lafuma-82 Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='Fiorka']Pięknny !!!! :loveu: Brązy górą![/quote] A co z dereszami????ze niby dołem:evil_lol: A tak poważnie to kiedyś taki brązowy niemiec był moim marzeniem, później w [I]pewnej [/I]hodowli zobaczyłam piękne wyżły niemieckie o czarnym umaszczeniu i też na takiego szczeniaka zachorowałam, a teraz to już mi obojętne, byleby miał zdrową psychikę:eviltong:, tylko szkoda, że nie da się tego przewidzieć przy wyborze maleństwa:roll:
Saskja Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Im dłużej patrzę, tym bardziej jestem chora na niemca - na czekoladkę, na czarnuszkę i na dereszka:loveu:. Ratunku! Choroba wyżłowa!
Goshka Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='lafuma-82']To u kogo mały będzie się wychowywał? U każdego po trochu, czy póki nie dojrzeje, to dla jego dobra u jednej osoby?[/quote] [B]Porto mieszka u mnie, nie planujemy się nim wymieniać ...wbrew pozorom bierzemy pod uwagę jego dobro...[/B] [quote] [URL]http://img122.imageshack.us/img122/5791/baer130xb5.jpg[/URL] Czy na tym zdjęciu Porto to ten większy????? Dziewczyny, a jeżeli jest taka różnica w wielkości szczeniąt, pochodzących z tego samego miotu, to znaczy ze miot nie jest równy??Czy to normalne, ze pieski od samego początku są większe?(bo ta mniejsza to chyba suczka, bo jej czegoś tam nie widać:evil_lol:)[/quote] [B]Tak, ta mniesza to jego siostra. Wygląda na dużo mniejszą tylko na tym zdjęciu..[/B]
Goshka Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='Saskja']Im dłużej patrzę, tym bardziej jestem chora na niemca - na czekoladkę, na czarnuszkę i na dereszka:loveu:. Ratunku! Choroba wyżłowa![/quote] [B]He,he,he, a ja chociaz chciałam brązika i nawet Jazzirka miała byc brązem, to za nic nie mogę się przywyczaić, ze on taki jednolity....:eviltong:[/B] [B]Uuu, ja na obecną chwilę marzeń wyzłowych nie posiadam. Koniec, kropka. Limit wyczerpany :evil_lol: [/B]
Goshka Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [B]Porto & Jazz[/B] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/191/dfc77ece664862f9.jpg[/IMG][/URL]
Guest Fiorka Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote]A co z dereszami????ze niby dołem:evil_lol:[/quote]To Kessel napisał i chciał podbudować nowego kolege :cool3: Ja do dereszy zawsze będe mieć sentyment ;) No to zamieszaliście - ja już w końcu nie wiedziałam gdzie ma być Porto:evil_lol: Gratulacje ! Piękny wybór ;) Krawat THE BEST ! [quote][B]ja na obecną chwilę marzeń wyzłowych nie posiadam. Koniec, kropka. Limit wyczerpany :evil_lol:[/B][/quote]a ja mam :-( na razie nie ma szans na zrealizowanie ... ale na wszystko przyjdzie czas ... chyba :evil_lol:
Cala2 Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Gosia bardzo sie cieszę, mam nadzieję ze niedługo bedzie go można pomiziac:lol: Bo to kawał psa do miziania, rąk Ci zabraknie .....:cool3: A tutaj to już Jazzirce wlazł na głowe :evil_lol: [URL]http://images31.fotosik.pl/191/dfc77ece664862f9.jpg[/URL] Co na to Ari ???
