maciaszek Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 bico napisał(a):co myślicie dziewczyny?Dopóki pies jest w schronisku taka opcja niestety nie wchodzi w grę... :shake:. Quote
bico Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 maciaszek napisał(a):Dopóki pies jest w schronisku taka opcja niestety nie wchodzi w grę... :shake:. czemu nie? pytam bo na prawdę nie wiem:oops: tzn. wiem jak jest zazwyczaj w schronie, ale czasem na wątkach dziewczyny robiły, nawet z psami ze schronu, takie "zabiegi". To była by tzw. "syzyfowa praca"? i tak zaraz byłby brudny i skłaczony? Może jakby te kudełki wyciąć, brud by się tak do nich nie lepił:roll: Quote
maciaszek Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Bico, zabrać psa poza schronisko, do fryzjera, nie da rady. Po prostu kierownictwo schronu nie zgodzi się na taki manewr. Przyjść i ostrzyc psa w schronisku może i by dało radę, ale żeby móc to zrobić to albo pies musiałby być w boksie sam albo trzeba by, razem z nim, wyprowadzić cały boks i potem wszystkie psy razem do boksu wprowadzić. A i to nie daje gwarancji, że psy nie pogryzą odmienionego Cyklusia, pachnącego inaczej... Niestety. Już kiedyś takie próby były podejmowane i wychodziły tylko wtedy, gdy cały boks był razem wyprowadzany, potem kąpany i razem przyprowadzany. A to niestety jest nie do zrobienia, bo w katowickim schronie nie ma wciąż i jeszcze wolontariatu... Kenny napisał(a):w jakim on jest wieku ?Tego nie wiem, bo wet nie oglądnął go jeszcze pod tym kątem. Na oko ma tak z 4-5 lat... Ale to tylko gdybania. Spróbuję się dziś czegoś dowiedzieć, będę w schronie. Quote
Kenny Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 ok, dobrze by jeszcze było wiedzieć jak się zachowuje w stosunku do innych psów,kotów...czy nie wykazuje żadnej agresji w stosunku do człowieka, itp...wzięłabym go na DT, ale wyjeżdżam 7-go i wracam dopiero 16-go kwietnia i za cholere nie wiem jak to zrobić :shake: Quote
__Lara Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 bico napisał(a):jednorazowo mogę coś podrzucić, stale deklaracje to ciężka u mnie sprawa:oops: więcej ciotek na wątek trzeba skrzyknąć. Larka, podrzuć go wyraźnie, wołowymi literami:evil_lol:, na wątek Ariela, nie ma rady:oops: Może i rzeczywiście tak trzeba :diabloti: Quote
__Lara Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 Kenny napisał(a):ok, dobrze by jeszcze było wiedzieć jak się zachowuje w stosunku do innych psów,kotów...czy nie wykazuje żadnej agresji w stosunku do człowieka, itp...wzięłabym go na DT, ale wyjeżdżam 7-go i wracam dopiero 16-go kwietnia i za cholere nie wiem jak to zrobić :shake: Hmmm...to super propozycja :) jakby nic się nie znalazło do 16 kwietnia to byłby super dt :) Quote
maciaszek Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 [quote name='Kenny']ok, dobrze by jeszcze było wiedzieć jak się zachowuje w stosunku do innych psów,kotów...W boksach kwarantanny w stosunku do psów był uległy. Teraz jest na szczeniakarni, z maluchami dogaduje się bez problemu. Jaki jest jego stosunek do kotów nie wiadomo i tego w schronisku nie sprawdzimy. [quote name='Kenny']czy nie wykazuje żadnej agresji w stosunku do człowieka, itp...Nie wykazuje. Przynajmniej jak na zdjęcia został wyprowadzony to był wystraszony i bardzo spokojny. Dał się pogłaskać bez problemu i nie wykazywał cienia agresji. [quote name='Kenny']wzięłabym go na DT, ale wyjeżdżam 7-go i wracam dopiero 16-go kwietnia i za cholere nie wiem jak to zrobić Fajnie by było :multi:. Może na te dni, gdy Ciebie nie będzie ktoś inny by go przejął? Ale to pewnie nie wyjdzie, bo w końcu to świąteczny czas... Quote
bico Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Kenny napisał(a):wzięłabym go na DT, ale wyjeżdżam 7-go i wracam dopiero 16-go kwietnia i za cholere nie wiem jak to zrobić :shake: nawet jakbyś go zabrała na DT po 16 kwietnia, to i tak było by super:multi: wątpię czy do tego czasu znalazł by się inny DT:roll: Quote
