AgusiaP Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Pipi koniecznie trzeba sprawdzic domek dla Alutki.Jak masz jakieś wątpliwości to może lepiej poczekac tym bardziej, że to daleko od Ciebie. Sama nie wiem co Ci doradzic ale skoro ona jest taka delikatna to musi miec wyjątkowy domek. Nie zna nikt tej Sylwi żeby podpytac ją czemu nie dali mu pieska? Dla mnie to trochę dziwne. Przez telefon każdy potrafi byc miły. Miejmy nadzieje, że Balbinka ma naprawdę wspaniały domek i tylko pod nieobecnośc włwścicieli zostaje na dworze.:shake::shake::shake: Jak będziesz miała jakieś wiadomości o niej to proszę napisz bardzo się o nią martwie. Quote
Pipi Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 Już jestem,w drodze do domu zepsuł się nam samochód.Ja z Sabą z przygodami wróciłam do domu/okazją,co kilka km innym samochodem./Kolega pojechał teraz do męża sciągnąć grata.Do Balbinki nie dojechałam.Napiszę do Pani Małgosi i umówię się z nią na wizytę i wtedy pogadam.Niech będzie tak.pomślałam,że umowa obowiązuje w obie strony i nie bedę ich nachodziła bez uprzedzenia.Wytrzymam jeszcze kilka dni. Saba w porządku.Leczenie idzie w dobrym kierunku.Dostałyśmy leki na dwa tygodnie i potem znowu do kontroli.W zeskrobinie był nużeniec,ale martwy.Nic więcej nie znalazł. Dzwoniła do mnie asia f1,rozmawiała z Sylwią na temat pana Jarka i uznałyśmy,że nie oddam Alutki.Sylwia,sprawdzała dom i powiedziała,że za nic w świecie nie oddała by żadnego psa temu panu.Sprawa na razie z Alutką zakończona. Ok,coś zjem i wodę powymieniam piesom,bo upał u nas.Potem jeszcze kilka zdjęć. Asia f1,DZIĘKUJĘ. Quote
Brysio Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 O matko droga... a czemu? heh a wydawał się miły:-( na dodatek on mnie ciagle nęka mailami, nie bede juz odpisywac Quote
Lionees Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 [quote name='Brysio']O matko droga... a czemu? heh a wydawał się miły:-( [B]na dodatek on mnie ciagle nęka mailami[/B], nie bede juz odpisywac[/quote] A może on nie psa szuka tylko żony?:cool3::diabloti: Quote
Lionees Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 [quote name='Brysio']ma zone i synka i kota i szczura wiec odpada hehe[/quote] No ale "jakąś miętę" do Ciebie czuje,bo nie może się odczepić:razz: Quote
Brysio Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 ma zone i synka i kota i szczura wiec odpada hehe Quote
asiaf1 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 [quote name='Brysio']O matko droga... a czemu? heh a wydawał się miły:-( na dodatek on mnie ciagle nęka mailami, nie bede juz odpisywac[/quote] pewnie będzie cię jeszcze nękał. Sylwia jak mu powiedziała, że nie odda żadnego to dostawała jeszcze maile od niego, że będzie go błagała, żeby dac mu psa a on wtedy nie będzie chciał wziąć Quote
Lionees Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 [quote name='asiaf1']pewnie będzie cię jeszcze nękał. Sylwia jak mu powiedziała, że nie odda żadnego to dostawała jeszcze maile od niego, [B]że będzie go błagała, żeby dac mu psa a on wtedy nie będzie chciał wziąć[/B][/quote] Niezły z niego jest obrazek,niezły:evil_lol: [B]Brysio[/B] jeszcze go będziesz błagała,zobaczysz:diabloti: Quote
li1 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Jo37 odmowila nagle przywiezienia Schiry do Warszawy. Szukamy znowu transportu dla suczki z Branska do stolicy ( srodmiescie ). Quote
andzia69 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Li - a gdzie Shira ma trafić? czy to dt u kogoś z dogo? kto będzie potem odpowiedzialny za jej adopcje? Pipi - co do p. Arka...to chyba faktycznie jakiś dziwny człowiek...:shake: Noe woem czy w takim razie nie trzeba go dać na czarne kwiatki, zeby ktoś nie naciał sie na jego miłe słowa i e-maile... Quote
agaciaaa Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 [quote name='andzia69']Pipi - co do p. Arka...to chyba faktycznie jakiś dziwny człowiek...:shake: Noe woem czy w takim razie nie trzeba go dać na czarne kwiatki, zeby ktoś nie naciał sie na jego miłe słowa i e-maile...[/quote] Dokładnie o tym samym pomyślałam. Skoro tak bardzo chce psa, to będzie szukał go dalej...:roll: Quote
