bab34 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 To jest Chapi z boksu nr 30, kochany, bardzo grzeczny i spokojny psiaczek Quote
Kisiaraf Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Dzięki dziewczyny za pomysły właśnie tworze maila do Pani dam znać jakie psiaki ją zainteresowały. Mam nadzieje, że jakiś będzie szczęśliwy za jakiś czas :) Quote
AgnieszkaBB Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 [quote name='bab34']To jest Chapi z boksu nr 30, kochany, bardzo grzeczny i spokojny psiaczek[/QUOTE] Basia i Twój zespół internetowy..., czy możemy zrobić temu biedaczkowi ogłoszenia???????? Proszę:-) Quote
AgnieszkaBB Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 [quote name='Kisiaraf']Dzięki dziewczyny za pomysły właśnie tworze maila do Pani dam znać jakie psiaki ją zainteresowały. Mam nadzieje, że jakiś będzie szczęśliwy za jakiś czas :)[/QUOTE] Trzymamy kciuki:-) Gdyby potrzeba było podjechać z Państwem do Czekoladki z wizytą zapoznawczą:-) to gościnne progi dziewczyn z 1000lecia stoja otworem:-) A ja jestem skłonna pojechac tam i zrobić zapozananie bez zobowiązań:-) Quote
AgnieszkaBB Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 A tu mam watek tego psiaka który był podejrzewany o krzywice, a okazało sie ze to młodzieńcze zapalenie stawów. Quote
Sandra222 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Agnieszko, Chappi to "mój" pierwszy psiak schroniskowy, z którym wyszłam na spacer. Jest przekochany, spokojny i .....niestety z z wielkim smutkiem w oczach. Jak o nim myślę, to mam wrażenie, że on już stracił nadzieję... ale ostatnio na spacerze był bardzo ożywiony... Zrobię mu ogłoszenie na allegro :) Quote
abra64 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 [quote name='AgnieszkaBB']Basia i Twój zespół internetowy..., czy możemy zrobić temu biedaczkowi ogłoszenia???????? Proszę:-)[/QUOTE] tylko nie wiem o którego psiaka chodzi? Quote
Sandra222 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 [quote name='abra64']tylko nie wiem o którego psiaka chodzi?[/QUOTE] Basiu, Agnieszce chodziło o Chapiego :) Quote
malawaszka Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 nie znalazłam na www ani na picasie - czy kojarzycie takie suczki w schronisku? prawdopodobnie oddane tam w listopadzie/grudniu - młodziutkie, nie mają jeszcze roku, nie były szczepione więc jeśli trafiły to marne szanse, że przezyły w sosnowcu :( w dodatku dzikawe były [IMG]http://lh6.ggpht.com/_MXkMDrRnqFY/TKTckGJdQFI/AAAAAAAAG9M/mccoLwpQXXg/s512/DSC_0906.JPG[/IMG] [IMG]http://lh6.ggpht.com/_MXkMDrRnqFY/TKTcgrc_jvI/AAAAAAAAG80/xPhVEsBRaXE/DSC_0892.JPG[/IMG] EDIT: znalazłam jednak na picasa - są nadal te suczki? [url]https://picasaweb.google.com/schronisko.w.sosnowcu/8122010#5548311152722270514[/url] Quote
Sandra222 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Czy wczoraj ktoś był w schronisku? Są jakieś nowe wieści? Quote
AgnieszkaBB Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Były dziewczyny ale krótko. Rudzia pojechała do DT - najpierw pojechała na prześwietlenie nogi a potem spędziła u mnie 4h na uczelni:-) Zasikała gabinet Dziekana:-) Dziekan okazał łaskę :-) Sally - beżowa suczka - w sobotę ma spotkanie ze swoją potencjalnie nową Pancią:-) Pani przyjedzie ok 11 - 11.30 Mizia - pojechała do DT d Biedronki39:-) Kropka pojechała do Agaty Zefirka (w poniedziałek). Agata dzielnie znosi szaleństwo Kropki, która wyje i szczeka pozostawiona w domu (Agata musi chodzić do pracy, czego Kropka nie akceptuje:-) AGATA - TRZYMAJ SIĘ JAKOŚ!!:-) Mam nadzieję, że się uda, zwłaszcza że dziś Agata zaobserwowała pierwsze symptomy poprawy... z mojej strony tyle newsów:-) Quote
