kiyoshi Posted February 19, 2019 Author Posted February 19, 2019 A u Kasi od wczoraj jest Czarusia. Dzis pojechala na zaplanowana sterylizacje. 1 Quote
Ainana Posted February 19, 2019 Posted February 19, 2019 31 minut temu, kiyoshi napisał: A u Kasi od wczoraj jest Czarusia. Dzis pojechala na zaplanowana sterylizacje. Same piękności na wątku: )) widać, ze powodzi jej się w nowym domku, taka wesoła: ) Quote
kiyoshi Posted February 19, 2019 Author Posted February 19, 2019 6 godzin temu, Ainana napisał: Same piękności na wątku: )) widać, ze powodzi jej się w nowym domku, taka wesoła: ) tak, bardzo dobrze trafiła :) dziś juz był ostatni krok do jej pełnoprawnego pozostanie "adoptowaną" :) zostala wysterylizowana, zabieg zniosła dobrze, teraz do piątku będzie u kasi a potem wraca na swoje. Sterylizacja kosztowała 350 zł A na koncie suniek pojawiło się: - 100 zł od annabarbara - 20 zł od uxmal DZIEKUJE :) Quote
kiyoshi Posted February 20, 2019 Author Posted February 20, 2019 Czarusia- nasza rekonwalescentka ;) 1 1 Quote
Ainana Posted February 20, 2019 Posted February 20, 2019 Nie mogę się napatrzec na te wszystkie psiaki Radysiaki, co jeden to piękniejszy. Każdy ma coś w sobie wyjątkowego. Czarka zgubiła uśmiech, ale zyskała piękne dziewczęce ubranko. Tak sobie teraz myślę, ze fajna byłaby para- Czarka i Zefircio, w sam raz na spóźniony bal karnawałowy. A tak poważnie. Szybkiego powrotu do formy dla wszystkich rekonwalescentów! Quote
kiyoshi Posted February 21, 2019 Author Posted February 21, 2019 9 godzin temu, Ainana napisał: Nie mogę się napatrzec na te wszystkie psiaki Radysiaki, co jeden to piękniejszy. Każdy ma coś w sobie wyjątkowego. Czarka zgubiła uśmiech, ale zyskała piękne dziewczęce ubranko. Tak sobie teraz myślę, ze fajna byłaby para- Czarka i Zefircio, w sam raz na spóźniony bal karnawałowy. A tak poważnie. Szybkiego powrotu do formy dla wszystkich rekonwalescentów! Bez usmiechu bo.obolala po.zabiegu;) Ale Kasia mowila ze cieszyla sie jak szalona na ich widok Mam tez fantastyczny filmik.z Fruzia ale dopiero wieczorkiem wrzuce 1 Quote
mgog Posted February 21, 2019 Posted February 21, 2019 Fruzia jaka śliczna, choć jeszcze troszkę się boi, ale tylko trochę :) Quote
kiyoshi Posted February 22, 2019 Author Posted February 22, 2019 NO i rachunki :D trzeba płacić :) fakturka za weta Śliwkowego- przelewa Anetce 61 zł :) Quote
kiyoshi Posted February 23, 2019 Author Posted February 23, 2019 Meliska za tydzień przeprowadza się do swojego domu :)wszystko potwierdzone! Pani od Kromci dzwoniła do Kasi- Kromcia miała atak padaczki :( :( przestraszyłyśmy sie bardzo...jednak, sunia otrzymała pomoc weterynaryjna (na razie trzeba obserwować, u Kasi ataków nie było) no i nie zmienia to faktu, że domek ją kocha i nie odda :0 uff Czarusia tez wróciła juz do swojej rodzinki Teraz Śliweczka i Fruzia musza znaleśc swoje miejsca na ziemii :) <3 1 Quote
kiyoshi Posted February 23, 2019 Author Posted February 23, 2019 Przelałam Kasi po 300 zł za luty za Fruzie i Melise, za Śliweczke poczekam aż Anetka rozliczy mi z końcem miesiąca. Quote
