Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 11.09.2020 o 16:28, Radek napisał:

Ciekawe, czy Grześ wrócił już zupełnie do formy. 

No właśnie. Ale trzeba być dobrej myśli , musi być dobrze. Trzymaj się Grzesiu.

Posted

Wrzucam paragon za Esseliv (koszt 17,70 zł):

c9bd15f7e57697e4gen.jpg

Grześ właściwie czuje się i zachowuje jak gdyby nic się nie stało:)

Esseliv bardzo chętnie zjada (podaję mu w odrobince karmy z puszki):)

• Like 1
Posted

Wczoraj cały dzień szukaliśmy rozwiązania dla dogomanii, bo obawialiśmy się że już jej nie będzie, ale widzę że działa i to w nowej odsłonie. Na szybko skopiowałam rozliczenia, żeby mieć to gdzieś zapisane poza dogomania.

Grześ niestety znowu miał nawrót objawów i ponowne usg, które wskazało jednak problemy z trzustką. Dostał leki i będzie jadł lekkostrawną karmę. Ja szykuje bazarek 

Posted
6 godzin temu, Olena84 napisał:

Grześ niestety znowu miał nawrót objawów i ponowne usg, które wskazało jednak problemy z trzustką.

Trzymaj się Grzesiu. 

• Like 1
Posted

Koszt leków dla Grzesia: zastrzyki z niedzieli i jeszcze teraz codziennie dostaje antybiotyk - podaję mu bez problemu w zastrzyku oraz preparat na 30 dni na problemy trawienne (Coprowet) to 177 zł:

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/b1a28ea02d3ca8ce

Wtorkowe USG było gratis (wet wykorzystał testowanie USG lepszej generacji). Doszły jedynie koszty dojazdów do lecznicy: 32 zł za pierwszym razem (zawiezienie i potem odbiór) + 16 zł (przejazd do weta w niedzielę) + 24 zł (zawiezienie na USG i odbiór, przy czym przy odbiorze miałam jeszcze sunię więc wyszło mniej) = 72 zł.

Grześ od razu po lekach poczuł się dobrze, zero wymiotów i biegunki. 

Wet powiedział, że nie ma potrzeby w tym momencie podawać Grzesiowi enzymów czy karmy trzustkowej, ale zalecił karmę niskotłuszczową, lekkostrawną, np. dla starszych psów. W zasobach mam Bosch senior, więc teraz taką karmę Grześ wcina. 

Wet powiedział, że trzustka jest ogólnie trudna do diagnostyki, ale obraz USG i objawy wskazują na stan zapalny trzustki. Nie ma tam żadnych guzków ani cyst, więc nie jest to sprawa nowotworowa. Oby karma mu pomogła i wszystko się unormowało.

• Like 1
Posted
8 godzin temu, Murka napisał:

Grześ od razu po lekach poczuł się dobrze, zero wymiotów i biegunki. 

Wet powiedział, że nie ma potrzeby w tym momencie podawać Grzesiowi enzymów czy karmy trzustkowej, ale zalecił karmę niskotłuszczową, lekkostrawną, np. dla starszych psów. W zasobach mam Bosch senior, więc teraz taką karmę Grześ wcina. 

Wet powiedział, że trzustka jest ogólnie trudna do diagnostyki, ale obraz USG i objawy wskazują na stan zapalny trzustki. Nie ma tam żadnych guzków ani cyst, więc nie jest to sprawa nowotworowa. Oby karma mu pomogła i wszystko się unormowało.

Bardzo szkoda mi Grzesia, na pewno przeżył to też po swojemu jako wielki stres. Miejmy nadzieje że będzie juz dobrze i karma mu zasmakuje.

Posted

Nie ukrywam że finansowo się też załamałam:(. Leczenie Grzesia wyniosło prawie 500zł:( brakuje 360zł za sam wrzesień:(. Nie wiem czy mój bazarek który ruszy w weekend aż tak pomoże:(

• Olena84 changed the title to >>>Grześ od 3 lat czeka na dom... Brakuje 360zł na opłatę września!!!<<<
Posted
1 godzinę temu, Olena84 napisał:

Nie mogę sobie coś poradzic z tą dogomanią, cytuje mi zamiast edytować:(

Aby edytować trzeba zaznaczyć te 3 kropki w prawym górnym rogu i tam wybrać edytowanie.

Posted

Olenko wyslij mi dane wplace grosik dla Grzesia tylko jak mozesz to na fb bo tu na razie nie odkrylam gdzie jest poczta i caly panel logowania (korzystam z dogo na telefonie i na szczescie bylam zalogowana przed zmianami)

Posted
22 godziny temu, Tianku napisał:

Olenko wyslij mi dane wplace grosik dla Grzesia tylko jak mozesz to na fb bo tu na razie nie odkrylam gdzie jest poczta i caly panel logowania (korzystam z dogo na telefonie i na szczescie bylam zalogowana przed zmianami)

Bardzo dziękuję!!!

9 godzin temu, Nadziejka napisał:

Rozliczony ! 104 zl dla Kajuni od ewu Cudnie!Malusienki ratunkowy ...  Grzesinku kokany zdrowiej serdelenku zdrowiej 

Olasiu  Nadziejkowy kramik tez bedzie Grzesiowi lada dzien

Na Nadziejkę zawsze można liczyć!!!

Posted
Dnia 17.09.2020 o 09:02, Olena84 napisał:

brakuje 360zł za sam wrzesień:(

Teraz jestem bez kasy, ale postaram się dorzucić grosik. Jak nie teraz to przy deklaracji.