li1 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 [quote name='andzia69']Li - a gdzie Shira ma trafić? czy to dt u kogoś z dogo? kto będzie potem odpowiedzialny za jej adopcje? Pipi - co do p. Arka...to chyba faktycznie jakiś dziwny człowiek...:shake: Noe woem czy w takim razie nie trzeba go dać na czarne kwiatki, zeby ktoś nie naciał sie na jego miłe słowa i e-maile...[/quote] DT, odpowiedzialnosc za Schire ponosze ja. Jestem tez odpowiedzialna za adopcje suczki. Jezeli okaze sie za stara lub chora do dalszej adopcji, to zostanie u mnie. Quote
Brysio Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Słuchajcie uwazam, ze tak o nie mozna kogos wpisac na czarne kwiatki bo ta i ta osoba by mu nie dała psa... Uwazm, ze sprawe nalezy wyjasnic do końca i podac dokladne powody. Absolutnie nie bronie faceta bo nie mam zadnego powodu ale, niech ta osoba opisze co i jak i wtedy sprawe się doprowadzi do końca i zerwie całkowity kontakt z tym facetem. Quote
andzia69 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 [quote name='li1'] Jezeli okaze sie za stara lub chora do dalszej adopcji, to zostanie u mnie.[/quote] to do Szwecji ją będziesz ciagać? a czy ten dt ma doswiadczenie z trudnymi psami? i czy Emir będzie nadzorował tu cokolwiek czy to twoja decyzja o wzięciu suni? tak tylko pytam - zeby nie było jak w przypadku Petera, który został oskarżony o coś, czego nie zrobił:cool3: Quote
li1 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 [quote name='andzia69']to do Szwecji ją będziesz ciagać? a czy ten dt ma doswiadczenie z trudnymi psami? i czy Emir będzie nadzorował tu cokolwiek czy to twoja decyzja o wzięciu suni? tak tylko pytam - zeby nie było jak w przypadku Petera, który został oskarżony o coś, czego nie zrobił:cool3:[/quote] Co ma Peter do losow Schiry ?????????? A dlaczego DT dla tej suczki musi miec doswiadczenie z trudnymi psami ????? Ciagac do Szwecji ???????? andzia69, zrobmy tak, ja zajmuje sie Schira i bede informowac od czasu do czasu o jej losach, ty czytaj moje posty jezeli chcesz i postaraj sie za duzo nie odzywac. Ja po prostu nie rozumiem twoich pytan teraz. Quote
andzia69 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 [quote name='li1']Co ma Peter do losow Schiry ?????????? A dlaczego DT dla tej suczki musi miec doswiadczenie z trudnymi psami ????? Ciagac do Szwecji ???????? andzia69, zrobmy tak, ja zajmuje sie Schira i bede informowac od czasu do czasu o jej losach, ty czytaj moje posty jezeli chcesz i postaraj sie za duzo nie odzywac. Ja po prostu nie rozumiem twoich pytan teraz.[/quote] Pisałas, ze jeśli nie znajdzie domu to zostanie u ciebie - wiec pytam - w Szwecji? Dt powinien mieć doswiadczenie z trudnymi psami, bo lepiej dmuchać na zimne - charakteru suki nikt tak naprawdę nie poznał, więc lepiej byc mile zaskoczony niż niemile rozczarowany. A o psie zapewne będziesz pisać tak jak wasza fundacja pisze - czyli info prawie zerowe...no sorry - od czasu do czasu:diabloti: A co ma Peter? A czy ty, jako członek tejze fundacji nie musisz wszystkiego uzgadniać na górze (np. to jakiego psa możesz ratować albo nie?)??? bo takie mnie słuchy doszły...Peter nie uzgodnił pewnych rzeczy z tego co wyczytałam to i wyleciał - jak z resztą nie pierwsza i ostatnia osoba zapewne... Czy mam jaśniej tłumaczyc czy juz zrozumiałaś? A więc chcę wiedzieć - skoro mają być zbierane pieniądze na dt gdzie ten tymczas ma być - bo jakoś nie napisałaś.... No i czy suka trafia pod skrzydła fundacji emir czy nie? Czy za dużo chcę wiedziec? Quote
