Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziś od rana BŁĄKA się na moim osiedlu ........ no własnie .... zawsze mam problem... :oops:

[SIZE=4] HUSKY??? MALAMUT???

Jest zdezorientowany- ewidentnie szuka drogi do domu, biega spanikowany w tą i spowrotem! ... Z naszego osiedla na 99% nie jest:shake:
Na moje wołanie zareagował totalnym ignorem, ale NIE JEST agresywny, dzieci go dopadły do sesji zdjęciowej- merdał na ich widok ogonem... wtedy i mi dał podejść, zainteresował się!
Na psy reaguje obojętnie, nie ma obroży, adresówki ....:shake:

To PIES- zajrzałam mu na podwozie ;)
oczy dwukolorowe - jedno niebieskie, drugie :hmmmm: brązowe...

Niestety- od jutra na naszym osiedlu ma się zacząć akcja odszczurzania- czyli trutki i podtrute szczury.... jak to się może skończyć dla psa wiadomo...

Nie mogę go zabrać, nie znam nikogo kto mógłby się nim zaopiekować choć tymczasowo....

Jastrzębski schron ......:roll: szczerze mówiąc... na ulicy pies ma większe szanse przeżycia :roll:

W tytule napisałam że może być spoza Jastrzębia (woj. śląskie) ponieważ właśnie Urzędasy podpisały umowe z jakimiś gminami gdzie likwidowano schrony, a nasze schronisko pęka w szwach, szef nie ma zobowiązującej umowy żeby te psiaki przyjmować- więc odmawia.... zdarzało się że wyrzucono pod schronem worki z psami spoza Jastrzębia... być może tamtejsi hycle pozbywają się psów wyrzucając je po prostu gdzieś w mieście.... podobno nawet spod Krakowa zwożą... z kim dokładnie Urząd podpisał umowę- nikt nie wie.....

foty jakie udało mi sie zrobić o zmierzchu (dlatego kiepska jakość)

GDYBY KTOŚ SIĘ NATKNĄŁ NA OGŁOSZENIE ŻE GDZIEŚ ZAGINĄŁ...... pewnie będzie się tu błąkał- od rana krąży, nie oddala się ...

właśnie zadzwonił mi TZ że pod jego pracą.... kolejny.... w ciągu 2 dni... drugi...

ten też zdezorientowany i zagubiony..... szukający CZEGOŚ....

dziwne... bo w Jebiu TAKIE psy, psy w typie rasy to były sporadyczne, pojedyńcze przypadki.... nie możliwe żeby one były z Jebia :shake: nie wierzę.... zbyt dużo ich... zbyt wiele błąkających psów NAGLE! :angryy:

ten też zadbany... nie wyglada na tułającego się od dłuższego czasu..... w obu przypadkach widziane są ... w sąsiedztwie lasku w centrum miasta ..... idealne miejsce do niezauważalnego przez ludzi pozbywania się psów ...... :angryy:

w ciągu 2 dni- 2 TAKIE PSY! czyżby miało to związek????????

ehhhhhh.......

PIES

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aż serce zaciska , teraz takich psów może być w okolicy więcej jak spod Krakowa , Olkusza są przywożone ... moze być z takiego transportu :angryy: może komuś nawiał z samochodu , może z obejscia za sunią ...

Posted

Gdzieś mi się te oczy kojarzą... właśnie z tą plamką :razz:...

Poszukam na forach, dam link w parę miejsc... kto wie, może właściciel się znajdzie?
Macie w razie czego gdzie zabrać psa?

Posted

bonsai_88 napisał(a):

Poszukam na forach, dam link w parę miejsc... kto wie, może właściciel się znajdzie?

:shake: nie ma gdzie ... u Magdy Klocek i remont

Posted

bonsai_88 napisał(a):

myśl :modla::modla:

niestety dałam piesi jeść i ... musiałam go tam zostawić :-(

Posted

Na razie zrobiłam psiakowi tylko 3 nowe tematy [forum huskych, malamutów i zaprzęgowe] oraz dałam znać w 3 tematach szukających huskych. W 2 to na 100% nie ten pies, ale może ktoś szukający będzie przeglądał :roll:

EDIT
Klocusiowa, daj linki do zdjęć, bo na innych forach nie mogę wkleić :shake:

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Na razie zrobiłam psiakowi tylko 3 nowe tematy [forum huskych, malamutów i zaprzęgowe] oraz dałam znać w 3 tematach szukających huskych. W 2 to na 100% nie ten pies, ale może ktoś szukający będzie przeglądał :roll:

EDIT

wklej adres do fot a przed adresem

Posted

A może ktoś znajomy? Już w najgorszym wypadku schronisko? Przecież nawet to jest lepsze niż ryzyko śmierci po zjedzeniu trutki :shake:...

