Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Theogonia']o 19 wieczorem???????????[/quote]
Od 16 do 18:20 :shake:

Trudno, nastepnym razem jak bedziesz u nas to napewno wybiore sie z Wami na wyzlowy spacer :P Nawet jak nie bedziecie mnie chcialy to sie wprosze... hehe

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jula&czaga']ooo ale fajnie. kiedys tez bylam na takiej wyzlowej wigilii Asia -Theogonia tez - i moim zdaniem bylo fajnie.
A teraz widze ze powiekszacie grono wyzelkow o rozne kolory - to bardoz sympatyczne, a jakie trzeba miec zaslugi aby byc mile widzianym w takim gronie ?[/quote]

Heeh, wkupne to pół świniaka, dobrze ze mam gospodarstwo, to rodzice jeszcze dwie kury dorzucili:evil_lol:
Nie to oczywiscie żarcik. Ula ja sama nie wiem, Theogonia jest nadzwyczaj otwarta na innych, a okazji nie brakuje, żeby wspolnie pobalować.

A w ogole te Asi Sokolniki mają w sobie coś magicznego:loveu:.

Ula a na tym waszym sylwestrze to duzo psów bedzie?

Posted

[quote name='jula&czaga']ooo ale fajnie. kiedys tez bylam na takiej wyzlowej wigilii Asia -Theogonia tez - i moim zdaniem bylo fajnie.
A teraz widze ze powiekszacie grono wyzelkow o rozne kolory - to bardoz sympatyczne, a jakie trzeba miec zaslugi aby byc mile widzianym w takim gronie ?[/quote]

Nigdy nie myslalam o Wigilii w kategorii zaslug ...:cool3:
ot tak spotyka sie grono osob ktorzy sie bardzo lubia i lubią swoje wyzly.

Posted

Przepraszma z tymi "zaslugami" to byl taki zarcik- jesli kogos urazilam to przepraszam.
Zycze Wam wszystkim przemilej Wigilii i z tego miejsca z okazji nadchodzacych Swiat zycze Wam wszystkiego Najlepszego!!! i oczywiscie kazdemu psiurkowi nie tylko wyzelkom rowniez :D

Wigilia to magiczny dzien, dobroci, ciepla, przyjazni i zycze Wam serdecznie aby te uczucia miedzy wami zawsze trwaly.

Posted

A wracając do wyżełków w polu, to moja Azunia, straciła wzrok w 8 miesiącu życia, ale kiedy jesteśmy razem na spacerze obie zapominamy o tym, że moja sunia nie widzi:lol:

[IMG]http://i212.photobucket.com/albums/cc122/jula771/AZA2.jpg?t=1197311443[/IMG]

[IMG]http://i212.photobucket.com/albums/cc122/jula771/AZA.jpg?t=1197311631[/IMG]

Posted

[quote name='jula&czaga']

Wigilia to magiczny dzien, dobroci, ciepla, przyjazni i zycze Wam serdecznie aby te uczucia miedzy wami zawsze trwaly.[/quote]

Może nawet dzień zadumy nad cudem jaki wydarzył się w Betlejem;)
Ula bardzo dziękujemy, ża zyczenia, ja w tej sprawie odezwę się po 20-stym grudnia:evil_lol:, poki co nie panuje u mnie jeszcze świąteczny nastrój. Na uczelni roboty od cholery, że nie widamo w co ręce włożyc, dlatego z takim utęsknieniem odliczam dni do tej wyżłowej wigili.

Marlena, jeszcze się Tobie nie przedstawiłam, Ania jestem. A co się stało Twojej suni, ze straciła wzrok??

Posted

Witaj Aniu:)
Jak kupiliśmy Azunie wszystko było oki, w wieku czterech miesięcy aportowała kaczki,a w szóstym miesiącu fantastycznie wystawiała:)nagle coś zaczęło sie dziać....nie wiadomo dlaczego zaczęła uderzać w drzewa, nie zauważała krawężników, samochodów....byłam w szoku...rozpoczęły sie jazdy po klinkach od jednej do drugiej, rozpaczliwie szukałam odpowiedzi na te najgorsze przypuszczenia:(wreszcie wylądowałam w Warszawie u dr Garncarza...diagnoza brzmiała jak wyrok - PRA najostrzejsza forma(postępujący obwodowy zanik siatkówki)....wada genetyczna, dziedziczna.

