Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Kefirek od dzisiaj ma dom, a w jego przytulisku jest jeszcze Lolek... który trafił tu po śmierci właściciela.
Obraz może zawiera�: pies i na zewn�trz

<<filmik>>

nie moge otworzyc filmiku

szkoda psa,pewnie teskni i jak to czesto bywa nie ma nikogo z rodziny kto by sie psiakiem zaopiekowal...

dobrze,ze Pan tego nie widzi bo w grobie by sie przewrocil:(

Posted

Tak, przytulisko Lolka to przytulisko przy oczyszczalni ścieków. Psy nie są w kojcach, ale na łańcuchach :( Przytulisko jest niecałe 20km dalej, więc psiaki też pokazuję i szukamy im domów.

Posted

Strasznie mnie martwi ta maleńka sunia z ulicy, która jest w ciąży :( Nie mogę jej teraz wziąć, bo w drugim tygodniu kwietnia wyjeżdżam na 5 dni. Przyjechałaby i zaraz trzeba by było jej szukać innego miejsca :( Ale sterylka aborcyjna powinna byc robiona już, nie ma na co czekać. Ona teraz jest w przytulisku?

Posted
4 minuty temu, agat21 napisał:

Strasznie mnie martwi ta maleńka sunia z ulicy, która jest w ciąży :( Nie mogę jej teraz wziąć, bo w drugim tygodniu kwietnia wyjeżdżam na 5 dni. Przyjechałaby i zaraz trzeba by było jej szukać innego miejsca :( Ale sterylka aborcyjna powinna byc robiona już, nie ma na co czekać. Ona teraz jest w przytulisku?

agat, dziękuję za propozycję... Mnie też mocno martwi :( Niestety, nie wiem skąd wziąć kolejne DT... Suczka jest teraz w przytulisku. Siedzi niemal sama, bo na drugim końcu kojców siedzi piesek z Orlenu, ten z nużycą. Żal mi tej psinki, bo i tak jak piszesz - przydałoby się już małej załatwiać sterylizację.

Posted
8 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

przydałoby się już małej załatwiać sterylizację.

A czy nie byłoby możliwe przetrzymanie suni w lecznicy przez kilka choćby dni po zabiegu ? Jak urodzi w przytulisku to będzie dramat jej i jej dzieci :(

Posted
9 godzin temu, agat21 napisał:

Jeśli sunia po Twoim powrocie mogłaby pojechać do Ciebie to ja ją po sterylce zabiorę do siebie. Niestety nie może zbyt długo zostać bo zaczynamy remont w domu i tego nie mogę przesunąć w czasie. Oczywiście maleńka byłaby w domu. 

Posted
44 minuty temu, elik napisał:

A czy nie byłoby możliwe przetrzymanie suni w lecznicy przez kilka choćby dni po zabiegu ? Jak urodzi w przytulisku to będzie dramat jej i jej dzieci :(

elik, to jest odwieczny problem. U nas w lecznicy nie ma miejsca na przetrzymanie psów... :( Nie ma też kliniki. To dlatego zawsze trzeba kimbinować co dalej... Zacznijmy od tego, że raczej nie urodzi samodzielnie skoro suczka mała, a potencjalni ojcowie to spore psiska :(

5 minut temu, elficzkowa napisał:

Jeśli sunia po Twoim powrocie mogłaby pojechać do Ciebie to ja ją po sterylce zabiorę do siebie. Niestety nie może zbyt długo zostać bo zaczynamy remont w domu i tego nie mogę przesunąć w czasie. Oczywiście maleńka byłaby w domu. 

elficzkowa... :) dziękuję za propozycję... jest nadzieja.

Posted
20 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Kefirek od dzisiaj ma dom, a w jego przytulisku jest jeszcze Lolek... który trafił tu po śmierci właściciela.

<<filmik>>

Lolka wstawiłam z opóźnieniem na wątek... ale do przytuliska trafił w podobnym czasie, co Kefirek... i też czekał.
I się doczekał. :) Nie chciałam zapeszać, więc nic nie pisałam... Pani, która pierwotnie chciała dać dom Tytusowi zdecydowała się na Lolka. Dzisiaj pojechał, zaiskrzyło :) Dom z ogrodem, kumpel do zabawy (psiaki zapoznały się na spacerze, Pani specjalnie przyjechała ze swoim), bardzo ciepły i empatyczny dom. Umowa podpisana jak zawsze, będziemy w kontakcie.

