sylwija Posted February 26, 2016 Author Posted February 26, 2016 nie wiem, może się ich bać, ale babka mówiła, że już raz go oddała i następnego dnia wrócił, bo ugryzł dziecko mój Lemi[*] bal się dzieci, choć znalazłam o maleńkiego - nieudany prezent świąteczny, pewnie dziecko się nim bawiło, może właśnie ugryzł Właścicielka Numira jako powód podała agresję, że boi się, że jej syna pogryzie. nie ryzykowałabym z dziećmi. Mi się on wydaje delikatny i wobec człowieka, i sam jako stworzenie pomierzę go jutro, bo muszę jakąś miarkę kupić :) Quote
sylwija Posted February 27, 2016 Author Posted February 27, 2016 O 26.02.2016o01:12, Poker napisał: Fajnie ,że wyjaśniłaś dlaczego nie miał zrobionych ząbków. bo ja czasem, o czymś nie pomyślę, żeby napisać, czy sprawdzić itd, więc trzeba mnie pilnować i pytać, ja się absolutnie nie obrażam, a czasem po prostu gdzieś mi umyka i nie podaję jakiś informacji czy nawet spostrzeżeń, staram się, ale nie zawsze mi wychodzi :) no i mam miarkę, ale teraz poszedł spać, trochę ze mną Numir pojeździł, ze mną i z Rafikiem jakby go ktoś zobaczył, jak bryka, w życiu by nie powiedział, ze to stateczny pan. Słucha się, przychodzi na wołanie, skacze bardziej jak kózka, niż owieczka ;) z reguły nie puszczam psów bez smyczy, szczególnie nie moich, ale Rafik jest bardzo taki stabilny, i pozwoliłam sobie raz z Sheldonem, i teraz z Numirem - na bezpiecznym terenie, gotowa łapać w każdej chwili Quote
sylwija Posted February 27, 2016 Author Posted February 27, 2016 14 minut temu, Poker napisał: A ile lat ma syn byłej właścicielki ? 12.. ale Numir jego nie pogryzł, tylko podobno tą panią i ona się potem cały czas bała, że pogryzie tego syna no i nie wiem, ile to dziecko, które podobno ugryzł, jak oddała Numira i po dniu wrócił moim zdaniem, on jest fajny, choć wyobrażam sobie, że może nie mieć cierpliwości do dzieci, i na pewno jest lękliwy, jak ma zaufanie do człowieka i czuje się bezpiecznie, to ładnie się zachowuje, ale ewidentnie patrzy na człowieka, czy jest przy nim, czy obroni.. chyba, może to nadinterpretacja i faktycznie z pyszczka czuć mu brzydko, ja dopiero czuję, chyba zdrowieję ;) badania miał niezłe, więc to pewnie kamień Quote
Poker Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 Trzeba go odpicować i poszukać domu bez dzieci. Najlepsze by było małżeństwo 50+ z dorosłymi dziećmi ,a jeszcze bez wnuków. Pomarzyć można. Quote
sylwija Posted February 29, 2016 Author Posted February 29, 2016 jakoś tak zmierzyłam Numira, że w kłębie ma ok. 45 cm, waży 8kg, ma drobną budowę Quote
sylwija Posted March 5, 2016 Author Posted March 5, 2016 zaszczepiłam Numira na wirusówki nie wiem, czy pisałam, ze te 2kg energy zjadł' waży 9,4 kg, wygląda dobrze i jest grzeczny, w porównaniu z Sheldonem - nie mam do czego się przyczepić ;) 1 Quote
sylwija Posted March 8, 2016 Author Posted March 8, 2016 Dzisiaj rano, jak wychodziłam do pracy.. Quote
Gusiaczek Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 9 godzin temu, sylwija napisał: Dzisiaj rano, jak wychodziłam do pracy.. Piękne zdjęcie <3 Quote
sylwija Posted March 9, 2016 Author Posted March 9, 2016 był jeszcze w drugim oknie kot Tytus, ale jak podniosłam telefon, to zniknął.. ;) Quote
