akira Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Kopiuje z gumtree.pl pomocy, pies od tygodnia siedzi przy a4! - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Wrocław Miasto: Wrocław Data dodania: 11/03/2009 witam, kolo Ksiegienic, przy trasie Wroclaw- Legnica, pod wiaduktem siedzi pies, albo tez w krzakach, biedactwo jest wystraszone, i wycienczone, nikt nie chce pomoc, ani policja, ani straz miejska NIKT! Bardzo prosze osoby ktore mieszkaja w tej okolicy i maja dobre serduszka o pomoc w uratowaniu pieska, jest sliczny czarno-bialy, chcialam go nakarmic i dalam kocyk, ale watpie zeby cos zjadl, siedzi ciagle w jednym miejscu. Prosze WAS drodzy internauci o pomoc!Wszystkie inne sposoby zawiodly:( Może ktoś mógłby z tym kimś się skontaktować i pomóc temu psiakowi. Quote
Itinea Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 może SdZ coś poradzi? [url=http://strazdlazwierzat.wroclaw.pl/index2.html]Stra Quote
basia0607 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Wiem gdzie to jest. Mieszkalam w legnicy 20 lat, niestety obecnie mieszkam na drugim końcu Polski. Nie mam nikogo kto by mógl tam pojechać. Czy jest pewnośc , ze pies tam koczuje od dawna? Nie wyczytalam kto go widuje regularnie. Ja wiem z mojego podwórka, ze cżesto po dramatycznych telefonach jade a psa nie ma. Taką sytuacje mialam rownież przed godziną. Quote
Brysio Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 O matko co za biedak!!!! trzeba go zabrac chociazby do schroniska:-( Quote
Marlena:) Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Podniosę,może ktoś będzie mógł pomóc :shake: Quote
invictus hilaritas Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 U nas nie ma hoteli dla psów i mamy ograniczone możliwości pomocy.. Czy ktoś może go wziąć do siebie na DT? Quote
akira Posted March 12, 2009 Author Posted March 12, 2009 Napisałam do tej kobiety, żeby mi coś więcej o psiaku napisała. Quote
akira Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 Dostałam od tej Pani taką wiadomość: wczoraj byl, dzisiaj nie mialam mozliwosci tam pojechac:( jest sredniego wzrostu, tak do kolan czarny z biala krawatka siedzi albo przy autostradzie albo w krzakach Chyba w przyszłym tygodniu pojade sprawdzić. Quote
Brysio Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 matko dlaczego tego psa nikt nie zabierze nawet do schroniska!! nie wolno czekac na cud, lepiej go zabezpieczyc i potem szukac mu domu Quote
Anza&Hacker Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 [CENTER]:shake: [/CENTER] Nie mam samochodu - nie mam niestety przez to możliwości pomóc temu biedakowi - mam nadzieję, że ktoś się jednak znajdzie kto by mógł go z tamtąd zabrać. Dlatego też podnoszę wątek... i pozostaje mi już tylko trzymać kciuki :roll: Quote
paros Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Może w tytule wątku podac nazwę miejscowości :cool3: Quote
j3nny Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 znalazlam watek :) juz przesylam do Pixie i dziewczyn z Legnicy Natalia byla tam zdaje sie wczoraj, ale pieska nie znalazla, bedziemy probowac dalej Quote
j3nny Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 opis miejsca, w ktorym jest piesek, dostalam taki od pani Doroty: "to jest widukt ktory prowadzi z legnickiego pola do ksiegienic piesek przewaznie jest w krzakach kolo tego wiaduktu badz tez siedzi na polu, jest sredniej wielkosci czarny z biala krawatka, kuleje na lapke, mozna do niego sie dostac ady albo od strony autostrady co moze byc lepsze niz moj wczworajszy pomysl, gdyz jest bardzo wystraszony, drugi sposob to przy wiadukcie jest wydeptana sciezka ktora prowadzi na to pole, zostawilam tam wczoraj pomaranczowo-zolty koc w kratke i jedzenie, wiec latwiej bedzie znalezc to miejsce" Quote
Fredzia:) Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 na wroclawskich pieskach bylo juz chyba o nim pisane zaraz znajde link Quote
j3nny Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 no to piesku jestes popularny [ja go znalazlam na goldenline] Quote