Goshka Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='Fiorka']a ja mam :-( na razie nie ma szans na zrealizowanie ... ale na wszystko przyjdzie czas ... chyba :evil_lol:[/quote] [B]Pewnie, ze przyjdzie...Ja też troszke musiałam się naczekać:p [/B] [B]Hm, co na to Ari??? Ari to dobry chłopak, popatrzył, powachał i zwinął się obok w kłębuszek ...:p[/B]
Piaskowa Xsara Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 No to Gosia już prawie przejechała cały alfabet...:roll: Chyba , że jeszcze coś na W wskoczy...:cool1: Z odrobiną zazdrości patrzę na powiększające się stadka wyżełków u pewnych miłych osób...:p Ogromnie się cieszę i szczerze gratuluję:multi: Przy odrobinie szczęścia może i Piaskowi się powiększą...:razz:
Goshka Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='Piaskowa Xsara']No to Gosia już prawie przejechała cały alfabet...:roll: [/quote] [B]Więcej liter już nie planuję[/B] :eviltong: [quote] Z odrobiną zazdrości patrzę na powiększające się stadka wyżełków u pewnych miłych osób...:p Ogromnie się cieszę i szczerze gratuluję:multi: Przy odrobinie szczęścia może i Piaskowi się powiększą...:razz:[/quote] [B]Ooo, trzymam kciuki za powiekszenie Piaskowej rodzinki ([SIZE=1]chociaz na 8-tygodni)[/SIZE]:cool3: [/B]
lafuma-82 Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='Goshka'][B]Porto mieszka u mnie, nie planujemy się nim wymieniać ...wbrew pozorom bierzemy pod uwagę jego dobro...[/B] [B]Tak, ta mniesza to jego siostra. Wygląda na dużo mniejszą tylko na tym zdjęciu..[/B][/quote] Gosiu, to nie było absolutnie złosliwe pytanie!!!!!!! To dość racjonalne rozwiązanie, zresztą najlepsze dla tej przecudownej czekolady:loveu:. Nie wiem jak u innych, bo nie znam pozostałych właścicieli a Iwonę praktycznie tylko z dogomanii, ale wiem, że u Ciebie będzie mu fantastycznie:eviltong: ([SIZE=1]co nie znaczy, ze najlepiej, żarcik)[/SIZE] Jak on pięknie z Jazzirką wygląda, jak z mamusią:loveu:
Goshka Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='lafuma-82']Gosiu, to nie było absolutnie złosliwe pytanie!!!!!!! To dość racjonalne rozwiązanie, zresztą najlepsze dla tej przecudownej czekolady:loveu:. Nie wiem jak u innych, bo nie znam pozostałych właścicieli a Iwonę praktycznie tylko z dogomanii, ale wiem, że u Ciebie będzie mu fantastycznie:eviltong: ([SIZE=1]co nie znaczy, ze najlepiej, żarcik)[/SIZE] Jak on pięknie z Jazzirką wygląda, jak z mamusią:loveu:[/quote] [B]Sorry, Ania, ale jak siedze w moje kochanej pracy ulubionej to mi się agresor włącza i tak reaguję:roll: Wiem, ze to złosliwe nie było...[/B] [B]Co do poztsałych włascicieli, to mysle, ze równie dobrze miałby i u nich-pewnie i lepiej, ale z roznych wzgledow akurat jest to nie do konca mozliwe w tej chwili...[/B]
Dumisiowa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [/quote][URL]http://img122.imageshack.us/img122/5791/baer130xb5.jpg[/URL] Czy na tym zdjęciu Porto to ten większy????? Dziewczyny, a jeżeli jest taka różnica w wielkości szczeniąt, pochodzących z tego samego miotu, to znaczy ze miot nie jest równy??Czy to normalne, ze pieski od samego początku są większe?(bo ta mniejsza to chyba suczka, bo jej czegoś tam nie widać:evil_lol:) [/quote] Hmm....to że miot jest równy to nieznaczy wcale, że wszystkie szczeniaki mają być takie same pod względem wielkości..to nielogiczne myślenie...Pies to piesa a suka to suka....uważasz Aniu teraz patrząc na Zahre i Zarysa że to był wyrównany miot?...wyrównany to znaczy, że każdy ze szczeniaków nie ma większych uchybień od reszty, to znaczy, że pieski miedzy sobą są wyrównane a suczki między sobą, to znaczy, że widać że to szczeniaki z jednego miotu po jakiejś charakterystycznej cesze, która je łączy...Powiem jak to się ma np.mojego miotu bo o innych sie wypowiadać nie bedę, a wiec....było ich 11 więc porównanie miałam spore i wcale moj miot nie był wyrównany, choc niektórzy tak twierdzą....i tak...zacznijmy od piesków...Pies ma być mocny to jego charakterystyczna cecha, nie może być suczy...to ma być w przyszłości białkowiec, ma być silniejszy i mocniejszy, nie może być równy z suczką....i tak miałam 5 chłopaków z czego 3 okazała się mocna a 2 niestety nie...i sa to drobne chłopaki....dużo lepiej wyglądali by w tym przypadku jako suczki....U suczek natomiast sprawa ma się dużo lepiej....bo suczek było 6 z tego tylko 1 mi nie pasuje jako suczka...jest zbyt mocna i taka była od początku równa z psami...i teraz jest taka jak mój Antonio....i na odwrót-lepiej by wyglądała jako facet.....więc wnoski są takie...pies to pies a suczka to sucza...musi być między nimi rożnica, choćby nawet ze względu na dymorfizm płciowy.....
sylrwia Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 :roll: samcza suka lub suczy samiec wygląda nie za ciekawie przynajmniej u węgrów
Dumisiowa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='sylrwia']:roll: samcza suka lub suczy samiec wygląda nie za ciekawie przynajmniej u węgrów[/quote] no własnie Sylwio.....tak samo w niemcach...a zwłaszcza tak jak w węgrach, wiemarach czy jednolitych niemcach tym bardziej to wygląda żle...
