Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Emiś']Pisałam już na forum beaglowym, przekopiuję jeszcze tu.

2 tyg. temu wyciągnęłam z tego @#$% "schronu" 6 kociąt, okazało się, że mają pp, 3 odeszły, trzy udało się uratować, teraz tylko odrobaczenia, szczepienia i będą mogły iść do adopcji.

Piszę o tym, ponieważ mogę wziąć Sunię na tymczas, pracuję w przychodni wet, wiec Mała miałaby zapewnioną opiekę, jednak po wydatkach związanych z leczeniem kociąt nie dam rady finansowo udźwignąć być może kosztownego leczenia kolejnego zwierzaka. Jeśli znalazły by się osoby chętne pomóc w opłatach za leczenie, to mogę po nią jechać jeszcze dziś.

I nie, nie chcę pomóc temu psu, bo jest "super modny i jak pójdę z nią na spacer to mi sąsiadki zazdrościć będą" :roll: (z resztą mieszkam teraz na takim zadupiu, że do pierwszych sąsiadów mam dosyć daleko :cool3: ).
Kontakt z tym schroniskiem mam od ok. 10 lat, i wiem dobrze, jak to wszystko od zaplecza wygląda. Suka będzie tam pomału zdychała, wet nawet nie będzie miał czasu/ochoty/nie wiadomo czego? aby pomóc jej odejść.[/QUOTE]
Prosimy o wsparcie Emiski w pomocy suni.

Posted

Dziękuje wszystkim za pomoc w wyciągnięciu suni a przede wszystkim Emiś , jesteśmy w kontakcie.
Pies w lecznicy , ale stan tragiczny .
Zadzwoniłem do tych ludzi z Siemianowic mają rozmawiać z Emiś bo sunia ma tatuaż .
Kurde feluś dzięki na namiary na nich .
Oczywiście koszty leczenia po stronie e- beagle

Posted

[B]Zapka[/B] cudowna jesteś , tak to ich sunia .
O właścicielach nic nie mówię bo szkoda słów po sunie faktycznie mogą dopiero w poniedziałek przyjechać.
Ma tatuaż i wszystko się zgadza

Posted

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images42.fotosik.pl/180/f254cb146abfc782.jpg[/IMG][/URL]

Emiś wyciagnela tego psa ze schonu w sosnowcu
Pies pilnie potrzebuje krwi:

[quote name='"terenia1"']
Dziewczyny sunia jest w dość kiepskim stanie potrzebna jest jej krew od psa który waży powyżej 20 kg i jest zdrowy, najpóźniej do jutra powinna mieć podaną krew najlepeij ktoś z Sosnowca lub osciennych miat.
Rozmawiałam z Emilką o mojej Korze nadałaby się ale to jest kompletna wariatka ADHD, trudno jej zrobić szczepienie, nie wiem czy daliby jej radę pobrać krew. Jak coś dajcie znać[/quote]

Posted

[quote name='Jaaga']Mogę "pożyczyć" Nika, ale nie mam kiedy sama z nim jechać, więc ktoś musiałby od nas go odebrać, jechac do lecznicy i przywieźć.[/QUOTE]

daj mi do siebie numer na pw

Posted

[quote name='MartynaP']daj mi do siebie numer na pw[/QUOTE]

Dzięki Jaaga. Martyna dasz radę obrócić z pieskiem? Jaaga a Ty byś przyjechała z nim? na pewno byłby spokojniejszy

Posted

[quote name='Jaaga']Mogę "pożyczyć" Nika, ale nie mam kiedy sama z nim jechać, więc ktoś musiałby od nas go odebrać, jechac do lecznicy i przywieźć.[/QUOTE]

Przepraszam, nie doczytałam. Jest osoba chętna pomóc w transporcie. Jaaga podaj mi proszę nr do siebie na pw, to Was skontaktuję i szczegóły dogadacie już same.

Posted

Byłam w schronie w środe, chciałam zabrać beagla jak tylko go zobaczyłam. Leżał w boxie nie dawał rady sie podnieść. Psa nie chcieli mi wydać ponieważ jest on chory i zbyt stary co czyni go nie adopcyjnym;/ ciesze się że udało się go wyciągnąć. A tak pozatym żadnego z psów o kture pytałyście już nie ma, do tego brak szczeniaków. 2 młode i przyjaźnie nastawione sznaucerki, mam zdjęcia i filmiki większości psów mogę komuś wysłać na emaila

