Aga76 Posted April 13, 2019 Posted April 13, 2019 Zapraszamy po kwiatuszki i koszyki :) mogą być na kwiatuszki :) Quote
ona03 Posted April 13, 2019 Author Posted April 13, 2019 1 godzinę temu, Aga76 napisał: Zapraszamy po kwiatuszki i koszyki :) mogą być na kwiatuszki :) Agusiu, sama tu dzisiaj rządzisz :) Smyczku i Agusiu 76, no i co mam z Wami zrobić dziękujemy pięknie za szaleństwo wpłatowe jakby ktoś się nie dopatrzył, to to jest różowy szafirek.... Quote
mgog Posted April 13, 2019 Posted April 13, 2019 Oneczko jeśli to nie za zbyt intymna prośba wklej trochę zdjęć ze swojego ogrodu z dalszej perspektywy. Bardzom ciekawa jak on wygląda, jak rozplanowałaś grzędy - musi być pięknie, gdy wszystko kwitnie :) Quote
beataczl Posted April 13, 2019 Posted April 13, 2019 poniewaz wyjezdzam mam pytanie-jakis bazarek na koniec maja lub w czerwcu bedzie jeszcze? Quote
alex260503 Posted April 13, 2019 Posted April 13, 2019 Witam, zapraszamy na zakupy na lolciowym bazarku:)) przecudnej urody te brateczki:) śliczne pozdrawiam Quote
Isiak Posted April 13, 2019 Posted April 13, 2019 Dobry wieczór :) Też jestem ciekawa Onkowego ogródka w całości :))) Quote
ona03 Posted April 13, 2019 Author Posted April 13, 2019 6 godzin temu, beataczl napisał: poniewaz wyjezdzam mam pytanie-jakis bazarek na koniec maja lub w czerwcu bedzie jeszcze? Witaj Beatko :) Bazarki robię tylko wiosna i jesień, to jest optymalny czas sadzenia, a i czasu nie miałabym na trzeci bazarek w roku. Zapraszam jesienią :) 3 godziny temu, Aga76 napisał: Ogród otwarty :) Całą dobę, wiosną i jesienią :) Quote
ona03 Posted April 13, 2019 Author Posted April 13, 2019 8 godzin temu, mgog napisał: Oneczko jeśli to nie za zbyt intymna prośba wklej trochę zdjęć ze swojego ogrodu z dalszej perspektywy. Bardzom ciekawa jak on wygląda, jak rozplanowałaś grzędy - musi być pięknie, gdy wszystko kwitnie :) 1 godzinę temu, Isiak napisał: Dobry wieczór :) Też jestem ciekawa Onkowego ogródka w całości :))) No i co mam Wam odpowiedzieć, jest oczywiście bardzo kolorowy ale..... odkąd robię bazarki na Lolcia, niestety nie mam czasu na swój ogródeczek. W porze kiedy trzeba plewić, np. teraz, chwasty wlazły mi w lilie i liliowce. A ja zamiast je wyrywać, przygotowuję badylki do poniedziałkowych wysyłek. Wczoraj i dziś wykopałam i przygotowałam ok. 120 sadzonek , po nich zostało sporo dziur w ziemi, ziemia sucha, nie wszystko da się zasypać od razu. Postaram się wysłać większość w poniedziałek, na pewno niektóre roślinki klapną w transporcie, ale nie martwcie się woda i trochę cienia to odżyją na pewno. Sadzonki są w większości odpowiednikiem ceny ale.... Niektóre gatunki rosną szybciej, wtedy sadzonka może być większa, ale niektóre aby uzyskać wielkość do sprzedaży potrzebują nawet 2-3 lata, wtedy ta cena jest wyższa.I bardzo proszę o wyrozumiałość w tej kwestii. W tygodniu pracuję, jak Wy prawie wszyscy, często w soboty, czas na dom i ogród mam w tylko wekend. A w czasie trwania bazarku, a to jest ok. 4 miesiące w roku , te najważniejsze dla ogrodu miesiące/ przygotowanie wszystkiego - wysyłki/ wtedy niestety wszystko jest zsunięte na plan dalszy. I tak od paru lat zaległości, zaległości, zaległości..... Ale wszystko dla Lolcia, bardzo go kofffffam......, nawet nie wiem czy z wzajemnością..... Bardzo proszę :) rabata - nawtykane wszystkiego, tulipany w koszyczkach, za chwilę będą wykopane a miejsce ich zajmą dalie, canny i co ja mogę, jak wszystko musi być i jeszcze musi się rozmnożyć abym mogła się podzielić z Wami..... Jednym słowem mam wesoło....... Jesienią zakupiłam troszkę nowych szafirków, wylądowały w kilkunastu koszykach, jak zaczęły wychodzić, mój kocio zrobił sobie na nich kącik wypoczynkowy, musiałam szybciutko wykopać koszyki, aby nie zniszczył moich szafirków. Niektóre koszyczki zakopałam w inne miejsce, ale kilka sobie stoi gdzieś z boczku, a dołki po koszyczkach są super legowiskiem dla kocia...... 1 Quote
