Jump to content
Dogomania

ROXI (*) ZASNĘŁA... DO ZOBACZENIA, MALEŃKA. :( Zdradziłeś mnie, człowieku: ale przez 3 lata miałam prawdziwe życie i byłam kochana u Moli.

Recommended Posts

Posted

Tyś(ka) naprawdę walczysz z taką desperacją, że musi się udać!buziak.gif wyjeżdżam teraz na dwa tygodnie, jak wrócę pomyślę ?? czy da się z tego co wklejasz, zrobić plakat?  przynajmniej spróbuję ....

Posted
3 godziny temu, Moli@ napisał:

Roxi boi się -  warczy, pokazuje ząbki, kuli się, odchodzi / odskakuje od dzieci!

Musi mieć bardzo złe wspomnienia.

Ojej... Niedobrze. To pozmieniam opisy

Posted
53 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Ojej... Niedobrze. To pozmieniam opisy

Nie miała ani u nas ani na spacerach kontaktu aż do wczoraj... zareagowała tak na chłopca  +/- dziesięcioletniego. Chłopczyk nie wykonywał gwałtownych ruchów, nie był głośny... do rodziców dziecka podeszła powąchała pozwoliła się głaskać.

Do nastolatków, osób dorosłych, starszych... podchodzi. Nie reaguje strachem/agresją na osoby z laską, o kuli czy z kijkami trekkingowymi.

Posted

Biedna, to faktycznie wskazuje na jakąś traumę :(

Na fb Roxi powoli jest pokazywana. Zwierzoluby pokazują ją na różnych grupach, w tym na psach w typie corgi do adopcji :) Może w końcu to przyniesie jej dom... oby... Czyli jeżeli do domu z dziećmi to takimi już około 14-15letnimi? 

Posted
Dnia 31.08.2018 o 10:17, anica napisał:

Tyś(ka) naprawdę walczysz z taką desperacją, że musi się udać!buziak.gif wyjeżdżam teraz na dwa tygodnie, jak wrócę pomyślę ?? czy da się z tego co wklejasz, zrobić plakat?  przynajmniej spróbuję ....

Czuję się dość zdesperowana i załamana. Zasiedziały mi się panny, do tego kot parafialny jest na wylocie... :/ 
Chciałabym odsapnąć w końcu, pojechać na urlop w głuchą dzicz, zadbać o siebie i swoje zdrowie psychiczne... ale na razie muszę poczekać aż psiaki będą u siebie - bo niestety, nadal nikt się nie zgłosił do tego, aby wspierać mnie w rozmowach telefonicznych z chętnymi, a przecież jakbym wyjechała to bym mogła zaprzepaścić jakieś szanse na domy w tym czasie. Dlatego się spinam i staram z podwojonymi siłami szukać domów NA JUŻ-na zawsze.

Miłego wyjazdu! Odpocznij :)

Posted
53 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Biedna, to faktycznie wskazuje na jakąś traumę :(

Na fb Roxi powoli jest pokazywana. Zwierzoluby pokazują ją na różnych grupach, w tym na psach w typie corgi do adopcji :) Może w końcu to przyniesie jej dom... oby... Czyli jeżeli do domu z dziećmi to takimi już około 14-15letnimi? 

Z nastolatkami :)

Posted
Dnia 1.09.2018 o 10:59, Tyś(ka) napisał:

Czuję się dość zdesperowana i załamana. Zasiedziały mi się panny, do tego kot parafialny jest na wylocie... :/ 
Chciałabym odsapnąć w końcu, pojechać na urlop w głuchą dzicz, zadbać o siebie i swoje zdrowie psychiczne... ale na razie muszę poczekać aż psiaki będą u siebie - bo niestety, nadal nikt się nie zgłosił do tego, aby wspierać mnie w rozmowach telefonicznych z chętnymi, a przecież jakbym wyjechała to bym mogła zaprzepaścić jakieś szanse na domy w tym czasie. Dlatego się spinam i staram z podwojonymi siłami szukać domów NA JUŻ-na zawsze.

Miłego wyjazdu! Odpocznij :)

hej, hej Tysiu wyjeżdżaj jak tylko możesz. Trzeba dbać o siebie i swoje zdrowie psychiczne. Przez tydzień 2 dom żadnemu z tych psiaków się nie zawali, kotkowi zdalnie też nie da się pomóc. Rok akademicki za chwilę, odpocznij jak tylko możesz (czytałam co napisałaś maczkiem na jednym z wątków).

Ja mogę się przygotować, bo nie wiem o psiakach zbyt dużo,  i odbierać telefony ale nie jestem dobra w przekonywaniu raczej uważam, że "jak nie to nie"

Posted
8 godzin temu, Aldrumka napisał:

hej, hej Tysiu wyjeżdżaj jak tylko możesz. Trzeba dbać o siebie i swoje zdrowie psychiczne. Przez tydzień 2 dom żadnemu z tych psiaków się nie zawali, kotkowi zdalnie też nie da się pomóc. Rok akademicki za chwilę, odpocznij jak tylko możesz (czytałam co napisałaś maczkiem na jednym z wątków).

Ja mogę się przygotować, bo nie wiem o psiakach zbyt dużo,  i odbierać telefony ale nie jestem dobra w przekonywaniu raczej uważam, że "jak nie to nie"

Dziękuję... <3

Jeżeli byłabyś w stanie chociaż przygotować się do Roksi i być jako 2. osobą do kontaktu to będę bardzo, bardzo wdzięczna... myślę, że wiele telefonów nie odbierzesz :) ale sama świadomość, że ktoś jest jeszcze bardzo by mi pomogła. Naprawdę! 
Może do Mimi ktoś się zgłosi, nie chcę obciążać Ciebie aż dwoma psami, zwłaszcza że o Mimi są bardzo durne telefony.

