Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już mam dt dla psiaków, choć nie w Warszawie! Dziękuję Joannie z fb, :)

Mam do oddania dwa szczeniaki, uratowane razem z suczką i siostrą z lasu. Mają swój wątek, ogłosiłam je na OLX na Warszawę i lokalnych stronach. Jeden minus: odległość od Warszawy, te magiczne 99 km. I jakoś po dorosłego psa udaje się znaleźć ludzi, którzy przyjeżdżają po psa, to w przypadku szczeniąt jestem bezradna :(

Nie chcę, by trafiły na wieś, bo za dobrze znam tutejszą mentalność.

SZUKAM: osoby, która przyjmie dwa malce, zrobi słodkie zdjęcia na kocyku, z pluszaczkiem, i ogłosi je na Warszawę.

Posted

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Szukasz domu tymczasowego dla szczeniąt w Warszawie? Pomogłabym, ale pracuję w pełnym wymiarze godzin, a to są maleństwa, wymagające sporo uwagi. Czy one były szczepione na wirusówki? W ostatecznej, ostateczności gdyby sytuacja była podbramkowa no i mój mąż się zgodził na szczeniaki, to mogłabym wziąć na tymczas, ale moim zdaniem lepiej dla maluszków, żeby dał im domek ktoś kto będzie w stanie im poświęcić więcej czasu.

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Jo37 napisał:

Małgosiu - zrób ogłoszenia a ja sprawdzę Ci domy.

Jo, one mają ogłoszenia.

20 minut temu, seramarias napisał:

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Szukasz domu tymczasowego dla szczeniąt w Warszawie? Pomogłabym, ale pracuję w pełnym wymiarze godzin, a to są maleństwa, wymagające sporo uwagi. Czy one były szczepione na wirusówki? W ostatecznej, ostateczności gdyby sytuacja była podbramkowa no i mój mąż się zgodził na szczeniaki, to mogłabym wziąć na tymczas, ale moim zdaniem lepiej dla maluszków, żeby dał im domek ktoś kto będzie w stanie im poświęcić więcej czasu.

Tak, dobrze odczytałaś, o to właśnie mi chodzi...

Tak jak napisałam - są pod naszą, weterynaryjną, opieką, mają szczepienie na wirusówki.

Wiem, że setki zwierząt potrzebuje pomocy, że ciągle się szuka dt, sama robię co mogę w naszej gminie, i nie tylko. Muszę zająć się mamusią tych maluszków, już czas je oddzielić, ale nie mam jak...W domu, oprócz mojej trójki starowinek, jest nadal Bazia, a kolejny chudy pies zgłoszony ze wsi. Gdzie to wszystko upychać?...

Posted

Mogłabym porozmawiać z mężem, ale  nie wiem, czy one mogłyby zostać  na czas mojej pracy same . Przede mną wraca córka ale ona się nimi nie zajmie. No i musiałyby być ten czas w kenelu (którego nie posiadam). Miałam już szczeniaki, ale one nigdy nie zostawały na tak długo bez opieki. Gdybyś brała DT u mnie pod uwagę daj znać, zacznę pracować nad mężem, ale w głębi serca życzę im, żeby znalazły szybko dom i żaden DT nie był potrzebny, albo chociaż bardziej odpowiedni DT się zgłosił.

Posted

malagos, podeślesz mi link do ogłoszenia? Podesłałabym komuś... :)

EDIT: Pomyślałam jeszcze, że może warto, abyś napisała/zadzwoniła do Dziewczyn z Wolontariatu PIES NA ZAKRĘCIE, one mają DT w Warszawie, może akurat będą mieć miejsce... Dziewczyny super działają.

Posted
23 godziny temu, malagos napisał:

Dodam, że proszę o pomoc Kundelki i Mikropsiaki - bez odzewu :(

I dzięki Mikropsiakom ma dt dla Maminki, zawiozę ją do Warszawy w niedzielę :)