Jump to content
Dogomania

JEDNO SERCE NIE DA RADY ! Serce Pipi i podopieczni w potrzebie!!! (Posty inf. 1-6)

Recommended Posts

Posted

[quote name='kabaja']a o moim ulubieńcu Płomyczku to ciotki zapomniały. Chyba ,że o czymś nie wiem[/QUOTE]
Właśnie miałam pisac, że Enia zapomniała wymienic Płomysia :)

Posted

[quote name='evita.']Właśnie miałam pisac, że Enia zapomniała wymienic Płomysia :)[/QUOTE]

eee tam sprawdzam waszą czujność ciotki:loveu:
Pipi ja myślę, że Luka na 100 % adopcyjna, a że po stole chodzi i kradnie??? phhiiiiii:loveu:
Iza - Mietek też szuka domu, Pipi nawet do Zoo napisała, ale cisza.....

Posted

Tedzik z podpisu poszedł do domu...i zwolniło się moje miejsce stałe w hoteliku u Ani+Milva+ Ulver...Nic jeszcze nie obgadywałam,bo czekałysmy miesiąc po adopcji.od dzis wiadomo,ze Ted zostaje na bank w nowym domu. Więc z pewnoscią w ciagu najblizszych tygodni bedzie wywózka.
Według mnie kandydatów jest dwóch: Misio i Płomyk.Psy u Ani mieszkaja w kojcach, chodza na spacery,są uczone chodzenia na smyczy.Ani znalazła domy 2 szczylkom Szczotki (teraz Nelly :)) i przyjeła szczeniaki po bardzo promocyjnych cenach...Miejsce jak najbardziej sprawdzone i godne polecenia..
Wybieraj Pipi, który ma pojechać...
Smutno mi jakoś w tym tygodniu (jak chyba wszystkim), mam duzo roboty i w dodatku psuje mi się odkurzacz i teraz popsuła mi się pralka.. czadowo..

Posted

A i jeszcze chciałam się wam pochwalić, że od wczoraj malucha, który trafił do mnie dzięki dogomani :)
[URL=http://img66.imageshack.us/i/dsc08395.jpg/][IMG]http://img66.imageshack.us/img66/6238/dsc08395.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Pipi']Jeśli nie liczyć Alutki,to 11,a właściwie 10,bo Sasza nie jest do adopcji i Maja nie.W sumie jest u mnie 13 psów.
Ale namieszałam. . . .
Wymienie te do adopcji:
Ozzy,Misio,Kropka,Płomyk,Alutka,Mona,Luka/?/,Jamnisia,Punia/?/Nora,Saba/?/
te ze znakiem?,to tak nie koniecznie,bo:Saba,wiadomo jaka jest,Punia,nie wiem czy by nie wróciła szybko/jak była u mojej mamy 2 lata temu,to nie jadła cztery dni i na dwór nie chciała iść,a jak ją zabrałam,to sikała na przywitanie ze szczęścia/,Luka,po stole chodzi i nawet potrafi na nim spać i złodziejka okropna.Ale reszta,bez zarzutu.[/QUOTE]
Nazbieralas ilosci .........
[quote name='kabaja']a o moim ulubieńcu Płomyczku to ciotki zapomniały. Chyba ,że o czymś nie wiem[/QUOTE]

No tak pominelas Plomyczka

[quote name='Iza!!!']A i jeszcze chciałam się wam pochwalić, że od wczoraj malucha, który trafił do mnie dzięki dogomani :)
[URL=http://img66.imageshack.us/i/dsc08395.jpg/][IMG]http://img66.imageshack.us/img66/6238/dsc08395.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE]

Maluch jest super jak tygrysek :):)

Posted

A no mój na zawsze :) Aż trudno uwierzyć, że takie cudo w schronisku było, na dodatek słabiutki był.
[URL=http://img268.imageshack.us/i/dsc08393k.jpg/][IMG]http://img268.imageshack.us/img268/1634/dsc08393k.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Tak Evelin,smutno,bardzo.A ze sprzętami AGD,to zawsze tak jest,że aby jedna rzecz,to potem już po kolei wszystkie się psują.W ubiegłym roku tak miałam,więc gorąco współczuję.
Odnośnie psa,to chyba Płomyś,bo gdyby Alutce się udało,to za jednym stresem niech jedzie,bo oni bardzo się przyjaźnią i będzie mu smutno.Młody jest,to mam nadzieję, szybko zapomni.

