Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 596
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maciaszek napisał(a):
Dopóki pies jest w schronisku taka opcja niestety nie wchodzi w grę... :shake:.

czemu nie? pytam bo na prawdę nie wiem:oops: tzn. wiem jak jest zazwyczaj w schronie, ale czasem na wątkach dziewczyny robiły, nawet z psami ze schronu, takie "zabiegi". To była by tzw. "syzyfowa praca"? i tak zaraz byłby brudny i skłaczony?
Może jakby te kudełki wyciąć, brud by się tak do nich nie lepił:roll:

Posted

Bico, zabrać psa poza schronisko, do fryzjera, nie da rady. Po prostu kierownictwo schronu nie zgodzi się na taki manewr.
Przyjść i ostrzyc psa w schronisku może i by dało radę, ale żeby móc to zrobić to albo pies musiałby być w boksie sam albo trzeba by, razem z nim, wyprowadzić cały boks i potem wszystkie psy razem do boksu wprowadzić. A i to nie daje gwarancji, że psy nie pogryzą odmienionego Cyklusia, pachnącego inaczej... Niestety. Już kiedyś takie próby były podejmowane i wychodziły tylko wtedy, gdy cały boks był razem wyprowadzany, potem kąpany i razem przyprowadzany. A to niestety jest nie do zrobienia, bo w katowickim schronie nie ma wciąż i jeszcze wolontariatu...

Kenny napisał(a):
w jakim on jest wieku ?
Tego nie wiem, bo wet nie oglądnął go jeszcze pod tym kątem. Na oko ma tak z 4-5 lat... Ale to tylko gdybania. Spróbuję się dziś czegoś dowiedzieć, będę w schronie.

Posted

ok, dobrze by jeszcze było wiedzieć jak się zachowuje w stosunku do innych psów,kotów...czy nie wykazuje żadnej agresji w stosunku do człowieka, itp...wzięłabym go na DT, ale wyjeżdżam 7-go i wracam dopiero 16-go kwietnia i za cholere nie wiem jak to zrobić :shake:

Posted

bico napisał(a):
jednorazowo mogę coś podrzucić, stale deklaracje to ciężka u mnie sprawa:oops:
więcej ciotek na wątek trzeba skrzyknąć.
Larka, podrzuć go wyraźnie, wołowymi literami:evil_lol:, na wątek Ariela, nie ma rady:oops:

Może i rzeczywiście tak trzeba :diabloti:

Posted

Kenny napisał(a):
ok, dobrze by jeszcze było wiedzieć jak się zachowuje w stosunku do innych psów,kotów...czy nie wykazuje żadnej agresji w stosunku do człowieka, itp...wzięłabym go na DT, ale wyjeżdżam 7-go i wracam dopiero 16-go kwietnia i za cholere nie wiem jak to zrobić :shake:

Hmmm...to super propozycja :) jakby nic się nie znalazło do 16 kwietnia to byłby super dt :)

Posted

[quote name='Kenny']ok, dobrze by jeszcze było wiedzieć jak się zachowuje w stosunku do innych psów,kotów...W boksach kwarantanny w stosunku do psów był uległy. Teraz jest na szczeniakarni, z maluchami dogaduje się bez problemu. Jaki jest jego stosunek do kotów nie wiadomo i tego w schronisku nie sprawdzimy.

[quote name='Kenny']czy nie wykazuje żadnej agresji w stosunku do człowieka, itp...
Nie wykazuje. Przynajmniej jak na zdjęcia został wyprowadzony to był wystraszony i bardzo spokojny. Dał się pogłaskać bez problemu i nie wykazywał cienia agresji.

[quote name='Kenny']wzięłabym go na DT, ale wyjeżdżam 7-go i wracam dopiero 16-go kwietnia i za cholere nie wiem jak to zrobić Fajnie by było :multi:. Może na te dni, gdy Ciebie nie będzie ktoś inny by go przejął? Ale to pewnie nie wyjdzie, bo w końcu to świąteczny czas...

Posted

Kenny napisał(a):
wzięłabym go na DT, ale wyjeżdżam 7-go i wracam dopiero 16-go kwietnia i za cholere nie wiem jak to zrobić :shake:

nawet jakbyś go zabrała na DT po 16 kwietnia, to i tak było by super:multi:
wątpię czy do tego czasu znalazł by się inny DT:roll:

Posted

maciaszek napisał(a):
Bardzo Ci dziękuję :loveu:.

Też dołączam się do podziękowań:loveu: Bardzo bym się cieszyłam, gdyby trafił do Twojego dobrego DT:loveu:
Poczekaj tam na Cyklusia do 16 kwietnia:cool3:

Posted

Jeszcze nie ma za co dziękować, do 16-go kwietnia kupa czasu, może jeszcze znajdzie się ktoś kto go do tego czasu przygarnie...;) a jak nie to czekamy na niego tutaj ;) dzisiaj właśnie moja tymczasowiczka idzie do DS :loveu: oby Cykluś też miał takie szczęście ;)

Posted

Kenny napisał(a):
Jeszcze nie ma za co dziękować, do 16-go kwietnia kupa czasu, może jeszcze znajdzie się ktoś kto go do tego czasu przygarnie...;) a jak nie to czekamy na niego tutaj ;) dzisiaj właśnie moja tymczasowiczka idzie do DS :loveu: oby Cykluś też miał takie szczęście ;)

Ale zawsze jest wizja dt, a to bardzo dużo, niż jak psiak miałby siedzieć w schronie :) masz widać dobrą rękę do psiaków, więc wierzę, że Cyklusiowi też się u Ciebie poszczęści :loveu:

Posted

__Lara napisał(a):
Ale zawsze jest wizja dt, a to bardzo dużo, niż jak psiak miałby siedzieć w schronie :) masz widać dobrą rękę do psiaków, więc wierzę, że Cyklusiowi też się u Ciebie poszczęści :loveu:

no właśnie!:lol:
Też tak uważam i się po prostu już cieszę myślą o DT dla Cyklusia:multi:

Posted

Cyklusiu, wytrzymaj! Maciaszku, a lekarz oglądał to oko Cyklusia jak był w schronisku? może coś by na to poradzić, jakaś maść czy coś? sama nie wiem, ale żeby pomóc biedaczkowi do tego 16 kwietnia...

Posted

__Lara napisał(a):
Cyklusiu, wytrzymaj! Maciaszku, a lekarz oglądał to oko Cyklusia jak był w schronisku?
Ponoć oglądał, ale nie wiem co powiedział. Dopytam, jak mi to nie umknie... :oops:

Posted

maciaszek napisał(a):
Ponoć oglądał, ale nie wiem co powiedział. Dopytam, jak mi to nie umknie... :oops:

Bardzo Cię proszę, może coś już teraz uda mu się pomóc. Wiem, że masz dużo na głowie i wiele do zapamiętania, ale jesteś naszym jak narazie wysłannikiem w schronisku, tylko Ciebie tam kojarzą :cool1: