terra Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 A tymczasem na początek zmierza Marmurek, porozglądać się za domkiem. Quote
Ulka18 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Podnosze Marmurka na sama góre :p Moze ktos zajrzy niedopsiony. Quote
Murka Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 Ulka, Marmurek zdał koci test na piątkę ;) Nie mam niestety zdjęć, bo Scherman odmówił współpracy, ale test wyglądał tak, że najpierw Marmurek w ogóle na niego nie zwrócił uwagi, a jak mu podetknęłam pod nos :cool1: się za zainteresował, obwąchał, liznął uchola :evil_lol: Bardzo żywo się przy tym zachowywał i właził mi wciąż na plecy :mad: więc kot mimo moich zapewnień nie czuł się bezpiecznie na moich kolanach ;) Żeby jeszcze sprawdzić jak Marmurek reaguje na uciekającego kota, wypuściłam Schermana, a Marmurek pobiegł za nim co prawda, ale bez szczekania i agresji. Ot z ciekawości, bo coś się rusza. Także powinno być ok. Trochę słoneczka złapaliśmy na fotkach ;) Straszna z niego wiercipięta, ale udało mi zrobić parę fajnych fotów. Quote
Ulka18 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Matko, jaki piekny jest Marmurek :crazyeye: W schronisku nie bylo widac tych wszystkich jego ubarwien. Normalnie jak pędzlem malowany. Przepiekny psiak. Quote
Paulina_mickey Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Mureczka o Marmurka dba to się mu pysio cieszy :loveu: Quote
terra Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Piękny pies, kiedy ktoś doceni jego urodę i charakter, i zabierze do domku? Quote
Murka Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 Miałam właśnie konkretny telefon w sprawie Marmurka :cool3: Pani z Warszawy... Przyznała, że wcześniej widziała Marmurka w galerii schroniskowej, ale dopiero jak zobaczyła jego zdjęcia na aukcji to się nim zachwyciła. Podeślę jej jeszcze dzisiejsze zdjęcia. Trzymajcie kciuki :cool3: Quote
Filipki Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Marmurkiem każdy musi się zachwycić. Trzymamy kciuki. Quote
terra Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Oczywiście trzymam mocno kciuki za wspaniały domek dla Marmurka.:kciuki: Quote
halcia Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Dzwonili jeszcze?Marmurku, moze sie domek szykuje. Quote
Ulka18 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Moze sie szykuje, moze juz niedlugo, trzeba trzymac kciuki :kciuki: Quote
terra Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Murka napisał(a):Przyjechali i zabrali Marmurka :lol: :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Jestem w szoku! Hura! Quote
Ulka18 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Murka napisał(a):Przyjechali i zabrali Marmurka :lol: No to szybka akcja :multi::multi::multi: Naprawde ekspresowa adopcja :klacz: Quote
Reno2001 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Murka napisał(a):Przyjechali i zabrali Marmurka :lol: Aaaaaleeeeeee niespodzianka :multi::multi::multi: Muszę normalnie ochłonąc Quote
Filipki Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Super wiadomość, Bądź szczęśliwy Marmurku. Ach , gdyby wszystkie psiaki tak szybko zwalniały miejsce w hoteliku. Quote
halcia Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Superowo,:multi:to Ci panstwo z W-wy?Kiero tez sie ucieszy!:multi:I.....Rudasek posunie sie w kolejce:eviltong: Quote
Reno2001 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Marmurek jest z kolejki Ulki a nie mieleckiej ogólnej, więc Rudy specjalnie sie nie ruszy w kolejce. Quote
halcia Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 A Murka mówiła o 2 kolejkach.....:-(a ja w tych zapisach jeszcze nie kumata do końca...... Quote
anciaahk Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Murka napisał(a):Przyjechali i zabrali Marmurka :lol: Kasiu ale dobra nowina. Ekspresowa adopcja :multi::multi::multi:. Cuda robicie tym biednym psiakom. Quote
Murka Posted March 29, 2009 Author Posted March 29, 2009 halcia, kolejki są trzy :lol: jedna ogólna, druga mielecka i trzecia dla staruszków. Oprócz tego są stałe miejsca (takie właśnie ma Ulka) i jak któryś pies z takiego miejsca znajdzie dom, to "właściciel" tego miejsca wybiera innego pieska i on przychodzi poza kolejnością. Trochę to skomplikowane, ale musieliśmy jakoś to wszystko uporządkować. Tutaj w pierwszym poście jest wszystko: http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dla-psow-w-potrzebie-u-murki-jego-lokatorzy-100985/ Marmurek pojechał do Warszawy. Ta pani, co dzwoniła wczoraj, dzwoniła dziś w południe dopytując o kwestie formalnościowe. Mieli się jeszcze zastanowić i w razie czego przyjechać dziś lub jutro. Ale zadzwoniła za ok. godzinkę, że właśnie wyjeżdżają :lol: Przyjechali całą rodziną: dziadkowie oraz córka z synkiem 4-letnim. Był też kierowca na zmianę. Marmurek docelowo trafi pod opiekę dziadków. Tzn. tacy z nich dziadkowie, że dziadek był głównym kierowcą ;) Stracili niedawno suczkę, odeszła ze starości, a Marmurek jest bardzo podobny do psiaka, którego mieli kiedyś. Marmurek będzie mieszkał w bloku, ale myślę, że się zaklimatyzuje i nie będzie sprawiał kłopotu. Państwo naprawdę bardzo sympatyczni i poważnie podchodzący do adopcji. Przekazali 100 zł za Marmurka, więc przeznaczę to na konto jego następcy. Obiecali, że się odezwą na wątku ;) Marmurek przywitał ich przyjaźnie, ale dość niepewnie. Jestem jednak pewna, że szybko zaakceptuje zmiany :lol: Pakowanie Marmurcia Quote
Ulka18 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Bardzo, bardzo sie ciesze z rekordowo szybkiej adopcji Marmurka. Trzymam kciuki za szybka aklimatyzacje psiaka w nowym domu. Jesli Panstwo cala Rodzinka pojechali szmat drogi po psa, to chyba juz Marmurek nigdy nie wroci do schroniska, ani do hoteliku. Murko, to chyba bedzie rekord KLUSIOWY pobity, prawda? Marmurek jest z kolejki Ulki a nie mieleckiej ogólnej, więc Rudy specjalnie sie nie ruszy w kolejce. Ja sie wlasnie zastanawiam nad psiakiem, bo wiadomo, ze na 100% finansowania miejsca mnie nie bedzie stac, ale moze jakis psiaczek z Wasza pomoca by sie mogl zalogowac na miejsce Marmurka. Myslalam o suczce brazowej ze 159, takiej jamnikowatej, szorstkowlosej, ale moze tez byc Rudy. Quote
Recommended Posts