eliza_sk Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Czy macie jakieś bullowe forum ? Może tam wstawić apel o pomoc i link do cegiełek ? Quote
invictus hilaritas Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Mamy forum bulkowe :) Link do aukcji wkleiłam na forum :) Quote
invictus hilaritas Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Poogłaszałam gdzie mogłam :) zaspamowałam znajomych i nk :) widzę, że zaczęły schodzić cegiełki :) oby tak dalej :) Quote
eliza_sk Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Cioteczko ediii, bo chyba tylko Ty masz kontakt z hotelem - MUSZĘ mieć jakieś informacje nt. stanu obecnego Dumki - jakie postępy, jak się sprawuje, jak ze zdrowiem, jak z zachowaniem. Piszę, że muszę, ponieważ mam masę maili z pytaniami o jej stan - nie mogę ich pozostawić bez odpowiedzi ;) Quote
eliza_sk Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [quote name='invictus hilaritas']Edyta miała pogrzeb babci. Niedługo na pewno coś napisze. Proszę o wyrozumiałość. Wiem, wiem - rozmawiałam z nią w pt przez telefon - ale wolałam napisać za pamięci na wątku niż niepokoić Ją telefonem ;) Quote
invictus hilaritas Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Edyta miała pogrzeb babci. Niedługo na pewno coś napisze. Proszę o wyrozumiałość. Quote
kika22 Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Zapraszam na bazarek dla kieleckiej Ineczki:loveu: Portrety psów oraz robaki na Inkę do 25.04.2009r. Quote
Eruane Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Przepraszam, że bywam na wątku rzadko, ale szykuję się już powoli do wyjazdu z Polski i mam dużo spraw do załatwienia, a w dodatku mój komp jest w naprawie. Eliza_sk pytała o status Dumki. Ludzie, którzy ją wykupili od handlarza są zdecydowani na jej powrót do siebie. Zdają sobie sprawę, że to zależy od tego, jak zostanie oceniona ich praca i oni sami w kontakcie z Dumką. Z moich rozmów z nimi wynika, że emocjonalnie są bardzo zaangażowani w całą sprawę i naprawdę chcą powrotu suni. Czekam na nich na placu szkoleniowym, bo póki co nie mogli się wyrwać na takie spotkanie, tym bardziej, że muszą myśleć jeszcze o dojeździe do Dumki. Byłabym wdzięczna za jakieś szczegółowe informacje na temat obecnego zachowania suni w razie przypadku, jeśli będę musiała popracować z jej opiekunami. Quote
invictus hilaritas Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Eruane najlepiej zadzwoń do Edyty: 500 200 860 Quote
eliza_sk Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Czy mamy jakieś wieści o postępach suki ? I co u niej ? Mam masę maili w tej sprawie - MUSZĘ MIEĆ JAKIEŚ INFORMACJE. Quote
Eruane Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 Nie dzwoniłam do Edyty, dopiero wróciłam do domu. Rano dostałam SMSa od córki tej pani od Dumki, co się z Edytą dzieje, czyli pewnie nie mogła się dodzwonić. Przydałaby się w miarę bieżąca relacja na dogo odnośnie postępów suni, dokładna ocena jej psychiki, ocena pracy z ludźmi, którzy chcą, żeby z nimi zamieszkała oraz dokładny opis stanu jej zdrowia na dzień dzisiejszy, a to z powodu licznych telefonów w jej sprawie od osób chcących wpłacić pieniądze na nią. Quote
Eruane Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 Z tego, co dowiedziałam się od ludzi od Dumki - dumka ma świerzbowca i grzybice, oprócz śladów po przypalaniu ślady na żebrach po prętach, na których musiała spać, rany po kwasie z moczu, odleżyny, zapalenie pęcherza, zniekształcenia kości. :-( Natomiast rodzina chcąca zajać się Dumką zaopatrza się już w rzeczy dla niej. Dumka ponoć szybko robi postępy. Czekam więc na relacje. Quote
kika22 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Moc prezentów od zajączka, co koszyczek trzyma w rączkach Wielu wrażeń, mokrej głowy w poniedziałek dyngusowy. Życzę jaja święconego i wszystkiego najlepszego dla Ciotek psiolubnych! Quote
Eruane Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 W sobotę byli u Dumki jej przyszli opiekunowie. Dumka robi wielkie postępy. Niestety leczenia wciąż potrzebuje, bo jej choroby są przewlekłe. Z tego, czego dowiedziałam się od Ediiiii, Dumka zakończy swój pobyt w hotelu znacznie wczesniej niż myśleliśmy i wróci do domu. Jej zachowanie względem przyszłych właścicieli jest całkiem poprawne. Co do reszty pewnie więcej może napisać Ediiiii. Quote
eliza_sk Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 [quote name='invictus hilaritas']Mamy forum bulkowe :) Link do aukcji wkleiłam na forum :) Czy link wklejałaś na to forum, bo nie widzę go w charytatywnych :shake: ? Bulterier Forum :: Indeks Quote
invictus hilaritas Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Link wkleiłam na wątku bulki ;) Z tego co widziałam kilka osób z forum kupiło cegiełki.. Quote
eliza_sk Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 invictus hilaritas napisał(a):Link wkleiłam na wątku bulki ;) Z tego co widziałam kilka osób z forum kupiło cegiełki.. założyłam również na charytatywnych ;) Quote
invictus hilaritas Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 zauważyłam :) Bardzo ładnie cegiełki schodzą :) oby tak dalej :) Quote
Eruane Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 Dziś dostałam SMSa od pani od Dumki, że sunia się do nich łasiła i w ogóle jest super, więc chyba wszystko idzie jak najlepiej. Czekam na nowe zdjęcia Dumki. Quote
ediiiii Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 przepraszam za nieobecność na forum. Niestety mm coraz mniej czasu na udzielanie się na forach. Robi to IH kartę leczenia Dumki wyślę mailem zainteresowanym - z oczywistych powodów nie może być to upubliczniane. Wydatki na leczenie to 233 zł, (ta suma wynika z kart leczenia). Niestety leczenie musi być kontynuowane jeszcze w domku. hotel od 29.03 do 19.04 - bo tego dnia Dumka jedzie do domku - 22 dni x 25zł to 550zł RAZEM 783zł do tego dojdzie jeszcze wydatek na czip - do piątku Dumka będzie zaczipowana nie wiem ile to wyniesie. Na dzień dzisiejszy dostałam od Jędrzejowa 750zł a teraz ta przyjemniejsza część postu :) Dumka - nowa odsłona :) radosna odsłona Quote
invictus hilaritas Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Pięknie dziewczynka wygląda :) Widać znaczną poprawę.. Quote
Eruane Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 A czy uzgadniałyście z Jędrzejowem , kto płaci za czipowanie? Jędrzejów obiecał pieniążki na hotel, więc resztę trzeba uzgodnić. Co do leczenia Dumki, z pewnością właścicielom przydałyby się oprócz karty leczenia, wyniki badań, w tym skóry, bo chyba z tą jest najgorzej (bo takie badania chyba były robione, prawda?). Rozumiem, że po krótkim treningu przyszli właściciele są sprawdzeni pod kątem radzenia sobie z Dumką? Teraz tak patrzę na zdjęcia - Dumka dużo lepiej wygląda. :p A skąd tam tyle piór na ziemi?:roll: Wracam do pracy... Dumka, powodzenia! Quote
Recommended Posts