Ale i tak ją KOCHAM i nigdy jej nie oddam:)

Posted

Też miałam psa, który był niewidomy, też go kochałam i nie chciałam oddać ale oprócz tego, że był niewidomy, to przyplątał się jeszcze nowotwór no i niestety mimo wszelkich starań, przegraliśmy walkę o życie naszego kochanego psiura!Był z nami 16 lat. Po śmierci Kuby, rozpoczęła sie moja przygoda z wyżłami:loveu:

Posted

hmm to ja naleze chyba do tej nielicznej grupy, ktora nagle stala sie posiadaczem wyzla- a tak u mnie bylo- kwestia tygodnia,podczas ktorego zdecydowalam sie na wyzla, pojechalam po moja Czarnulke, i co najlepsze zaliczylysmy tez pierwsza wystawe.

dziekujemy bardzo za zyczenia:)

Ja sie teraz pochwale- wlasciwie to moje psy powinny- dostalismy juz jeden prezent na gwiazdke od Arka i Arkesha- genialnie pachnace szampony do psow o ciemnej siersci i czarnej siersci- psom nie do konca sie kapiel podobala- ale jak bosko teraz pachna jezynami!!!

Posted

Nie mogłem się oprzeć pokusie napisania paru słów...;)
Zbliża się czas uważany przez wielu za magiczny i dzięki niemu ponoć można parę rzeczy niezwykłych zauważyć...;)
Szarość dnia rzeczywistego sprowadza nas brutalnie na ziemię...;)
A jest tutaj parę osób dzięki którym takie niezwykłości udało się Piaskowym widzieć przy różnych okazjach , odkąd Lady Xsarka się pojawiła...:loveu:
Dziękujemy za wszystkie chwile i życzymy dużo uśmiechu i radości we współnym Naszym Psiarskim Gronie...:p

Posted

[quote name='lafuma-82']
Ja natomiast na palcach odliczam dni do naszej niemiecko-weimaro-węgierskiej wigili, w koncu to pierwsza wigilia mojej Zahry, zresztą moja też w takim fantastycznym towarzystwie.Hmmm w koncu trzeba ustalić, co kto bierze ze sobą?Słuchajcie jak przystało na Wigilię, powinno być 12 potraw. Ja zapewniam kapustę z grochem i pierogi:evil_lol:[/quote]

Nie tylko Twoja Zahra bedzie pierwszaczkiem, moja mała też bedzie po raz pierwszy na spotkaniu w gronie tak bogatym w wyzełki wszelakie. Kilka spotkan zaliczyla ale w duzo mniejszym gronie. Ja wezme jakies ciasto i % :cool3:
Ania masz moze gg ?

Posted

[quote name='Theogonia']Nigdy nie myslalam o Wigilii w kategorii zaslug ...:cool3:
ot tak spotyka sie grono osob ktorzy sie bardzo lubia i lubią swoje wyzly.[/quote]

Kurcze. Lubię swoje wyżly, nawet cudze ;), Was bym z pewnością polubiła, tylko czemu tak daleko mieszkam. :placz:

Posted

Witajcie! :)

Przedstawiam moje kochane wyżełki:

[IMG]http://images30.fotosik.pl/125/7844742df1f9de46med.jpg[/IMG]
Alila East-Point z hodowli Iwony Porębskiej

oraz

[IMG]http://images32.fotosik.pl/75/bd6efc5f6014bc8fmed.jpg[/IMG]
Trop (pochodzenie mniej znane)

Z Alutką będziemy debiutowały na ringu w nadchodzącym roku. Jesteśmy na etapie bardzo ;) wstępnego przygotowania do prób polowych.

