enia Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 A jak panie z niemiec być może zechcą za dotychczasową pomoc zabrać kilka psów, to dasz? Quote
Evelin Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 [quote name='enia']A jak panie z niemiec być może zechcą za dotychczasową pomoc zabrać kilka psów, to dasz?[/QUOTE] Póki co,takich propozycji nie było...Nie rozumiem,po co takie pytanie..jeśli w celu zrobienia awantury-to nie ten adres....Tu się pomaga zwierzakom...Może nie zawsze jest atrakcyjnie - ale własnie tak wygląda pomaganie na codzień... Ale do rzeczy..Pipi-dasz radę przywieźć kontener do Białegostoku do niedzieli? Trisia i Polarek jadą do Amadorki...własnie w niedzielę.. Quote
enia Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 ja nie ciebie pytam, wiec się nie rzucaj.... Quote
Evelin Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Ale powiedz mi- co Ci da odpowiedź- odda,czy nie...co to ma za znaczenie.. Póki co-fakty są takie - żaden pies od Pipi nie pojechał za granicę... Pipi ma teraz ok 40 psów i nie jest zdrowa...Proszę Cię Enia- odpuść..możesz Jej pomóc- to pomóż... Pipi, napisz czy dasz radę z tym kontenerem..to ważne.... Quote
Pipi Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 Z kontenerem bardzo sie postaram, to moze byc najprawdopodobniej w czwartek, lub w sobote. Dam znac kiedy. Quote
Evelin Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Super! To pjedziemy,mam nadzieję,że Maia też zdoła wszystko zorganizować bedzie łatwiej we dwie Quote
omi Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Pipi, Irenko - WSPANIAŁA KOBIETO - codziennie "zaglądam" do Ciebie, czytam co u Ciebie. Martwię się kiedy masz nieprzyjemności, kiedy jesteś chora. PODZIWIAM Cię nieustannie, bo robisz SAMA ogromną robotę. Jesteś niedoścignionym wzorem. I wk.....a mnie, gdy ludzie postronni, którzy palcem nie kiwnęli by Ci pomóc śmią zadawać idiotyczne pytania lub oceniać! Gdzie są gdy potrzebujesz pomocy?! Irenko przytulam Cię bardzo mocno. Jestem za daleko, żeby Ci pomóc, a bardzo bym chciała..... Quote
psi Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Życzę dużo zdrowia Tobie Pipi :loveu: powtarzam się pewnie po raz kolejny ale podziwiam Twoją wytrwałość i wolę walki....Pozdrawiam serdecznie :) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Widzę, że niektórzy już tak są zaślepieni nagonką na niemieckie organizacje, że będą wszędzie szukać dziury w całym, a może w końcu coś znajdą;) Z pewnością Pipi wyśle część swoich psów na eksperymenty jak jej karmy zabraknie;) sorry, ale nie mogłam sie powstrzymać... dobrze Evelin napisałaś Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Akurat tak się składa Ania+Milva i Ulver,że nie jesteśmy zaślepieni nagonką na niemieckie organizacje-tylko my nie jesteśmy bezkrytyczni i niemniej niż Ty kochamy psy.Nie szukamy dziury w całym i w niezwykle złym stylu jest dowcip o psach wysłanych przez Pipi na eksperymenty.Możesz mieć dobre zdanie o niemieckich organizacjach,a my możemy mieć złe,ale nie masz prawa dowcipkować o psach oddanych na eksperymenty.Dawno mnie nic tak nie zabolało jak ten dowcip,a Evelin Tobie się bardzo serdecznie dziwie,jeśli bowiem piszesz,że to czy odda czy nie nie ma znaczenia.Żeby uniknąć czytania takich dowcipów jak ten Twój Ania+Milva i Ulver wprowadzamy na ignorowanych-Ciebie Evelin także. Pozdrawiam Pipi Elżbieta Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 widzę waldi, że dalekie jest ci czarne poczucie humoru...ale nie dziwię się...normalnie załamałam się teraz - będę w ignorowanych ehhh:( ;) Quote