sylwija Posted March 10, 2016 Author Posted March 10, 2016 książątko ;) generalnie tak: nie ma żadnych oznak agresji ok do psów, do ludzi bardzo ok, do kotów w domu ok, ale na dworze, jak kot biegnie, to by gonił natychmiast zresztą, jak pies go zaczepi, to odpowie, ale raczej jest bojaźliwy, taki delikatny nie niszczy w domu, nie załatwia się, ale.. trzeba dopilnować, żeby na spacerze się załatwił, bo się rozprasza i zapomina o potrzebach fizjologicznych niebywały przytulak edit: ach, i jest bardzo energiczny, pisałam kiedyś, że skacze jak kózka. Bardzo lubi się bawić, skakać, biegać, całkiem nie jak starszy piesek Quote
Gusiaczek Posted March 10, 2016 Posted March 10, 2016 Czyli bez 2zdań - nic tylko brać! :) a może z Numirem podobnie jak ze mną - żadnych oznak agresji póki nie wlezie mi za pazury głupota, arogancja, bezmyślność totalna, prostactwo(!) ? wtedy mogę aortę przegryźć ;) no, ale poważnie - prawdopodobnie "pańcia" pewne zachowania Numira podyktowane sytuacją właśnie tak odbierała, bo komu chciałoby się zastanawiać, co pies chce nam powiedzieć i dlaczego :( 1 Quote
sylwija Posted March 10, 2016 Author Posted March 10, 2016 tak myślę, nie chciała pracować, nie chciała zastanawiać się.. Quote
sylwija Posted March 11, 2016 Author Posted March 11, 2016 https://www.facebook.com/runapomaga/videos/o.963979606990846/1133009180052046/?type=2&theater https://www.facebook.com/runapomaga/videos/o.963979606990846/1133143140038650/?type=2&theater Quote
Gusiaczek Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 Ileż terenu do obiegania! :) Agresor młodzieniaszek :) Quote
sylwija Posted March 11, 2016 Author Posted March 11, 2016 nad Wisłą byliśmy :) Rafik nawet się skąpał, ale Numir tyko próbował się wypachniec w śmierdzącej rybie.. Quote
Livka Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 Dzień Dobry :) Pięknie dziękujemy za wpłatę Poker :) na konto Numira przelała całe 100 zł Przelewam na konto Sylwii 187,68 zł Quote
RudyKas Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 O 12.03.2016o13:34, sylwija napisał: Miłego :) Jaki czadowy gość! :) A na filmach faktycznie wygląda jak młody bóg, a nie stateczny psi starszy pan :P Quote
sylwija Posted March 13, 2016 Author Posted March 13, 2016 pięknie dziękujemy z Numirem :) on bardzo jest rozbrykany, i teraz chętny do zabaw z psami, których się bał wcześniej - wszystkich bez wyjątku niestety, nie mogę go puszczać bez smyczy na ogródku, bo jest tak podekscytowany, że by koty gonił za to spokojnie na spacerach na zewnątrz - nad Wisłą, sady, las, bo w mieście to jednak nie, może biegać luzem, bo przychodzi na wołanie i w ogóle się pilnuje strasznie fajny z niego psiak :) dla mnie to niezwykłe doświadczenie, że jego, Zeldę, Sheldona - mogę na takim spacerze puścić i nie pognają w siną dal ;) Quote
sylwija Posted March 15, 2016 Author Posted March 15, 2016 na czwartek przyszły jest zaplanowane 'zrobienie paszczy', kamień duży i 'zapaszek' fatalny koszt - 150 zl., a raczej do 150 zl Quote
Gusiaczek Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 No, Numirzasty, uśmiech bezzapachowy - musowo wyuśmiechaj domek i kochającego ludzia ;) Quote
Recommended Posts