Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po głębszym zastanowieniu nie będę jednak robiła wizyty PA. Państwo byli dzisiaj u Kasi poznać Axę, Kasia odniosła bardzo pozytywne odczucia w stosunku do tych osób. Tym bardziej że mieszkają w bloku, więc jechać aby obejrzeć mieszkanie to nie ma sensu. Jest to małżeństwo w wieku ok. 30 lat, nie mają dzieci . Mieszkają w Katowicach w fajnej lokalizacji , nad samym stawkiem/jeziorkiem Maroko, wokół którego tereny zielone więc jest fajne miejsce spacerowe. Axunia bardzo im się spodobała, pomimo że na początku nie bardzo chciała podejść ale się nie zrazili tym a Axunia po jakimś czasie odważyla się i podchodziła po głaski.

Rozmawiałam już z Martika Aischa i zrobi wizytę poadopcyjną.Teraz czekam na informację  kiedy Państwo pojadą po Axę.

• Like 3
Posted

Dziękuję serdecznie za wpłaty dla Axuni :)

20zł-Livka /06.12.2019/stała XII
20zł -Livka /12.12.2019/stała I
50zł -Karolina Brandys /06.12.2019/wpłata XII
50zł -Jolanta Szymańska /12.12.2019 /wpłata XII
30zł -koja /09.12.2019 /stała XII

Posted

Axa w czwartek wieczorem  pojechała do swojego domku w Katowicach. Wczoraj dzwoniłam zapytać jak wygląda sytuacja dobę po adopcji. Jest całkiem dobrze, oczywiście Axunia troszkę zestresowana, wybrała sobie swoje miejsce w sypialni skąd ma podgląd na całe mieszkanie. Państwo nie naciskają, dają jej czas na oswojenie ale przywołana przychodzi aby ją pogłaskać . Nie załatwia się w domu, całkiem dobrze chodzi na smyczy. Jak na pierwszą dobę jest całkiem nieźle.

Czekam teraz na zdjęcia z DS. Jak je otrzymam to natychmiast wstawię.

Mam nadzieję, ze Darczyńcy pozostaną nadal ze mną bo ja już zarezerwowałam kolejną sunią, chciałabym aby jeszcze choć jedna istota spędziła Święta w cieple i bezpieczna.

• Like 1
Posted
23 minuty temu, Poker napisał:

Gratuluję kolejnej adopcji. Oby wszystko się dobrze ułożyło.

Dziękuję :). Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ale odetchnę dopiero za kilka dni.

Posted

Wstawiam kilka fotek Cytrynki, które kilka dni temu przesłała mi Kasia. Cytrynka w poniedziałek będzie miała sterylkę. Domku juz pewnie w tym roku nie znajdziemy, wszyscy zaaferowani Świętami i nie myślą o adopcjach.

87fef2dcef26e720med.jpg

3330de490541024cmed.jpg

1b6f67e4008be3femed.jpg

ab4025cf9600904bmed.jpg

9248c865462b1f91med.jpg

• Like 2
Posted
10 godzin temu, Sara2011 napisał:

Dziękuję serdecznie za wpłaty dla Axuni :)

20zł-Livka /06.12.2019/stała XII
20zł -Livka /12.12.2019/stała I
50zł -Karolina Brandys /06.12.2019/wpłata XII
50zł -Jolanta Szymańska /12.12.2019 /wpłata XII
30zł -koja /09.12.2019 /stała XII

Oj :) Chyba coś naknociłam ;)

Saro potraktuj to kolejne 20 zł jako bonus, nie jako deklarację za styczeń, dobrze ?

Posted
3 godziny temu, Livka napisał:

Oj :) Chyba coś naknociłam ;)

Saro potraktuj to kolejne 20 zł jako bonus, nie jako deklarację za styczeń, dobrze ?

Bardzo serdecznie dziękuję , już poprawiłam. Będzie na transport dla kolejnej suni :).

A u Axuni nadal wszystko dobrze. Dzisiaj rodzinka mi napisała że nie chcą zapeszać ale trafił im się aniołek :).

I takie dwie fotki ze spacerku otrzymałam.

59001e3b58ee4e92med.jpg

c466f77a76fcbb57med.jpg

• Like 2
Posted
6 minut temu, Livka napisał:

Piękne zdjęcia :)

Ta nowa sunia to Amber ?

Zarezerwowałam Riwierę z Radys ale wiadomo jak jest w Radysach więc pewność będę miała jak już będzie zapakowana do auta. Transport zaplanowany na jutro.

4758e7f3d915bb12med.jpg

• Like 1
Posted

Rozmawiałam dzisiaj z Kasią. Riwiera jest miłą sunią, zarówno do ludzi jak i innych psiaków. Lubi biegać po ogrodzie i nie chce wracać do domu. Kasia musi ja łapać i na siłę wprowadzać do domu. Boi się przechodzenia przez drzwi. Myślę, że jej to szybko minie, na razie pewnie nie może nacieszyć się wolnością, w końcu prawie 14 miesięcy  przesiedziała zamknięta. W domu jak na razie zachowuje czystość ale legowiska jakby nie znała i śpi na podłodze. Być może jest jej gorąco. Jutro ma mi Kasia zrobić ze dwie fotki .

Posted

super, że i Twoja sunia taka grzeczna :) na pewno jest spragniona wolności i na pewno jest jej gorąco w domu- ma futro ogromne i sporo tłuszczyku ;) ale jest bardzo śliczna i po wyczesaniu będzie gwiazdą :)

Posted
39 minut temu, kiyoshi napisał:

super, że i Twoja sunia taka grzeczna :) na pewno jest spragniona wolności i na pewno jest jej gorąco w domu- ma futro ogromne i sporo tłuszczyku ;) ale jest bardzo śliczna i po wyczesaniu będzie gwiazdą :)

Kasia mówiła że nawet Szpulkę zaczepiała do zabawy na ogrodzie :)

Posted
3 minuty temu, Sara2011 napisał:

Kasia mówiła że nawet Szpulkę zaczepiała do zabawy na ogrodzie :)

to super. Najwazniejsze jak się pieski dogadują. Może jeszcze zostaną kumpelkami :) podobne sa w sumie. Ciekawe jak na wielkosć, nie wiem czy ta moja jest taka mała? jutro się pewnie więcej dowiemy :)