enia Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 [quote name='Evelin']Ale powiedz mi- co Ci da odpowiedź- odda,czy nie...co to ma za znaczenie..] dla ciebie nie ma, a dla mnie ma..nagonka na niemki co zabieraja psy ( przedtem wkupując się w łaski) jest od dawna, poczytaj ile psów zaginęło... a Irena powinna iść do lekarza już dawno temu, poczytaj wątek od początku, od pierwszych stron, samo się nie wyleczy, pewnie wiesz, że czas działa na niekorzyść, chętnie pomogę Irena Tobie jeśli chcesz tu w Warszawie iść do lekarza, moge umówić lekarza, przenocować, zawieźć itp. Quote
beka Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Najlepsza pomoc to zmniejszenie liczby zwierząt, niestety. Przepraszam nie pamiętak ktoś proponował zrobienie albumu czy wątku psów do adopcji. To bardzo dobry pomysł. Nie byłby to watek dyskusyjny tylko zdjecia psów z opisami. Można wtedy wybtac jakiegos/kilka i ogłaszać.. Quote
Evelin Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Nie ma to jak pojawić się na watku,narobic maniany o nie wiadomo co.... Póki co, jestem bardzo wdzięczna fundacji niemieckiej,ze od czasu do czasu wspomaga Pipi karmą, bo mnie na to nie stać,zeby utrzymać 40 psów. Ciebie stać Enia? waldi??/ ktoś jeszcze???? Jakim prawem żądasz od Pipi deklaracji-odda psa czy nie? Ona opiekuje się psami na codzień i to bedzie Jej decyzja-I TYLKO JEJ... Druga sprawa jest taka,że nikt nigdy od Pipi nie żądał takich deklaracji i podejrzewanie kazdego, kto pomaga (konkretnie) o chęć wywozu psów do Niemiec jest obraźliwe dla fundacji.Zastanówcie się,zanim znów bedziecie pisać bzdury.Nie ma potrzeby roztrząsania tematu-bo tematu wywozu psów do Niemiec nie było.Jak się pojawi- będziecie mialy pole do popisu.I tyle. Pipi, kontener dla Trisi i Polarka na 90% załatwi Maia,chyba od p.Bozenki o ile dobrze usłyszałam...nie musisz gonić do Bialegostoku.Kuruj się... Quote
Pipi Posted January 16, 2013 Author Posted January 16, 2013 Sluchajcie, mam nadzieje, ze Marina, ktora mi pomaga nie przeczyta tego i nie bedzie musiala sie denerwowac. Jest mi bardzo przykro, ze zamiast sie cieszyc, ze moge dac azyl tylu zwierzetom i jakos daje rade, to co jakis czas znajdzie sie ktos, kto zakloci spokoj. Ta niemiecka organizacja nigdy nawet slowem jednym nie wspomniala o tym zeby wziac choc jednego psa ode mnie. Czy to zle, ze Niemcy mi pomagają? Dlaczego i w jakim celu sa te podejrzenia. Czy ktos mi zazdrosci? No dlaczego? Enia, przeciez wiesz, ze calymi miesiacami jestem tu sama. Jak niby mam przyjechac do Warszawy zeby sie leczyc i zreszta po co? Tu sa lekarze, tylko, ze ja nie mam warunkow zeby sie leczyc. Owszem, zuzylam sie jak stary kapec, ale jeszcze sie "pozszywam", jeszcze musze wytrzymac. I tak jak beka pisze, musze zmniejszyc ilosc i nie moge juz pomoc zadnemu innemu. Niestety zbyt pozno zrozumialam, ze nie da sie pomoc wszystkim. W tej chwili patrze na potrzebujacych i nie moge ich wziac i chocv serce krwawi, nie wezme. Zrozumialam, ze to sie nigdy nie skonczy, bo szatan byl, jest i bedzie. I widac tak mi pisane, ze musze zyc patrzac na krzywde. Marinie i calemu zespolowi Hundehilfe Polen dziekuje z calego serca za pomoc i bardzo Was przepraszam za to co tu jest napisane. Wam wszystkim, ktorzy nam pomagacie, jestescie tutaj i rozumiecie stokrotne dziekuje i rowniez przepraszam. Prosze, pozwolcie mi dojsc do zdrowia, bo na prawde cierpie okropny bol i nerwy nie pomogą mi wyjsc z tego. Staram sie nie panikowac, z pokorą czekam az mi sie polepszy i bede mogla jeszcze troche posluzyc zwierzetom i nie obarcze, mam taką nadzieje, nikogo opieką na tymi, ktore sa u mnie. Martwie sie i boje zeby do tego nie doszlo. Quote
