Poker Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 On jest bardzo fajny nie tylko fajny. Gdzie on ma ogłoszenia? Na pewno będzie jakiś bazarek ogłoszeniowy, to mu wykupię pakiet tylko przypomnijcie mi. Quote
Poker Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 2 godziny temu, sylwija napisał: chyba w sumie tylko na fb .. To za mało. gdzie jest tekst do ogłoszeń? Quote
sylwija Posted April 10, 2016 Author Posted April 10, 2016 nie ma, proszę czasem nieśmiało, żeby ktoś pomógł z opisem ja niespecjalnie umiem, teksty, ogłoszenia - nie umiem :( Quote
Poker Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 To napisz w punktach jego charakterystykę: wiek waga wzrost zachowanie do psów, kotów, dzieci czy jest łagodny w każdej sytuacji tzn. u weta , przy strzyżeniu, grzebaniu w uszach posłuszeństwo , zostawanie w domu zachowanie czystości czy potrzebuje dużo ruchu i co Ci przyjdzie do głowy Quote
sylwija Posted April 12, 2016 Author Posted April 12, 2016 O 2016-04-10o21:17, Poker napisał: To napisz w punktach jego charakterystykę: wiek 8-10 lat (?) waga 9,3 wzrost (zmierze, nie pamietam) zachowanie do psów, kotów, dzieci psy - ok, ale może się bać na początku, u mnie z 10 innych psów na wybiegu, na spacerach się dogaduje koty - w domu ok, ale na dworze te same koty bardzo go ekscytuja dzieci - ? ale raczej nie, bo historycznie - jakies ugryzienie bylo czy jest łagodny w każdej sytuacji tzn. u weta , przy strzyżeniu, grzebaniu w uszach tak, u weta, do mnie - spoko posłuszeństwo , tak, i dobrze smakołyki się sprawdzają przy nauce czegokolwiek i pochwały,. i mizianie zostawanie w domu tak zachowanie czystości tak, ale w sytuacji stresowej, przy zmianie, może na początku kilka x się zalatwic. no i nie trzeba się dziwic, ze na psacerze po zrobieniu koopy, biegnie po nagrodę-smakolyk czy potrzebuje dużo ruchu umiarkowanie, ale lubi biegać bawić się i co Ci przyjdzie do głowy bardzo madry, w dobrej kondycji, wiek jakby na wyrost, bo zachowuje się jak młodszy psiak, przylepa wielka wrażliwy, delikatny no i nie wiemy, co z ta agresja historycznie.. coś chyba przesadzone, ale z dziećmi byłabym ostrożna, może go męczyły/dręczyły.. i ze strachu poszczekuje, chyba, żeby sobie dodać odwagi - jak biega z duża ilością psów, trochę właśnie się obawia dużych, ale zapoznał się, biegały razem w ogóle taki uroczy, madry, kochany pudelek Quote
Poker Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 poszukam bazarku, napiszę tekst i jazda panie gwiazda do DS. 1 Quote
sylwija Posted April 12, 2016 Author Posted April 12, 2016 O 10.04.2016o21:17, Poker napisał: 1 godzinę temu, Poker napisał: poszukam bazarku, napiszę tekst i jazda panie gwiazda do DS. dziękuję :) jedyne obawy, jakie mam, to, że u mnie specyficzna sytuacja jednak, dużo zwierzaków, ja-wariatka :) Quote
RudyKas Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 2 godziny temu, Poker napisał: poszukam bazarku, napiszę tekst i jazda panie gwiazda do DS. Oby, bo on skradł moje serce i zasługuje na najlepszy domek!! Quote
Poker Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 Można szukać domu z psem i innymi pozytywnymi "wariatami". Quote
Gusiaczek Posted April 13, 2016 Posted April 13, 2016 No, Numirzasyty, oby twoja bezdomność znalazła kres dzięki ogłoszeniom Poker - trzymam mocno kciuki :) Quote
Livka Posted April 14, 2016 Posted April 14, 2016 4 kwietnia na konto Numira wpłynęło 50 zł od nieocenionej Poker - serdecznie dziękujemy ! Sylwio przelewam na Twoje konto :) 1 Quote
Poker Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 O Numirze też pamiętam tylko bazarki ogłoszeniowe wcięło. Quote
sylwija Posted April 20, 2016 Author Posted April 20, 2016 :) mnie w ogole wcielo calkiem, smierc Zenobii rozwalila mnie totalnie za duzo nieszczesc Numir to kanapowiec, zeby nie powiedziec lozkowiec, no i spokojnie z kotami moze mieszkac, choc na dworze, to juz inna sprawa Quote
UlaFeta Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 17 godzin temu, Poker napisał: O Numirze też pamiętam tylko bazarki ogłoszeniowe wcięło. Kejciu robi:) Quote
Poker Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 Godzinę temu, UlaFeta napisał: Kejciu robi:) Już wiem i zamówiłam 4 pakiety. A kto to Zenobia i co się stało ? Quote
