DORA1020 Posted February 27, 2017 Author Posted February 27, 2017 Zadzwonila Pani z Kłodzka,dom wolnostojacy,dwoje dzieci w wieku 3 i 6 lat,rozmawialam z Murka,Kajtus jest psiakiem energicznym,nie wiem czy dom z tak malymi dziecmi bylby dobry dla psiaka,no i transport,to daleko,prawdopodobnie 80km od Wroclaiwa,i potrzebna wizyta pa w Kłodzku. Quote
Ingrid44 Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Dobrze ze jest zainteresoanie. Moze cioteczki z Wroclawia znaja kogos z okolic Klodzka. Mysle ze male dzieci sa ok dla Kajtusia. Male dzieci I on sa jednakowo energiczni . Dla starszej osoby bym nie polecala ale dla dzieci powinno byc dobrze. Quote
Poker Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Kajtuś nie jest przecież duży, to nie wywróci dziecka w zabawie. Z wizytami PA w Kłodzku i okolicach zawsze są problemy. Może trzeba spytać na FB , bo z dogo nie znam nikogo. Wyadoptowaliśmy Kredkę do Kłodzka i wizytę robiła chyba gosiaczek 87? ,ale nie ma jej na dogo od stu lat. W ostateczności może mogłabym poprosić o wizytę panią, która adoptowała Kredkę. Ona co prawda nie robiła wizyt ,ale sama była wizytowana, więc ma jakieś pojęcie o co chodzi.No i sama jest bardzo dobrym DS. Quote
DORA1020 Posted February 28, 2017 Author Posted February 28, 2017 To moze zapytaj Panią,ktora adoptowala Kredke,czy zgodzilaby sie zrobic wizyte. Z dziecmi różnie bywa,Kajtus tak jak mówi Murka to psiak żywiołowy,energiczny,potrafi szczekaniem i skakaniem na czlowieka zachecac do zabawy,a tu jest male dziecko,psiak,ktory byl u nich wczesniej to maskotka do przytulania i glaskania,Kajtus chce sie wyszalec.Troche mam obawy. Tymbardziej ,ze to daleko i to bardzo.Bylby problem z transportem i kosztami transportu. A co bedzie jesli zdecyduja,ze Kajtus to nie taki psiak,jakiego chcieli? Odleglosc miedzy Janowem a Klodzkiem troche mnie przeraza. Przepraszam,ze wybiegam w przyszlosc i analizuje co by bylo gdyby....ale taka mozliwosc,ze zrezygnuja z psiaka tez trzeba brac pod uwage. Quote
DORA1020 Posted February 28, 2017 Author Posted February 28, 2017 Mam nastepne zapytanie o Kajtusia.....troche dziwne,ze pytaja o wyprawke jesli ich nie stac,zeby kupic psiakowi smyczke i szeleczki,to co bedzie z karma,ewentualnym leczeniem,odrobaczaniem,szczepieniem...przeciez to koszty,i kazdy adoptujacy psiaka musi zdawac sobie z tego sprawe Witam! Jestem zainteresowana adopcją Kajtusia! Chciałabym wiedzieć czy to ogloszenie jest jeszcze aktualne? Jeśli tak prosiłabym o kontakt i ewentualnie wyprawke dla niego! pozdrawiam i czekam na kontakt. Mój nr tel 669113133 Quote
DORA1020 Posted February 28, 2017 Author Posted February 28, 2017 I dlaczego sami nie zadzwonia,tylko podaje numer telefonu. Chyba nie takiego domu szukamy dla Kajtusia. Quote
Poker Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 3 godziny temu, DORA1020 napisał: I dlaczego sami nie zadzwonia,tylko podaje numer telefonu. Chyba nie takiego domu szukamy dla Kajtusia. Ja bym odpisała ,że czekam na telefon i podała swój. Quote
Murka Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Nie wiadomo co Pani ma na myśli pisząc o wyprawce. Poza tym napisała "ewentualnie". Ja bym się skontaktowała/zadzwoniła. Quote
Ingrid44 Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Zgadzam sie z Poker. Jak im zależy to powinni zadzwonić. No i co z wyprawka ? Czy ci ludzie nie wiedza ze to bezdomniak? Quote
DORA1020 Posted March 1, 2017 Author Posted March 1, 2017 Dzwonilam wczoraj kilka razy,ale nikt nie odbieral. Quote
DORA1020 Posted March 1, 2017 Author Posted March 1, 2017 Jutro jada do schroniska i jesli tam nie adoptuja psiaka to zadzwonia z decyzja na tak dla Kajtusia. Quote
