emileczka Posted July 1, 2016 Author Posted July 1, 2016 żałuje że nie mogę tu wrzucić chociaż tego pisma od niej ... to byście zobaczyli/ Quote
*Magda* Posted July 1, 2016 Posted July 1, 2016 Prawdopodobnie rozmiar jest za duży i dlatego wyskakuje Ci błąd. Spróbuj zmniejszyć jego rozmiar i wtedy powinno być dobrze ;) Quote
emileczka Posted September 5, 2016 Author Posted September 5, 2016 Witam wszystkich zainteresowanych :D Sprawa zakończyła się zwrotem pieniążków przez Panią"hodowczynie" ... Mimo że pani bardzo upierała się przy tym że śmierć psiaka (tętniak serca) jest moją winą , po oficjalnym piśmie z wezwaniem do zapłaty bądź zwrotu szczeniaka . Pani dziś odpisała z prośbą o nr konta na który ma zrobić zwrot pieniążków za psinkę ...Jak by nie mogła tak od razu !! Ostrzegam przed Panią z Żor która ma hodowle buldogów francuskich teraz próbuje sprzedać ponad roczną suczkę marengo która była jej osobistym psem powód nieznany możliwa wada serca !! Warto walczyć o swoje i w taki sposób temperować zachowania opieszałych HODOWCÓW 2 Quote
jolkablaszczyk Posted September 7, 2016 Posted September 7, 2016 dobrze zrobiłaś ,ze nie odpusciłaś :)....tak trzymać :) Quote
cockermanka Posted October 8, 2016 Posted October 8, 2016 Tak się kończy kupowanie szczeniąt w klubikach...z byle jaką umową... 1 Quote
emileczka Posted October 9, 2016 Author Posted October 9, 2016 20 godzin temu, cockermanka napisał: Tak się kończy kupowanie szczeniąt w klubikach...z byle jaką umową... z tego co wiem nawet osoby kupujące w zkwp mają problemy z dokładnie tymi samymi wadami i z dokładnie taka samą opieszałością hodowcy. A umowa jak widać była dobrze napisana skoro odzyskałam kase! Quote
przemek511 Posted October 9, 2016 Posted October 9, 2016 emileczka, cieszę sie, ze tak sie Twoja sprawa zakończyła, przestrzegam również każdego przed zakupem psów z hodowli zrzeszonych w innych organizacjach jak zkwp bo to w większości straszne pseudohodowle a co sie w nich dzieje to koszmar dla zwierząt pozamykanych w klatkach i piwnicach. Niestety pseudo mają wiele sztuczek w rekawie by oszukać przeciętnego nieobeznanego w kynologii poszukiwacza czworonożnego przyjaciela. Quote
Sowa Posted October 9, 2016 Posted October 9, 2016 Najskuteczniejszym sposobem na likwidacje pseudohodowli jest informacja skierowana do Urzędu Skarbowego. Każda hodowla powinna płacić podatek od działalności/ilości psów w hodowli. Jeśli ktoś nie dopełnia tego obowiązku, to Urząd Skarbowy może upomnieć się za swoje - także kilka lat wstecz - i nagle okaże się, że nie warto rozmnażać psów dla zysku. Quote
emileczka Posted October 10, 2016 Author Posted October 10, 2016 Zgadzam się z wami w zupełności ale pseudohodowle wystepuja nie tylko w klubach i to wiem po rozmowie z członkiem zkwp ,niestety puki będą ludzie pazerni na zysk kosztem innych ludzi i zwierzaków i kluby i zkwp będą zagrożeni złą opinią . Najlepszym sposobem jest nie odpuszczać gdy widzimy jakąś nieprawidłowość . A hodowle nie zależnie z jakiej organizacji powinny być bardziej kontrolowane tak jak i kazde ogłoszenie o sprzedaż żywego stworzenia ! Quote
Radskorpion Posted October 28, 2016 Posted October 28, 2016 Ogólnie buldogi francuskie są strasznie chorowitą rasą.. strach je hodować wręcz :/ Quote
emileczka Posted October 29, 2016 Author Posted October 29, 2016 To prawda niestety :( Ale muszę przyznać że żaden inny psiak nie skradł tak mojego serca jak Buldog . Niestety 2 raz już nie zaryzykuje i buldożki tylko na zdjęciach będę oglądać . Quote
DolarTheKogaDog Posted November 24, 2016 Posted November 24, 2016 Przykra sytuacja :( Mam pyt. jak się nazywa ta hodowla (nie znalazłem nazwy w temacie, albo jestem ślepy X_x)? :/ Może by to była jakaś przestroga dla potencjalnych ich klientów na przyszłość...? Quote
emileczka Posted November 27, 2016 Author Posted November 27, 2016 Witam.. Hodowla to Wesołe pulpeciki ... ale z tego co widzę nigdzie nie ma już o niej wzmianki więc albo zmienili nazwę albo pani się wycofała . A jeśli się wycofała to podejrzewam że rodzeństwo mojej Izmuni też musiało mieć wady :( Już gdzieś pisałam o tej hodowli ale przypomne to buldożki z Żor ul.K...... Quote
cockermanka Posted December 26, 2016 Posted December 26, 2016 Przecież to nie była żadna hodowla, a pseudo. Zapewne zmienili nazwę i nadal produkują... Quote
Recommended Posts