sylwija Posted April 20, 2016 Author Posted April 20, 2016 1 godzinę temu, Poker napisał: Już wiem i zamówiłam 4 pakiety. A kto to Zenobia i co się stało ? dziękuję Zenobia to koteczka, która była ze mną tylko pól roku :( http://www.dogomania.com/forum/topic/133052-koty-kociaki-moje-tymczasy-koci-rezydenci-też-się-czasem-pokażą/?page=29 Quote
Poker Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 Biedna Zenobia, współczuję. Napisałam tekst do ogłoszenia Numira. Nie umiem pisać ckliwych .Poprawiajcie, dodawajcie . Potrzebny będzie nr telefonu i adres mejlowy sylwii. To jest dłuższa wersja.Jutro zrobię też krótszą , bo dziś padam na dziób. NUMIR - biały pluszaczek do pokochania od zaraz. Uroczy i kochany Numir chyba się znudził właścicielom , bo skazali go na śmierć. Dobra dusza nie pogodziła się z wyrokiem i uratowała go. Okazało się ,że piesio jest bardzo radosnym, mądrym, wrażliwym i posłusznym stworzeniem.Zachowuje czystość, umie zostawać w domu, jest łagodny do psów i domowych kotów. Najbardziej jednak woli towarzystwo człowieka . Jest zrównoważony ,ale mimo swojego wieku ( 8 - 10 lat ) uwielbia się bawić i biegać. Waży ok. 9, 5 kg i ma ok. 40 cm w kłębie. Zdrowy i wykastrowany czeka w domu tymczasowym na najlepszego pana, który zapewni mu opiekę i miłość do końca życia. Numir chętnie miałby psie towarzystwo. Kontakt : numer telefonu ...... , adres mejlowy Quote
sylwija Posted April 21, 2016 Author Posted April 21, 2016 moim zdaniem, bardzo fajny tekst tylko ten stosunek do psów jest taki niejednoznaczny.. nie wiem, czy ktoś, kto nie ma pojęcia o psach, będzie rozumiał i umiał.. i do dzieci bym go nie polecała.. bo coś tam w przeszłości było, jakieś incydenty, ale chyba nie ma sensu juz w ogłoszeniu o tym? pluszowa kuleczka ale po co budzić? no chyba, że na śniadanko ;) Quote
Poker Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 Numir - sama słodycz. Zwykle nie umieszczam w ogłoszeniu niepewnych problemów.Wydaje mi się ,że lepiej powiedzieć o nich w rozmowie. O dzieciach coś wstawię i może uda mi się o dużych psach. Zmieniłam co nieco NUMIR - biały pluszaczek do pokochania od zaraz. Uroczy i kochany Numir chyba się znudził właścicielom , bo skazali go na śmierć. Dobra dusza nie pogodziła się z wyrokiem i uratowała go. Okazało się ,że piesio jest bardzo radosnym, mądrym, wrażliwym i posłusznym stworzeniem.Zachowuje czystość, umie zostawać w domu,większych psów się boi, ale do mniejszych psów i domowych kotów jest łagodny. Najbardziej jednak woli towarzystwo dorosłego człowieka . Jest zrównoważony ,ale mimo swojego wieku ( 8 - 10 lat ) uwielbia się bawić i biegać. Waży ok. 9, 5 kg i ma ok. 40 cm w kłębie. Zdrowy i wykastrowany czeka w domu tymczasowym na najlepszego pana, który zapewni mu opiekę i miłość do końca życia. Numir chętnie miałby psie towarzystwo . Na jakie województwa robić ogłoszenie ? sylwija podaj swój adres mejlowy do aktywacji ogłoszeń i dla zainteresowanych oraz nr swojego telefonu. Quote
RudyKas Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 4 godziny temu, sylwija napisał: moim zdaniem, bardzo fajny tekst tylko ten stosunek do psów jest taki niejednoznaczny.. nie wiem, czy ktoś, kto nie ma pojęcia o psach, będzie rozumiał i umiał.. i do dzieci bym go nie polecała.. bo coś tam w przeszłości było, jakieś incydenty, ale chyba nie ma sensu juz w ogłoszeniu o tym? pluszowa kuleczka ale po co budzić? no chyba, że na śniadanko ;) Jaki on jest cudny.... :) Ogłoszenie chyba w porządku, chociaż ja się trochę zastanawiam, czy nie wspomnieć jednak, że jest problem z dziećmi. Nie w takiej formie, ale może np, że nie przepada za ich towarzystwem, boi się dzieci albo coś... Quote
Poker Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 Szczegóły lepiej opowiedzieć w rozmowie . Dlatego napisałam trochę okrężną drogą Najbardziej jednak woli towarzystwo dorosłego człowieka . sylwija, podaj nr swojego telefonu i adres mejlowy.Im szybciej wyślę tekst do Kejciu , tym szybciej ukaże się ogłoszenie. Pomóżcie wybrać zdjęcia. Quote
sylwija Posted April 21, 2016 Author Posted April 21, 2016 [email protected] 514045805 wielkie dzięki :) Quote
Gusiaczek Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 Witaj Numirku Ślicznoto, jakże pięknie Ci w szafirowym kocyku (kołderce?) :) Przed chwilą na konto Livki poleciał dochód z bazarku (50%) dla Ciebie w wys. 240.90 zł. Po zaksięgowaniu proszę o potwierdzenie na wątku : Pozdrawiam i trzymam kciuki za domek, do którego zaprosi Cię Dobry Człowiek :) Quote
Recommended Posts