Poker Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 Dobrze,że chcą adoptować jakąś bidę ze schronu,ale to oznacza,że nie mają parcia na Kajka tylko chcą psa. Quote
DORA1020 Posted March 2, 2017 Author Posted March 2, 2017 Panstwo z Klodzka zdecydowali sie na adopcje Kajtusia. Wysylam im link do watku,bo chcieli wiecej zdjec piesia. Zastanawiam sie co z transportem,czy po oplaceniu hoteliku zostana jakies pieniadze? Moze PatiC przyjechala by po niego,ale to duzo wyniesie,chociaz innej mozliwosci transportu nie widze. Panstwo zdecydowali do transportu dolozyc 50zl. Quote
Ingrid44 Posted March 2, 2017 Posted March 2, 2017 A co z wizyta PA ? Jest ktos z tamtych okolic ? Quote
Poker Posted March 2, 2017 Posted March 2, 2017 Trzeba spróbować poszukać okazyjnego transportu.Przynajmniej częściowo. A może chętni mogliby kawałek podjechać.Byłoby łatwiej. Quote
DORA1020 Posted March 3, 2017 Author Posted March 3, 2017 Martwi mnie ta wizyta przedadopcyjna,na fb ala123 znalazla tylko jedna osobe,na prosbe o wizyte pani nie odpisala. Odnosnie transportu,to moze TZ Murki zawiozlby go do Krakowa\koszt mysle,ze ok.250zl/,w Krakowie przenocowalby u elik/zeby psiaka nie stresowac tak daleka podroza/juz z nia rozmawialam....z Krakowa odebralby go kolega syna Pani,ktora chce adoptowac Kajtusia. Chca,zeby przyjechal do nich juz w nstepnym tygodniu. Wszytko blokuje brak kogos do zrobienia wizyty. Quote
teresaa118 Posted March 3, 2017 Posted March 3, 2017 jak trzeba bedzie, to doloze sie do transportu, najwazniejsze, aby psiak mial nareszcie wlasna rodzine Quote
DORA1020 Posted March 3, 2017 Author Posted March 3, 2017 3 godziny temu, teresaa118 napisał: jak trzeba bedzie, to doloze sie do transportu, najwazniejsze, aby psiak mial nareszcie wlasna rodzine Dziekuje:) Organizuje transport/prawdopodonie bedzie w nastepna sobote/ transport łaczony i szukam kogos kto zrobi wizyte pa Baltimoore szuka kogos na miau Quote
Tyśka) Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 Może ktoś stąd do wizyty? http://www.opiekazwierzat.pl/p/klodzko;szkolenia-i-tresura-psa Znalazłam takie ogłoszenie na fb, pomyślałam o Kajtusiu: " W piątek rano wyjeżdżam do Wrocławia z Lublina. Mogę zabrać jakiegoś zwierzaka, który potrzebuje transportu- byle zdrowe (nie zarażające), w transporterze/klatce i psy max średniej wielkości, bo w aucie sporo miejsca zajmują klatki z moimi psami. Mam też jedno miejsce dla pasażera. To samo w niedziele wieczorem na trasie Wrocław-Lublin. " Kaja B. Jak coś, napisz do mnie Dora SMSa albo maila, to dam Ci namiary na panią Kaję. niestety, moja doba ostatnio zbyt krótka, by śledzić dogomanię, będę najwcześniej w weekend na dogo. Quote
DORA1020 Posted March 9, 2017 Author Posted March 9, 2017 Transport juz jest zorganizowany. Kajtusia do Rzeszowa zawiezie Murek,z Krakowa do Rzeszowa jedzie po niego kolezanka elik. Z Klodzka do Krakowa przyjedzie syn Pani,ktora adoptuje Kajtusia. Juz nie moga sie doczekac kiedy psiak do nich przyjedzie. Wizyta bedzie zrobiona przez Pania/jedna z wolontariuszek/ z zabkowickiego TOZ-u Quote
Ingrid44 Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 Wspaniale wiesci . Trzymam kciuki za Kajtusia. Quote
DORA1020 Posted March 9, 2017 Author Posted March 9, 2017 Troche sie zmienilo,Murek zawiezie Kajtusia do Krakowa,poniewaz jedzie do Krakowa sunia Malwinka. Quote
Poker Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 To super. Bardzo się cieszę ,że Kajtuś zacznie życie w swoim domku, mimo że u Murki było mu bardzo dobrze. Quote
Recommended Posts