Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 months later...
Posted
Dnia 22.04.2025 o 11:00, Alaskan malamutte napisał:

Księżniczka wygląda cuuudnie😍🥰❤️

Nie miała wczoraj specjalnego humoru. Ale chłopaków i tak trzymała krótko.

• 4 months later...
  • 3 months later...
  • 2 months later...
Posted

Lala ma problemy z pęcherzem. Ostatnio nie wytrzymywała nocy, zaczęła podsikiwać. Po wieli-kich trudach (przez cały dzień chodziłam za nią z miseczką) udało mi się "zdobyć' trochę moczu. Wyszedł stan zapalny, być może  piasek w nerkach. Przechodzimy n karmę weterynaryjną, jutro mam podjechać po tabletki do lecznicy. Mam nadzieję, że szybko wróci do normy. A ona sama zachowuje się jak szczeniak. 

Posted

Moja Sonia też miała problem z utrzymaniem moczu, oddawała bezwiednie w nocy na posłanie. Problem był o tyle duży, że śpi z nami  🙂   Wedt przepisał Jej estrofem mite i problem bardzo szybko zniknął. Jest spokój do dzisiaj.
Ale żeby nie było lekko, dzisiaj byliśmy w lecznicy, bo  od dwóch dni Sonia kuleje na przednią łapkę. Dr Orzeł, znany krakowski ortopeda, szybko znalazł przyczynę, wyjaśnił nam, ale nie jestem w stanie przytoczyć, zbyt skomplikowane. Dostała tabletki scanodyl i kapsułki flexus. Powinno Jej przejść po kilku dniach, ale problem może się odnawiać, jeśli będzie nadwyrężać tę łapkę. Musimy zbudować jakiś stopień przy łóżku, żeby nie skakała z tak dużej wysokości.. Słabo to widzę  😞 

• 2 weeks later...
Posted

Lala wychodziła z łóżka żeby się wysikać i spokojnie wracała.  Po prostu nie wytrzymywała całej nocy chociaż najczęściej ok. 22.30 wypuszczałam ich na podwórko. Dziś skończyła leki (wszystko zmielone na pył i wymieszane z mokrą karmą bo inaczej nie ruszyłaby). Chyba skończyło się sikanie w nocy ale w ciągu dnia muszę uważać kiedy zaczyna zaglądać  w oczy i poszczekiwać - wtedy muszę ją wypuścić. Przy końcu kwietnia kolejne badanie moczu. Ważne, że tarczyca opanowana - idealne wyniki i dawka bez zmian.

A teraz księżniczka (z obstawą) składa wszystkim  życzenia wielkanocne - zdrowia, spokoju i radości.

Emotki, gify i obrazki. - Gify - bloog.pl na Stylowi.pl