Moli@ Posted May 5, 2018 Posted May 5, 2018 Biało czarna suczka została znaleziona w Królowym ... znajomi zgarnęli brudną wygłodzoną, na gęsto porytą kleszczami... została z nimi :). Białostoczanka :)...na letnisku ,) Quote
Tyśka) Posted May 5, 2018 Author Posted May 5, 2018 Znaleziona sunai to szczęściara :) A zdjęcia z dzisiaj - piękne! kradnę! Quote
Moli@ Posted May 5, 2018 Posted May 5, 2018 7 minut temu, Tyś(ka) napisał: Znaleziona sunai to szczęściara :) A zdjęcia z dzisiaj - piękne! kradnę! Kradnij :) Obie panny skosa na siebie patrzyły...nieufne ale bez agresji. Roxi wykazywała większe zainteresowanie w nawiązaniu kontaktu :), koleżanka zwiała / oddaliła się wolnym krokiem do domu ,). Na obcym terenie Roxi nie panikuje, nie ucieka przed ludźmi ale nie jest skłonna do szybkiego nawiązania kontaktu. Starszej Pani pozwoliła się pogłaskać ,) Quote
Tyśka) Posted May 5, 2018 Author Posted May 5, 2018 Ważne, że jednak jest zrównoważona :) Nie boi się, nie atakuje, ale trzyma dystans. Fajowa :) Moja znajoma dogomaniaczka (stara znajoma, już tutaj nie zagląda) nadal myśli o Roxi... nie daje jej spokoju... niech nie daje :) 1 1 Quote
Aldrumka Posted May 5, 2018 Posted May 5, 2018 3.05 stan konta 685,25 zł i kolejne wpłaty :) b-b 20 zł shoto 20 zł Istar19 10 zł 4.05 stan konta 735,25 zł Quote
Moli@ Posted May 6, 2018 Posted May 6, 2018 Nie ma chyba złudzeń że Miśka rządzi ,) Roxi chodzi na krótkie spacery z Misią, przyzwyczajam do smyczy Quote
Tyśka) Posted May 6, 2018 Author Posted May 6, 2018 Miśka królowa :) Właśnie, jak Roxi teraz do psiaków? Dominująca? Quote
Moli@ Posted May 6, 2018 Posted May 6, 2018 Przed chwilą, Tyś(ka) napisał: Miśka królowa :) Właśnie, jak Roxi teraz do psiaków? Dominująca? Roxi wyciszyła się... do psów nie warczy, nie atakuje. Podchodzi, obwąchują się...drepta po terenie w grupie, wyleguje się z nimi na trawce, na tarasie ale przyjaźni nie nawiązuje. Ja też już nie muszę obawiać się że dziabnie zębem ,) 1 Quote
Moli@ Posted May 7, 2018 Posted May 7, 2018 Roxi - pije wodę (mleko odstawiłam) - je suchą karmę z dodatkiem...np., konserwy, gotowanego mięsa, smażonej wątróbki, białego sera - preparaty witaminowe przemycam - wkładam do miseczki z jedzeniem, podane bezpośrednio - ukryte w smakołyku wypluje ,) Roxi i Misia wciągnęły zapas dobrych konserw...w spiżarni ostatnia pucha Piper ,) Quote
anica Posted May 8, 2018 Posted May 8, 2018 Pięknie się witam po powrocie i lecę nadrabiać zaległości ,może mi się uda? ;) Dnia 6.05.2018 o 17:19, Moli@ napisał: Cudaczek :) .. a jak tej dziewczynce jest dobrze Quote
Moli@ Posted May 9, 2018 Posted May 9, 2018 Dziś Roxi była w lecznicy...wetka sprawdziła czy nie ma zgrubień, guzków na całym ciele - nie ma. Obcięto pazurki. Sprawdzono uszy...przy wejściu do kanału słuchowego zbiera się woskowina z piaskiem - wyczyszczono. Wewnątrz uszy czyste. W badaniu moczu nie ma bakterii, białka ale pH nadal za wysokie, gęstość za niska, mocz mętny. Wynik badania moczu prawie w normie ale coś się jednak zaczyna dziać nerkami a może z drogami moczowymi (bo pH i mętny mocz). Zalecono podawanie 2 tabletek dziennie UrinoMet (przez miesiąc)..., po 2 tygodniach powtórzyć badanie moczu. zapłaciłam gotówką (paragon) - 51,50zł - badanie moczu, obcięcie pazurków, czyszczenie uszu + 23,50zł - UrinoMet ___________ 75,00zł / 09.05 (paragony) 1 Quote
