natt Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Mała szorstkowłosa terierkowata suczka szuka domku!! Sunia błąkała się 26 marca w okolicach Starego Rynku w Łodzi. Dziś (27.03) została odwieziona do schroniska. Suczka ma ok. 5 lat. Jest przestraszona i zagubiona. Tęskni. Mimo to jest bardzo przyjazna i ufna. Tuli się i prosi o pieszczoty. Niestety nie znależliśmy dla niej domu tymczasowego i musiała być odwieziona do przepełnionego schroniska. Prosimy o pomoc! Quote
agata51 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Stary Rynek w Łodzi to jakieś przeklęte miejsce. Centrum miasta, tuż obok słynnej Manufaktury. Mieszka tam mój syn. Ta suńka to już piąty czy szósty porzucony pies, którego tam znalazł. Była śliczna, czekoladowa dobka, która po krótkim pobycie na Kosodrzewiny znalazła dom nad morzem. Był szczeniak przywiązany do uchwytu betonowej płyty: http://www.dogomania.pl/forum/f80/moj-super-soccer-najbardziej-rasowy-kundel-swiata-115589/ Była Kudłatka, która w listopadzie 2008 została wyciągnięta ledwie żywa ze stawu. Niestety, dolegliwości spowodowane długotrwałą, przymusową kąpielą w lodowatej wodzie sprawiły, że maleńka jest odeszła za TM. [']Kudłatka['] - Za tęczowym mostem... Teraz ona. Niestety, nie mogliśmy dać jej domu. Jesteśmy zapsieni po uszy, znajomi również. Musieliśmy zawieźć ją dzisiaj do schroniska na Marmurowej. Czuję się podle, mam wyrzuty sumienia - skazałam sunię na koszmarne życie w przepełnionym schronie. Nie wiem jak sobie tam poradzi. Mam nadzieję, że ktoś dostrzeże jej nietuzinkową urodę, szelmowskie spojrzenie i gotowość do obdarzenia miłością Człowieka. A może się zgubiła i jej Pan/Pani szuka swojej przyjaciółki. Może przyjedzie po nią do schroniska. Oby. Porozwieszamy w mieście plakaciki, damy ogłoszenie do gazet. Na razie tylko tyle możemy zrobić. Suczka przez dwa tygodnie będzie na kwarantannie. Quote
madcat1981 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Wiec to ona... Śliczniasta :) W ten weekend mam szkołe, ale potem postaram sie troche poogłaszać. Po cichu licze, że nie bedzie taiej potrzeby :kciuki: Quote
agata51 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Jest już na stronie schroniska. Maminka. Ładnie. Jeszcze jeden schroniskowy smutasek. Schronisko dla Zwierz�t w �odzi Quote
madcat1981 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 miałam na myśli szukanie dotychczasowego właściciela z ta myślą również ta żałosna prowizorka: Trzeba podlinkować wątek pod baneek, ale nie wiem jak :niewiem: Quote
rita60 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Sliczna jest i to spojrzenie,niesamowite,terierka pełna mordka:razz: Quote
agata51 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 madcat1981 napisał(a):Wiec to ona... Śliczniasta :) W ten weekend mam szkołe, ale potem postaram sie troche poogłaszać. Po cichu licze, że nie bedzie taiej potrzeby :kciuki: Dzięki. :loveu: Ale chyba dopiero po kwarantannie. Quote
madcat1981 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Ja jak zwykle czegoś nie doczytałam. Ona jest po porodzie, tak? Kurde. Jakoś mi wizja odnalezionego pańcia odpływa w dal...:/ Quote
agata51 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 madcat1981 napisał(a):Ja jak zwykle czegoś nie doczytałam. Ona jest po porodzie, tak? Kurde. Jakoś mi wizja odnalezionego pańcia odpływa w dal...:/ Też miałam nadzieję. Nikłą. Rok na dogo pozbawia złudzeń. Aczkolwiek i cuda się zdarzają. Ale nie w tym przypadku. Przecież ni zostawiłaby dzieci. Raczej tych dzieci już nie ma. Quote
madcat1981 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Wykasować "pseudobanerek" ? Może jakoś zmienić? tylko co mam napisać - "straciłam dzieci"? :-( Quote
agata51 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 madcat1981 napisał(a):Wykasować "pseudobanerek" ? Może jakoś zmienić? tylko co mam napisać - "straciłam dzieci"? :-( Jutro zadzwonię do schronu albo do którejś z wolontariuszek i dopytam. Chociaż "straciłam dzieci" może być. Bo chyba straciła. Krótko a treściwie. Żeby sloganem nie zakryć jej cudnej mordki. Quote
zula131 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Śliczna, smutna mordeczka :-( A co z laktacją? w schronie zadbają o jej suteczki? Quote
madcat1981 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Nie wiem tylko czy dziś zdąże to podmienić:oops: Quote
agata51 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 madcat1981 napisał(a):Nie wiem tylko czy dziś zdąże to podmienić:oops: Spokojnie, cioteczko. Nie ma pośpiechu. Quote
agata51 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 ocelot napisał(a):To śliczna sunia, przy intensywnym ogłaszaniu znajdzie domek. Dziękuję, ocelot, że jesteś. :loveu: Sunia śliczna i domek znaleźć musi! Quote
ocelot Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 To śliczna sunia, przy intensywnym ogłaszaniu znajdzie domek. Quote
agata51 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 agata51 napisał(a):Dziękuję, ocelot, że jesteś. :loveu: Sunia śliczna i domek znaleźć musi! Muszę się uspokoić i odczekać te kilka minut, zanim odpowiem. Quote
szajbus Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Kolejna bidunia w potrzebie. Mam nadzieje,że ktoś jej szuka Quote
aneta355 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Co się dzieje z ludźmi!!!!!!!!!!!!! :mad: taka śliczna sunieczka Quote
agata51 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 szajbus napisał(a):Kolejna bidunia w potrzebie. Mam nadzieje,że ktoś jej szuka Nikt jej nie szuka, szajbus. Jeżeli jest tak, jak mówi schron, to dzieci zabili, a Mamusię wywieźli na Stary Rynek. Nie mam złudzeń. Quote
Recommended Posts