Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

On jest bardzo fajny nie tylko fajny.

Gdzie on ma ogłoszenia? Na pewno będzie jakiś bazarek ogłoszeniowy, to mu wykupię pakiet tylko przypomnijcie mi.

Posted

To napisz w punktach jego charakterystykę:

waga

wzrost

zachowanie do psów, kotów, dzieci

czy jest łagodny w każdej sytuacji tzn. u weta , przy strzyżeniu, grzebaniu w uszach

posłuszeństwo ,

zostawanie w domu

zachowanie czystości

czy potrzebuje dużo ruchu

i co Ci przyjdzie  do głowy

Posted
O ‎2016‎-‎04‎-‎10o21:17, Poker napisał:

To napisz w punktach jego charakterystykę:

wiek 8-10 lat (?)

waga 9,3

wzrost (zmierze, nie pamietam)

zachowanie do psów, kotów, dzieci

psy - ok, ale może się bać na początku, u mnie z 10 innych psów na wybiegu, na spacerach się dogaduje

koty - w domu ok, ale na dworze te same koty bardzo go ekscytuja

dzieci - ? ale raczej nie, bo historycznie - jakies ugryzienie bylo

czy jest łagodny w każdej sytuacji tzn. u weta , przy strzyżeniu, grzebaniu w uszach

tak, u weta, do mnie - spoko

posłuszeństwo ,

tak, i dobrze smakołyki się sprawdzają przy nauce czegokolwiek i pochwały,. i mizianie

zostawanie w domu

tak

zachowanie czystości

tak, ale w sytuacji stresowej, przy zmianie, może na początku kilka x się zalatwic. no i nie trzeba się dziwic, ze na psacerze po zrobieniu koopy, biegnie po nagrodę-smakolyk

czy potrzebuje dużo ruchu

umiarkowanie, ale lubi biegać bawić się

i co Ci przyjdzie  do głowy

bardzo madry, w dobrej kondycji, wiek jakby na wyrost, bo zachowuje się jak młodszy psiak, przylepa wielka

wrażliwy, delikatny

no i nie wiemy, co z ta agresja historycznie.. coś chyba przesadzone, ale z dziećmi  byłabym ostrożna, może go męczyły/dręczyły.. i ze strachu

poszczekuje, chyba, żeby sobie dodać odwagi - jak biega z duża ilością psów, trochę właśnie się obawia dużych, ale zapoznał się, biegały razem

w ogóle taki uroczy, madry, kochany pudelek

Posted
O 10.04.2016o21:17, Poker napisał:
1 godzinę temu, Poker napisał:

poszukam bazarku, napiszę tekst i jazda  panie gwiazda do DS.

dziękuję :)

jedyne obawy, jakie mam, to, że u mnie specyficzna sytuacja jednak, dużo zwierzaków, ja-wariatka :)

Posted

:) mnie w ogole wcielo calkiem, smierc Zenobii rozwalila mnie totalnie

za duzo nieszczesc

Numir to kanapowiec, zeby nie powiedziec lozkowiec, no i spokojnie z kotami moze mieszkac, choc na dworze, to juz inna sprawa

Posted

Biedna Zenobia, współczuję.

Napisałam tekst do ogłoszenia Numira. Nie umiem pisać ckliwych .Poprawiajcie, dodawajcie . Potrzebny będzie nr telefonu i adres mejlowy sylwii.

To jest dłuższa wersja.Jutro zrobię też krótszą , bo dziś padam na dziób.

NUMIR - biały pluszaczek do pokochania od zaraz.

Uroczy i kochany Numir chyba się znudził właścicielom , bo skazali go na śmierć. Dobra dusza nie pogodziła się z wyrokiem  i uratowała go.

Okazało się ,że piesio jest bardzo radosnym, mądrym, wrażliwym i posłusznym stworzeniem.Zachowuje czystość, umie zostawać w domu, jest łagodny do psów i domowych kotów. Najbardziej jednak woli towarzystwo człowieka .

Jest zrównoważony ,ale mimo swojego wieku ( 8 - 10  lat ) uwielbia się bawić i biegać. Waży ok. 9, 5 kg i ma ok. 40 cm w kłębie.