li1 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 [quote name='andzia69']Pisałas, ze jeśli nie znajdzie domu to zostanie u ciebie - wiec pytam - w Szwecji? Dt powinien mieć doswiadczenie z trudnymi psami, bo lepiej dmuchać na zimne - charakteru suki nikt tak naprawdę nie poznał, więc lepiej byc mile zaskoczony niż niemile rozczarowany. A o psie zapewne będziesz pisać tak jak wasza fundacja pisze - czyli info prawie zerowe...no sorry - od czasu do czasu:diabloti: A co ma Peter? A czy ty, jako członek tejze fundacji nie musisz wszystkiego uzgadniać na górze (np. to jakiego psa możesz ratować albo nie?)??? bo takie mnie słuchy doszły...Peter nie uzgodnił pewnych rzeczy z tego co wyczytałam to i wyleciał - jak z resztą nie pierwsza i ostatnia osoba zapewne... Czy mam jaśniej tłumaczyc czy juz zrozumiałaś? A więc chcę wiedzieć - skoro mają być zbierane pieniądze na dt gdzie ten tymczas ma być - bo jakoś nie napisałaś.... No i czy suka trafia pod skrzydła fundacji emir czy nie? Czy za dużo chcę wiedziec?[/quote] Ja nie zbieram zadnych pieniedzy na Schire. Pewnie, ze nie znam jej charakteru, ale ona wyglada jak malutkie niewiniatko, co ta suczka moze komus zrobic ? Ja czuje, ze czepiasz sie mnie, a to niepotrzebne. Nie potrafie odpisywac na twoje posty, nie rozumiem dlaczego tak dziwnie piszesz. Quote
bea_m Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Mój pies wygląda też na takiego co nic w życiu nie zrobił. A jednak. Tu można sie pomylić :cool3: Quote
andzia69 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Li - sorki - Shira/Shiva - pomyliły mi się obie i dlatego pisałam o dt z doswiadczeniem:modla: no bo Shiva aniołkiem nie jest:shake: czyli sie pogubiłam - potrzebny transport od Pipi do W-wy? a z Kielc szukamy do Olsztyna gdyby coś...może gdyby ktoś przywiózł Shirę do W-wy to mógłby w drodze powrotnej zabrać od nas psiaka? kurde - zawsze z tymi transportami problem... to może trzeba na transportowym napisać? Z W-wy Pati jeździ za zwrot kosztów...ale nie wiem ile to by wyszło - mogłaby w jedną stronę zawieźć naszego a z powrotem zabrać Shirę... Quote
li1 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 [quote name='bea_m']Mój pies wygląda też na takiego co nic w życiu nie zrobił. A jednak. Tu można sie pomylić :cool3:[/quote] Litosci, co wy chcecie od Schiry ?????? ja nawet nie wiem, czy ona ma zeby. Co ona moze zrobic ????? Quote
andzia69 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 [quote name='li1']Transport dla Schiry znalazl sie juz.[/quote] no to dobrze - ale jeszcze jedno pytanie - ona jedzie pod skrzydła emir czy nie? teraz tak z czystej ciekawości:p Quote
li1 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Tak. Dzisiaj, z powodu nierzetelnosci Jo37, Emir zawiozl psa do Zabiej Woli. Planowalismy inna kolej rzeczy, na suczke czekal moj znajomy i weterynarz. Poniewaz Emir pojechal do Branska, Schira zabrana zostala od razu do Fundacji. Tam przyjedzie wet i ja zbada. Quote
andzia69 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 już sobie znalazłam, gdzie sunia trafi/ła.... no to już nie mam pytań........ Quote
Pipi Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 Witam,trochę mnie nie było,przepraszam. Chciałam trochę rozliczyć się z pieniążków od Was. WPŁYNĘŁO: ............................. 28.05.2009 od Becia2222 100 zł 27.05.2009 Ewcia1994 120 zł 26.05.2009 Olga7 20 zł 26.05.2009 _Lara 20 zł 25.05.2009 Becia2222 100 zł 12.06.2009 Olga7 25 zł RAZEM: --------------------- 385 ZŁ WYDAŁAM: ................................. Karma/puszki+sucha/ ok 100 zł /paragony/ sterylka 130 zł /zaświadczenie od weta/ wet Mietka/kozy/ 40 zł /zaświadczenie od weta/ dwie duże wody utlenione duża butelka jodyny/0,5l/ ok 20 zł /paragon/ paliwo po Shivę do Brańska i do Bielska P,na sterylkę 40 zł -------------------------------- RAZEM: 330 zł ZOSTAŁO: 55 ZŁ Otrzymałam jeszcze od Moniśki 20 szt pałek karmy,po 0,5 kg pałka,Moniśka dziękuję [COLOR="Red"][/COLOR] KOCHANE DZIEWCZYNY JA I SHIVIA BARDZO,BARDZO DZIĘKUJEMY-i prosimy o dalze wpłaty/chyba,że zadecydujecie,że do hotelu jednak pojedzie/ Jest jeszcze wpłata od/nie ma nicku/Joanna K...P.... 200 zł to traktuję na razie jako wpłatę na kojec/ale żeby zacząć budować kojec to mało,nie stety/ Proszę jednak Joanno K P ,gdybyś mogła napisz na co są te pieniążki i podaj nick. [COLOR="Black"][/COLOR] Quote
Recommended Posts