Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

EDIT:

Cypis został na stałe w najlepszym domku na świecie u Agnieszki :)

EDIT:

Cypis z hoteliku wrócił do "pierwotnego" domu tymczasowego u Agniesiulka K :)

Sytuacja się klaruje, zobaczymy co dalej :)

EDIT:

Nie spodziewałam się, że z tego powodu będę musiała edytować post.

Cypis po 4 miesiącach wraca z adopcji.....

Bardzo prosimy o wsparcie finansowe na hotelowanie.

Koszt to 15zł/doba z wyżywieniem.

Wszystko zaczyna się od strony 16.

EDIT:

Cypisek 25 czerwca 2016 pojechał do swojego nowego domku do Wrocławia :)

Dziękuję wszystkim, którzy przyczynili się do jego uratowania i Agnieszce za super dom tymczasowy ! :)

Powodzenia piesku w nowym domku !!! :)

EDIT:

Po dużych problemach z transportem - Cypis w nocy 07 czerwca 2016r dojechał do domu tymczasowego w Zambrowie u forumowej Agniesiulka K <3

Dziękuję wszystkim zaangażowanym w pomoc Cypiskowi :)

No to teraz trochę poznamy psiaka, wykastrujemy i szukamy wspaniałego domku :)

Post rozliczeniowy znajduje się na drugiej stronie wątku i jest prowadzony przez Agniesiulka K. :)

Cypis ma około 5 lat.
Obecnie mieszka na wsi. Przyczepiony do łańcucha :(
Bardzo potrzebny jest mu dom, najlepiej z ogrodem.
Psa rozpiera energia, potrzebuje bardzo dużo uwagi i ruchu.
Ma kontakt z innymi psami i kotami- jest raczej przyjaźnie nastawiony.

Proszę poważnie przemyśleć adopcję Cypisa. To nie jest słodki piesek w typie rasy. Cypis wymaga cierpliwości, a przede wszystkim czasu na długie spacery i zabawy.

Obecnie przebywa w okolicach Darłowa, ale po wcześniejszym uzgodnieniu możliwy jest transport do nowego domu w dalsze rejony.

Nowego właściciela obowiązuje umowa adopcyjna i co za tym idzie- kastracja psa.

Ktoś pomoże w ogłoszeniach ? :(

Może jakiś hotelik, tymczas ? :(

r1.jpg

r2.jpg

r3.jpg

r4.jpg

r5.jpg

r6.jpg

Posted

POST ROZLICZENIOWY CYPISA PO POWROCIE  Z ADOPCJI :(

DEKLARACJE:

- 150zł Agniesiulka K

- 150zł znajomi Agniesiulka K

- 20zł/miesiąc Poker; deklaracja wstrzymana

-20zł/miesiąc Kalai; deklaracja wstrzymana

WYDATKI:

BAZARKI:

PIENIĄDZE Z BAZARKU BOGUSIK ZAMIAST NA CYPISA ZOSTAŁY PRZEZNACZONE NA INNE PSY, POD OPIEKĄ INNEJ FORUMOWICZKI :)

Posted

Przywitam się na wątku... Kinia,skąd Ty bierzesz te psy i to wszystkie czarne?!A on ma w ogole jakieś schronienie?Jeśli nie ma ogłoszeń to ja zaraz jakiegoś bazarku ogłoszeniowego poszukam to kupię pakiet.

Posted
21 minut temu, BORYSboxer napisał:

Przywitam się na wątku... Kinia,skąd Ty bierzesz te psy i to wszystkie czarne?!A on ma w ogole jakieś schronienie?Jeśli nie ma ogłoszeń to ja zaraz jakiegoś bazarku ogłoszeniowego poszukam to kupię pakiet.

Chciałabym ich " nie brać ", ale same jakoś do mnie przychodzą :(

Mam jeszcze huskiego, dwa a w sumie trzy psy po zmarłym opiekunie, psy na przechowalni....

Będę Ci bardzo wdzięczna za ogłoszenia, bo ja nie daje rady wszystkiego ogłosić. Ostatnio dwa dni ogłaszałam mojego tymczasa ( kota) Kostka....

Cypis wisi tylko na OLX...

Posted
19 godzin temu, BORYSboxer napisał:

Właśnie,też miałam to napisać :(

Kinia,podesłałas przystojniaka do ogłoszeń??

Tak ! :)

Był wczoraj telefon o pieska z mojego OLX, ale on raczej się tam nie nadaje :(

Posted

Pamiętam,że kiedyś na dogo była m.in.Asia&Ginger od spanieli,ale czy bywa tu jeszcze to nie mam pojęcia... W ogóle przydałoby się więcej osób na wątku,może ktoś miałby jakiś pomysł...

Posted

Jestem u Cypiska z wątku Rambi.Czy możesz podać link do ogłoszeń? Czy tylko takie są zdjęcia jak na wątku?

Jeżeli ktoś będzie pytał o Rambi to podeślę Cypiska ale muszę mieć fotki i kontakt dlatego proszę o link do ogłoszeń.

Tekst do ogłoszeń.