Tyśka) Posted February 23, 2019 Posted February 23, 2019 Ojej, przyznaję kiyoshi, że już się u Ciebie pogubiłam :-) Który psiak ma dom, który nie, ile Ty masz podopiecznych. Śliweczka odzyskuje radość życia, super!!! Quote
kiyoshi Posted February 23, 2019 Author Posted February 23, 2019 58 minut temu, Tyś(ka) napisał: Ojej, przyznaję kiyoshi, że już się u Ciebie pogubiłam :-) Który psiak ma dom, który nie, ile Ty masz podopiecznych. Śliweczka odzyskuje radość życia, super!!! wiem...wątki mam za długie:( i można się pogubić...w kazdym razie tutaj mam jeszcze wolne Śliwke i Fruzie, a Melisa jest spakowana do wyjazdu za tydzień. Poza nimi mam Kormorana i pomagam przy wątku Blusi. Mam tez przytuliskowce nasze... Quote
Ainana Posted February 23, 2019 Posted February 23, 2019 6 godzin temu, kiyoshi napisał: Meliska za tydzień przeprowadza się do swojego domu :)wszystko potwierdzone! Pani od Kromci dzwoniła do Kasi- Kromcia miała atak padaczki :( :( przestraszyłyśmy sie bardzo...jednak, sunia otrzymała pomoc weterynaryjna (na razie trzeba obserwować, u Kasi ataków nie było) no i nie zmienia to faktu, że domek ją kocha i nie odda :0 uff Czarusia tez wróciła juz do swojej rodzinki Teraz Śliweczka i Fruzia musza znaleśc swoje miejsca na ziemii :) <3 Kromcia miała wielkie szczęście, ze trafiła na odpowiedzialnych i kochających ludzi. Zdrówka dużo! Meliska spakowana. Nie wątpię że i Śliwkę z Fruzią niedługo trzeba bedzue pakować. Są niesamowite i jak się rozkręcają... Śliwka wygląda rozczulajaco z tym misiem i uśmiechem na pyszczku... Quote
Tyśka) Posted February 24, 2019 Posted February 24, 2019 Ojej, jak szkoda Kromci :( Padaczka to straszne paskudztwo... oby udało się dopasować leki. Pięknie działasz. Śliwka bardzo, ale to BARDZO jest w moim typie. Długo się nie zasiedzi :) 1 Quote
kiyoshi Posted February 25, 2019 Author Posted February 25, 2019 O ŚLiwke starały się już 3 domy...niestety wszystkie odrzuciłam. Jeden dom był już bardzo bardzo blisko na TAK, ale niestety okazało się, że Państwo całe lato spędzają na działce letniskowej która nie jest ogrodzona. MOżna by pomyslec, że to nic takiego....ale w przypadku ŚLiwki niestety nie chciałam ryzykować kolejnej ucieczki:( Druga była Pani z Sownowca z która rozmawiałam 3 razy...miałam robić wizyte przedadopcyjną. Ale....dom z ogrodem a Pani ciągle powtarzała, że sunia będzie RACZEJ w domu...oczywiście, mogłaby być taka sytuacja dla psa który może większość czasu spędzac na zewnątrz, ale nie ŚLiwka....to RACZEj nie dawało mi spokoju i podziękowałam Dziś dzwonił Pan ze ścislego centrum Katowc\ic, jak sam powiedział, nie ma za bardzo gdzie wychodzić na spacery (znam zresztą ta okolice), nie widze Śliwki w takim miejscu zwłaszca że Pan po prostu mimo 10 czy 15 minut rozmowy nie wzbudził mega zaufania. Też mu podziękowałam, za co zostałam lekko zwyzywana:( Nie wiem czy znajde dla ŚLiwki dom...chyba po tych przejściach za bardzo się o nią martwie....eh... O Fruzie zupełnie nikt nie dzwoni. Quote
