Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taki tekst napisała swego czasu Czarodziejka, myślę że nie stracił na aktualności.

Czarodziejka napisał(a):
Gromiś.... pies skazany na wieczną tułaczkę.
Piękny owczarkopodobny o sarnich oczach mógłby zachwycić niejednego swym czarującym spojrzeniem. Niestety Grom nie do końca ufa człowiekowi. Nigdy nie dowiemy się jak bardzo i jak dotkliwie był krzywdzony i w jakich warunkach musiał dorastać. Gromiś jest psim autystykiem. Jest świetnym stróżem, bardzo dobrze zgadza się z innymi psami i z kotami.
W ich towarzystwie jest radosny, odważny i szczęśliwy. Niestety permanentnie boi się ludzi. Ufa jedynie wybranej osobie. Nigdy nikogo nie ugryzł ani nie zaatakował. Większym zaufaniem obdarza dzieci.
Grom jest psem idealnym do domu z ogrodem, gdzie może stróżować - jest bardzo czujny. Świetnie zgodzi się z innym psem lub sunią. Może mieszkać w kojcu. Jest wykastrowany.

Posted

Tu Gromiś śpący pod oknem:

Zdjęcie portretowe zrobione przez Julkę. Grom pozwala jej przy sobie manipulować i czasem siedzą razem w budzie. Gromiś oczywiście z gałkami wywalonymi przed siebie, bo przechodzi sam siebie. Nie potrafi się ciezyć z dotyku człowieka w sposób dla nas jasny, ale nie ucieka przed dzieckiem i czasem nawet podchodzi, kiedy ma coś dla niego w ręce. Do mnie na kolana wskakuje tylko, kiedy zagrzmi, albo kiedy strzelają. Ostatnio na zające i bażanty...Grom chodzi wtedy przytulony do mojej nogi.

Posted

W budce Beja, którą sam obgryzł. Wszystkie budy w ten sposób załatwił ;) Lubi też uszy garnkom urywać.

W psim towarzystwie Gromiś czuje się najlepiej. Szaleje, biega, skacze do stawiku - wody różnie w nim bywa ;)

Te zdjęcia robiła moja córcia i zwróćcie uwagę, jak blisko pozwolił do siebie podejść.
Podczas zabawy z zaczepialską Hercią:

Posted

I znów w budce. Tym raze w swojej. Wrota wyharatał jak do garażu. I jak co roku przed zimą trzeba będzie budę naprawiać. Zdjęcie robione przez Julkę. Gromiś zażenowany, bo lufa aparatu w niego wycelowana, a on strachulec przecież.

Posted

Grom jest psem bardzo radosnym w sforze innych psów, a poważnieje i wysuwa gałki w obecności człowieka. Stąd, może wydawać się zalękniony. Jest to chwilowe i szybko mu mija, kiedy wraca do swoich, albo idzie sobie poleżeć.

Posted

staczam batalię z tablicą ogłoszeń w metro, bo kontakt z nimi to jak droga przez mękę.dotychczas udało mi się umieścić u nich łącznie 4 psy, rezultaty bardzo marne (nawet więcej niż bardzo marne). zastanawiam się nad sensem ogłaszania Groma tam. za 50zł mogę dać ogłoszenie gdzie indziej, tam gdzie moze wiecie,ze psy faktycznie schodzą. wiecie? slyszalam o dzienniku zachodnim...

Posted

[quote name='Czarodziejka']Boże, jak przykro...Czemu umarła? Przecież chyba nic tej śmierci nie zapowiadało?[/QUOTE]

Okazalo sie, ze Zuzia byla powaznie chora. Ja bylam z Nia w kontakcie na dogo, ale tez tego nie wiedzialam.

Posted

wpłaty za październik 2011
10 zł - ISRAEL
20 zł - malibo57
50 zł - figanadrzewna
20 zł - Ania to ja
20 zł - rencia42
40 zł - sylwija

Suma na koncie (-) 47,00 zł
Dług u Czarodziejki 400 zł za październik

Posted

wpłaty za październik 2011