bartek.szolc Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 mam ON 24.03 2009. skonczyl 9.mie.uszy stoja mu do polowy czy mam sie martwic czy jeszcze spokojnie czekac prosze orady jak moge pomoc Goranowi:roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Oksa Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Czekaj cierpliwie...maga nawet nie stanąć do 18 m-ca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek.szolc Posted March 27, 2009 Author Share Posted March 27, 2009 dzieki mam nadzieje ze sie to sorawdzi:multi: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimoza Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Wydaje mi sie, ze jak 9 miesiecznemu psu uszy nie stanely, to juz nie stana. Z tego, co widzialam w innych postach, to pies jest z rodowodem. Moze warto zapytac hodowce, jak reszta miotu. Czy to rodzinne, czy sprawa dotyczy tylko Twojego psiaka. No i zawsze mozna pomagac podajac np. arthroflex na stawy. A przy okazji, z jakiej hodowli jest pies. I czy to ON, czy moze dlugowlosy ON? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaaasiaaa Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 ja tez mysle ze musisz cierpliwie czekac, wet. mowil ze szczeniakowi najpierw te witaminki w kosci ida a dopiero pozniej uszy staja, oczywiscie niektorym od razu staja, ale to chyba nie ma sie co martic ;) mojemu malemu (3,5 miesiaca)opadlo w zeszlym tygodniu 1 uszko, ale kilka dni temu znowu stanelo. wet mowil ze nie czas na uszy, ze moga opadac i stawac bedzie dobrze ;) wazne zeby piesek byl zdrowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mch Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 a ja mysle ze 9 mcy to juz po zmianie zębów , najintensywniejszym wzroscie , wiec juz nie bylabym tak optymistycznie nastawiona niestety . moze wet wasz umie zapodac wklejki ? oczywiscie psa kocha sie niezaleznie od uszu stojących czy klapiących ,ale to w mioare bezpieczny , niebolesny sposób na wspomozenie uszysk w niedoli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek.szolc Posted March 29, 2009 Author Share Posted March 29, 2009 dzieki mam nadzieje ze jednak mu stana bo do polowy juz mu stanely a jak nie to itak bedzie kochanym onkiem :p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek.szolc Posted March 30, 2009 Author Share Posted March 30, 2009 jest to on dlugowlosy z hodowli [URL="http://www.znadkurortu1.republika.pl"]www.znadkurortu1.republika.pl[/URL] hodowca zapewnia ze stana uszyska i nie ma sie co martwic to samo twierdzi wet i mnie uspokaja .Jest wielkim psiakiem itwierdza ze jego uszy moga stanac nawet do 12 mis.Dzieki za odpowiedz i zarade;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisica Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 Można jeszcze próbować podklejenia uszu. Co do zdania hodowcy to raczej nie jest dla mnie wiążące,oferując psy również poza rodowodowe czyli rodzice bez uprawnień hodowlanych,traci tą wiarygodnosć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ayshe Posted March 31, 2009 Share Posted March 31, 2009 jesli chrzastka nie jest sztywna a uszy sa zupelnie mieekie to nei stana.wrzuc fotke uszu jak leza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anashar Posted April 1, 2009 Share Posted April 1, 2009 [B][COLOR=green]Dla jednego problemu zakładamy jeden temat. Nie ma sensu się powtarzać. Tematy złączyłem.[/COLOR][/B] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek.szolc Posted April 23, 2009 Author Share Posted April 23, 2009 czesc;)dodalem 2 fotki do galeri zostaly one zatwierdzone ale nie ma ich nigdzie.Gdzie mam ich szukac albo czego nie zrobilem ze nie ma ich.Prosze o podpowiedz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agniecha93 Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 Witam, mogę tu napisać, czy wątek zamknięty? Jak by co to proszę o usunięcie/przeniesienie. Piszę tu, ponieważ na ONkowym mi nie pomogli, a potrzebuję szybko odpowiedzi. [quote]Zamierzam kupić ONka. Wypatrzyliśmy sobie z rodzicami fajnego 6 miesięcznego pieska. Jednak nie stanęły mu jeszcze uszy :/ Jest mocnej budowy, a jak czytałam takim psom dłużej się podnoszą. Hodowczyni mówiła, że już mu stały, ale oklapły znowu. Pani mówiła, że musi dużo biegać i trzeba masować, a wyczytałam jeszcze, że potrzebuje więcej wapnia w diecie. Czy po takich "zabiegach" jest pewność, że staną? Ps. Ojcowi też późno uszy stanęły, ale suczce z miotu stanęły od razu (już jest nieco lżejszej budowy). Oto zdjęcia: [IMG]http://i39.tinypic.com/ojianq.jpg[/IMG] Proszę o odpowiedź :Help_2::modla:[/quote] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaaasiaaa Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 ja sie nie znam az tak zeby udzielic odpowiedzi, napewno oklapuja i staja na nowo, kiedys mi ktos pisal ze nawet po roku. mojemu oklaplo na kilka dni i do dzis stoja super tak mi odpisano : Jest możliwosc wstawienie plstików do ucha(ale ja tego nie polecam).Ja mam 6 m-c owczarka niemieckiego i jeszcze niestoją jej uszy. Niestoją ponieważ wszystkie witaminy(a szczególnie białko) które jest w karmie zamiast na uszy idzie na zeby poniewaz w tym wieku tz(3-6 m-c)pies wymienia zęby na stałe.Uszy napewo staną nawet mogą nie stanąć do 18 m-ca.Ja swojej suczce (która jes w tej samej sytuacji tylko troche starsza) daje raz w tygodniu do karmy ,,FOSFORAN'' WAPNIA. tu jest temat [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f737/uszy-u-szczeniaka-133886/[/URL] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek.szolc Posted April 19, 2010 Author Share Posted April 19, 2010 witam wszystkich mam ten sam problem uszy u mojego onka.Ma on juz 22 miesiac i nie stanely mu uszy do konca czy mam jeszcze probowac podklejenia uszu czy dac spokoj .Poprosze o rady i wskazowki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiunia_rrrrr Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 Nie chcę Cię martwić, ale chyba już nie staną.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baffee01 Posted January 5, 2017 Share Posted January 5, 2017 Witam mam ten sam problem z moim 9 miesięcznym onkiem jedno uszko stoi a drugie jest opadniete w domu często są obydwa klapniete ale lewe stawia częściej prawe bardzo zadko postawi i to tylko na parę sekund i gdy jest na dworze podczas zabawy uda się ze oby dwa stoją troszkę się zaczynam martwić czy te prawe ucho się dźwignię jest ogul nie ciężkiej kości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts