Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przy okazji bazarku dla Pankracka może skorzystacie ze wspólnej wysyłki z bazarku na Kejlusię i Olinka :)?

Posted

Rozmawiałam ze znajomą Justyną, która jest wolontariuszką w przytulisku w Kożuchowie i założyła na fb wydarzenie Pankrackowi. Jej koleżanka chciałaby adoptować Kracka, jest nim bardzo zauroczona. Osoba ta mieszka 30 km od Nowej Soli, jest podobno bardzo miłą, odpowiedzialną. Obecnie martwi się o pracę, tzn. umowa kończy jej się w marcu i ma nadzieję, że zostanie przedłużona, ale nie może zagwarantować tego na 100 %. W związku z tym zaproponowała, że weźmie Kracka jako bezpłatny DT z myślą, że będzie DS na zawsze, ale jeśli w marcu zostanie bez pracy, to odda Kracka do hoteliku i zasponsoruje mu miesiąc pobytu. Co o tym myślicie? Co mam odpowiedzieć?

Posted

Rozmawiałam właśnie z Bogusik na temat przekazania Pankrakca do BDT z opcją DS.Haniu,propozycja nie jest absolutnie kusząca,wolę aby Pankracy na stałe znalazł dom.Co będzie gdy koleżanka jednak nie będzie miała podpisanej umowy,przecież Pankracek przyzwyczai się do nowych warunków,domu-to jest półtora miesiąca albo i więcej,ponieważ nie wiem do kiedy umowa jest wiążąca czy do końca marca,jeżeli do końca to dwa i pół miesiąca Pankracy będzie tam już zadomowiony.Po tym terminie jeżeli umowa nie będzie podpisana Kracek wróci do Ciebie.To jest bardzo krzywdzące dla Kracka,pies będzie przerzucany z miejsca na miejsce coś w rodzaju zmiany rękawiczek.Następna sprawa to pieniążki Kracka będą musiały być zamrożone na ten okres czasu.Nie jestem przychylna takim propozycjom wezmę psa a później oddam w razie zagrożenia finansowego.Wyznaję zasadę,adoptuję psiaka na dobre i na złe.Każdy może w dzisiejszych czasach stracić pracę i z tym się trzeba liczyć.

• Upvote 1
Posted
Godzinę temu, Anula napisał:
Godzinę temu, Anula napisał:

Rozmawiałam właśnie z Bogusik na temat przekazania Pankrakca do BDT z opcją DS.Haniu,propozycja nie jest absolutnie kusząca,wolę aby Pankracy na stałe znalazł dom.Co będzie gdy koleżanka jednak nie będzie miała podpisanej umowy,przecież Pankracek przyzwyczai się do nowych warunków,domu-to jest półtora miesiąca albo i więcej,ponieważ nie wiem do kiedy umowa jest wiążąca czy do końca marca,jeżeli do końca to dwa i pół miesiąca Pankracy będzie tam już zadomowiony.Po tym terminie jeżeli umowa nie będzie podpisana Kracek wróci do Ciebie.To jest bardzo krzywdzące dla Kracka,pies będzie przerzucany z miejsca na miejsce coś w rodzaju zmiany rękawiczek.Następna sprawa to pieniążki Kracka będą musiały być zamrożone na ten okres czasu.Nie jestem przychylna takim propozycjom wezmę psa a później oddam w razie zagrożenia finansowego.Wyznaję zasadę,adoptuję psiaka na dobre i na złe.Każdy może w dzisiejszych czasach stracić pracę i z tym się trzeba liczyć.

Odpisuje dopiero teraz,bo nie miałam połączenia z netem.Zgadzam sie z tym co Anulko napisałaś.Dodam tylko,że są zapytania z ogłoszeń,więc Kracek znajdzie domek!

Godzinę temu, ania75 napisał:

Z pracą wiadomo jak teraz jest ale co będzie jak pani straci ją za rok albo dwa ....... 

Dokładnie!To chciałam również napisać.

Posted

Dostałam zapytanie z OLX skierowałam Panią do Hani.

