Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 months later...
Posted

Witam wszystkich zainteresowanych :D 

Sprawa zakończyła się zwrotem pieniążków przez Panią"hodowczynie"  ... Mimo że pani bardzo upierała się przy tym że śmierć psiaka (tętniak serca) jest moją winą , po oficjalnym piśmie z wezwaniem do zapłaty bądź zwrotu szczeniaka . Pani dziś odpisała z prośbą o nr konta na który ma zrobić zwrot pieniążków za psinkę ...Jak by nie mogła tak od razu !! Ostrzegam przed Panią z Żor która ma hodowle buldogów francuskich teraz próbuje sprzedać ponad roczną suczkę marengo która była jej osobistym psem powód nieznany możliwa wada serca !! Warto walczyć o swoje i w taki sposób temperować zachowania opieszałych HODOWCÓW

• Upvote 2
  • 1 month later...
Posted
20 godzin temu, cockermanka napisał:

Tak się kończy kupowanie szczeniąt w klubikach...z byle jaką umową...

z tego co wiem nawet osoby kupujące w  zkwp mają problemy z dokładnie tymi samymi wadami i z dokładnie taka samą opieszałością hodowcy.

A umowa jak widać była dobrze napisana skoro odzyskałam kase! 

Posted

emileczka, cieszę sie, ze tak sie Twoja sprawa zakończyła, przestrzegam również każdego przed zakupem psów z hodowli zrzeszonych w innych organizacjach jak zkwp bo to w większości straszne pseudohodowle a co sie w nich dzieje to koszmar dla zwierząt pozamykanych w klatkach i piwnicach. 

Niestety pseudo mają wiele sztuczek w rekawie by oszukać przeciętnego nieobeznanego w kynologii poszukiwacza czworonożnego przyjaciela.

Posted

Najskuteczniejszym sposobem na likwidacje pseudohodowli jest informacja skierowana do Urzędu Skarbowego. Każda hodowla powinna płacić podatek od działalności/ilości psów w hodowli. Jeśli ktoś nie dopełnia tego obowiązku, to Urząd Skarbowy może upomnieć się za swoje  - także kilka lat wstecz -  i nagle okaże się, że nie warto rozmnażać  psów dla zysku.

Posted

Zgadzam się z wami w zupełności ale  pseudohodowle wystepuja nie tylko w klubach i to wiem po rozmowie z członkiem  zkwp ,niestety puki będą ludzie pazerni na zysk kosztem innych ludzi i zwierzaków i kluby i zkwp będą zagrożeni złą opinią . Najlepszym sposobem jest nie odpuszczać gdy widzimy jakąś nieprawidłowość . A hodowle nie zależnie z jakiej organizacji powinny być bardziej kontrolowane tak jak i kazde ogłoszenie o sprzedaż żywego stworzenia !

• 3 weeks later...
Posted

To prawda niestety :(  Ale muszę przyznać że żaden inny psiak nie skradł tak mojego serca jak Buldog . Niestety 2 raz już nie zaryzykuje  i buldożki tylko na zdjęciach będę oglądać .

• 4 weeks later...
Posted

Witam.. Hodowla to Wesołe pulpeciki ... ale z tego co widzę nigdzie nie ma już o niej wzmianki więc albo zmienili nazwę albo pani się wycofała . A jeśli się wycofała to podejrzewam że rodzeństwo mojej Izmuni też musiało mieć wady :(  Już gdzieś pisałam o tej hodowli ale przypomne to buldożki z Żor  ul.K......

• 4 weeks later...