Aldrumka Posted May 9, 2018 Posted May 9, 2018 22 minuty temu, Moli@ napisał: zapłaciłam gotówką (paragon) - 51,50zł - badanie moczu, obcięcie pazurków, czyszczenie uszu + 23,50zł - UrinoMet __________ 75,00zł / 09.05 (paragony) a właśnie przelałam za hotelik .... czy nie pomyliłaś się na swoja niekorzyść , bo na paragonie jest 87,50 ? Quote
Moli@ Posted May 9, 2018 Posted May 9, 2018 11 minut temu, Aldrumka napisał: a właśnie przelałam za hotelik .... czy nie pomyliłaś się na swoja niekorzyść , bo na paragonie jest 87,50 ? Nie ma pomyłki...na paragonie są leki Misi i usługa cięcia pazurków - pierwsze dwie kwoty - 36.00zł Powtórzę zdjęcie paragonu...jutro wstawię. Quote
Aldrumka Posted May 9, 2018 Posted May 9, 2018 30 minut temu, Moli@ napisał: Nie ma pomyłki...na paragonie są leki Misi i usługa cięcia pazurków - pierwsze dwie kwoty - 36.00zł Powtórzę zdjęcie paragonu...jutro wstawię. ok. widzę to, nie kłopocz się nowym zdjęciem to daje się powiększyć :) zaraz zrobię drugi przelew Quote
Aldrumka Posted May 9, 2018 Posted May 9, 2018 4.05 stan konta 735,25 zł wydatki: hotelik kwiecień 250 zł badanie moczu i inne + UrinoMet 75 zł 9.05 stan konta 410,25 zł Quote
anica Posted May 11, 2018 Posted May 11, 2018 I ja zaglądam z serdecznościami, zaległości nadrabiam, buziole zostawiam ... zmartwiły mnie te wyniki moczu :( Quote
Moli@ Posted May 11, 2018 Posted May 11, 2018 Wpłynęło na konto... 250,00zł PDT i 75.00zł / 10.05 (badanie moczu, UrinoMet) Dziękuję Rozmawiałam dziś z wetką... kontrolne badanie moczu za tydzień (w piątek). Jeżeli przyczyną była dieta - byli opiekunowie dzielili się własnymi posiłkami to po UrinoMet + psiej karmie z konserwą, gotowanym mięsie i serach (na której jest u nas), wynik powinien ulec poprawie. Jeżeli organizm psa toleruje mleko to można podawać ale traktując jako jedzenie. Do picia tylko woda!...wodę pić musi! Quote
Moli@ Posted May 11, 2018 Posted May 11, 2018 Nie ma zarośli...nudą wieje na spacerku, zobaczy zarośla od razu przyspiesza ,) Quote
Moli@ Posted May 13, 2018 Posted May 13, 2018 Na zwolnionych obrotach...u nas upał dziki, susza...w ciągi ostatnich tygodni parę kropli deszczu (: W ogrodzie a dokładnie w tym co z niego zostało... kochane pieseczki 1 Quote
b-b Posted May 13, 2018 Posted May 13, 2018 Czego Wam życzyć? Chyba choć trochę deszczu i odpoczynku od wysokiej temperatury:) Quote
Moli@ Posted May 13, 2018 Posted May 13, 2018 5 godzin temu, b-b napisał: Czego Wam życzyć? Chyba choć trochę deszczu i odpoczynku od wysokiej temperatury:) :) jutro ma niby padać, czekamy... wypatrujemy chmur ;) Roxi pozdrawia :) 1 Quote
Recommended Posts