Witam serdecznie, szukamy pieska dla naszej rodzinki, może być to już odchowany psiak właśnie jak Kracek, mamy dwie córeczki, (4 i 6 lat), czy Kracek toleruje dzieci? Jakie są warunki adopcji? Mieszkamy w domu jednorodzinnym z ogrodem w Nowym Tomyślu. Kracek zapewne załatwia już swoje potrzeby na dworze?

Posted
2 godziny temu, Anula napisał:

Dostałam zapytanie z OLX skierowałam Panią do Hani.

Witam serdecznie, szukamy pieska dla naszej rodzinki, może być to już odchowany psiak właśnie jak Kracek, mamy dwie córeczki, (4 i 6 lat), czy Kracek toleruje dzieci? Jakie są warunki adopcji? Mieszkamy w domu jednorodzinnym z ogrodem w Nowym Tomyślu. Kracek zapewne załatwia już swoje potrzeby na dworze?

Jeśli się pani zdecyduje a Wy podejmiecie decyzję, że to dom dla niego to Maciek777 ma żabi skok do NT :)

Posted

Pani z Tomyśla dzwoniła, dopytała i powiedziała, że porozmawia z mężem i oddzwoni. Za chwilę zadzwoniła Pani z Poznania zdecydowana na adopcję Kracka. Jest to małżeństwo mieszkające w bloku, mają dorosłe dzieci. Posiadają sunię podobnej wielkości do Kracka wziętą ze schroniska i chcieliby jeszcze psiaka. Otrzymałam dane potrzebne do wizyty.

Posted
19 minut temu, szafirka napisał:

Pani z Tomyśla dzwoniła, dopytała i powiedziała, że porozmawia z mężem i oddzwoni. Za chwilę zadzwoniła Pani z Poznania zdecydowana na adopcję Kracka. Jest to małżeństwo mieszkające w bloku, mają dorosłe dzieci. Posiadają sunię podobnej wielkości do Kracka wziętą ze schroniska i chcieliby jeszcze psiaka. Otrzymałam dane potrzebne do wizyty.

Haniu,czy wiesz na jakiej ulicy mieszka Pani z Poznania?Napiszę do MALWA może będzie mogła pomóc w wizycie p/a.Trzeba by było domki posprawdzać...

Posted

Kiedyś była Akrum z Nowego Tomyśla na Dogo.Warto też sprawdzić ten domek,ocenić dzieci itd.Nie wykluczam domku z Poznania.Nowy Tomyśl mi też pasuje,ponieważ Kracek by mieszkał w domu z ogrodem a więc zbytnio by nie zmienił warunków w jakich przebywa teraz u Hani.Do Akrum mam tel.nie wiem czy jest jeszcze aktualny. tel. 513 059 824 lub 664 021 169 dzwonić po 15.Jeżeli nie Akrum to poprosimy Maciek777

Posted
2 godziny temu, Bogusik napisał:

Haniu,czy wiesz na jakiej ulicy mieszka Pani z Poznania?Napiszę do MALWA może będzie mogła pomóc w wizycie p/a.Trzeba by było domki posprawdzać...

Hania chyba ma zapisany tel.do MALWA.

Posted
17 minut temu, szafirka napisał:

Pani z Nowego Tomyśla nie oddzwoniła jeszcze z ostateczną decyzją, więc póki co sprawdźmy Poznań.

Tak sprawdzamy Poznań,a jak Pani oddzwoni na tak to sprawdzimy też domek.W razie czego możemy podesłać Abi,Kejlę(Kejla jest w Hoteliku u Murki) albo innego psiaka nadających się do jednego z tych domów.

Wątek Kejli:

Posted
Godzinę temu, Poker napisał:

Świetnie ,że domki się zgłaszają.Może temu, który nie dostanie Pankracka podsunąć Abi albo Kejlę?

Dzięki Pokerku że pamiętasz o Kejli :)

Posted

Malwa tym razem nie da rady, zwłaszcza, że to bardzo daleko od niej. Podpowiedziała mi, że supergoga może by się zgodziła, więc napisałam do niej pw. Została jeszcze juli88.

Posted

To poczekamy na supergogę chyba,a może juli88 będzie mogła.Masz Haniu tel .do juli88?

Jeszcze jest Gruba Berta z Poznania ale zapewne ma zapchaną skrzynkę.