enia Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='Evelin']Nie ma to jak pojawić się na watku,narobic maniany o nie wiadomo co.... Póki co, jestem bardzo wdzięczna fundacji niemieckiej,ze od czasu do czasu wspomaga Pipi karmą, bo mnie na to nie stać,zeby utrzymać 40 psów. [B]Ciebie stać Enia? waldi??/ ktoś jeszcze???? [/B]Jakim prawem żądasz od Pipi deklaracji-odda psa czy nie? Ona opiekuje się psami na codzień i to bedzie Jej decyzja-I TYLKO JEJ... Druga sprawa jest taka,że nikt nigdy od Pipi nie żądał takich deklaracji i podejrzewanie kazdego, kto pomaga (konkretnie) o chęć wywozu psów do Niemiec jest obraźliwe dla fundacji.Zastanówcie się,zanim znów bedziecie pisać bzdury.Nie ma potrzeby roztrząsania tematu-bo tematu wywozu psów do Niemiec nie było.Jak się pojawi- będziecie mialy pole do popisu.I tyle. Pipi, kontener dla Trisi i Polarka na 90% załatwi Maia,chyba od p.Bozenki o ile dobrze usłyszałam...nie musisz gonić do Bialegostoku.Kuruj się...[/QUOTE] W tym momencie obrażasz nie tylko mnie ale również wszystkie osoby które były przy Pipi gdy tylko[B] Weronia [/B]założyła ten wątek. Alarm był i pomoc nadeszła. Łatwo prześledzić od początku do końca i będzie jasne. Ty tego nie pamietasz bo jeszcze wtedy nie zwoziłaś swoich psów do Pipi. Było masę osób ( których już tu nie ma) były zrzuty, bazary, i karma, starczało na wszystko ( całe zbiórki sa na tym wątku, wystarczy poszukać) póki psów nie przybywało, i prosze nie obrażać dogomaniaków, pytaniami czy stać czy nie stać. Teraz pomagasz ty, kilka lat temu pomagali inni. Pomagali psom które Pipi znalazła w swojej okolicy bądź jej podrzucono. Wtedy nikt u niej psów nie tymczasował na taką skalę. I nie pisz mi bym wskazała które są twoje psy, bo ich zwyczajnie nie pokazujesz, nie ma już żadnej ewidencji ogólnodostępnej ( a kiedyś były nawet 2 wątki tylko z psami i kotami). Nie życze sobie obrażania mnie i mojej pracy. Łatwo się zapomina.... I więcej nie dyskutuje tu na ten temat, chyba, że mnie znowu obrazisz. Wiem, Irena że nie masz jak przyjechać, ale może jak tz lub syn Twój wróci? w każdym razie jak potrzeba to wiesz. Quote
beka Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Kto założy i poprowadzi wątek - galerie z opisami psów? Quote
Randa Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 (edited) [quote name='beka']Kto założy i poprowadzi wątek - galerie z opisami psów?[/QUOTE] Patmol:cool3:? Ja też najmocniej dziękuję Marinie i calemu zespolowi Hundehilfe Polen za pomoc psom Pipi ( ...i mam nadzieję, że nie czytała ostatnich wpisów) i proponuję ignorować wpisy niektórych lekko poddenerwowanych, żeby nie zaśmiecać wątku. Edited January 17, 2013 by Randa Quote