Zdrowy i  wykastrowany czeka w domu tymczasowym na najlepszego pana, który zapewni mu opiekę i miłość do końca życia. Numir chętnie miałby  psie towarzystwo.

Kontakt : numer telefonu  ......  , adres mejlowy

Posted

moim zdaniem, bardzo fajny tekst

tylko ten stosunek do psów jest taki niejednoznaczny.. nie wiem, czy ktoś, kto nie ma pojęcia o psach, będzie rozumiał i umiał..

i do dzieci bym go nie polecała.. bo coś tam w przeszłości było, jakieś incydenty, ale chyba nie ma sensu juz w ogłoszeniu o tym?

13015426_1164246290261668_18068750378579

pluszowa kuleczka

13015518_1164246763594954_87662768789131  ale po co budzić?

12512649_1164246806928283_82051392079106 no chyba, że na śniadanko ;)

Posted

Numir - sama słodycz.

Zwykle nie umieszczam w ogłoszeniu niepewnych problemów.Wydaje mi się ,że lepiej powiedzieć o nich w rozmowie. O dzieciach coś wstawię i może  uda mi się o dużych psach.

Zmieniłam co nieco

NUMIR - biały pluszaczek do pokochania od zaraz.

Uroczy i kochany Numir chyba się znudził właścicielom , bo skazali go na śmierć. Dobra dusza nie pogodziła się z wyrokiem  i uratowała go.

Okazało się ,że piesio jest bardzo radosnym, mądrym, wrażliwym i posłusznym stworzeniem.Zachowuje czystość, umie zostawać w domu,większych psów się boi, ale  do mniejszych psów i domowych kotów jest łagodny. Najbardziej jednak woli towarzystwo dorosłego człowieka .

Jest zrównoważony ,ale mimo swojego wieku ( 8 - 10  lat ) uwielbia się bawić i biegać. Waży ok. 9, 5 kg i ma ok. 40 cm w kłębie.

Zdrowy i  wykastrowany czeka w domu tymczasowym na najlepszego pana, który zapewni mu opiekę i miłość do końca życia. Numir chętnie miałby  psie towarzystwo .

Na jakie województwa robić ogłoszenie ? sylwija podaj swój adres  mejlowy do aktywacji ogłoszeń i dla zainteresowanych oraz nr swojego telefonu.

Posted
4 godziny temu, sylwija napisał:

moim zdaniem, bardzo fajny tekst

tylko ten stosunek do psów jest taki niejednoznaczny.. nie wiem, czy ktoś, kto nie ma pojęcia o psach, będzie rozumiał i umiał..

i do dzieci bym go nie polecała.. bo coś tam w przeszłości było, jakieś incydenty, ale chyba nie ma sensu juz w ogłoszeniu o tym?

13015426_1164246290261668_18068750378579

pluszowa kuleczka

13015518_1164246763594954_87662768789131  ale po co budzić?

12512649_1164246806928283_82051392079106 no chyba, że na śniadanko ;)

Jaki on jest cudny.... :)

Ogłoszenie chyba w porządku, chociaż ja się trochę zastanawiam, czy nie wspomnieć jednak, że jest problem z dziećmi. Nie w takiej formie, ale może np, że nie przepada za ich towarzystwem, boi się dzieci albo coś...

Posted

Szczegóły lepiej opowiedzieć w rozmowie . Dlatego napisałam trochę okrężną drogą  Najbardziej jednak woli towarzystwo dorosłego człowieka .

sylwija, podaj nr swojego telefonu i adres mejlowy.Im szybciej wyślę tekst do Kejciu , tym szybciej ukaże się ogłoszenie.

Pomóżcie wybrać zdjęcia.

Posted

Witaj Numirku Ślicznoto, jakże pięknie Ci w szafirowym kocyku (kołderce?) :)

Przed chwilą na konto  Livki poleciał dochód z bazarku (50%) dla Ciebie w wys. 240.90 zł. Po zaksięgowaniu proszę o potwierdzenie na wątku :

Pozdrawiam i trzymam kciuki za domek, do którego zaprosi Cię Dobry Człowiek :)