Powodzenia Lolku, możesz się już uśmiechać, a nie być takim smutaskiem.

• Like 1
Posted

Lilka na spacerku :) Lilka jest bardzo rodzinna, nie lubi być sama, ciągle siedzi pod drzwiami. Na spacerze wariatka, wszystko musi powąchać i ciągle zaprasza do zabawy. Spacer z nią kończy się praniem ubrań :) Na Lilkę czeka dom pod Wrocławiem. 
lilka6.jpg.98b243724ed27fa844a3452f5e07790d.jpg

lilka7.jpg.3e045bd33db9df345226edc4bf946056.jpg

lilka8.jpg.78b26f3254e9ec4af26d55fc842c3c4f.jpg

Czarnulka - bardzo spokojna i zrównoważona. Uosobienie łagodności. Toleruje psinkę DT, chociaż wszędzie wolałaby być pierwsza. Czarnulka miała mieć DT tylko na 2tygodnie, ale po zaistniałej sytuacji (ciąża, sterylizacja dopiero za jakiś czas, brak dofinansowania z gminy na hotel) Pani zaoferowała się jako DT do czasu aż Czarnulka znajdzie dom. Czarnulka już pokonała babeszjozę, rana na brzuchu się powoli goi, ale wciąż czekamy... Jakby nieszczęść było mało, Czarnulkę jeszcze czeka wizyta u okulista, jej prawe oczko jest pół-niebieskie... ale to dopiero po wszystkim :(
czarna12.jpg.c014dbfaf7b25a79129850f2d398be85.jpg

czarna13.jpg.02c38362856334534e6eb1536b31bc54.jpg

• Like 1
Posted

Nasza Ivanka wciąż bez domu. Jest u Pana, który przygarnął kiedyś jej matkę... z 12 rodzeństwa została tylko ona. Świetna, żywiołowa, bardzo proludzka. Marnuje się na podwórku :(
iv12.thumb.jpg.4bb9efe377602f3a0468a975e1802af6.jpg

iv14.thumb.jpg.32ad9302a420864195e98edb838ad78d.jpg

ivanka1.thumb.jpg.a348ab36f90089a6c2a3d85c4119a896.jpg

iv10.thumb.jpg.6d05bcce130d9cfdaf66af0011a99854.jpg

Kama - suczka znaleziona w zamknietym kartonie w lesie... wciąż w awaryjnym DT. Na razie nikt o nią nie pyta...

kama6.jpg.faf75dbb7b4015cb2354465411c9e8c2.jpg

• Like 1
Posted

Maja i Laki... zero zapytań. Niby tyle wejść na ogłoszenia Lakiego, a nikt nie dzwoni. Niby tyle ochów i achów zbiera Maja jak ktoś odwiedza hotel, a nikt nie pyta. Już rok te psy są bezdomne, już mija rok jak trafiły na ulicę, która stała się dla nich domem przez 7 miesięcy.
laki8.thumb.jpg.ec2974f595e49277777f68889beedc36.jpg

maja22.jpg.a49342a553c11b5c727b5253cc22bf8e.jpg

Szogun rozrabiaka też bez domu. W sumie nie licząc incydentu, jakim był dom przez 3lata, który nie radził sobie z temperamentem psa... to Szogun bezdomny od szczeniaka. W hotelu modlą się, kiedy diablik pojedzie na swoje :-) A nikt nie pyta też... 

szogun28.thumb.jpg.83268808154fe863dc6279f9486f28da.jpg

Sonia - psie dziecko wyrzucone z rodzeństwem na ulicę. Ma DT od stycznia, awaryjne. Śliczna, kochana, słodka. Nie ma nawet ani grama telefonu o nią... Całe szczenięctwo spędza jako niechciany, bezdomny pies.