Kurczę, jakbym nie miała Bianki to bym już po niego jechała :oops:

Posted

monika55 napisał(a):
Ostatnio nie przybywa nowych psow w schronie przywozonych z tamtych gmin, ale dziwnie duzo interwencji jest. Jakies gnoje / hycle?/ wypuszczaja psy w miescie?

dokładnie... mało wychodzę ale psów błąkających wszędzie multum :shake: jak nigdy, dlatego też napisałam że może być zwieziony skądś....w niedzielę przypałętał się do nas kundelek...przyjazny i szukający kontaktu.... zaniedbany, ze śladem na szyi po zbyt małej obroży lub zerwanym łańcuchu :-( biegł za nami... a raczej za Klockiem.... nakarmiłam psiaka... ehhhhhhhhhhh.....

bosh... czemu w Jastrzębiu nie ma miejsca gdzie takie psy miały by schronienie.... :placz: do schronu nie zadzwonię- wiem jak się może to dla nich skończyć.... a Husky dodatkowo... ryzyko że trafi do pseudohodowli... choć to nie suczka :roll:

Posted

bonsai_88 napisał(a):

EDIT

dzięki bonsai za pomoc :loveu:

dzięki Ala za lineczki... mało siedzę na kompku :oops:

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Porozsyłałam gdzie się da :roll:

Ludzie z forum zaprzęgowego się o osiedle pytają :razz:...

oby nie trafiło do wiadomości dla jakiś zwyrodnialców z hodoffliii ;) :roll:

okolice ul. Kurpiowska/ Śląska/ Łowicka... osiedle chyba Pionierów, ale w Jebiu nie operuje się nazwami osiedli ;)

Posted

Na zaprzęgowym raczej nikt z pseudo się nie pokazuje ;)... a informacja ważne, bo tam ludzie znają rasę i jest cień szansy, że ktoś by go odłowił z ulicy chociaż na tymczas :roll:

Jakby ktoś mógł zaoferować DT dla psa mogę go zabrać na dzień-dwa do siebie, ale na dłużej nie dam rady :oops:

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Na zaprzęgowym raczej nikt z pseudo się nie pokazuje ;)... a informacja ważne, bo tam ludzie znają rasę i jest cień szansy, że ktoś by go odłowił z ulicy chociaż na tymczas :roll:

Jakby ktoś mógł zaoferować DT dla psa mogę go zabrać na dzień-dwa do siebie, ale na dłużej nie dam rady :oops:

gdyby było tak daleko to jestem tu na miejscu .... ;) ale do domu niestety nie wezmę :shake: Kloc mimo że na ulicy olewa to psa do domu nie wpuści :oops:

napisałam te 3 ulice bo to jedno osiedle .... zara bede wypatrywać czy krąży tu nadal... sypie śniegiem więc mógł sie zabunkrować gdzieś w ciepełku....

to duży pies więc lada moment ktoś zadzwoni na SM i wyląduje w schronie....

Najgorsze jest to że w Jbiu psów błąkających multum i nigdy nie wiadomo czy tak se wypuszczone na spacer czy porzucone.... :angryy:
sama nie wiem po co go ogłaszam:roll: chyba po to że może go ktoś szukać np. spoza Jebia i dla informacji że jakby co to krąży po Jastrzębiu ...

w razie czego podaje swój numer: 604 626239

Posted

Nie wiem na pewno. Ale husky byl widziany kolo naszego sklepu pare tygodni temu. Potem sie juz nie pokazal. Czy to nie jakis wedrowniczek? Zeby nie sprzatnac go jakiemus wlascicielowi.:diabloti:

Posted

Klocuś... jest nadzieja, że jedna dziewczyna będzie mogła wziąć psiaka do kojca. Na "zewnątrz" kojca niestety na razie nie, bo cieczka się jej zbliża.... no dobra, jej suce :evil_lol:. Podałam numer telefonu do ciebie, mam nadzieję, że się nie obrazisz :oops:

Posted

[quote name='bonsai_88']Klocuś... jest nadzieja, że jedna dziewczyna będzie mogła wziąć psiaka do kojca. Na "zewnątrz" kojca niestety na razie nie, bo cieczka się jej zbliża.... no dobra, jej suce :evil_lol:. Podałam numer telefonu do ciebie, mam nadzieję, że się nie obrazisz :oops:

;/ ehhh te cieczki .......

obrażam sie :obrazic:
po to podałam gupecku :loveu:
;)

Posted

Masz rację - ich sunię do kojca, to będzie chroniona przed "adoratorami", a psiaka do ogrodu :loveu::evil_lol:...

A na poważnie to rozglądaj się przez okno [oczywiście leżąc w wyrku :mad:] czy psiaka nigdzie nie widać...

Posted

Sprawdzaliście czy ma jakiś tatuaż albo chip? Sprawdźcie mu też jajeczka - może chłopak jest wysterylizowany, wówczas nie było by problemu z suczką w cieczce. A z resztą nawet kojec jest super rozwiązaniem - przynajmniej będzie bezpieczny :)

Pozdrawiam.