Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja to całkiem nie wiem :) ale jak ktoś może pomóc, niech pomoże z tymi odświeżonymi ogłoszeniami, imię - jak uważacie. niech tylko ktoś się nią zainteresuje w końcu..

zdjęcia też ma nowe, może jutro jeszcze coś zrobię :)

Posted
3 godziny temu, konfirm31 napisał:

Zareklamowałam Zeldę Paulinee. Może coś dobrego z tego wyniknie :)?

Dziękuję  bardzo. Przeczytalam wlasnie watek i nie moge uwierzyć ze tak piekna i cudowna sunia tak dlugo czeka na dom:(  nigdzie nie pisze  jaki ma stosunek  do malych dzieci.  Troche tez mnie martwia te koty. Wlasciciel domu ktory wynajmuje  ma dwa koty i dokarmia okoliczne przez co na podworku jest ciagle mnostwo kotow :(rodzina ktora czesto odwiedzamy tez ma dwa koty :o

Posted
21 godzin temu, konfirm31 napisał:

Zareklamowałam Zeldę Paulinee. Może coś dobrego z tego wyniknie :)?

21 godzin temu, konfirm31 napisał:

To jak się zgadzasz, to coś wymodzę z bardziej aktualnymi zdjęciami dla naszej stokrotki ;). Na jakie miasto uderzamy?

dziękuję :)

najbliżej Warszawa, tzn. Warka - kilkanaście kilometrów, ale do Warszawy prawie codziennie jeżdżę

ale można i inne, zawsze transport się da zorganizować :)

Posted
18 godzin temu, paulinee napisał:

Dziękuję  bardzo. Przeczytalam wlasnie watek i nie moge uwierzyć ze tak piekna i cudowna sunia tak dlugo czeka na dom:(  nigdzie nie pisze  jaki ma stosunek  do malych dzieci.  Troche tez mnie martwia te koty. Wlasciciel domu ktory wynajmuje  ma dwa koty i dokarmia okoliczne przez co na podworku jest ciagle mnostwo kotow :(rodzina ktora czesto odwiedzamy tez ma dwa koty :o

no właśnie, ja też jestem zadziwiona :)

Ona ma bardzo przyjacielski i sympatyczny stosunek do ludzi w ogóle, także do dzieci. Jedynie co, to trzeba uważać, żeby w emocjach niechcący nie przewróciła, jak z większością psów bywa. Ona jest młodziutka, energiczna, choć też lubi na słonku się wygrzewać.

Z kotami to jest tak, że ja mam pod opieką w tej chwili ponad 20 kotów, które całkiem psów się nie boją, więc paradują, pokładają się - obok psów. Zelda w kojcu - szczeka na koty, denerwują ją, na dworze kota pogoni, jak jest spuszczona ze smyczy. W domu to pewnie by się dogadała, jakby człowiek trochę poświęcił czasu i pracy.

dlatego nie mogę jej teraz puszczać na podwórko, bo część kotów jest właśnie wychodząca i przy tej pogodzie do domu wpadają tylko na chwilkę, a nie mogę ryzykować. Więc zostają tylko spacery na smyczy i puszczam ją w sadach, bo tam przez opryski nie ma kleszczy, a jednak musi się wybiegać.

Niewykluczone, że jej awersję do kotów dałoby się pokonać, ale na pewno trzeba by uważać na początku. Zelda jest mądra i pojętna :)

Posted

Ja też  wierzę  w inteligencję Zeldy,  a więc  w to,  że  sprawdzi się  w każdych  warunkach :). Wieczorem zrobię  jej wyróżnione ogłoszenia  na olx na Warszawę i Kraków,  oczywiście  ze zmianą imienia na Dejzi ;)  i Bezę.  Telefon  na Ciebie,  @ na mnie (jak coś  napiszą,  odeślę  do Ciebie) 

Paulinee,  nikt nie wie,  dlaczego  jedne psy szybko  znajdują  dom,  a inne (często ładniejsze, fajniejsze i bezkonfliktowe), muszą długo  czekać?  Może  to kwestia osobistego szczęścia-jak u ludzi. 

Posted

Miałam @ z pytaniem  o Dejzi - jaki ma stosunek do kotów.  Z przykrością,  Ala zgodnie z prawdą,  odpisałam,  że  negatywny.  To był  pierwszy  @ z moich ogłoszeń.  Są  pobrane telefony.  Czy ktoś  dzwonił? 

• 2 weeks later...
Posted

No właśnie  :(.  Sprawdziłam "swoje" ogłoszenia  na olx.  Na Warszawę-134 wejść i 7pobrań telefonu,  na Kraków - 182 i 11pobrań. Był tylko jeden @-nawet bardzo sensowny,  ale dom z kotem. 

Posted

całkowity brak zainteresowania Zeldą jest dla mnie niezrozumiały
w mojej ocenie, poza tym, że nie lubi kotów - jest bezproblemowa
czy jest pospolita? nie wydaje mi sie
nawet sierść ma jak labradory - 'niebrudzącą' :)
uśmiech szczery i cudowny
aktywna, ale nie wymagająca ekstremalnych doświadczeń
lubi ludzi, bardzo kontaktowa, pieszczoszka wręcz
mądra i optymistka, choć po przejściach
z psami się dogaduje, nie niszczy..
jest świetna, a jednocześnie.. zupełnie niewidzialna ..

13439008_1211117795574517_77078256394658

13619801_1211113192241644_68632494915214

Posted

Na moich ogłoszeniach Zeldy,  też cisza :(. Chyba  i psy i ludzie,  muszą  mieć  szczęście  w życiu.  Jak go brak, mogą być  niewidoczni  :(. Nieustannie  trzymam kciuki  za szczęście  i dom dla Zeldy.

Posted

zamówiłam dla Zeldy, Shedlona i Toffika ogłoszenia - https://www.facebook.com/events/1221872404519798/

na tym bazarku i prowadzaca tez opis przygotuje

koszt:

"

Niech zostaną takie jak za normalne pakiety

Jak uznasz że będzie to warte coś więcej to na saszetkę dla ciapków możesz wrzucić, ale żadna filozofia

"

zamówiłam 3) pakiet 20 portali - 5 zł

nie wiem, czy a radę z naszych środków to opłacić> czy sama muszę się spiąć? :)

Posted
19 godzin temu, sylwija napisał:

całkowity brak zainteresowania Zeldą jest dla mnie niezrozumiały
w mojej ocenie, poza tym, że nie lubi kotów - jest bezproblemowa
czy jest pospolita? nie wydaje mi sie
nawet sierść ma jak labradory - 'niebrudzącą' :)
uśmiech szczery i cudowny
aktywna, ale nie wymagająca ekstremalnych doświadczeń
lubi ludzi, bardzo kontaktowa, pieszczoszka wręcz
mądra i optymistka, choć po przejściach
z psami się dogaduje, nie niszczy..
jest świetna, a jednocześnie.. zupełnie niewidzialna ..

13439008_1211117795574517_77078256394658

13619801_1211113192241644_68632494915214

Ten tekst  jest wspaniały do ogłoszeń. I ktoś kiedyś mówił ,że nie umie pisać ładnych .