Theogonia Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Pieknie pieknie, od niedzieli mnie tylko na kompie nie bylo, a tu takie dyskusje zawrzały:) Dziewczyny-chlopak marzenie... :)
lafuma-82 Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='Goshka'][B]Sorry, Ania, ale jak siedze w moje kochanej pracy ulubionej to mi się agresor włącza i tak reaguję:roll: Wiem, ze to złosliwe nie było...[/B] [B]Co do poztsałych włascicieli, to mysle, ze równie dobrze miałby i u nich-pewnie i lepiej, ale z roznych wzgledow akurat jest to nie do konca mozliwe w tej chwili...[/B][/quote] Dlatego ja Gosiu napisalam, że u Ciebie będzie mu fantastycznie, co wcale nie znaczy, że u Iwony, czy Krzyska miałby gorzej. Ciebie poznałam i wiem, jak opiekujesz się Arkiem i Jazzy, dlatego tak pozwoliłam sobie napisać
Dumisiowa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='Theogonia']Pieknie pieknie, od niedzieli mnie tylko na kompie nie bylo, a tu takie dyskusje zawrzały:) Dziewczyny-chlopak marzenie... :)[/quote] Asiaczku dzięki :) No własnie...ja często też tak mam...wystarczy na chwilkę spuścić dogo z oka....a tu już jakies dyskusje....:)
lafuma-82 Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Iwona nie wiem, czy zauważyłaś ale ja postawiłam po pewnej wypowiedzi znak zapytania, to znaczy ze nie wiem, ze dopiero się uczę i chciałam żebyście mi odpowiedziały, na jakiej podstawie określa się czy miot jest równy czy też nie, to tyle. Dziękuję za odp:eviltong: A co do Zahry i Zarysa, kiedy widzialam je w wieku 5 czy 6 tyg to gabaryty miały bardzo podobne, a teraz to już prawie roczne psy i tak naprawdę to możemy ocenić je na podstawie zdjęć, tak czy siak Zarys jest po prostu tłusty i tyle. uff, dobrze ze można edytować, bo teraz to mnie się agresor włączył:eviltong: i zaczęłam czytać między wierszami :mad: chyba muszę się zrelaksować i najlepiej będzie jak pójdę z Zahrą na pole
Cala2 Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Wiecie co może lepiej wrzućcie jakieś zdjecia bo to wątkek galeria wyżłów ..:cool3: A jesli samiec ma być mocniejszy od suczki to Porto to MOCARZ :lol: Piękny pies i tyle !
Dumisiowa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Ania zauważ, że ja też stawiłam znak zapytania po pewnej wypowiedzi....:) a skoro zapytałas to Ci odpisałam o co chodzi z "równością miotu".....:) I jeszcze pytanko.....Piszesz, że widziałaś je w wieku 5 czy 6 tyg.....czy to znaczy, że tylko je wtedy widziałaś czy już odbierałaś Zahrę do domu?? To i ja zeedytowałam...bo ta moja wypowiedz to była taka ni z gruszki ni z pietruszki...
lafuma-82 Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='Cala2']Wiecie co może lepiej wrzućcie jakieś zdjecia bo to wątkek galeria wyżłów ..:cool3: [/quote] Mały jest u Gosi, a Gosia w robicie siedzi:evil_lol:, może później nam pokaże tego szkraba:loveu:
lafuma-82 Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='Dumisiowa'] I jeszcze pytanko.....Piszesz, że widziałaś je w wieku 5 czy 6 tyg.....czy to znaczy, że tylko je wtedy widziałaś czy już odbierałaś Zahrę do domu??[/quote] Nie chciałabym tu robić pseudo-reklamy tej hodowli ale niestety tak
Dumisiowa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='Cala2']Wiecie co może lepiej wrzućcie jakieś zdjecia bo to wątkek galeria wyżłów ..:cool3: A jesli samiec ma być mocniejszy od suczki to Porto to MOCARZ :lol: Piękny pies i tyle ![/quote] Ilonko nieżle powiedziane.......:) skoro to galeria to może ty dorzucisz zdjęcia Scarlet?? [quote name='lafuma-82']Nie chciałabym tu robić pseudo-reklamy tej hodowli ale niestety tak[/quote] Dzięki za odpowiedź.....
Goshka Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [B]Wrzuce pozniej malego Porto, ktory nieswiadomie stal sie zarzewiem[/B] [B]pewnych, powiedzmy to...niedomówień... :evil_lol:[/B] [B]Niech mnie tylko do domu wypuszczą....[/B]
Recommended Posts