Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

epe napisał(a):
A ul.Wolności w Jaworznie to jest normalna,czy jakaś boczna i cicha? Ile tam jest domów?

To z ul.Wolności Kudłaty uciekł ?

Posted

Lunarmermaid tak pisała na str. 60

Kudłatego widziano na ulicy Wolności,we wtorek po ucieczce.Czyli dwa tygodnie temu...

Posted

epe napisał(a):
A dużo tam domów? Przypadkiem,ktoś go nie przygarnął do budy?

O tym zupełnie nie pomyślałam.

Tak sobie myślę, że jak sprawdzimy, że w schroniskach nie ma Kudłatego to trzeba się wziąść za Jaworzno i okolice. Wtedy byłyby potrzebne osoby z Jaworzna, bo w pojedynkę nic się nie zrobi.

Posted

Był robiony plakat Kudłatego, dobrze byłoby na 1-ej str. napisać że taki jest i podać str., kto będzie chciał i mógł pomóc to sobie wydrukuje i porozwiesza plakaty.
Tylko może lepiej by było coś o tej nagrodzie napisać. Nagroda nie musi być duża, słowo nagroda na plakacie powinno przyciągnąć uwagę, czasami potrafi nawet pamięć przywrócić :p.
A jak wyszło z akcją na naszej-klasie, bo coś czytałam, że było coś takiego robione i co ? Nie było żadnego odzewu, żadnej informacji, pomocy ?

Posted

Myślałam, że wszyscy tutaj będziemy znać login i hasło do profilu i to z niego wysyłać wiadomości o zaginięciu Kudłatego. Jak wiadomo wiele osób negatywnie reaguje na tego typu wiadomości, szczególnie Ci pozbawieni empatii. Ludzie często myślą, że to głupie łańcuszki i nie przebierają w słowach, dlatego ja nie zamierzam rozsyłać wiadomości ze swojego prywatnego konta tym bardziej, że jako osoba mieszkająca setki kilometrów od Jaworzna byłabym odbierana jako mało wiarygodna osoba, więc nie mam ochoty na to, żeby ktoś na moim profilu zwymyślał mnie od idiotek itp. Jeżeli możesz podać nam login i hasło do tego konta to będzie nam miło. Jeżeli nie to założymy nowe konto.

Posted

Na N-K jest sporo profili miasta Jaworzna i różnych profili z tym miastem związanych.Powpisywałam na pierwszych stronach każdego takiego profilu(szczególnie na tych gdzie jest zapisanych dużo osób) komentarz.Jest tam widoczne zdjęcie i każdy kto tylko jest zapisany do danego profilu dostaje informację,że profil dostał jakiś komentarz.W brew pozorom ludzie to czytają.Ludzie powracali z wakacji i wstawiają swoje foty więc wchodzą często na N-K.Tylko jeden profil z miasta Jaworzno przyjął mnie do swoich znajomych.Reszta albo nie chce albo nie odpowiada.
Czy jest odzew to nie wiem bo nie ma tam mojego telatylko 2 osób najbardziej zainteresowanych.

Nie ma problemu...
Login- [email protected]
hasło- kudlaty

Posted

Uważam, że szukanie na profilu jaworzna osób do pomocy to dobry pomysł, lecz moim zdaniem mimo wszystko należy wysłać indywidualne wiadomości do każdej osoby zapisanej na takich profilach. To zwiększa szansę na to, że wiadomość ta zostanie przeczytana. Zaraz zaloguję się na tym profilu i zobaczę jak wygląda ten profil Jaworzna i zaraz pomyślimy nad jakąś taktyką wysyłania tych wiadomości. Oczywiście jeżeli będą inni chętni do pomocy poza mną ;)

Myślę, że musimy wysłać wiadomość nie tylko z informacją o zaginięciu oraz kontakcie, ale także podkreślić, że potrzebna jest pomoc w szukaniu psa. Czy ktoś mógłby zredagować taką wiadmość? Ja niestety nie jestem najlepszą pisarką, ale jeżeli nikt nie pomoże to spróbuję coś sklecić.

Słuchajcie... musimy przyczynić się do odnalezienia Kudłatego. Nieważne czy żywego czy nie. Musimy go odnaleźć. On się nie rozpłynął. Jesteśmy mu to winni...

