Jump to content
Dogomania

Dodałam dorosłą zielistkę z draceną wąskolistną ***** rośliny są duże, tylko Warszawa *** Pióropusz klasycznej Draceny * DLA ROXI BABUSZKI ***

Recommended Posts

Posted

Piesunia starzeje się troszkę, martwią mnie Jej finanse - ma deklaracje wystarczające na DT (znakomity DT), ale chciałabym jakiś grosik oszczędności żeby miała, na... leki jakieś, badania, gdyby trzeba, ostatnio trzeba było sporo...

100_3345.JPG

Do sprzedania mam tym razem...

Piękny pióropusz Draceny, szczegóły - następny post.

I wieloletnia zielistka z draceną wąskolistną. Zielistka rozrośnie się na potęgę, w tej chwili ma poobrywane (przez Lucię!!!) wąsy z dziaciakami. Dracenę można przyciąć, wypuści nowe pióropusze.

Cena 50zł  - tylko Warszawa

DSC03950a zielistka.JPG

Posted

Średnica ok. 1m

Przyjmie się, to silna roślina, wsadzona do ziemi puści korzenie i wrośnie.

Muszę ściąć ten dolny pióropusz i albo u siebie posadzę, albo niech Ktoś się nim cieszy. Ma wygiętą łodygę, więc chwilę potrwa, zanim się ogarnie z pionem, chyba że przy samych literach posadzić.

Cena 100zł

Tylko odbiór osobisty w Warszawie na linii Metro1

DSC03933a.JPG

Posted
2 minuty temu, rozi napisał:

Jezusmaria, myślałam że chcesz z wysyłką   kapiel.gif

Haha nieeeeee szok.gif

Mam taką dracenę. Wielką jak byk rotfl.gif

Posted
Przed chwilą, Iv_ napisał:

Haha nieeeeee szok.gif

Mam taką dracenę. Wielką jak byk rotfl.gif

One piękne są. Nie to, co te nowoczesne habazie.

Posted
1 minutę temu, rozi napisał:

One piękne są. Nie to, co te nowoczesne habazie.

Piękne i niezniszczalne. Została mi po Mamie. Wysoka do sufitu, ma parę pióropuszy. Co jakiś czas muszę jakiś pióropusz wyciąć, żeby ją "odchudzić" i obniżyć, bo dużo miejsca zajmuje.

Nie chwytają się jej żadne choroby, szkodniki, wytrzymuje duże różnice temperatur. Jest po prostu nie zaj***liwa kwadr.gif

Posted
49 minut temu, Iv_ napisał:

Piękne i niezniszczalne. Została mi po Mamie. Wysoka do sufitu, ma parę pióropuszy. Co jakiś czas muszę jakiś pióropusz wyciąć, żeby ją "odchudzić" i obniżyć, bo dużo miejsca zajmuje.

Nie chwytają się jej żadne choroby, szkodniki, wytrzymuje duże różnice temperatur. Jest po prostu nie zaj***liwa kwadr.gif

No właśnie. Chętnie sobie posadzę drugą, ale tak pomyślałam, że może ktoś chciałby i dla Roxi kasa będzie  :)

A się nie kupi nigdzie takiego.

Posted

Miałam piękna dracenę chyba z 25 lat , wisiała nad schodami tworząc piękny, zielony wodospad. Jak pięknie kwitła !!! Jednak zachorowała, wyłysiała . Mam z niej 2 małe sztuki.

• Like 1
Posted
4 minuty temu, Iv_ napisał:

Nikt nie chce takiej pięknej dracenki? 

Ona się złamała w czasie przeprowadzki, na górze były jeszcze dwa pióropusze.

Nie ruszałabym tego dolnego, ale urósł bardzo i opiera się o brzeg donicy, w końcu się złamie łodyga, ciężki jest.

Posted
3 minuty temu, Magdarynka napisał:

Pod warunkiem, że nie ma się kota ;)

W sensie że gryzie/drapie, czy że szczy do donicy?   :D

Ja całe życie miałam koty, ta dracena ma 35 lat  :)

Posted
3 godziny temu, rozi napisał:

Dla kotów sadziłam papirusy i zielistki, żaden nie miał zakusów na dracenę akurat.

A Ty wiesz, że jeszcze mam od Ciebie papirusa :))