Pipi Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 Prosze, po co znowu ta awantura, wypominanie, podkreslanie kto, co, czyje i dla kogo. Czy to cos zmieni? [B][SIZE=3]To wszystko moja wina i tylko moja. [/SIZE][/B][SIZE=3][SIZE=2]Nie ma u mnie ani jednego psa od Evelin, a kilka, ktore byly, byly bardzo krotko. Evelin stale i niezmiennie pomaga i to nie koniecznie jest widoczne, ale pomoc jest ogromna. Kto czyta ze zrozumieniem ten widzi. Oplaca ode mnie psy w hotelach, rozwozi psy i koty po calej Polsce. Jest przy nas caly czas. Piszesz enia, ze na poczatku bylo tu duzo osob. . . .bylo, ale juz nie ma, a Evelin i Randa sa caly czas. Nie moge zrozumiec o co Ci chodzi tak na prawde? bo chyba nie o to zeby bylo dobrze. Co jakis czas zrozbisz zamieszanie i juz Cie nie ma. Dlaczego? co ja Ci zrobiłam? Chodzi o to, ze moze ja sie dorobilam czy jak? owszem dorobilam sie, garba. Nie proponuj mi pomocy, bo to smieszne. Pogadaj sama ze sobą dlaczego mi to robisz? i napisz, po prostu napisz, bez owijania w bawełnę, o co ci tak na Prawde chodzi? Pisalam ze to wszystko moja wina, bo tak jest. Trzebabylo kiedy Evelin powyciagala ode mnie psy i zostalo dziewiec, to nie bawic sie w matke Terese tylko dac sobie spokoj i zyc jak dawniej. Chcialam jednak okazac wdziecznosc, pomyslalam, ze skoro sa ludzie tacy jak ja i pomogą, to wspolnie skoro mam miejsce i moge przyjac biedaka, to dlaczego nie. I tak to sie zaczelo i z dnia na dzien, z miesiaca na miesiac, z roku na rok zycie toczy sie do przodu, a uratowanych przez nas wspolnie psow i kotow zreszta tez, mozna juz w setkach policzyc. Dziesiec lat tu mieszkam, wiec bylo tego oj bylo. Enia, to Ty obrazasz Evelin, posadzajac ciagle o cos co nie ma miejsca. Na TOZ ciagle cos masz, jakies nieuzasadnione pretensje. Jesli sie nie ukladalo, to bylo to dawno i juz poszlo w nie pamiec. Ciagle wracasz do tylu, a zycie idzie do przodu. Zmienia sie wszystko raz na lepsze, raz na gorsze, ale wiecej dobrego niz zlego. I zamiast sie cieszyc, ze ta glupia pipi jakos sobie daje rade, to nie wiem o co chodzi i po co znowu sie pojawilas. Podkresle jeszcze raz, ze Hundehilfe Polen pomaga mi bezinteresownie i ja nigdy nie uslyszalam ze chcieliby wziac ode mnie psa, albo od kogokolwiek. Jesli sa organizacje, ktore wywożą psy z Polski dla jakich korzysci materialnych to na pewno nie ci ktorzy mi pomagają. Pomagają i dzieki Bogu, ale teraz nie zdziwilabym sie gdyby przestali. Do Ciebie enia sie zwracam abys przeprosila za to, ze obrazilas Niemcow, bo tak nie mozna. Ich obrazilas, mnie mozesz zaszkodzic. A na prawde zapewniam Ciebie, ze nie ma czego zazdroscic. Jest bardzo ciezko i nie przeszkadzaj, prosze Cie, daj spokoj.[/SIZE][/SIZE] Quote
Patmol Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='Randa']Patmol:cool3:? .[/QUOTE] ja mogę prowadzić taki wątek tylko potrzebuję zdjęć i opisów psów - chociaż danych do opisów, to ja sobie opis zrobię chociaż wskazania gdzie takie dane są -bo może gdzieś na wątku tym albo innym można zacząć od pięciu psów -a potem dac te adopcyjne, max 15 bo wszystkie 40 to za dużo -bałagan się wtdy robi Quote
Pipi Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 A przeciez jest watek psow ktore sa u mnie [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/219022-Pipi-i-psy-do-adopcji-wątek-informacyjny-Gwiazda-i-Psota-u-Pipi[/url], on jakos sie nie przyjął. Jest jeszcze watek tez informacyjny, ktory ja zalozyłam, tylko znalezc nie moge. Moze uzupelnic ten, ktory juz zalozylas Patmol. Przy nowym to strasznie duzo roboty mysle bedzie. A jesli nowy załozysz, to w tym poprzednim jest sporo psow i opisy. Jak dam rade to postaram sie opisac kazdego z tych adopcyjnych, moze jutro. Nie daje rady siedziec dluzej, strasznie mnie boli. Jutro bedzie juz opis przeswietlenia. Moze nareszcie dostane odpowiednie leki jak bedzie wiadomo co tam jest na zdjeciu w tym kregoslupie. Quote