sonia4.jpg.85ab2cf0051ab52f4ae95c0236585df2.jpg

sonia7.jpg.2c9d41007736388948a06fc838f6206e.jpg

• Like 1
Posted

Misio Kicuś - pies, którego dziewczyny zgarnęły z rowu przy ulicy, leżał, był po wypadku... Trafił do awaryjnego DT, na gospodarstwo. Super psiak, ogromny przytulak, za człowiekiem poszedłby w ogień. Świetnie dogaduje się ze zwierzętami, nie tylko z suczką (również bezdomną i przydałby się jej dom), ale i kotami, i bydłem, i świniami... ale zwyczajny taki czarny podpalany kundelek, kto by go chciał...
misio11.jpg.48242c2babc9efa9a5ed720663bdc5d9.jpg

Kropka i Wyjec. Do tej pary doszłyśmy na zasadzie śledztwa. Wyjec po okolicy chodził i wył, chodził i wył... spał pod bramą mojej Znajomej, ale nie dawał się złapać... w końcu Karola udała się w pościg. Znalazła psa. Obok niego... suczkę... i pana. Pan biedny, nie ma domu, wynajmuje u kogoś. Psy przygarnął, bo mu było żal, ale go nie stać. Pomagamy mu z karmą, wysetrylizowaliśmy mu suczkę. Niestety, psy muszą zniknąć. Właściciel mieszkania naciska, ostatnio pan dostał mandat za Wyjca, bo ucieka :( Nie wiaodmo co się z nimi stanie... Pan płacze, psy to jedyna jego rodzina... nie chciałby dawać je do przytuliska, bo dla Wyjca to wyrok - pies nie daje do siebie podejść, lubi uciekać. Kropka też wdaje się w "brata" i obcym nie bardzo da do siebie podejść. Pilnie potrzebny dom...
bs.thumb.jpg.bf0562bb9f0823ce24ca62c44b577c23.jpg

bs3.thumb.jpg.a3d55f68cd67ced0395ce2931cced34b.jpg - Wyjec

3  kotki na ulicy (od dołu zdęcia): Plamka, Łatka i dzika Lala. Wszystkie raczej ciężarne, Plamkę udało się już wysterylizować (miała zaawansowaną ciążę), teraz będzie wypuszczona z powrotem na ulicę i łapana będzie jej koleżanka Łatka. 
k3.jpg.59a3450cbd3eeddb7cf29d122f500a00.jpg

• Like 1
Posted

I Chip - wiewiór, który trafił do DT w pierwszej dobie życia. Zgłoszono nam dwie wiewiórki znalezione, zimne już... Niewiele myśląc Ania wsiadła i wzięła - bo i tak sama była po szpitalu, i tak siedzi w domu, więc może robić za mamkę... Drugi wiewiórek nie przeżył, tej samej doby odszedł za TM [*]. A Chip walczy. Obecnie ma 22. dni. Zaczyna się ofutrzać, za tydzień powinien otworzyć oczy. Waży już 62g, gdzie jeszcze tydzień temu miał 30g. Niby najgorsze za nim, a od tygodnia zmaga się z problemami z wypróżnianiem, od paru dni jest ospały, mniej ruchliwy, jedna łapka też coś niedomaga. Wczoraj cały dzień był w lecznicy na obserwacji i miał robione badania.
chip.jpg.32689bc68643a448cfb5189dd4795e67.jpg

chip2.jpg.6630a17e6b5de781223e5675802ebdd7.jpg

***Psiaki w przytulisku... *** - nie nasze, ale martwimy się nimi przeogromnie i szukamy im lokum...

Piesek z Orlenu, tkwił tam od tygodni... teraz ma leczoną nużycę. Starszy psiak. Po wyleczeniu trafi do schroniska.
zn2.jpg.2907282ad10cb806e9d3c66d652938f8.jpg

Malusia Figusia - suczka, która od lutego latała po ulicy. Obecnie już ciężarna (biegały za nią psy, duuuże :( ). Od paru dni w przytulisku. Pilnie potrzebny DT, aby ją wysterylizować.
Obraz może zawieraÄ: buty, pies i na zewnÄtrz

• Like 1
Posted

Stan zapsienia i zakocenia na dzień dzisiejszy. 
Jest jeszcze Puchatek - dojdą koszty leczenia jeszcze i wizyty u okulisty. Ale na niego czeka dom.

