Izabela_2027 Posted May 18, 2016 Posted May 18, 2016 Właśnie wróciłam od weta.Myślałam,że dobrałam karmę,że mniej się drapie mój west a tu brakło Encortonu 10 i katastrofa. Dowiedziałam,się też,że to nie pokarmówka. Przerabiałam wszystkie karmy.Czy może ma ktoś z Państwa jakąś radę co można by podawać oprócz encortonu i hepatilu osłonowo na złagodzenie alergii. Wiem, że roztocza,pyłki ale już poradzić sobie nie można. Szkoda mi pieska truć tym sterydem ale nie daje rady wygryza się,drapie,liże.Zaczęło się jak miał 8 miesięcy.Jak tak dalej pojdzie to pojdzie mu wątroba i nerki. Jestem załamana. Pozdrawiam. Iza. 1 Quote
Izabela_2027 Posted May 18, 2016 Author Posted May 18, 2016 Badania dermatologiczne zrobione i profilaktyka przeciw pchłom też. Quote
mak.66 Posted May 18, 2016 Posted May 18, 2016 Słyszałam że dobry jest alerbon niestety nie zdążyłam wypróbować ale może będzie pomocny i chyba raczej nie powinien zaszkodzić. Pozdrawiam i zdrówka życzę. 1 Quote
Izabela_2027 Posted May 18, 2016 Author Posted May 18, 2016 O dziękuję zawsze coś napewno włączę. Quote
Sowa Posted May 19, 2016 Posted May 19, 2016 A jak pies reaguje na surowe mięso? Nie kurze, ale wołowe? 1 Quote
Izabela_2027 Posted May 19, 2016 Author Posted May 19, 2016 Powiem szczerze nie probowałam jeszcze,a jak wyglada wtedy suplementacja? Quote
Sowa Posted May 19, 2016 Posted May 19, 2016 Nie wiem, jakiej suplementacji wymaga Twój pies. Moje kolejne psy jadły przede wszystkim surowe mięso wołowe - II gatunku lub ścinki z rozbioru - z żyłami, błonami. chrząstkami. Oprócz tego rano biały ser, na przekąskę surowa marchew, jabłka, grzanki z suchego chleba. Wypełniacz - razowy makaron lub razowy chleb. Okazjonalnie jajko, gotowana ryba czy kąsek tego, co jadłam sama, a co było bez przypraw czy konserwantów. W szczenięctwie do jedzenia dodawałam calcium fosforicum i witaminę D. Starzejącym się Vetzyme - czyli witaminy B z cynkiem i selenem. Kłopoty miałam tylko u psa z chorą trzustką - wymagał staranniejszej diety, nie tolerował żadnej suchej karmy. Pozostałe moje zwierzaki przez całe życie nie miały żadnych problemów z trawieniem i zero uczuleń pokarmowych. Jeśli Twój pies nigdy nie jadł surowego mięsa, to nie można przewidzieć, jak zareaguje. Wprowadzałabym ostrożnie. 1 Quote
doggar Posted May 19, 2016 Posted May 19, 2016 http://www.dognatural.pl/index.php/ziola/dla-psow?limitstart=0 U nas pomogły zioła, pies miał kontaktówkę na nie wiadomo co i po ok. miesiącu stosowania mieszanki (robiona była konkretnie pod mojego, nie masówka) po prostu przestał się drapać - a drapał się rok z naciskiem na sezon letni. Karmię surowym, ale jadł je już dużo wcześniej. Osobiście polecam, bo pomogły, ale wiadomo, że nie zagwarantuję tego samego w przypadku Twojego. Musisz przemyśleć, czy chcesz spróbować i przede wszystkim skontaktuj się z p. Alką - gość jest naprawdę obyty w temacie. Może doradzi coś jeszcze :-) 1 Quote
Izabela_2027 Posted May 19, 2016 Author Posted May 19, 2016 Jedyna nadzieja w tych ziołach dziękuję bardzo i pozdrawiamy. Quote
qmu Posted June 12, 2016 Posted June 12, 2016 ja to polecam isc zrobic psu testy alergiczne po prostu z krwi, fakt drogie ale warto ... my szukalismy po omacku co jest przyczyna zwalalismy wszystko na kurczaka, kombinowalismy z karmami karmilismy surowizna i tak prawie rok, bezsesowna strata czasu ... po testach wyszlo nam ze suka ma uczulenie na zboża ktorych w karmach nie brakuje,wiec karmy tylko bezzbożowe, ale do kompletu wyszla nam alergia kontaktowa na grzyby kurz i roztocza, dodatkowo wskazanie do sterylki gdyrz alergi zawsze sie nasilala przy cieczce. my podawalismy vetaraxoid - na recepte od weta, naprawde polecam przejść sie do specjalisty dermatologa z psem i zrobic testy bo ja tez myslalam ze to nie karmy a tu bęc, to zborza zawarte w karmach a jesli nie chcesz inwestowac w testy to polecam wyprobowac karme brit care salmon & potato i sprawdzic jaka bedzie reakcja czy bedzie mniej sie drapal ( wiadomo nie odrazu ale juz po kilku dniach powinno byc widac roznice) bo moze ma tez uczulonko na zboża wszelkiego rodzaju 1 Quote
marianka12 Posted June 27, 2016 Posted June 27, 2016 O 19.05.2016 o 06:37, Sowa napisał: A jak pies reaguje na surowe mięso? Nie kurze, ale wołowe? No cóż a z tłuszczem? Bo jak nie z tłuszczem to możesz dać mu trochę. Quote
ewelynn Posted December 12, 2016 Posted December 12, 2016 Badanie krwi zrobic. Nie zalowac pieniedzy ;) Szkoda czasu na domyslanie sie, bo pies sie zamęczy :) Quote
Azunia 70 Posted February 19, 2018 Posted February 19, 2018 Proponuję kupić szampon Malaseb lub polski odpowiednik.Pies się nie będzie drapał i zżerał syfów z łap. Quote
dwbem Posted February 19, 2018 Posted February 19, 2018 Zgadzam się z Sową. Całe życie a już długie karmię swoje psy surową wołowiną, serem, jajkiem, czasem gotowanym drobiem, wzyciu nie daję suchego badziewia, nawet najdroższego i od 50 lat nie wiem co to alergie, biegunki i brak zbilansowania. Oczywiście dostają suplement witaminowo-mineralny ale również kości cielęce, oczywiście wypełniacze czyli ryż albo makaron albo platki różne i psy są zdrowe i zadowolone bo jako mięsożercy kochają mięso a nie to suche paskudztwo. I za mięso placę od 2,60 do 3,50 za kg a te suche są dużo droższe i dużo gorsze. Quote
wet-CBDNA_pl Posted May 17, 2018 Posted May 17, 2018 Mam podobne zdanie w tej kwestii, bez dobrych i specjalistycznych badań ani rusz, a akurat tak się składa że zajmujemy się tym na co dzień i będziemy w stanie pomóc. Quote
Recommended Posts