Danusia - Lusia Posted November 8, 2018 Posted November 8, 2018 8 godzin temu, Bębenek napisał: Hehe, a kto by jadł chipsy, skoro tatara podają ;) Chłopaki się pewnie szybko łóżkiem podzielą, skoro tak ekspresowo się dogadały :) taż tak myślę! a maluch musi oberwać co jakiś czas:) 1 Quote
andegawenka Posted November 9, 2018 Posted November 9, 2018 Tak cudnie że mają domki a tak smutno jakoś... Quote
Danusia - Lusia Posted November 9, 2018 Posted November 9, 2018 9 minut temu, andegawenka napisał: Tak cudnie że mają domki a tak smutno jakoś... żebyś wiedziała:) u mnie też jest cichutko! zadzwoni w poniedziałek do Eli zapytam o Nutkę:) Ela miała jechać na sympozjum do Białegostoku. Nutka miała jechać z mężem Eli do Jego rodziców zapoznać się:) 1 Quote
kinga_kinga7 Posted November 9, 2018 Author Posted November 9, 2018 Nenusia pozdrawia wszystkie cioteczki ! :) 1 Quote
Danusia - Lusia Posted November 9, 2018 Posted November 9, 2018 a ja dostałam dzisiaj zdjęcie NODUSIA:) już jutro wstawię :) 1 Quote
andegawenka Posted November 10, 2018 Posted November 10, 2018 Młodzież łatwiej akceptuję zmiany i bardzo dobrze :) Ciekawe co u ich mamusi ze zdrowiem. Quote
Danusia - Lusia Posted November 10, 2018 Posted November 10, 2018 9 godzin temu, andegawenka napisał: Młodzież łatwiej akceptuję zmiany i bardzo dobrze :) Ciekawe co u ich mamusi ze zdrowiem. w poniedziałek zadzwonię , bo Ela jest w rozjazdach:) wiem, że jest bardzo grzeczna , w czwartek miał być wymaz. Ela mówiła, że wetka powiedziała, że ma psiukać odkażająco na ranę:) brała jakieś zastrzyki, myślę, że gentamycyna swoje zrobiła, bo jak byłam z Nutką u chirurga, to dołożył jej ją i brzuszek lepiej wyglądał :) już w niedzielę:) pięknie dawała sobie przemywać i na pewno ją nie bolało, bo leżała bez oporów sama na pleckach :) 1 1 Quote
mari23 Posted November 11, 2018 Posted November 11, 2018 tytuł wątku brzmi teraz jak muzyka dla uszu :) bardzo się cieszę !!! 1 Quote
Danusia - Lusia Posted November 13, 2018 Posted November 13, 2018 jestem już i ja, ale znowu nieprzygotowana! zdjęcia Nodusia obiecane i z wczoraj wstawię :) u Nutki jest dobrze, Ela dopiero dotarła do domu, nie miała czasu, ale wiem, że Nutka uwielbia głaski, chodzi jeszcze w kołnierzu, ma podawany doustnie antybiotyk zgodnie w wynikiem z wymazu, przytyła niebawem będę miała zdjęcia:) Quote
kinga_kinga7 Posted November 14, 2018 Author Posted November 14, 2018 Pozdrowienia od Noddiego z Lublina :) 2 1 Quote
kinga_kinga7 Posted November 16, 2018 Author Posted November 16, 2018 Taka przyjaźń jest pomiędzy Leonem a Szarym jak Państwo wychodzą do pracy :) Aż miło popatrzeć :) 2 Quote
Danusia - Lusia Posted November 16, 2018 Posted November 16, 2018 a ja kopiuję wieści od NUTKI:) Pani Danusiu, melduję, co u kotki. :) Przede wszystkim - zdrowieje i wszystko zmierza ku lepszemu. Trafiliśmy na bardzo fajnego weterynarza i jesteśmy pod jego stałą opieką. Nutka najpierw przez tydzień dostawała antybiotyk w zastrzyku, podczas ostatniej wizyty to zmieniono i teraz dwa razy dziennie bierze antybiotyk w tabletkach. Cały czas nosi kołnierz, żeby się nie wylizywać i będzie go nosić, dopóki się zupełnie nie zagoi. Rana wygląda o wiele lepiej, sierść zaczyna jej odrastać. Odebraliśmy wyniki wymazu z lecznicy w Kąkolewnicy, ale nasza wrocławska weterynarz doszła do wniosku, że musi być w nich jakiś błąd. Wyniki wskazują, że kotek jest zarażony jakąś ciężką bakterią, ale jego zachowanie kompletnie temu przeczy. Nutka bardzo chętnie je (a właściwie wciąga wszystko, co jej damy - wystarczy otworzyć lodówkę, a już stoi obok), korzysta z kuwety, grzecznie chodzi do weterynarza i na zastrzyki, je tabletki. Bardzo lubi się przytulać, daje się głaskać, w nocy przychodzi do łóżka i mruczy. :) Jest absolutnie cudowna! :) Jeszcze raz dziękujemy. Będziemy się id czasu do czasu meldować. :) Pozdrawiam, Ela Quote
Danusia - Lusia Posted November 16, 2018 Posted November 16, 2018 dostałam zdjęcia NUTKI:) i NODUSIA z wczoraj :) kinga wstawi, bo ja nie umiem:( Quote
Danusia - Lusia Posted November 16, 2018 Posted November 16, 2018 chyba jednak umiem:) Nodusia wstawię jutro:) 1 Quote
Danusia - Lusia Posted November 16, 2018 Posted November 16, 2018 witaj kochana:) czekam jeszcze na zdjęcie NUTKI przy komputerze:) Dom Nutki nie ma dzieci, więc Nutka traktowana jest jak dziecko :) ogląda programy dla kotów na komputerze:) widziałam to zdjęcie:) jak patrzy na sikorkę:), potem chodzi wokół komputera i szuka:) tylko nie wiemy czego szuka, czy sikorki czy tego programu :):):) Quote
kinga_kinga7 Posted November 17, 2018 Author Posted November 17, 2018 Wczoraj Nena z Dominiką pojechały do Będzina do mamy, podróż Nena zniosła tak sobie, płakała, z kotami, które mieszkają z mamą Dominiki też nie najlepiej się przywitała, ale już dzisiaj zupełnie inaczej :) Zresztą zobaczcie sami i zgadnijcie, gdzie leży NENA? :) Quote
Danusia - Lusia Posted November 17, 2018 Posted November 17, 2018 22 minuty temu, kinga_kinga7 napisał: Wczoraj Nena z Dominiką pojechały do Będzina do mamy, podróż Nena zniosła tak sobie, płakała, z kotami, które mieszkają z mamą Dominiki też nie najlepiej się przywitała, ale już dzisiaj zupełnie inaczej :) Zresztą zobaczcie sami i zgadnijcie, gdzie leży NENA? :) pewnie wygląda przez okno? leży na drapaku:) ale ma super towarzystwo :) Quote
kinga_kinga7 Posted November 17, 2018 Author Posted November 17, 2018 2 godziny temu, danka488 napisał: pewnie wygląda przez okno? leży na drapaku:) ale ma super towarzystwo :) Tak :) Ma najlepszą miejscówkę na obserwację :) Quote
Recommended Posts