Posted

[quote name='Wiewiórka']Byłam w schronie w środe, chciałam zabrać beagla jak tylko go zobaczyłam. Leżał w boxie nie dawał rady sie podnieść. Psa nie chcieli mi wydać ponieważ jest on chory i zbyt stary co czyni go nie adopcyjnym;/ ciesze się że udało się go wyciągnąć. A tak pozatym żadnego z psów o kture pytałyście już nie ma, do tego brak szczeniaków. 2 młode i przyjaźnie nastawione sznaucerki, mam zdjęcia i filmiki większości psów mogę komuś wysłać na emaila[/QUOTE]
Dziwne to czemu Emilce go wydali przecież się nic nie zmieniło:roll:
niestety sunia została uspiona nie było nadziei:placz:nowotwór, czy osoby pomagające psom w schronie w Sosnowcu jeszcze działają, bo widzę watek umiera śmiercią naturalną :roll:

Posted

Niwestety żeby pomagać nie wystarczy słomiany zapał i założenie wątku, trzeba jeździć do schronu przeglądać boksy wynajdować psy chore i słabe potrzebujące pomocy na już, zakładać im wątki w przypadku rasowych zakłądać wątki na forach właściwych dla odpowiednich ras, a tak to chyba nic się nie zdziała

Posted

A tak się cieszyłam, że Nikuś pomoże suni swoją krwią.
Ciągle mi żal sosnowieckich psiaków, bo takie samotne są w schronie.
Tereso, wiesz, że Zgrozia, którą razem brałysmy przestała całkowicie kuleć, mimo, że lekarze nie dawali szans na to? Ciągle mam ją przed oczami w tym kojcu razem z rotweilerem.

Posted

[quote name='terenia1']...niestety sunia została uspiona nie było nadziei:placz:nowotwór, czy osoby pomagające psom w schronie w Sosnowcu jeszcze działają, bo widzę watek umiera śmiercią naturalną :roll:[/QUOTE]

:( nie doczekała powrotu do domu. Przykro :(

Posted

Dzwoniłam do schroniska. Dowiedziałam się, że zdjęcia zamieszczone na stronie schroniska są nieaktualne. Nikt tego nie aktualizuje. Strona nie należy do schroniska lecz do wolontariuszy :]

Posted

Stronę aktualizowała Lucy. Nie wiem czy jeszcze tam jeździ. Żeby aktualizować stronę trzeba móc tam jeździć, fotografować psy bez krat i mieć aktualne informacje o psach. Temu jedna osoba nie podoła, a schron przychylny nie jest i współpracowac nie chce.

Posted

Czy mogła bym komuś te zdjęcia i filmiki ze schronu podesłać żeby je tu wkleił bo ja nie umiem. Jeśli chodzi o pomoc sosnowieckim psiakom obiecuje się zmobilizować i reguralnie jeździć do schronu

Posted

Ja nie miałam problemu, żeby dokładnie obfocić (swojego czasu) psy oraz uzyskać kilka informacji na temat wybranych. Jednak ze wzgledu na odległośc, nie mogę tam jeździć systematycznie. Cieszę się, że choć Wiewiórka może zaktualizować informacje.

Posted

prisze o pomoc:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/181446-Sosnowiec-A-lAE-sk-zagineA-a-sunia-SPRINGER-SPANIEL-pomocy?p=14260167#post14260167[/URL]

Posted

[quote name='Wiewiórka']Czy mogła bym komuś te zdjęcia i filmiki ze schronu podesłać żeby je tu wkleił bo ja nie umiem. Jeśli chodzi o pomoc sosnowieckim psiakom obiecuje się zmobilizować i reguralnie jeździć do schronu[/QUOTE]

Mi możesz podesłać: [email][email protected][/email]

Posted

Otworzyłam na dogomanii wątek dla kociaków z sosnowieckiego schroniska, taka mała prywata, dodam, że my tam działamy około 3 lat wyciagamy kociaki ze schronu gdzie ich sytuacja jest tragiczna, przy okazji staramy się też pomóc psiakom kilka udało się wyciągnąć ze schronu, ale niestety nie możemy robić wszystkiego naraz dlatego potrzeba by jakiegoś zorganizowanego, systematycznego działania, żeby pomóc zwierzakom w naszym schronie zarówno psom jak i kotom, sama wiem, że nie wystarczą tylko dobre chęci
I zapraszam na wątek dla kociaków
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/181507-Schron-Sosnowiec-wszAE-dzie-szukamy-pomocy-dla-kociakA-w[/URL]

Posted

Suni niestety już nie ma z nami.
Mimo wielkiego wysiłku weterynarzy jak i innych ludzi sunia musiał zostać uśpiona./nie pomogła nawet transfuzja /
[B]Emiś Tobie jak i Wetkom[/B] wielkie dzięki za za próby ratowania , leczenia psiaka