rozi Posted May 8, 2019 Posted May 8, 2019 Piesunia starzeje się troszkę, martwią mnie Jej finanse - ma deklaracje wystarczające na DT (znakomity DT), ale chciałabym jakiś grosik oszczędności żeby miała, na... leki jakieś, badania, gdyby trzeba, ostatnio trzeba było sporo... Do sprzedania mam tym razem... Piękny pióropusz Draceny, szczegóły - następny post. I wieloletnia zielistka z draceną wąskolistną. Zielistka rozrośnie się na potęgę, w tej chwili ma poobrywane (przez Lucię!!!) wąsy z dziaciakami. Dracenę można przyciąć, wypuści nowe pióropusze. Cena 50zł - tylko Warszawa Quote
rozi Posted May 8, 2019 Author Posted May 8, 2019 Średnica ok. 1m Przyjmie się, to silna roślina, wsadzona do ziemi puści korzenie i wrośnie. Muszę ściąć ten dolny pióropusz i albo u siebie posadzę, albo niech Ktoś się nim cieszy. Ma wygiętą łodygę, więc chwilę potrwa, zanim się ogarnie z pionem, chyba że przy samych literach posadzić. Cena 100zł Tylko odbiór osobisty w Warszawie na linii Metro1 Quote
rozi Posted May 8, 2019 Author Posted May 8, 2019 Przed chwilą, Iv_ napisał: Komu komu kwiatuszek? Jezusmaria, myślałam że chcesz z wysyłką Quote
Iv_ Posted May 8, 2019 Posted May 8, 2019 2 minuty temu, rozi napisał: Jezusmaria, myślałam że chcesz z wysyłką Haha nieeeeee Mam taką dracenę. Wielką jak byk Quote
rozi Posted May 8, 2019 Author Posted May 8, 2019 Przed chwilą, Iv_ napisał: Haha nieeeeee Mam taką dracenę. Wielką jak byk One piękne są. Nie to, co te nowoczesne habazie. Quote
Iv_ Posted May 8, 2019 Posted May 8, 2019 1 minutę temu, rozi napisał: One piękne są. Nie to, co te nowoczesne habazie. Piękne i niezniszczalne. Została mi po Mamie. Wysoka do sufitu, ma parę pióropuszy. Co jakiś czas muszę jakiś pióropusz wyciąć, żeby ją "odchudzić" i obniżyć, bo dużo miejsca zajmuje. Nie chwytają się jej żadne choroby, szkodniki, wytrzymuje duże różnice temperatur. Jest po prostu nie zaj***liwa Quote
rozi Posted May 8, 2019 Author Posted May 8, 2019 49 minut temu, Iv_ napisał: Piękne i niezniszczalne. Została mi po Mamie. Wysoka do sufitu, ma parę pióropuszy. Co jakiś czas muszę jakiś pióropusz wyciąć, żeby ją "odchudzić" i obniżyć, bo dużo miejsca zajmuje. Nie chwytają się jej żadne choroby, szkodniki, wytrzymuje duże różnice temperatur. Jest po prostu nie zaj***liwa No właśnie. Chętnie sobie posadzę drugą, ale tak pomyślałam, że może ktoś chciałby i dla Roxi kasa będzie :) A się nie kupi nigdzie takiego. Quote
uxmal Posted May 8, 2019 Posted May 8, 2019 Kwiatek super .. myślałam że to Yukka. A to dracena-:) A ten rysunek/miedzioryt superaśny. 1 Quote
Poker Posted May 9, 2019 Posted May 9, 2019 Miałam piękna dracenę chyba z 25 lat , wisiała nad schodami tworząc piękny, zielony wodospad. Jak pięknie kwitła !!! Jednak zachorowała, wyłysiała . Mam z niej 2 małe sztuki. 1 Quote
Iv_ Posted May 9, 2019 Posted May 9, 2019 1 godzinę temu, Aga76 napisał: Jej, piękny okaz :) Olbrzym :)) 1 Quote
rozi Posted May 9, 2019 Author Posted May 9, 2019 4 minuty temu, Iv_ napisał: Nikt nie chce takiej pięknej dracenki? Ona się złamała w czasie przeprowadzki, na górze były jeszcze dwa pióropusze. Nie ruszałabym tego dolnego, ale urósł bardzo i opiera się o brzeg donicy, w końcu się złamie łodyga, ciężki jest. Quote
Magdarynka Posted May 9, 2019 Posted May 9, 2019 15 godzin temu, Iv_ napisał: Piękne i niezniszczalne. Pod warunkiem, że nie ma się kota ;) Quote
rozi Posted May 9, 2019 Author Posted May 9, 2019 3 minuty temu, Magdarynka napisał: Pod warunkiem, że nie ma się kota ;) W sensie że gryzie/drapie, czy że szczy do donicy? :D Ja całe życie miałam koty, ta dracena ma 35 lat :) Quote
Iv_ Posted May 9, 2019 Posted May 9, 2019 Koty lubią liście podjadać ;) a mniejsze kwiaty przewracać. Quote
rozi Posted May 9, 2019 Author Posted May 9, 2019 Dla kotów sadziłam papirusy i zielistki, żaden nie miał zakusów na dracenę akurat. Quote
Poker Posted May 9, 2019 Posted May 9, 2019 Moje też ignorowały dracenę, natomiast papirus to mniam, mniam ,a potem rzyganko. Quote
Iv_ Posted May 9, 2019 Posted May 9, 2019 3 godziny temu, rozi napisał: Dla kotów sadziłam papirusy i zielistki, żaden nie miał zakusów na dracenę akurat. A Ty wiesz, że jeszcze mam od Ciebie papirusa :)) Quote
Recommended Posts