Bardzo dziękuję za ten post, baaardzo! 

Posted
4 minuty temu, Aldrumka napisał:

Jutro przeczytam cały wątek Roxi i podam Ci wtedy nr telefonu

Dziękuję :)) Sporo czytania Cię czeka, jak ja wracam do poprzednich postów to moje serce raduje się jak mocno odmieniło się życie Roksi :)

Niestety, nie odpocznę od bezdomniaków. Tym razem wysyp kotów... więcej informacji i link do wątku w moim podpisie.

Posted

Ciocie, nie pogniewacie się jak pojadę na urlop i będę pisać z doskoku? Jadę do rodziców... i dziadków też. I na badania różne różniaste. Bardzo potrzebuję tego, takiego oddechu dla siebie. Uspokajam na wstępie martwiących się czy to nie utrudni ze mną kontakt - jedynie internetowo. Bo pod telefonem będę bardziej niż teraz, jak pracowałam na tyle zmian i to łapiąc się dwóch prac jednocześnie. ;) Troszkę mnie do urlopu zmotywowała Aldrumka, więc co złego to nie ja. :))

Posted
6 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Ciocie, nie pogniewacie się jak pojadę na urlop i będę pisać z doskoku? Jadę do rodziców... i dziadków też. I na badania różne różniaste. Bardzo potrzebuję tego, takiego oddechu dla siebie. Uspokajam na wstępie martwiących się czy to nie utrudni ze mną kontakt - jedynie internetowo. Bo pod telefonem będę bardziej niż teraz, jak pracowałam na tyle zmian i to łapiąc się dwóch prac jednocześnie. ;) Troszkę mnie do urlopu zmotywowała Aldrumka, więc co złego to nie ja. :))

Tysiu bardzo się cieszę - odpocznij koniecznie

• Like 1
Posted
31 minut temu, Aldrumka napisał:

Tysiu bardzo się cieszę - odpocznij koniecznie

Dziękuję :) Za wszystko.

Aldrumka od dzisiaj też jest do kontaktu... w sprawie Roksi  :) Za co jestem bardzo, bardzo wdzięczna.

Posted
8 minut temu, Aldrumka napisał:

i jeszcze mam pytanie na ile lat oceniana jest Roxi  przejrzałam 10 pierwszych stron wątku i nie znalazłam info ?

Pierwotnie było chyba 11+, teraz około 10. Chyba, że już nie myślę i Moli poprawi:).

Ja w kilku ogłoszeniach zostawiłam to stwierdzone 9-10, ale w większości napisane mam, że Roksi to dojrzała panna, ale jeszcze nie babulinka. Nie wiem, na ile realne jest określenie jej wieku skoro tyle przeżyła w życiu: dwukrotnie była porzucona, nie wiadomo w jakich warunkach wcześniej żyła. I tak będę mówić chętnym: że Roksia jest dojrzała, ma powyżej 7-8lat, ale i wiele przeżyła, więc nikt nie ma 100% pewności ile ma za sobą wiosen. Mam nadzieję, że takie przedstawienie jej wieku jest uczciwe.

Posted
7 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Pierwotnie było chyba 11+, teraz około 10. Chyba, że już nie myślę i Moli poprawi:).

Ja w kilku ogłoszeniach zostawiłam to stwierdzone 9-10, ale w większości napisane mam, że Roksi to dojrzała panna, ale jeszcze nie babulinka. Nie wiem, na ile realne jest określenie jej wieku skoro tyle przeżyła w życiu: dwukrotnie była porzucona, nie wiadomo w jakich warunkach wcześniej żyła. I tak będę mówić chętnym: że Roksia jest dojrzała, ma powyżej 7-8lat, ale i wiele przeżyła, więc nikt nie ma 100% pewności ile ma za sobą wiosen. Mam nadzieję, że takie przedstawienie jej wieku jest uczciwe.

Tysiu, moim zdaniem Roxi jest dobrze "zakonserwowaną" starszą panią... jej oczy zdradzają wiek - źrenice (:

Posted
1 godzinę temu, Moli@ napisał:

Tysiu, moim zdaniem Roxi jest dobrze "zakonserwowaną" starszą panią... jej oczy zdradzają wiek - źrenice (:

Skoro tak, to nic nie kombinuję ;) W takim razie nieźle się kamufluje. 
Mój w ciągu ostatnich trzech miesięcy momentalnie się postarzał, siwizny coraz więcej, oczka też już nie takie młode... :( a jeszcze nie tak dawno ludzie myśleli, że to szczeniak i tym się chwaliłam. :((

Posted
7 godzin temu, Aldrumka napisał:

tu było pytanko do Moli @

Aldrumka, dzięki że pytasz :)... przepraszam, nie zauważyłam wcześniej

Może być bank...

jeśli nie problem to zakup w hurtowni...ZOOPLUS

DogMio Mark Nuggets, przysmak dla psa

1 kg teraz  11,80 zł

Nr - 315885.1

20 + 2 kg gratis! Bosch My Friend

20 + 2 kg gratis! teraz  62,80 zł

Nr - 32985.1

Bosch Adult Lamb & Rice, jagnięcina i ryż

2 x 15 kg w zestawie 174,80 zł

Nr - 574500.3

Suma : 249,40 zł

Posted
5 godzin temu, Moli@ napisał:

Fajnie... wielkie dzięki :)

Nie zamówiłam jeszcze bo chciałam uzgodnić odstępstwa

w Bosch My Friend nie ma 2 kg gratis, całość ze względu na przekroczenie 31 kg będzie wysłana w 2 paczkach co spowoduje wzrost kosztów o 7 zł  :

czy zamawiać tak czy coś skorygujesz :)