Przed sekundą dostałyśmy zgłoszenie o dwóch nowych psach błąkających się w okolicy... Przerażają mnie koszty pobytu w hotelach, leczenia Czarnulki (dopiero przed nia tyle rzeczy, mimo że już rachunek w lecznicy duży), do tego Puchatek, sterylizacja Lilki... Morze potrzeb. W tym tygodniu dom znalazł Kefir, Loluś, Tytus, Biszkopt.

Posted

Najświeższa informacja:
Malusia Figusia z przytuliska będzie sterylizowana we wtorek. Kojec już czysty, odkażony, suchy... oby wszystko było dobrze. Po sterylizacji tam trafi z powrotem.

Posted
23 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Najświeższa informacja:
Malusia Figusia z przytuliska będzie sterylizowana we wtorek. Kojec już czysty, odkażony, suchy... oby wszystko było dobrze. Po sterylizacji tam trafi z powrotem.

Tysiu, czy ktoś mógłby przywieźć Tysię do Warszawy lub Skierniewic? Umieściłabym ją w hoteliku gdzie był Zefirek. Ale nie mam jak wyrwać się teraz z Warszawy, a jeszcze od piątku mam kłopot z moim psem, właśnie wróciłam z nim z kolejnej lecznicy :( Nie wiadomo co mu jest :(

• Like 2
Posted
Przed chwilą, agat21 napisał:

Tysiu, czy ktoś mógłby przywieźć Tysię do Warszawy lub Skierniewic? Umieściłabym ją w hoteliku gdzie był Zefirek. Ale nie mam jak wyrwać się teraz z Warszawy, a jeszcze od piątku mam kłopot z moim psem, właśnie wróciłam z nim z kolejnej lecznicy :( Nie wiadomo co mu jest :(

Już daję znać Dziewczynom. Mam nadzieję, że uda się coś zdziałać. Czytałam o Twoim psiaku :( Tak mocno żal... zdrówka dla niego.

Dzisiaj kotka Plamka została wypuszczona na swoje miejsce bytowania, jutro Łatka będzie łapana na sterylizację.

Taki o to szczeniak błąkał się po okolicy od wczoraj, oby był zaginiony.
znsp.jpg.34678b8a4ddab8c605cd08823fb54378.jpg

Zrobiłam na szybko olx: https://www.olx.pl/oferta/szczeniak-w-typie-cocker-spaniela-komu-zaginal-CID103-IDziCN8.html

Posted
1 minutę temu, agat21 napisał:

Ok. Oczywiście nie Ty masz być przywieziona tylko sunia - przepraszam, kolejna noc nie przespana i nie wiem już co piszę :/

Spokojnie, zrozumiałam :) Mnie też zdarzają się takie gafy.

1 minutę temu, agat21 napisał:

A, czy na pokrycie sterylki są pieniądze, czy trzeba kołować?

Jeżeli suczka będzie sterylizowana przez miasto to nie trzeba, są pieniądze. Chyba że chcemy sunię wyciągać przed sterylizacją przez weta gminnego to wtedy będzie trzeba kołować. Może Akcja Sterylizacja by pomogła? Albo weźmiemy część z bazarku...  

Posted
12 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Spokojnie, zrozumiałam :) Mnie też zdarzają się takie gafy.

Jeżeli suczka będzie sterylizowana przez miasto to nie trzeba, są pieniądze. Chyba że chcemy sunię wyciągać przed sterylizacją przez weta gminnego to wtedy będzie trzeba kołować. Może Akcja Sterylizacja by pomogła? Albo weźmiemy część z bazarku...  

No chyba lepiej dla suni, żeby by)a sterylizowana w hoteliku, ale oczywiście zostawiam to Waszej decyzji, ja w tej chwili już więcej finansowo nie pomogę, bo nawet nie wiem ile jeszcze pochłonie leczenie psa. 

Posted
1 godzinę temu, agat21 napisał:

No chyba lepiej dla suni, żeby by)a sterylizowana w hoteliku, ale oczywiście zostawiam to Waszej decyzji, ja w tej chwili już więcej finansowo nie pomogę, bo nawet nie wiem ile jeszcze pochłonie leczenie psa. 

Nie wiem, czy uda się coś wskórać, czekam na odpowiedź od Dziewczyn... dziękuję Ci za ofertę pomocy :)

11 minut temu, elik napisał:

Gdzie Ty to wyczytałaś?

Na jednym z wątków :) Podajże na wątku Tosi z Radys.