Pepina Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 Ze względu na stan zdrowia i wiek podjęłam bardzo trudną dla mnie decyzję o zamknięciu hodowli. Psy są zdrowe , ładne, prawidłowo zbudowane, dobrze wychowane, posiadają tytuły Championów i Multi Championów. Szukam dla nich prywatnych domów, gdzie będą członkami rodziny. Najchętniej z Warszawy lub okolic. Quote
Pepina Posted June 3, 2016 Author Posted June 3, 2016 Ludzie szukają szczeniaczków. Może myślą, że szczeniak nie urośnie. Z prawidłowo wychowanym dorosłym, zdrowym psem jest znacznie mniej problemów. Quote
konfirm31 Posted June 4, 2016 Posted June 4, 2016 Zgadzam się z tym w 100%, ale podobnie jak większość dogomaniaków, jestem zapsiona, a nie znam nikogo, kto szuka buldożka. Może warto ogłosić je na olx ale wcześniej wysterylizować/wykastrować, żeby nie wpadły w łapy pseuduchów. No i koniecznie, przed adopcją, wizyta przedadopcyjna. Quote
Paulina95 Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 witam czy ogłoszenie jest nadal aktualne? Chętnie przygarne buldożka, jestem z okolic Warszawy z odbiorem nie bedze problemu czekam na odpowiedz z Pani strony Quote
Pepina Posted June 8, 2016 Author Posted June 8, 2016 Konfirm, na czym polega wizyta przedadopcyjna? Nigdy nie oddawałam psów. Pomóż. Jak to przeprowadzić, żeby do minimum zmniejszyć możliwość fałszywej adopcji. Sterylizacja/kastracja to oczywiste. Boję się. Moje psy są bardzo ufne, bardzo kochają ludzi. Decyzja o operacji zapadła. Nie mogę jej odsuwać w nieskończoność. Do końca roku.... W domu są jeszcze szczeniaki, ale z tymi nie ma problemu. Zostaną sprzedane. Tych dorosłych nie chcę sprzedawać, z pewnością znalazłoby się sporo chętnych na zakup do dalszej hodowli, bo są ładne, zadbane i dobrze ułożone. Przyjaciół się nie sprzedaje. I tylko świadomość, że będą w dobrych domach, że będą kochane, że może będą miały lepiej, bo będą jedynakami... pozwoli mi to przeżyć. Tak myślę.... Quote
konfirm31 Posted June 11, 2016 Posted June 11, 2016 Przepraszam, że nie zaglądałam na wątek, ale widzę, że Dziewczyny udzieliły Ci wsparcia :). Mam nadzieję, że wszystkie Twoje psiaki, znajdą kochające dobre domy :). Życzę Ci dużo zdrowia i pozdrawiam :). Quote
Kejciu Posted June 11, 2016 Posted June 11, 2016 mam nadzieję że pieski znajdą super domki :-) Krysiu ja wsparcia nie udzieliłam - poprosiłam o numer tel w celu kontaktu bo zawsze łatwiej porozmawiać niż pisać wiadomości :-) ale nie dostałam więc i nie dzwoniłam :D Quote
konfirm31 Posted June 11, 2016 Posted June 11, 2016 Oj, szkoda, że Pani do Ciebie nie zadzwoniła :(. Jak dla mnie, jesteś alfą i omegą w sprawach adopcji :). Quote
Kejciu Posted June 12, 2016 Posted June 12, 2016 11 godzin temu, konfirm31 napisał: Oj, szkoda, że Pani do Ciebie nie zadzwoniła :(. Jak dla mnie, jesteś alfą i omegą w sprawach adopcji :). może się nie logowała jeszcze albo znalazła domki :) Quote
Recommended Posts