Posted

Pipi niedługo zostaniesz bez psów :)
a nie widziałaś tych szczeniąt z pola? co z nimi, wójt zabrał czy wieśniacy zrobili porządek?

Posted

[quote name='coronaaj']Przecudowny maluch takie tygrysiatko...A duzy wyrosnie???[/QUOTE]
A to już będzie jedną, wielką niespodzianką :) Chociaż jest najmniejszy z rodzeństwa, więc mam nadzieję, że zmieści się w mieszkaniu ;)

Posted

[quote name='enia']Pipi niedługo zostaniesz bez psów :)
a nie widziałaś tych szczeniąt z pola? co z nimi, wójt zabrał czy wieśniacy zrobili porządek?[/QUOTE]
Trudno wyrokować,ale faktem jest,że psów nie ma.Wczoraj byłam w Wyszkach i widziałam na kilku posesjach szczeniaki.Co je biedne czeka na dniach?Na bank zesłanie. . . .oj,smutno i ciężko. . . .

Posted

[quote name='Pipi']Trudno wyrokować,ale faktem jest,że psów nie ma.Wczoraj byłam w Wyszkach i widziałam na kilku posesjach szczeniaki.Co je biedne czeka na dniach?Na bank zesłanie. . . .oj,smutno i ciężko. . . .[/QUOTE]
a może by porozwieszać jakieś plakaty w publicznych miejscach nie rozmnażaj - nie porzucaj, akcja sterylizacji itp.???
czy TOZ ma takie materiały uświadamiające? dziewczyny z tozu czy możecie w tych miejscowościach w szkołach , na przystankach , w sklepie porozwieszać takie informacje?
przecież to błędne koło z tymi szczeniakami na wsi......

Posted

[quote name='Pipi']Cisza. . . . . . . . .???????????plakatów,ani ulotek niet. . . . . . .[/QUOTE]
a czego sie spodziewałaś? panie obrażone niestety......
poprosze warszawską fundacje o materiały.......

Posted

To dobry pomysł. Może by coś poskutkowało. Dobra by była obowiązkowa sterylizacja psów bez rodowodu i jakby ktoś zobaczył u kogoś szczeniaki to od razu zgłasza odpowiednim władzom a ta już robi porządek z takimi. (Trudniej z wykonaniem tego, niestety).

Posted

[B]Monica_20[/B],wszystkie tego pragniemy,może kiedyś/za 100 lat/,tak będzie.

Uwaga,uwaga,[B]Alutka[/B],w [B]DS[/B],na razie została,ale gdyby wyszły jakieś nie porozumienia z kotami/są dwa/,to wróci.Miejmy nadzieję,że będzie grzeczną dziewczynką i zaprzyjaźni się z kotami.Domek z ogródkiem,Pan,Pani Babcia i Pani Córka,córka już dorosła i dwa koty.Alutkę do DS zawiozły Evelin i Randa,One też domek znalazły.Zapowiada się sielskie życie dla Alutki.Kochane ciocie,jeszcze wzięły ze sobą do weta Monę,która od kilku tygodni drapie się niemiłosiernie.Pani doktor powiedziała,że do środy powinna być poprawa,bo dostała jakieś zastrzyki/jakie już zapomniałam/,coś od śwądu i alergii,chyba tak. . . . .potem może Evelin,albo Randa napiszą o tym więcej.Jeśli nie będzie poprawy,to w środę trzeba zrobić badania.[B]Evelin i Randa,bardzo,bardzo dziękuję.[/B]

Posted

Tak,bardzo się cieszę.Teraz trzymajmy kciuki,żeby z kotami było dobrze,bo to ponoć jedyny warunek.Jakoś tak dziwnie,że jej nie ma :-( , pusto raptem się zrobiło :roll:
ciekawe jak się tam czuje,to straszny cykor do obcych.