LAKI piękny pies w typie flat coated retriever szuka doświadczonego DOMU

LAKI - pięcioletni,śliczny psiak po przejściach  szuka nowego, odpowiedzialnego domu. Obecnie przebywa w Hoteliku k/Wrocławia.LAKI jest w typie Retriver Flat a może spaniela, ma indywidualny charakter. Wybiera sobie jedną osobę, której jest oddany i bardzo wierny.Ogólnie LAKI jest niesamowity,o przepięknej urodzie, dostojny,mądry i kochany. Preferowany dom z wyczuciem,dom konsekwentny,cierpliwy, z doświadczeniem,gotowy do pracy z LAKI,któremu trzeba umiejętnie pokazać świat.Człowieka LAKI kocha ponad wszystko. W stosunku do psów i kotów jest różny w swoim zachowaniu. Zna jazdę samochodem i dobrze ją znosi. ,Ładnie chodzi na smyczy,zna komendy. LAKI jest wykastrowany i posiada pełny pakiet szczepień. Waży 25kg; w kłębie ma 55cm. Mamy nadzieję, że na tej ostatniej prostej do nowego życia LAKI będzie miał szczęście i znajdzie kogoś,kto go przyjmie pod swój dach i już na zawsze pokocha.

Szersze informacje dotyczące LAKI można uzyskać pod podanym numerem telefonu w ogłoszeniu.

Kontakt: Agnieszka

https://www.olx.pl/oferta/laki-szuka-domu-CID103-IDj4dR1.html#c6f7e06e6c;promoted

kiyoshi - ogłoszenia na innych portalach LAKI. Str.23

Poprawiony tekst przez kiyoshi.

LAKI piękny pies w typie flat coated retriever szuka doświadczonego DOMU!

LAKI- 5-letni,śliczny psiak po przejściach szuka nowego, odpowiedzialnego domu. Obecnie przebywa w Hoteliku k/Wrocławia. LAKI jest niesamowity,o przepięknej urodzie, dostojny,mądry i kochany, jednak ma dość indywidualny charakter. Wybiera sobie jedną osobę, której jest oddany i bardzo wierny.Preferowany dom z wyczuciem,dom konsekwentny,cierpliwy, z doświadczeniem,gotowy do pracy z psem,któremu trzeba umiejętnie pokazać świat. Człowieka LAKI kocha ponad wszystko. W stosunku do psów i kotów jest różny w swoim zachowaniu. Zna jazdę samochodem i dobrze ją znosi. ,Ładnie chodzi na smyczy, zna komendy. LAKI jest wykastrowany i posiada pełny pakiet szczepień. Waży 25kg; w kłębie ma 55cm, najbardziej przypomina rasę Flat Coated Retriever. Mamy nadzieję, że na tej ostatniej prostej do nowego życia LAKI będzie miał szczęście i znajdzie kogoś,kto go przyjmie pod swój dach i już na zawsze pokocha. Szersze informacje dotyczące LAKI można uzyskać pod podanym numerem telefonu w ogłoszeniu. Kontakt: Agnieszka

Posted (edited)

Dziękuję Anulko,że się pojawiłaś...zdjęcia w ogłoszeniach są te same co na wątku...Kinia moze napisze coś więcej jak się pojawi... Oto link

Edit.nie wiem dlaczego ale jakiś niepoprawny link.mi się pojawia...Jutro spróbuję z komputeRa :)

Edited by BORYSboxer
Posted

Czy on nadal jest na tym łańcuchu?Starałam sie wszystko doczytać dokładnie,o ogłoszeniach też...ale gdzie jest ten czarnuszek w chwili obecnej?

Posted
7 godzin temu, bou napisał:

Czy on nadal jest na tym łańcuchu?Starałam sie wszystko doczytać dokłanie,o ogłoszeniach też...ale gdzie jest ten czarnuszek w chwili obecnej?

Z tego co wiem to nadal jest na tym łańcuchu,ppd Darłowem.Kinia098 go wypatrzyła i oczywiscie szuka dla niego pomocy...Ogłoszenia są...

Nadal nie mogę wstawić linka do ogłoszenia

Posted

nie kumam...jeśli ktoś odpowie na ogłoszenie I zakocha się w psiaku - to co wtedy?Po prostu zostanie odpięty z łańcucha I wydany?On nie ma wlasciciela,opiekuna,jaki jest jego status?A nie ma mozliwości,żeby czekał na dom w DT lub hoteliku?(to nie tylko pytania z mojej strony,pomogłabym finansowo).

Posted

To pomogę skumać :)

Tak, pies zostanie odpięty z łańcucha i oddany. Informuję o tym, jaka jest sytuacja psa, więc osoba zainteresowana będzie uświadomiona, że może dziać się wszystko.

Tylko na razie nikt się nie interesuje.

Ma właściciela, który chce go oddać.

Jest możliwość, a nawet tak byłoby najlepiej. Tylko gdzie go umieścić ? Znasz jakiś godny polecenia DT lub hotel ?

Posted

Proszę poważnie przemyśleć adopcję Cypisa. To nie jest słodki piesek w typie rasy. Cypis wymaga cierpliwości, a przede wszystkim czasu na długie spacery i zabawy.

Napisz mi dlaczego tak opisałaś Cypisa.Chodzi mi o to czy ma jakieś wady.Muszę trochę więcej mieć wiadomości gdyby było zapytanie o Rambi.Ciężko jest komuś proponować psa nie znając jego zachowania.Ile on ma w kłębie,ile waży,czy ma książeczkę,szczepienia? Czy jest przyjazny do dzieci? Dlaczego jest na łańcuchu,czy ucieka z posesji?