Posted

Obejrzałam profil. Po pierwsze w opisach trzeba podać szczegółowe informacje o Kudłatym. Kiedy zaginął, jak wyglądał i kiedy i gdzie był widziany ostatni raz. Proszę postarajmy się to jakoś razem poskładać,bo wątek jest tak długi, że ja sama nie przebrnę przez to. Proszę pomóżcie. Informacje, które mamy:

- opis Kudłatego im krótszy tym lepszy ( wiem, że są zdjęcia,ale mimo wszystko warto podkreślić najważniejsze informacje ) - DUŻY, CZARNY PIES O DŁUGIEJ SIERŚCI. Trzeba podkreślić, że to niezwykle zalękniony pies.
- opis sytuacji zniknięcia - przyjechał z Konina do Jaworzna 19 lipca, uciekł w nocy 19/20 lipca... z jakiego miejsca? Wiem, że wspominano tutaj o tym.
- ostatni raz widziany był na na ul. Wolności... to informacje od tej pani, tak? Którego to było?

Po drugie:
Tekst, który sporządzimy wklejamy w dane profilu, ale także będzie służył jako wiadomość przez nas wysyłana.

Po trzecie:
Wiem jaką strategię możemy obrać. Profil Jaworzna, który mamy w znajomych ma ponad 700 osób w swoich znajomych. Jeżeli klikniemy na listę i wybierzemy opcję "Pokaż stary widok" wyświetla się 37 stron. Myślę, że właśnie tymi stronami powinniśmy się podzielić. Każdy wysyła wiadomość do osób z wybranej przez siebie strony. Tutaj spisujemy, które strony są już "załatwione", żeby nie wysyłać 2 razy do tych samych osób.

Co Wy na to?

Posted

Co do wyglądu Kudłatego to charakterystyczne są białe skarpetki na przednich łapach.
Uciekł z ulicy Piastowskiej,ostatnim razem widziany na ul.Wolności 22 lipca.Od tego czasu brak wiadomości o nim.

Chociaż...wczoraj ktoś widział podobnego psa w pobliżu ul.Wolności.Ja go niestety nie widziałam,chociaż byłam tam wczoraj dwa razy i dzisiaj również.Jutro znowu tam pójdę.Prawdopodobnie jest tam suczka z cieczką i może podszedł tam Kudłaty albo jakiś inny psiak.Pytałam ludzi,każdy mówi co innego,ogólnie twierdzą,że pies wilczurowaty?Czy to Kudłaty - zobaczymy...

Posted

Ja cały czas jak tam chodzę to z reklamówką z jedzonkiem,żeby w razie czego miec mu coś dać.Z tego co mówił jeden Pan to ten pies podszedł do jego suni,ale nie dal się pogłaskać tylko uciekł...więc może to Kudłatek.
Jak tylko coś się dowiem to od razu dam znać.

Posted

To może znowu porozlepiać zdjęcia Kudłatego,głównie przy tej ulicy Wolności? A są tam też inne boczne,czy to jedyna ulica jest?
Tym razem powinno być o nagrodzie - dużymi literami!!!

Posted

Bardzo się cieszę, że pojawiła się iskierka nadziei. Myślę jednak, że mimo tego powinniśmy podjąć akcje wysyłania wiadomości. Im więcej osób będzie wiedziało o jego zaginięciu, tym większe szanse na jakiekolwiek informacje. Jeżeli do jutra nikt nie podejmie się napisania wiadomości to postaram się to zrobić. To musi być krótka, zwięzła notatka, która jednak będzie zawierała wszelkie informacje. Mam nadzieję, że mi się uda jakoś to sklecić, ale mimo wszystko byłabym wdzięczna,gdyby ktoś pomógł,bo mam tremę ;)

Posted

Żeby to był Kudłaty,
Może warto pochodzić na spacery z właścicielem suki z cieczką?
Spróbuję sklecić tekst o Kudłatym, chociaż też nie posiadam daru elokwencji:oops:

Posted

W nocy z 19/20 lipca z posesji przy ul. Piastowskiej w Jaworznie, uciekł czarny, kudłaty pies wielkości owczarka niemieckiego.
Na przednich łapach ma białe skarpetki.
Pies przyjechał ze schroniska w Koninie. Jest bardzo nieufny i płochliwy.
Ostatnio był widziany 20 lipca w okolicach ul. Wolności. Od tego czasu nie ma o nim żadnych wiadomości.
Ktokolwiek widział psa lub wie gdzie on przebywa, proszony jest o kontakt………………………..
Za wskazanie miejsca pobytu psa nagroda.