Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chesti, dziękuję :*

Tak, w hodowli są piękne psy i świetnie ułożone. Są takie rodzinne. Po maluchach też to widać. 

Baronek u na już prawie tydzień i połapał co i jak z załatwianiem się.

Suczyska już troche zmęczone ale w zamian dostają latanie na polach.

Posted

Skoro tak zachwalacie to proszę więcej zdjęć rudej szarańczy :D

Dzisiaj byliśmy na drugim szczepieniu. Baron waży 6,6 kg- mało, aczkolwiek nie wygląda źle.

DSC_0028.jpg

DSC_0039.jpg

DSC_0051.jpg

DSC_0122.jpg

DSC_0125.jpg

Posted

Cudeńko, po prostu cudeńko :)

A co do wagi to Edi też mało waży... 17 kg :o A powinien ważyć jakieś 20-25 kg. Ale weterynarz mówił, że nie wygląda na chudego, więc może po prostu jest taki drobniejszy.

Posted

Tak. Adoptowaliśmy je po stracie Potworka.

Miała być tylko Raptor a wzięliśmy dwie.

Dziewczyny są z Kumdelkowiska, pod Włocławkiem. Raptor po naszym wejsciu na podworko zachowywała sie jakby była z nami od zawsze, o Pawła bardzo zazdrosna. Żadnemu psu nie dała podejść. Jak pilismy kawe to Abi zaczęła plątać sie mi pod nogami. I tak wzięliśmy bo w sumie Barko też przeżywał odejście Potwóra. Raptora wypatrzyłam jako 3 psa. Niestety z mojej winy stało sie tak a nie inaczej. 

A Barona miało w ogóle nie być. Mi było i jest nadal ciężko po Barym. Starałam sie jal mogłam żeby go ratować. 

I tak po moim marudzeniu w domu, wolaniu go i cały czas mówieniu o nim, Paweł sie zdenerwował i kazał szukać psa. I tu sie zaczęło dopiero, bo ani weimar ani dalmatynczyk. Trafiłam na hodowle z okolic seterow ale nie podobali mi sie rodzice i tak trafiłam na Barona. 

IMG_20170528_201025.jpg

Posted

Dzięki :D

Dziewczyny są na prawdę super.

Abi to typ psa sportowca, nie wybiegana, zmęczona jest po prostu nie szczęśliwą i broi. Uwielbia się tulić. Jest także szybko się uczącym psem. Według weterynarza jest mixem Labradora i beagla, a ja zawsze mówię że jest Labrarubrą :D

Raptor to taki typowy kanapowiec. Siedzi z Panem wszędzie gdzie się da. Przytulaśna i leiwa :D

FB_IMG_1494918874444.jpg