malawaszka Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 AgnieszkaBB a wiadomo co z nimi? czy adopcja czy umarły? Quote
AgnieszkaBB Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 [quote name='malawaszka']AgnieszkaBB a wiadomo co z nimi? czy adopcja czy umarły?[/QUOTE] Malawaszka - ja nie kojarzę tych suniek. Jak będę w sobotę to chetnie zrobie Ci rozeznanie. Napisz mi prosze co o nich wiesz, kiedy trafiły do schronu, w jai sposób, kiedy ktoś miął z nimi kontakt itp. Wszystko co wiesz po prostu... Malawaszka u nas jest w 13 boksie taki sznaucer olbrzym. Piękny młosy psiak. Lekko zaczyna dziczeć, zwłaszcza że jego boks nie wychodzi na spacery. Kiedys łagodny i przyjacielski, teraz zaczyna ustawiać wszystkich w boksie. Jest pobudzony i nerwowy. Pomóż proszę wydobyć go z tego getta... Quote
Kama83 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 jesli sie uda, postaram sie go wyprowadzic w sobote, mam nadzieje, ze sie uda, zobaczymy, jak sie zachowuje na spacerze ten olbrzym, ale niczego nie obiecuje, wiadomo jak jest. Quote
zapka Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 malawaszko, tą psinę pierwszą białą chyba kojarzę, ona tak pokasływała. Ostatnio chyba była. Drugiej nie pamiętam. Rozejrzę się w sobotę. Co do Chappiego - sklećcie jakiś tekst do ogłoszeń, podajcie namiary do kontaktu i wtedy podeślemy komuś żeby robił ogłoszenia. Quote
malawaszka Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 [quote name='AgnieszkaBB']Malawaszka - ja nie kojarzę tych suniek. Jak będę w sobotę to chetnie zrobie Ci rozeznanie. Napisz mi prosze co o nich wiesz, kiedy trafiły do schronu, w jai sposób, kiedy ktoś miął z nimi kontakt itp. Wszystko co wiesz po prostu... Malawaszka u nas jest w 13 boksie taki sznaucer olbrzym. Piękny młosy psiak. Lekko zaczyna dziczeć, zwłaszcza że jego boks nie wychodzi na spacery. Kiedys łagodny i przyjacielski, teraz zaczyna ustawiać wszystkich w boksie. Jest pobudzony i nerwowy. Pomóż proszę wydobyć go z tego getta...[/QUOTE] wiem o sznaucerze - potrzebne informacje - jak najwięcej suczki - urodziły się w Sławkowie u samotnej starszej i schorowanej kobiety, rodzina jak to rodzina... pewnie czekają aż dom się zwolni :roll: no i w listopadzie albo w grudniu na początku odwieźli je do schroniska w sosnowcu - tego się missieek dowiedziała dziś lub wczoraj Quote
AgnieszkaBB Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 [quote name='Kama83']jesli sie uda, postaram sie go wyprowadzic w sobote, mam nadzieje, ze sie uda, zobaczymy, jak sie zachowuje na spacerze ten olbrzym, ale niczego nie obiecuje, wiadomo jak jest.[/QUOTE] Kamila DZIEKI!!!! Obyś miała okazje się zapoznać z Bazylem (Bazylim) - tak mu proponuję dac na imię:-) Czas nie działa na korzyść jegob psyche - to widac gołym okiem, że staje się agresywny... Quote
Jetrel Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Z tym że z tego co mówiłyśmy w zeszłą w sobotę, to ja miałam z nim wychodzić, więc ni kapiszi, ale ok. Quote
AgnieszkaBB Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 [quote name='Jetrel']Z tym że z tego co mówiłyśmy w zeszłą w sobotę, to ja miałam z nim wychodzić, więc ni kapiszi, ale ok.