Fredzia:) Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f28/wroclawskie-pieski-prosza-o-domy-37297/index97.html Quote
pixie Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Streszczenie wczorajszego dnia: *J3inny:loveu: zawiadomila mnie rano o wolaniu o pomoc na Goldenline dla tego psiaka z poprzedniego wieczora, czyli 11.03 / Pani widac pisala i na Gumtree i na Goldenline i gdzie sie da by ratowac psiaka :roll:/ Uscislilam, ze to okolice LEGNICY, bardziej niz WROCLAW i zawiadomilam osoby z Legnicy Natalia87 Gosia70 Basia0607 i Nessca / mialam info ze pochadza stamtad, wiec i teren znaja/ Wg Pani pies siedzi w polu juz tydzien tj od ubieglego piatku / moze tez dluzej, moze przedtem nikt go nie zauwazyl/ Ma chora lape. * Natalia niestety nie dojechala wczoraj do tego miejsca, zawrocila, brakowalo dokladnego opisu miejsca- KTORYM DZIS JUZ dzieki J3nny :loveu:w kotakcie z Pania DYSPONUJEMY! Natalka:loveu: dziekuje Ci za natychmiastowy odzew i gotowosc pomocy, choc niepewnosc co bedzie jesli nawet uda sie zlapac psa..co dalej nie raz pojawiala sie w twoich pytaniach. Najwazniejsze bylo w tym momencie zlapanie psa. * DZIS WIEMY ze PIES ZNALAZLBY SCHRONIENIE u znajomego tej Pani wyglada na to, ze osoba/osoby te nie bardzo maja wprawe, ale szczesliwie duza wrazliwosc dzis w Legnicy pada deszcz, pogoda bardzo niesprzyjajaca Jesli pies jest ranny, glodny Pani zostawila pokarm / ale moze juz zjadl alvbo nie tknal / i kocyk zolty /! brawo za pomysl/ by latwiej odszukac to miejsce, gdzie on koczuje bardzo wskazane byloby by mogl ktos podjechac i zobaczyc * O sprawie powiadomiona jest takze Gosia70 przez Natalke, nie mam jeszcze odpowiedzi na PW Natalka pojechala do szkoly do Wroclawia na dwa dni. Moze Gosia moglaby tam pojechac. Sprobuje skontaktowac sie z nia telefonicznie. Najwazniejsze to by ktos mogl POJECHAC zobaczyc czy nadal jest, moze nawet zlapac? Basiu0607 , Nescca, czy nikogo ze znajomych nie macie w tym rejonie, kto moglby pojechac..to hipotetycznie, gdyby z jakichs wzgledow Gosia nie mogla. Mamy namiary do tej Pani i do jej znajomego. Gdyby udalo sie. EDIT: widze ze w watku Wroclawskie psiaki wklejonego wyzej :loveu: / jak to dobrze ze czytamy rozne watki.../ Fredzia! dzieki! wpisal sie pulsari - straz dla zwierzat - wieczorem - z obietnica, ze ZLAPIA PSA *poprosilam pulsari w watku wroclawskim, by kontynuowac juz w jednym miejscu Historie psa z A-4 *nie bede w tej sytuacji gnębic :roll: Gosi czekajmy na szczesliwe rozwiazanie przez pulsari Quote
monika083 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 na watek wroclawskich psiakow ja go dalam i tez mam kontakt z ta dziewczyna , sama widzialam tego psa w niedziele jadac z wrocka do niemiec ,pomyslalam ,ze jest z jakis wiosek .domow widoznych w oddali -wypuszczany jak to na wioskach ,ale jak zobaczylam wczoraj ogloszenie na gumtree to odrazu skojarzylam ,ze to on . Mam ogromna nadzieje ,ze SdZ uda sie go zlapac ,biedak kuleje na nozke ,mysle ,ze zostal wyrzucony z auta, Quote
akira Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 Bardzo możliwe. Mi też ta Pani właśnie napisała, że straż dla zwierząt ma go złapać :) mam nadzieje, że się uda. Quote
pixie Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 zadnych wiesci od SdZwierzat? czy czyjs TZ, moglby zwrocic uwage przejzedzajac dzisiaj tamtedy / nie pamietam czyj:shake: ktos o tym w watku pisal wroclawskim/ czy pies nadal tam jest? bedzie jechal sluzbowo, na inna pomoc z jego strony nie mozna liczyc, lecz choc by wiedziec czy pies tam nadal siedzi a moze ta Pani potwierdzi, czy "A-4" nadal tam jest Quote
akira Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 Mi ta Pani napisała, że ten piesek był tam jeszcze przedwczoraj. Zaraz napisze do niej i spytam czy była zobaczyć czy tam jeszcze jest Quote
monika083 Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 [quote name='akira']Mi ta Pani napisała, że ten piesek był tam jeszcze przedwczoraj. Zaraz napisze do niej i spytam czy była zobaczyć czy tam jeszcze jest ona chyba wyjechala na weekend i bedzie w poniedzialek dopiero na necie. Quote
Recommended Posts