ona03 Posted April 13, 2019 Author Posted April 13, 2019 46 minut temu, Aga76 napisał: Ogrom pracy... Niom, dobrze, że bardzo to lubię :) Mam nadzieję, że nie odstraszyłam nikogo...., kfffffiatuszki nadal czekają na nowe domki :) Quote
Aga76 Posted April 13, 2019 Posted April 13, 2019 Soczyście i kolorowo :) Brzybywajcie na zakupy :) Quote
sharka Posted April 13, 2019 Posted April 13, 2019 Kwiatki posadzone :) moja poczta wyjątkowo się guzdrze, zwykle przesyłki docierają o 1 dzień później niż do innych miejsc. Karton się trzymał, kwiatki tez, a ze deszczyk popaduje myśle ze będzie dobrze, dziekuje Quote
Aga76 Posted April 13, 2019 Posted April 13, 2019 19 minut temu, ona03 napisał: Braciszki na dobranoc :) Kolor prawdziwie nocny :) Quote
ona03 Posted April 14, 2019 Author Posted April 14, 2019 8 godzin temu, sharka napisał: Kwiatki posadzone :) moja poczta wyjątkowo się guzdrze, zwykle przesyłki docierają o 1 dzień później niż do innych miejsc. Karton się trzymał, kwiatki tez, a ze deszczyk popaduje myśle ze będzie dobrze, dziekuje Ufff, odetchnęłam :), dobrze, że popaduje i jest chłodno, szybciej się przyjmą :) Aż sprawdziłam, i to nie Twoja poczta, tylko Komorniki przetrzymały nie wiem czemu. Dzień dobry ogrodniczki 8 godzin temu, Aga76 napisał: Kolor prawdziwie nocny :) Dzienny też mamy :) Quote
sharka Posted April 14, 2019 Posted April 14, 2019 To właśnie w Komornikach są często przeboje z paczkami. W Plewiskach jest tylko agencja pocztowa. No ale udało się :) Quote
ona03 Posted April 14, 2019 Author Posted April 14, 2019 1 godzinę temu, sharka napisał: To właśnie w Komornikach są często przeboje z paczkami. W Plewiskach jest tylko agencja pocztowa. No ale udało się :) A biedne kfffffiatuszki usychają...... Palemka poświęcona, ciasto kupione w kościele, piję drugą kawę i zabieram się za pakowanie :) I zapraszam nadal w niedzielę palmowo - handlowo - pracującą :) 1 Quote
rozi Posted April 14, 2019 Posted April 14, 2019 Bratki są urocze!!! ale ja już na balkon nie kupuję, w połowie lata wątlejsze się robią, nie umiem wyrzucić i tak marnie to wygląda. Quote
Aga76 Posted April 14, 2019 Posted April 14, 2019 Oneczko i kuraki uprawiasz w ogródku? :) Widzę takie dwa wesołe :) Widziałam dziś pierwszy raz pelargonie angielskie mini. Niedziela handlowa, zapraszamy :) Quote
ona03 Posted April 14, 2019 Author Posted April 14, 2019 3 godziny temu, rozi napisał: Bratki są urocze!!! ale ja już na balkon nie kupuję, w połowie lata wątlejsze się robią, nie umiem wyrzucić i tak marnie to wygląda. Moje na grzędzie lądują:) 42 minuty temu, Aga76 napisał: Oneczko i kuraki uprawiasz w ogródku? :) Widzę takie dwa wesołe :) Widziałam dziś pierwszy raz pelargonie angielskie mini. Niedziela handlowa, zapraszamy :) Normalnie wszystko jest :) A fotkę zrobiłaś tych mini ? Kiedyś latem, siedzę sobie na grzędzie, a może to wiosna była......, słyszę jakiś kaczkowy głosik, patrzę, a za płotem dzika kaczuszka z małymi kaczuskami, drze się strasznie. Obok mój kot, to ja za kota i do domu. A w tym czasie rodzinka sobie gdzieś poszła, skąd ona się tam wzięła ???? Quote
rozi Posted April 14, 2019 Posted April 14, 2019 20 minut temu, ona03 napisał: Moje na grzędzie lądują:) No właśnie. A tu nawet nie można wsadzić na trawniku, bo nowa moda nastała i latają z kosiarką... Stokrotek coraz mniej, bo koszą, zanim dojrzeją nasionka :( Quote
Recommended Posts