Jump to content
Dogomania

Fred,Viola,Astusia,Mika,Majka,Maliniak,czyli marcowe nowosci-W DOMACH! Trojmiasto

Recommended Posts

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałam wiadomości od włascicieli naszej astusi :multi:
Pani Kasiu, dziękuję!!!

Ma na imię Lara, oto co u niej słychać:

Witam!

Jest bardzo mądra i grzeczna w domu! zdarza sie jej siknąć czasami ale to juz jak za duzo wypije! ogolnie jest nauczona czystosci , poczuła troche zabardzo swobode na dworzu i przestala sie sluchac hehe ale ogolnie nie mam z nią wiekszych problemow! nie gryzie mozna ją zostawić samą w domku bez zadego problemu :) jest kochana i bardzo wdzieczna ! lubi pieszczoty i zabawe! Potrzebuje wychowania ale to akurat nie problem :) damy jakos rade obydwie ;) to byl właściwy wybór :) nazwali ją w schornisku Laura a ja od pierwszego dnia zaczełam wołać do niej Lara i bardziej na to reaguje takze została ochrzszczona przezemnie imieniem Lara :)

Foteczki, które tak kochamy :lol:

Posted

piekna kobieta sie z astusi zrobila! dorosła,widac :) slicznie wyglada.To wyjatkowa astka,otwarta,kochana,odwazna,jest ja za co kochac.

Tak bardzo bym chciala,aby jej wlascicielka wysterylizowala suczke......
u nas kolejne astowate w schronie.zobacz,juz taki szczeniak jak lara czekala dwa miesiace,a co tu mowic,o tych dorosłych? gdzie dla nich domy? siedza latami:(,az do końca-samego wiemy jakiego.

Posted

pewnie myslicie,co u Freda. tak sobie.Sa osoby,ktore go glasza,ale generalnie Fred jest zaciety w rozpaczy i o załozeniu smyczy mozna pomarzyc.Jest problematyczny w adopcji,bo co z tego,ze my wiemy,ze piesek w domu bedzie super,ze sie odblokuje,skoro osoba,ktora go wezmie,nie moze od razu go przytulac,całowac,a ludzie wlaśnie tacy sa...generalnie najlepiej,aby go na poczatku nie dotykala,poczekac do chwili,az sam poprosi...

Posted

pozytywna wiadomość-byla ciezko,nawet bardzo.Ale Fred pokochal swoja opiekunke,jest na najlepszej drodze,aby wyjsc z marazmu i leku.Zaczal chodzić na spacery-bedzie juz tylko lepiej!

• 4 weeks later...
Posted

w sumie to adopcyjny jest,ale na takiej zasadzie,ze ktos przyjdzie tak z 5 razy,wtedy,gdy jest pani Maria i ona pieska z ludzmi oswoi.To "jej" piesek i ona ma z nim swietne uklady,moze zabierac na spacer,glaskac,czesac.Cala reszta ludzi nie spotka sie z takim przyjeciem-Fred sie zbyt boi.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

nie wiem,czy ktos procz Akuchy i mnie tu zajrzy,ale chcialam powiedziec,ze Fred dzis poszedł do domu.Dobrego domu,rokujacego na to,ze z Fredem sobie poradzi.Trzymajmy za nich kciuki i za Freda i za jego nowa Pania.Czuje,ze wszystko bedzie dobrze.

• 2 weeks later...
Posted

Niespodzianka cioteczki :multi::multi::multi:

Pozdrowienia od nowej Pani i Freda!!!
Poznajecie?

Wieści domowe:

O Fredzie mogę powiedzieć tyle, że bardzo szybko się zaaklimatyzował i

nie odstępował mnie na krok. Miałam obawy co do pozostawienia go samego
w domu ale nie jest tak źle(zjadł mi tylko paski od sandałów:( bo nie
pomyślałam aby je schować). Jest psem bardzo energicznym, wesołym jest
dość posłuszny, uwielbia pieszczoty i bawić się piłeczką, którą sam

przynosi. Ale niestety ma kilka wad (ale kto ich nie ma)np. wczoraj po
wieczornym spacerze poszedł do sypialni i obsikał pościel.
Kiedy wracam do domu nawet po krótkiej nieobecności wpada w szał
radości, skacząc po tapczanie po mnie i trudno go uspokoić.

Nicponiowaty troszeczkę, ale on tyle przeszedł, trudno sie jego radości z zaborczości dziwić :roll: To miłość i już.
Brązowa, pokażesz go Pani Marii ze schronu? Ucieszy się pewnie, długo i cierpliwie wyprowadzała tego oszalałego z bólu malucha na prostą. Ale było warto, co? :lol:

• 10 months later...
  • 10 months later...
Posted

świat jest taki mały. Rozmawiałam z przemiła pania lekarka (znamy się,bo adoptowała suczke ze schronu),teraz opiekuje sie mamą pewnej pani,która ma pieska Freda ze schroniska,to na pewno ten nasz Fred :) Jest gruby i przekochany.