Evelin Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='enia']W tym momencie obrażasz nie tylko mnie ale również wszystkie osoby które były przy Pipi gdy tylko[B] Weronia [/B]założyła ten wątek. Alarm był i pomoc nadeszła. Łatwo prześledzić od początku do końca i będzie jasne. Ty tego nie pamietasz bo jeszcze wtedy nie zwoziłaś swoich psów do Pipi. Było masę osób ( których już tu nie ma) były zrzuty, bazary, i karma, starczało na wszystko ( całe zbiórki sa na tym wątku, wystarczy poszukać) póki psów nie przybywało, i prosze nie obrażać dogomaniaków, pytaniami czy stać czy nie stać. Teraz pomagasz ty, kilka lat temu pomagali inni. Pomagali psom które Pipi znalazła w swojej okolicy bądź jej podrzucono. Wtedy nikt u niej psów nie tymczasował na taką skalę. I nie pisz mi bym wskazała które są twoje psy, bo ich zwyczajnie nie pokazujesz, nie ma już żadnej ewidencji ogólnodostępnej ( a kiedyś były nawet 2 wątki tylko z psami i kotami). Nie życze sobie obrażania mnie i mojej pracy. Łatwo się zapomina.... I więcej nie dyskutuje tu na ten temat, chyba, że mnie znowu obrazisz. Wiem, Irena że nie masz jak przyjechać, ale może jak tz lub syn Twój wróci? w każdym razie jak potrzeba to wiesz.[/QUOTE] W tej chwili rzeczywiscie nie ma żadnego << mojego>> psa u Pipi.... Wiesz co nas różni? To,że uwazam,że [B]wszystkie psy w ptrzebie są nasze[/B]-nie Twoje,nie moje, nie Pipi,nie czyjeś inne...Wszystkie potrzebuja pomocy i jesli tylko nadarzy się okazja,zeby któremuś pomóc ( wszystko jedno któremu i od kogo )- to staram się,żeby zrobic to jak najlepiej Każdą pomoc doceniam,mogę się z kimś żreć na maksa,ale jak się trafi okazja pomocy jakiemuś zwierzakowi- to nie ma sprawy. .I z mojej strony koniec tematu. Quote
Patmol Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='Pipi']A przeciez jest watek psow ktore sa u mnie [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/219022-Pipi-i-psy-do-adopcji-w%C4%85tek-informacyjny-Gwiazda-i-Psota-u-Pipi"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/219022-Pipi-i-psy-do-adopcji-wątek-informacyjny-Gwiazda-i-Psota-u-Pipi[/URL], on jakos sie nie przyjął. Jest jeszcze watek tez informacyjny, ktory ja zalozyłam, tylko znalezc nie moge. Moze uzupelnic ten, ktory juz zalozylas Patmol. Przy nowym to strasznie duzo roboty mysle bedzie. A jesli nowy załozysz, to w tym poprzednim jest sporo psow i opisy. Jak dam rade to postaram sie opisac kazdego z tych adopcyjnych, moze jutro. Nie daje rady siedziec dluzej, strasznie mnie boli. Jutro bedzie juz opis przeswietlenia. Moze nareszcie dostane odpowiednie leki jak bedzie wiadomo co tam jest na zdjeciu w tym kregoslupie.[/QUOTE] te własnie watek [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/219022-Pipi-i-psy-do-adopcji-w%C4%85tek-informacyjny-Gwiazda-i-Psota-u-Pipi[/url] chcę przerobić -on jest nieaktualny za dużo psów chciałam w nim wpisać jednocześnie - bo wszystkie jakoś z tobą związane i nie wyszło to -pogubiłam się ale teraz można tylko adopcyjne i nie za dużo psów naraz nie opisuj od razu wszystkich psów adopcyjnych napisz, co z tego wątku aktualne, a co nie -to poprawie pierwszą stronę i dodaj ze dwa psy -jak będziesz miała chwilę czasu a ja będę zaznaczać -kto którego ogłasza Quote
Evelin Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Pipi bóle nie ustepują..prześwietlenie ok,ale praktycznie nie może chodzić.Dziś jest u niej Soniamalutka,wezwą pogotowie,być może bedzie potrzebny szpital...jutro pojedzie Randa.. masakra... Quote
Recommended Posts