Kenny Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 ok to czekamy do 16-go, jak nic się nie znajdzie to zapraszam biedaczka do siebie ;) Quote
maciaszek Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Kenny napisał(a):ok to czekamy do 16-go, jak nic się nie znajdzie to zapraszam biedaczka do siebie ;)Bardzo Ci dziękuję :loveu:. Quote
bico Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 maciaszek napisał(a):Bardzo Ci dziękuję :loveu:. Też dołączam się do podziękowań:loveu: Bardzo bym się cieszyłam, gdyby trafił do Twojego dobrego DT:loveu: Poczekaj tam na Cyklusia do 16 kwietnia:cool3: Quote
__Lara Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 Ja też jestem bardzo wdzięczna :loveu::loveu::loveu: super :loveu: Quote
Kenny Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Jeszcze nie ma za co dziękować, do 16-go kwietnia kupa czasu, może jeszcze znajdzie się ktoś kto go do tego czasu przygarnie...;) a jak nie to czekamy na niego tutaj ;) dzisiaj właśnie moja tymczasowiczka idzie do DS :loveu: oby Cykluś też miał takie szczęście ;) Quote
__Lara Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 Kenny napisał(a):Jeszcze nie ma za co dziękować, do 16-go kwietnia kupa czasu, może jeszcze znajdzie się ktoś kto go do tego czasu przygarnie...;) a jak nie to czekamy na niego tutaj ;) dzisiaj właśnie moja tymczasowiczka idzie do DS :loveu: oby Cykluś też miał takie szczęście ;) Ale zawsze jest wizja dt, a to bardzo dużo, niż jak psiak miałby siedzieć w schronie :) masz widać dobrą rękę do psiaków, więc wierzę, że Cyklusiowi też się u Ciebie poszczęści :loveu: Quote
bico Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 __Lara napisał(a):Ale zawsze jest wizja dt, a to bardzo dużo, niż jak psiak miałby siedzieć w schronie :) masz widać dobrą rękę do psiaków, więc wierzę, że Cyklusiowi też się u Ciebie poszczęści :loveu: no właśnie!:lol: Też tak uważam i się po prostu już cieszę myślą o DT dla Cyklusia:multi: Quote
maciaszek Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Schronisko poinformowane, że szykuje się tymczasik na 16 kwietnia :). Podejrzewam, że nikt psiaka do tego czasu nie zaadoptuje, ale może... Quote
__Lara Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 Cyklusiu, wytrzymaj! Maciaszku, a lekarz oglądał to oko Cyklusia jak był w schronisku? może coś by na to poradzić, jakaś maść czy coś? sama nie wiem, ale żeby pomóc biedaczkowi do tego 16 kwietnia... Quote
maciaszek Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 __Lara napisał(a):Cyklusiu, wytrzymaj! Maciaszku, a lekarz oglądał to oko Cyklusia jak był w schronisku?Ponoć oglądał, ale nie wiem co powiedział. Dopytam, jak mi to nie umknie... :oops: Quote
__Lara Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 maciaszek napisał(a):Ponoć oglądał, ale nie wiem co powiedział. Dopytam, jak mi to nie umknie... :oops: Bardzo Cię proszę, może coś już teraz uda mu się pomóc. Wiem, że masz dużo na głowie i wiele do zapamiętania, ale jesteś naszym jak narazie wysłannikiem w schronisku, tylko Ciebie tam kojarzą :cool1: Quote
__Lara Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 Widzę piesku, że nikt do Ciebie nie zajrzał :( buuu... :( Quote
maciaszek Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Jutro będę w schronie albo będę tam dzwonić - zapytam o oględziny weta. Quote
Kenny Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 ja zaglądam ;) powiedzcie mi jak będzie z transportem psiaka do mnie na to DT? są jakieś możliwości? Quote
bico Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 to, że nie piszę codziennie, nie znaczy to, że tu do Cylkusia nie zaglądam;) Quote
Recommended Posts