludziach <3 Szaguś naprawdę odmłodniał. Cudowny jest! Quote
Moli@ Posted April 12, 2021 Posted April 12, 2021 Wpłynęło na konto 170zł / 12.04 MDK8 - wet Dziękuję :) Quote
Moli@ Posted April 12, 2021 Posted April 12, 2021 23 minuty temu, Tyśka) napisał: Ktoś może wytłumaczyć? :( Anemia, niby nie duży spadek ale... i ALT podwyższone ..., przyczyn może być kilka :(. To nie są bardzo duże odchylenia od normy ale są i Hematokryt z tendencją zniżkową :( Staruszek..., niech weci się wypowiedzą Quote
Moli@ Posted April 12, 2021 Posted April 12, 2021 2 minuty temu, Tyśka) napisał: Dziękuję za wyjaśnienie. Czekam na wieści:( Tysiu, wet musi się wypowiedzieć..., na wyniki trzeba patrzeć całościowo, tu jest więcej takich z tendencją spadkową lub rosnącą. Quote
Moli@ Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 Byłam dziś z Szagusiem u wetki. Mamy nie panikować..., wyniki ogólnie są dobre a jak na wiek i dolegliwości dziadeczka to więcej niż dobre. Zostawiłam mocz do badania - wynik na maila. Dostał witaminy VetAminex (na miesiąc - 30 szt ), żelazo HemoVet ( na miesiąc), i Cimolgex (na miesiąc) - ( leczenie bólu i zapalenia związanego z chorobą zwyrodnieniową stawów ). Zdaniem wetki należy zapewnić mu komfort życia. Szaguś w torbie zrobił kupkę..., przy okazji wetka obejrzała - nie było śluzu, tłuszczu, tzw" kaszy manny". Kupka OK. Zapłaciłam 101zł / 13.04 (paragon) Quote
Tyśka) Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 Ufff, dobrze że czuwasz, a jeszcze lepsze wieści przyniosłaś. :) Quote
Moli@ Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 7 minut temu, Tyśka) napisał: Ufff, dobrze że czuwasz, a jeszcze lepsze wieści przyniosłaś. :) Jeszcze wynik moczu... Wolałam poznać opinię lekarza. Szagi nie jest grubasem i nie powinien być bo przestanie chodzić. Apetyt ma bardzo dobry, wciąga aż miło (2 razy dziennie). Nie ma biegunek czy zaparć, kupi ładne, pije i siusia w normie. Nie płakusia, jest aktywny ( w miarę możliwości), kontaktowy, zaborczy ,) w nocy śpi. 2 Quote
Moli@ Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 Wykrzywiony ale do przodku nagina. Dzielny Szaguś :) 2 Quote
helli Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 Faktycznie, głowa z 1 stronę, zawsze tak? Jak po udarze Quote
Moli@ Posted April 14, 2021 Posted April 14, 2021 10 godzin temu, helli napisał: Faktycznie, głowa z 1 stronę, zawsze tak? Jak po udarze Przy poruszaniu się zawsze główka przekrzywiona..., stojąc - czasami prostuje. Zawsze przekrzywiona gdy podnosi w górę. Ograniczona ruchomość Były konsultacje, zdjęcia RTG całego kręgosłupa, łapek - zmiany zwyrodnieniowe, narośla kostne , śrut przy kręgosłupie, stare nieleczone złamania tylnej łapy :( Nie można nic zrobić, jedynie farmakologia i masaż rozluźniający mięśnie . Szaguś bardzo lubi masaż i szczotkowanie ..., robimy kilka razy dziennie, chłopczyk sam przypomina ,) Fryzjerkę rozczulił rozkładając się do szczotkowania - przyzwyczajony i widać że sprawia mu to ogromną przyjemność. Z wanny też nie uciekał i pozwalał się masować... to masowała ,) Suszarka nie straszna. Największe zmiany zwyrodnieniowe są w odcinku szyjnym. Quote
Tyśka) Posted April 14, 2021 Posted April 14, 2021 Tego, kto do niego strzelał to chyba sama bym zastrzeliła :( Ale w rejonach Szagusia to taka forma rozrywki... też miałam takiego sąsiada, co celował z okna do psów i kotów... I to nie tylko starzy, młodzi też tak się "bawią" :( Najważniejsze, że ten koszmar jest za nim i Szaguś trafił do raju <3 Czy zawsze lubił, czy dopiero u Ciebie polubił masaże i czesanie? Quote
Moli@ Posted April 14, 2021 Posted April 14, 2021 5 minut temu, Tyśka) napisał: Tego, kto do niego strzelał to chyba sama bym zastrzeliła :( Ale w rejonach Szagusia to taka forma rozrywki... też miałam takiego sąsiada, co celował z okna do psów i kotów... I to nie tylko starzy, młodzi też tak się "bawią" :( Najważniejsze, że ten koszmar jest za nim i Szaguś trafił do raju <3 Czy zawsze lubił, czy dopiero u Ciebie polubił masaże i czesanie? Wiedział do czego służy szczotka, ktoś kiedyś musiał o niego dbać. Pozwalał się czesać ale tak na szybko. Quote
Moli@ Posted April 16, 2021 Posted April 16, 2021 Wynik badania moczu - dobry. Z nerkami i pęcherzem nic złego się nie dzieje :) 2 Quote
Moli@ Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 Przyjechały 3 zgrzewki puszek Rocco senior dla Szagusia (na 2 miesiące do 20 czerwca) Dziękuję :) Quote
Moli@ Posted April 30, 2021 Posted April 30, 2021 W przyszłym tygodniu (po wolnych dniach) kontrolne badanie krwi u chłopczyka Quote
mdk8 Posted May 8, 2021 Posted May 8, 2021 04.05 20,- Anula 06.05 70,- elficzkowa 06.05 40,- P. Marzenka Dziękuję :) Quote
Recommended Posts