[/QUOTE] Aga - to jasne że z Tobą gadalam jako pierwszą, ale Kama o tym przecież nie wie:-) Super że się zgłosiła do pomocy!) Zresztą przyda Ci się druga zmiana - nie mówiąc o Bazylu, bo on jest w stanie konieczności!:-) założe się ze jak sie uda wyjść jednej z Was z nim to bedzie to wielki sukces:-) Wiesz ile mamy zawsze roboty w soboty. Pamietasz ostatnią??? Aga, Kama ja proponuję tak - napiszcie ok której kazda z Was w sobotę będziecie. Jak się będzie dało to Aga bierze Bazyla na długi spacer z pełną obserwacją kolegi. Jak nie to chociaż na pół spaceru:-) A jak się okaże że nie może Aga (będzie później, dostanie inna robotę itp) to wesprze przedsięwziecie Kama. Może tak być? W ogóle to super że oboe chcecie się zaangazowac. Prosiłam w ogóle kilka osób o pomoc (Emila, Sylwia) bo w sumie to mamy tak mało czasu w schrnie i taki ogrom zadań, ze może Bazyl umknąc. Mam nadzieje że w tą sobote ruszymy z nim ! Aga i Kamila - to jakoś się dogadajcie i DZIĘKI WIELKIE !!!!:-) Quote
Emiś Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 UWAGA! Założyłam wątek o psach z Sosnowca. Jest to wątek czysto informacyjny, wszelkie dyskusje/propozycje/uwagi zachęcam do pisanina na tym wątku lub bezpośrednio do mnie - pw, [email][email protected][/email] Bardzo proszę o pomoc wszystkich czynnych wolontariuszy - jeśli ogłaszacie psa, robicie mu zdjęcia, dowiecie się czegoś nowego na jego temat - informujcie mnie, żebym mogła aktualizować wątek. Jeśli macie swoje w miarę "stałe" psy i jesteście gotowi odpowiedzieć osobie chętnej na adopcję na jej pytania podajcie kontakt do siebie. Wszystkie dane z tego wątku pomogą nam w zrobieniu wizytówek na boksy a to miejmy nadzieję zwiększy adopcyjność psiaków. [url]http://www.dogomania.pl/threads/203486[/url] Quote
sosiczka Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 [quote name='malawaszka']nie znalazłam na www ani na picasie - czy kojarzycie takie suczki w schronisku? prawdopodobnie oddane tam w listopadzie/grudniu - młodziutkie, nie mają jeszcze roku, nie były szczepione więc jeśli trafiły to marne szanse, że przezyły w sosnowcu :( w dodatku dzikawe były [IMG]http://lh6.ggpht.com/_MXkMDrRnqFY/TKTckGJdQFI/AAAAAAAAG9M/mccoLwpQXXg/s512/DSC_0906.JPG[/IMG] [IMG]http://lh6.ggpht.com/_MXkMDrRnqFY/TKTcgrc_jvI/AAAAAAAAG80/xPhVEsBRaXE/DSC_0892.JPG[/IMG] EDIT: znalazłam jednak na picasa - są nadal te suczki? [url]https://picasaweb.google.com/schronisko.w.sosnowcu/8122010#5548311152722270514[/url][/QUOTE] Tak są nadal, obydwie w tym samym boksie 21. Quote
malawaszka Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 a coś o nich wiadomo? czy były na spacerze? szok, że się nie rozchorowały! chcę im porobić ogłoszenia tylko potrzebne info! jak im robiłam tamte zdjecia w październiku to były bojaźliwe, cięzko było je złapać tu mają wątek :( [url]http://www.dogomania.pl/threads/194511-TRZY-5-miesi%C4%99czne-suczki-na-wsi-pom%C3%B3%C5%BCcie-zanim-zaczn%C4%85-si%C4%99-mno%C5%BCy%C4%87[/url]! Quote
Jetrel Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Dementuje WSZYSTKIE plotki na temat Agresji Sznaucera. Byłam z nim dziś na spacerze, cudowny pies. Poza schroniskiem rzecz jasna. Jedzenie z ręki, wręcz zlizuje żeby nie zrobić nikomu krzywdy. Przytula się, liże po twarzy i podstawia do głaskania. Resztę opiszę wieczorem, w jego wątku który założę. Quote
zapka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 czy to jest ten dziadzio z boksu małych psów nr 7 który był dzisiaj na spacerku? Musze sie upewnić czy to jego zdjęcia. On sikał pod siebie ze strachu. [url]https://picasaweb.google.com/105403799412769020996/2802201103#[/url] Quote
Sandra222 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Tak zapko, to on, na jednym zdjeciu widac jego obroze z cyrkoniami :) Z picasy usunełam album Pimkiego i wkleiłam jego fotkę do albumu Adoptowane. Niestety nie wiem kto go adoptował. Mam nadzieję, że trafił mu się dobry dom. Które psiaki dziś pojechały do weta? Quote
Recommended Posts