Olena84 Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 13 godzin temu, kiyoshi napisał: Pan po prostu mimo 10 czy 15 minut rozmowy nie wzbudził mega zaufania. Też mu podziękowałam, za co zostałam lekko zwyzywana:( Oby psiaka od nikogo nie dostał Quote
kiyoshi Posted February 26, 2019 Author Posted February 26, 2019 31 minut temu, Olena84 napisał: Oby psiaka od nikogo nie dostał Tzn chyba nie byl.az taki zly. Po prostu nie dla Sliwki Quote
kiyoshi Posted February 26, 2019 Author Posted February 26, 2019 FRUZIA dostała 200 zł od Mariola N. BARDZO DZIĘKUJE <3 z całego serduszka <3 Quote
kiyoshi Posted February 26, 2019 Author Posted February 26, 2019 zaglądnijcie proszę do TOSKI https://www.dogomania.com/forum/topic/349522-toska-po-3-latach-odsiadki-wyjechała-z-radys-prosimy-o-ponoc-i-ciepły-dom/ Quote
Ainana Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 Dnia 25.02.2019 o 19:11, kiyoshi napisał: Nie wiem czy znajde dla ŚLiwki dom...chyba po tych przejściach za bardzo się o nią martwie....eh... O Fruzie zupełnie nikt nie dzwoni. Nie dziwię Ci się Iza. Naprawde. Zrobiłaś bardzo mądrze. To musi być pewny dom, taki z prawdziwego zdarzenia. Zobacz jak Zefirek trafił, Czarusia, Kromka i inni. Ona zbyt wiele miała przejsc. Los do Śliwki uśmiechnął się bynajmniej dwa razy, cudem żyje, jest wciąż lekliwa, więc musi mieć zapewnione bezpieczeństwo i miłość na maxa. Dziwię się natomiast bardzo, ze jeszcze nikt nie pytał o Fruzie. Bardzo bym chciała żeby jej Dom ujawnił się choćby jutro. Bardzo jej kibicuję, zresztą jak wszystkim... Tak poza tym trudne masz zadanie, wiadomo jest ogromna radość gdy się czuje, wie, ze to jest TO. I kolejny pies wyrwany z zapomnienia, a często nawet z rąk śmierci, znajduje wyjątkowy dom. Śliwka ma rasową urodę (przepraszam za określenie) i na pewno podoba się wielu ludziom, niekoniecznie tym właściwym. Jest śliczna, choć takie moje moje typy sa ciut inne ;) czasem warto trochę dłużej poczekać, choc wiadomo jest to bardzo trudne, tym bardziej że jest dluugaa kolejka następnych... ehh. 1 Quote
kiyoshi Posted February 27, 2019 Author Posted February 27, 2019 Dziekuje Ainana za slowa wsparcia i zrozumienia. Dobrze to ujelas- ona juz 2 razy uniknela smierci. Na pewno pojawi sie TEN dom dla suni, kwestia czasu A co do Fruzi to tak juz jest niestety z czarnymi :( Musze podorabiac ogloszenua w sumie wszystkim ale jakis marazm mnie ogarna czy nie wiem jak to ujac- zmeczenie materialu Potrzebuje kopa w tylek moze haha ;) :) Quote
Ainana Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 27 minut temu, kiyoshi napisał: Potrzebuje kopa w tylek moze haha ;) :) No to, kiyoshi mówisz i masz ;) Boli? ;)) Ciebie marazm? Nie podobne to do Ciebie. Choć wiadomo każdy ma gorsze chwilę. A czarne psy są bardzo w moim typie, jak jeszcze mają takie fruziowo-weguniowo-pieczarkowe oczka to już wogole. I Fruzi domek jest tylko pewnie jeszcze o tym nie wie. Quote
Recommended Posts