Szczególne pozdrowienia dla Iwonki i Gosi oraz Amadeusza, Atosa, Dumki i Jazzy :)

Posted

[quote name='Saskja']Ha, pytanie tylko, czy im się ten zapach podoba. One by pewnie wolały szampon o zapachu padliny :-)[/quote]

sam zapach jezynek na pewno nie ejst taki zly, zwlaszcza ze zadne z moich psow niespecjalnie sie lubi padlinka perfumowac- moze maja zakodowane w swiadomosci ze czeka ich pozniej zimna kapiel?? w kazdym badz razie predzej owo cudo skonsumuja niz sie nim "owiną".....

Moth....
przyjezdzaja nawet osoby z Gdanska, jak masz czym przyjechac- zapraszamy.

Alilka to byla moja ulubienia od samego poczatku... pieknie rosnie. Ciesze sie ze bedzie wystawiana!!!!!!

Posted

[quote name='Theogonia']
Moth....
przyjezdzaja nawet osoby z Gdanska, jak masz czym przyjechac- zapraszamy.
[/quote]

Mam czym... Ale czy tolerujecie wyżły brytyjskie? Zresztą znamy się z seterowego forum. ;-)

Posted

Chodziło mi oczywiście o chat a nie forum. :oops:
A kiedy dokładnei ta impreza? :lol: I jest zrzutka czy każdy cos przywozi?

Posted

Alila nowy dom uważa za swój własny i niepodzielnie panuje w nim od pierwszego dnia. Bardzo szybko zdominowała Tropika, wytępiła gryzonie na obejściu, sterroryzowała psy sąsiadów i zawróciła domownikom w głowie. Ala to typ prawdziwie dwoisty: dla ludzi kochana, posłuszna przylepka, a dla zwierząt - okrutna i bezwzględna dominantka :) Prawdziwy wyżeł :)

Mieliśmy pewne poważne problemy zdrowotne... ale wygląda na to, że są już za nami :)

Posted

Allo wielkie Ulu!!! wkońcu udało ci sie tu dotrzeć:) fajnie ze u was wszystko ok! Mówiłam ze bedzie dobrze:) a ztym opiwsem jej dwoistośći zgadzam sie w zupełnośi:) o tym że jest przylepą to wiedziałąm ale ze taka z niej dominantka...hmmm...ma to po babci czyli po mnie:D dzięki za pozdrowienia....:)

Pozdrowienia dla wszystkich Dogowyżlaży....

Moth pokaż swoją piękność:)

Posted

[quote name='moth']Chodziło mi oczywiście o chat a nie forum. :oops:
A kiedy dokładnei ta impreza? :lol: I jest zrzutka czy każdy cos przywozi?[/quote]

impreza jest w najblizszy weekend 15-16 grudzien.
kazdy kto przyjezdza przywozi ze soba jakas potrawe wigilijna- swoja specjalnosc i cos co ma jeszcze ochote. wiecej informacji- gg jest na mojej stronie.

Wyzly brytyjskie lubimy bardzo- wszak mieszka z nami seteropodobna Amberka, od ktorej zaczela sie moja przygoda z wyzlami- wszak to seteziarze mnie na poczatku przygarneli i wychowali:)

Posted

Kochana Dumisiowa! :) a co się stao się ;) z Twoją stronką www?
Też tak myśle, że Alutka w Ciebie się wdała tylko już nic nie chciałam mówić... :eviltong:

A foty które zostały poczynione gdy byłyście u mnie? Nic nie nadaje się do publikacji na forum? ;)

A tu śmierdzielek jeszcze jako szczeniaczek:
[IMG]http://images26.fotosik.pl/125/effdfc98523ef38c.jpg[/IMG]

[IMG]http://images28.fotosik.pl/125/62e614f0754d3113.jpg[/IMG]

[IMG]http://images32.fotosik.pl/75/1a4ef90d5bd5df5fmed.jpg[/IMG]

taki był grzeczny jak był malutki...

Posted

[quote name='lafuma-82']Hmmm w koncu trzeba ustalić, co kto bierze ze sobą?Słuchajcie jak przystało na Wigilię, powinno być 12 potraw. Ja zapewniam kapustę z grochem i pierogi:evil_lol:[/quote]

A ja zrobię żur na wywarze grzybowym z ziemniakami i śledzie marynowane własnej roboty - oczywiście. :multi:

Tak więc wigilia będzie niemiecko-weimaro-węgiersko-seterowa. :loveu:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...