Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W sobotę 06.02 rodzina zainteresowana adopcją Bojka chce po niego przyjechać,potrzebna osoba,która w tym tygodniu sprawdzi domek,Państwo oczywiście się zgadzają na wizyty-sprawa pilna!!!
Proszę o pomoc ludzi okolic Morąga o kontakt:0693960672

Dzisiaj rano wyjeżdżałam samochodem z podwórka,wyszłam zamknąć bramę,a obok mnie przebiegł pies,który miał okropną ranę na szyi,myślałam,że ktoś mu poderżnął gardło,ale z boku szyi wystawał mu sznur!!!
Pies biegał po ulicy jak w amoku,pobiegłam za nim,wołałam,ale on nie zwracał na mnie uwagi,ciągle biegał w jedną i drugą stronę ulicy,nie dał podejść do siebie.Zadzwoniłam do koleżanki prosząc o pomoc,ona zadzwoniła do schroniska i usłyszałam,że już była łapanka na tego psa,ale nieudana,pies uciekł,kierowniczka schroniska zadzwoniła do weta,który jako jedyny ma pistolet,z nabojami usypiającymi,ale niestety był w terenie.

Pojechałam za tym psem,wbiegł do lasu,a ja musiałam jechać do pracy:shake::placz:
Zadzwoniłam po koleżankę,aby tam pojechała,położyła jakieś jedzenie,to może pies tam wróci.

Dzisiaj o 14.00 jedziemy go szukać,tylko pytanie;JAK GO ZŁAPAĆ???

Ostatnio łapałam psa po wypadku,który uciekał od ludzi i udało mi się zarzucić mu pętlę na szyję,ale czy w tym przypadku tak można,kiedy szyja to jedna wielka rana?

Poradźcie coś.

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj po 3 godzinnej pogoni za psem,wraz z koleżanką i weterynarzem uzbrojonym w pistolet z nabojami usypiającymi,po przebiegnięciu połowy miasta i wystrzeleniu 3 pocisków....udało się złapać niuniusia,który jest bezpieczny w schronisku,jutro zajmie się nim schroniskowy wet.

Zdjęcia z akcji:

Tu biegliśmy za nim po pierwszym zastrzyku nie chciał paść od razu.

Posted

rita60 napisał(a):
Marchewa teraz jestem w pracy i nie bardzo moge biegac po dogo:roll:wieczorkiem wrzuce małego na pierwsza stronke terierow.

Dobrze,dzięki.

Bary już po zabiegu,psiak jest bardzo wystraszony,w sumie co się dziwić,to człowiek zgotował mu taki los:-(