Jump to content
Dogomania

R o z l i c z o n y *** CHRISTO_FAIR GRATULACJE !!! *** Łyżeczki do kawy lub do herbaty Hefra plater *** Lotto z Plusem *** DLA ROXI BABULKI I STARUSZKÓW Z BUKU *********


Recommended Posts

Posted

Mięcha, tak?   :D :D :D  długo myślałam, zanim załapałam.

No... nie mogę powiedzieć z czego, przepis można kupić ewentualnie.

Posted
9 minut temu, Kamila Proc napisał:

pewnie golabki ze starego miecha

U Rozi, to raczej czegoś świeżego trudno się spodziewać. Lubi na bazar upychać, to co jej nie schodzi haha :)) 

Posted
Przed chwilą, Iv_ napisał:

U Rozi, to raczej czegoś świeżego trudno się spodziewać. Lubi na bazar upychać, to co jej nie schodzi haha :)) 

Święte słowa ;) 

 

Posted

Słuchajcie, wzruszyłam się. Mam tzw. zimną szafkę, taką przedwojenną, pod parapetem niektórzy mają, u mnie pod dębowym blatem. Wylot, czyli wlot powietrza, od południa. Sięgam do niej (niektórzy wiedzą po co), a tam chłodek  buja_w_oblokach.gif

Nie aż taki, jak w lodówce, ale spokojnie kilkanaście stopni zimniej, niż w mieszkaniu.

Posted
8 minut temu, rozi napisał:

Bo Ty nie pamiętasz, jak nie było lodówek  :D

Cała kuchnia była lodówką. Kamienna podłoga , bez ogrzewania, w zimie ziąb i w lecie też. Tak było w poniemieckich kamienicach.

  • Like 1
Posted
5 godzin temu, Poker napisał:

też nie, przynajmniej czrana

Ja się przerzuciłem na zieloną. 

5 godzin temu, bakusiowa napisał:

bez nadużywania zimną colę.

Ile to jest bez nadużywania? 

1 godzinę temu, rozi napisał:

Mam tzw. zimną szafkę, taką przedwojenną, pod parapetem niektórzy mają, u mnie pod dębowym blatem. 

U moich dziadków taka była, pod parapetem. Babcia tam przetwory trzymała. A kamienica z 1908 roku. Dzisiaj takich luksusów nie uświadczysz. 

Posted

Co najlepsze większość sąsiadów polikwidowała te szafki, nowocześnie chcieli mieć. To trzeba być bez pojęcia, też w niej przetwory trzymam, a na blacie mogłabym drewno rąbać i nie drgnie.

Posted
7 minut temu, koja napisał:

Dziękuje za zaproszenie :)
Poproszę 2 i 15.

Niezawodna Klientka     serduszka2.gif

Już zapisuję. A jak tam storczyk?

Posted
1 godzinę temu, Radek napisał:

Ja się przerzuciłem na zieloną. 

Ile to jest bez nadużywania? 

U moich dziadków taka była, pod parapetem. Babcia tam przetwory trzymała. A kamienica z 1908 roku. Dzisiaj takich luksusów nie uświadczysz. 

U mnie są :)  zrobiliśmy takie szafki podparapetowe . W pokoju kafle.

Ale chlodu nie ma :( 27 stopni :(((

Posted
19 minut temu, uxmal napisał:

A Ile kosztują losy? 

Uxmalik, ja wiem, że upał, ale 27 w szafce??? Tyle to ja nawet w kuchni nie mam. Od południa.

15zł sztuka, o ile mówimy o losach na łyżeczki.

Posted
55 minut temu, rozi napisał:

Uxmalik, ja wiem, że upał, ale 27 w szafce??? Tyle to ja nawet w kuchni nie mam. Od południa.

15zł sztuka, o ile mówimy o losach na łyżeczki.

Dziękuję :)* za informację.

To poproszę 8 i 32

Moóozg mi paruje. Siedziałam w sali bez klimy i na pełnym słońcu 8h. Jutro też. 

Niedługo moja kora mózgowa osiągnie grubość kilku nano metrów.Zanikną  funkcje poznawcze i motoryczne. Pamieć krótkotrwała przeniesie się do pamięci masowej. 

A pies chce się bawić lata po mieszkaniu z zabawkami. Nie rozumiem.

  • Like 1
Posted
6 minut temu, uxmal napisał:

Dziękuję :)* za informację.

To poproszę 8 i 32

Moóozg mi paruje. Siedziałam w sali bez klimy i na pełnym słońcu 8h. Jutro też. 

Niedługo moja kora mózgowa osiągnie grubość kilku nano metrów.Zanikną  funkcje poznawcze i motoryczne. Pamieć krótkotrwała przeniesie się do pamięci masowej. 

A pies chce się bawić lata po mieszkaniu z zabawkami. Nie rozumiem.

Dziękuję ślicznie, zapisuję   49.gif

Ale do ogólnonarodowej pamięci masowej?

Pies pracuje widocznie na bardzo krótkotrwałej, co sobie uświadomi, że gorąco, to zapomina.

  • Like 1
Posted
47 minut temu, rozi napisał:

Dziękuję ślicznie, zapisuję   49.gif

Ale do ogólnonarodowej pamięci masowej?

Pies pracuje widocznie na bardzo krótkotrwałej, co sobie uświadomi, że gorąco, to zapomina.

Oj nie, mam nadzieję że do  pamięci masowej wielordzeniowej.Jeden rdzeń to nie moja bajka.

Posted
1 minutę temu, uxmal napisał:

ojeju, i dużo cebulki ... mniam

Na maśle wszystko. Się właśnie zastanawiam, po ile sprzedawać. Jak myślisz?

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...